• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kv ve bebek

Merhaba hanimlar.
Biçogunuzun yaşadigi sıkıntılari sanirim bende yasamaktayim ve tecrubelerinize ihtiyacim var.

Ailemden 12 saat uzağa gelin geldim. Kv icin onceden kizim dugunden sonra gelin olanlardanim.

Neyse ilk dogumum ve ailem geldigi gibi bebegimi normal dogum ile kucagima aldim.daha zamanimiz varken ananesini beklemis paşam Ve sorunlar basladi. Kv annemi surekli kiskandi.gece bebege bakiyor ondan cok zaman geciriyor diye. Dogum yaptigim gibi senin sutun gelmiyor. Tadi aci mi. Bu cocuk ac doymuyor. Agliyor. Ac bu bebek. Benim sutum çoktu. Hep damlardi. Tarzi konusmalari yuzunden her emzirmede hıçkira hickira agladim. Tabi kimseye bisi demiyorum sorun bende ya susuyorum. En son artik dayanamayp eşime annene bisey soyle benim psikolojimi bozuyor dememle kavga etmemiz bir oldu. Annemler herseyi duydu. Sonuç olarak kv nin bitmeyen çenesine benimde cvp vermem altta kalmamam konusunda eşiminde onayi ile anlastik. Ailem 10 gun kaldi ve donduler. Bebegimle biz yalniziz artik.

Ve sonrasi
bebegimi surekli annem diye seviyor. Babaannem demedi daha. Ruyasinda emzirirken gordugunu soyledi. Hayrolsun dedim gectim. Umursamadim. Kucagimda emzirirken mama yap ben yedircem demeler basladi. Bi hafta once ben emzirirken sütüm çekti dedi. Şaşirdim. Tepki vermedim. Birkac kez daha ben oğlumu ruyamda emzirdim demesine karsilik babasiyla süt kardes mi olacak cocuk dedim sustu. Aşiri sahiplenme duygusu var kendi cocugu gibi. Ben mutfaga gittigim an altini açmaya çalisiyor. Surekli ben yikiyayim derdinde. Bebeği kucağina alip ayak parmagina kadar inceliyor. Yalnizim nasil bakiyorum acaba diye.

Yapi olarak biraz cadi olabilirim evet ama sevmesemde eşimin ailesine saygim vardir. Saygidan asla karsilik vermedim. Ama bu tarz hareketleri batmaya basladi. Ne yapacağimi nasil soyleyecegimi bilmiyorum. Gercekten rahatsizim ve bebegimle asla yalniz birakmak istemiyorum.
Fikirlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

İnsanda ister istemez çocuğunu paylaşamama duygusu oluyor. Bu çocuğun bir tane annesi var sonuçta başka birinin nenesi de olsa anası gibi davranması çok sinir bozucu. Ben de olsam çok sinir olurdum. Hatta çocuğu elinden çekerdim. Belki duygusal ama agresif cevaplar da verebilirdim. Babannesi babannesi diye vurgula hep anlasın kim ana kim nene. Annem bile yapsa sinir olabilirim ya. Bir çocuğu annesinden daha çok düşündüğünü sanan çok cahil bir kadın senin kv ne yazık ki. Bence tepkini belli etmelisin.

hehehe ohh maşallah.. valla mama verdikçe üzülüyordum. ha çok şükür günde 1 ya da 2 kez 50 milim falan veriyordum vardı yine ama bol bol olsun isterdim.. sen de sağsan mescitte ya da müsait bir yerde.. benim bile işe gittiğim zamanlar şişerdi baya acırdı ama az olduğu için akma falan olmazdı.
buyudugu için sagsamda goturmeme gerek yok canım hic sagmadım ama oldu olası akar sütlü inrk derler bende emzirmekten nefret ederm ama aksıne cocuklarım tam meme delisi gece sabha kadar memede oglum 2yasına kadar emzırcem ama keske bıraksa :110: en azından emmiş cocugun bosver herkes nasibini alır dolmayıcna olmuyor nbeden mama verınce uzulesın kı

O fışkıran sütlerden bende de var ama bebeğim bir toplulukta ağlasa şu malum teyzelerin bana söylediği ilk şey aç herhalde doymuyor. Bir de ayağımda sallamam konusunda yapılan baskılar... Benim oğlum daha çok sinirleniyor. Bugün en son dayanamadım 'Ben de biliyorum sallamayı da durmuyor işte ' dedim.
K.validenin hareketlerine gelince, emzirmek istemesi ve sütüm çekti kısımları beni bayağı itti.

Bebek sadece anne sutu alip kilo aliyosa; sut vardir ve yetiyodur. Ona sadece bunu soyleyin. Mama falan demesin.

Benim de bebegim var bu agliyo ac diyeni direk tersledim. Kimse agzini acamaz. Cunku benim cocugum. Tavsiye ederim.

Bir bebeğim olursa deneyeceğim çok beğendim :KK9:

Bırak herkes bebesini istediği gibi büyütsün utanmasa emzirecek isi falan birak sen bak cocuguna kendine baglamaya calisiyo bizimkilerde torun seviyo yok torunu ruyada emzirdim yok kokusunu çektim mendilinden..abartı üstü abartı gıcık oldum suan.

Benim esim bile bisey demez karışmaz bana bebek bakımı konusunda iyisini sen biliyorsun der bana.. biri bisey dese ben annesiyim icime sinen neyse onu yaparım derim susarlar..

Konuyu ben açtım sanki :)hemen hemen aynı şeyleri tüm gelinler yaşamıştır. Abartip gece çocuğu yanına vermiyorum diye beddua duydum düşün. Neyseki ayrı sehirlerdeyiz ama gel gör ki hastalık derecesinde sevgi. .kendi annem anneannem der kızım beni istediğinde annem verir hemen bana uzaktan sever sonuçta çocuk daha yaşına girmedi küçük unutuyor sürekli görmeyin ce ama eşimin annesi annem diye sever gece agladiginda hemen odaya girer pat diye ve kızım beni istediğinde kizarlar anneyi gördü bizi istemiyor diye takmiyorum ama bazen abartiyorlar gerçekten..eski gelinlerden istiyorlar çocuklarıyla vakit geciremeyip hizmet ederlermis falan ya.cevabini Esirgeme sen uzulecegine karşı taraf uzulsun. Hoslanmadigin konularda konus

Benim esim bile bisey demez karışmaz bana bebek bakımı konusunda iyisini sen biliyorsun der bana.. biri bisey dese ben annesiyim icime sinen neyse onu yaparım derim susarlar..
Ay sen çok yaşa. .benimkiler de sussa :)bir gün çocuk benim çocuğum ya istemiyorum bunun olmasını dedim bi konuda kayinvaldem ee ben kimim benim çocuğum dedi. Sen babannesin torunun benim çocuğum dedim bana tavır yaptı kaç gün senin çocuğun tamam tamam ben kimim diye :)kötü bişey demedimki halbuki:)bu yüzden hastanelik olmuş sonra herkes bana cephe aldı diğer çocukları ve esi:)

Konuyu ben açtım sanki :)hemen hemen aynı şeyleri tüm gelinler yaşamıştır. Abartip gece çocuğu yanına vermiyorum diye beddua duydum düşün. Neyseki ayrı sehirlerdeyiz ama gel gör ki hastalık derecesinde sevgi. .kendi annem anneannem der kızım beni istediğinde annem verir hemen bana uzaktan sever sonuçta çocuk daha yaşına girmedi küçük unutuyor sürekli görmeyin ce ama eşimin annesi annem diye sever gece agladiginda hemen odaya girer pat diye ve kızım beni istediğinde kizarlar anneyi gördü bizi istemiyor diye takmiyorum ama bazen abartiyorlar gerçekten..eski gelinlerden istiyorlar çocuklarıyla vakit geciremeyip hizmet ederlermis falan ya.cevabini Esirgeme sen uzulecegine karşı taraf uzulsun. Hoslanmadigin konularda konus

Ayni sekilde gece birlikte yatmak istiyor. Sen gitme oglum onlar gitsin sen benimle kal diyor. Onlar esim ve ben oluyoruz. Gece ruyamda seviyorum ben seni diyor. Halbuki asla esirgedigim yok. Kucagindan almam. O verir. Ne istiyor anlamadim. Ama haddini bildirmek gerekli sanirim artik.

Ruh hastasi kadin ya ne merakli baskasinin cocugunu sahiplenmeye bunun gibi kaynanalar yuzunden lohusaligi cehenneme donen sutu kesilen anneler cok var bi rahat birakin insanlari ya 9 ay bekliyoruz zaten bebegimize kavusabilmek icin bide sizinlemi ugrascaz ay cok sinir oldum ya:KK34:

Ayni sekilde gece birlikte yatmak istiyor. Sen gitme oglum onlar gitsin sen benimle kal diyor. Onlar esim ve ben oluyoruz. Gece ruyamda seviyorum ben seni diyor. Halbuki asla esirgedigim yok. Kucagindan almam. O verir. Ne istiyor anlamadim. Ama haddini bildirmek gerekli sanirim artik.
Simdiden baş edemezsen ilerde çocuğun psikolojisi bozulur. Eşim de babannesine anne dermis okula başlayıncaya kadar 2 annesi olduğunu dusunurmus. Benim çocuğum yanlış bilmesin diyorum ne varmis ki bunda derler.abartilacak konu değil belki de ama bişeyler üst üste gelince cigrindan çıkıyor birikiyor sacmaliyorlar sanırım yada biz kotuyuz. Ama konuş gerçekten siz aynı sehirdesiniz sanırım uyar uygun dille eşinle de hemfikir olmalisiniZ

Ohh iyi oluyor simdiki kvalidelere onceden annelerimiz eskiler az cekmemis simdi gelinler eli masali kendilerini ezdirmiyolar.devran değişti.

Merhaba hanimlar.
Biçogunuzun yaşadigi sıkıntılari sanirim bende yasamaktayim ve tecrubelerinize ihtiyacim var.

Ailemden 12 saat uzağa gelin geldim. Kv icin onceden kizim dugunden sonra gelin olanlardanim.

Neyse ilk dogumum ve ailem geldigi gibi bebegimi normal dogum ile kucagima aldim.daha zamanimiz varken ananesini beklemis paşam Ve sorunlar basladi. Kv annemi surekli kiskandi.gece bebege bakiyor ondan cok zaman geciriyor diye. Dogum yaptigim gibi senin sutun gelmiyor. Tadi aci mi. Bu cocuk ac doymuyor. Agliyor. Ac bu bebek. Benim sutum çoktu. Hep damlardi. Tarzi konusmalari yuzunden her emzirmede hıçkira hickira agladim. Tabi kimseye bisi demiyorum sorun bende ya susuyorum. En son artik dayanamayp eşime annene bisey soyle benim psikolojimi bozuyor dememle kavga etmemiz bir oldu. Annemler herseyi duydu. Sonuç olarak kv nin bitmeyen çenesine benimde cvp vermem altta kalmamam konusunda eşiminde onayi ile anlastik. Ailem 10 gun kaldi ve donduler. Bebegimle biz yalniziz artik.

Ve sonrasi
bebegimi surekli annem diye seviyor. Babaannem demedi daha. Ruyasinda emzirirken gordugunu soyledi. Hayrolsun dedim gectim. Umursamadim. Kucagimda emzirirken mama yap ben yedircem demeler basladi. Bi hafta once ben emzirirken sütüm çekti dedi. Şaşirdim. Tepki vermedim. Birkac kez daha ben oğlumu ruyamda emzirdim demesine karsilik babasiyla süt kardes mi olacak cocuk dedim sustu. Aşiri sahiplenme duygusu var kendi cocugu gibi. Ben mutfaga gittigim an altini açmaya çalisiyor. Surekli ben yikiyayim derdinde. Bebeği kucağina alip ayak parmagina kadar inceliyor. Yalnizim nasil bakiyorum acaba diye.

Yapi olarak biraz cadi olabilirim evet ama sevmesemde eşimin ailesine saygim vardir. Saygidan asla karsilik vermedim. Ama bu tarz hareketleri batmaya basladi. Ne yapacağimi nasil soyleyecegimi bilmiyorum. Gercekten rahatsizim ve bebegimle asla yalniz birakmak istemiyorum.
Benim bebeğim haftaya bugün üç aylık. Aynı şeyleri ben de yaşadım. Her gün ah işitiyor benden sağ sütünü ver ben içireyim sen uyu, çocuk sarılıktı ne kadar içtiğini görelim, doymuyor mama verelim diye diye bebeğim mememi unuttu. Kpymaya çalıştım yeniden alıştırmaya ağlıyor işte bak istemiyor sağıp versen ne olur diye diye günde sekiz kez kendini yirmi dakika sağan bir ineğe döndüm. Sütüm hala var şükür ki.
Bir benimsemeler, beni de kokumdan tanıyor bu falan havaları. Yok sende durmuyor ver ben alayımlar. Sezeryan oldum kendimle mi uğraşıyım onun hareketleri ile mi Bebek'le mi şaşırmıştım
Sonuç kırkını atlat geçiyor hepsi. Herkes evine dönüyor sen de kafanı dinliyorsun. Bir bebeğe annesinden daha iyiy kimse bakamaz dünyanın en iyi çocuk bakım uzmanı olsa bile demişti babam. Benim de psikolojim öyle bozulmuştu ki bebeğim beni sevmiyor istemiyor psikolojisine girmiştim, pardon sokmuşlardı

İyi bari senin ki sadece rüyasında görüyormuş
zeytinse zeytinse 'nin kayınvalidesi emzirmeye çalışmıştı torununu
Ey gidi mıh gibi aklıma çakılmış

Ne sütü ya sütü mü var ki?
Kayınvalide melek olsa kanadı çarparmış :)
Siz kulak asmayın ve emzirmeye devam edin.
Ama bu emzirme konusunu uzatırsa cevabını verin.
Ona kanıp mama vermeyin bebeğe.
Sütü olmasa da emzirmeyi deniyolarmış, hastalar bence
Kk da duydum bende emziren babaanneyi, zeytinse zeytinse 'nin kayınvalidesi

Merhaba hanimlar.

Ve sonrasi

Canım bebiş biraz büyüsün, ek gıdaya geçsin, bebeği ona bırak gezmeye git. Bakalım bir daha yapabiliyor mu? Benim kayınvalide de bu cinsten. Bir misafiri geleceği zaman kızımı ona bırakıyorum. Dışarıya çıkıyorum. Eli ayağına dolaşıyor. Görümceme beni aratıyor. Rahat olduğu zaman bana bırak dediğinde de yok annecim sizi bunaltır o, annem baksın diyorum. Fenalık geçiriyor... :21:

Back