kv ve bebek

Konu sahibi bunu kabullen çocuğun kötü huyları annesi iyi huyları babasıdır.
Çocuk babaya benzer.
Ben bebeğimin tüm fotoları altında şu yorumu görmeye alıştım.
' Aynııı oğuzzz.'

Dışarda goren herkes ayni annesi diyor. Ama bitek kv ayni babasi yada gorumcem diyor. Bana bi bakisi var oglum ayni sen diyor. E babasi tabi benzicekte goz var nizam var.

Lohusa donemi hassasligi mi ben mi buyutuyorum bilmiyorum ama hoş gelmiyor yaptiklari. Insan ister istemez takiliyor.

ben mi çk rahatım sizler mi çok pimpirik bilemedim.benim kv de oğlumu "oğlum" diye sever.6 yaşına geldi bu arada oğlum.oğlum dediğinde benimkini nlıyorum zaten.ayırt etmek için "benim oğlum" napıyor der mesela :):)
geçen ata dedi ki babane sen niye bana oğlum diyosun,ben annemin oğluyum,babam senin oğlun güldük geçtik..
kv yi sevmeyince böyle oluyor bence.emzirme kısmına haklısınız ama ona itirazım yok..o kısmı abartmış.

Lohusa donemi hassasligi mi ben mi buyutuyorum bilmiyorum ama hoş gelmiyor yaptiklari. Insan ister istemez takiliyor.
Takma inan değmez takılırsan sütün azalır ,sevmese ilgilenmese o zaman daha mı iyi diye düşün . benimde kv. ne kadar ilgiliyse annem o kadar ilgisizdi lohusayken ne ağlardım beni niye arayıp sormuyor diye aynı şehirdeyiz 10 günde bir anca geliyordu ağladım ne oldu anca kendimi üzdüm kocamı üzdüm çocuğumda etkilendi kolik oldu halada çok ilgisiz ilk torunu bide insanalr değişik sen başkası için kocanı üzme

o size sütün az doymuyor dediğinde saf saf siz de
evet anne yaaa cidden çok az sütüm deyin uyuz oılsun

çnk sizi sinir etmek ıcın sölediği bariz belli

sizde sorun yok ben olsam ben de takılırdım

o bebeğin annesi değil babanesi , deli midir nedir?

e artık saygıyı bırakıp karşılık vermeniz gerekiyor demekki..

Bu konuyu okuyunca benim kayinvalidem aklıma geldi..benimde ilk doğumumda kv nin ilk torunuydu. .annemler bana gelmişti yardıma. Öyle bir kıskanıyordu ki anlatamam.bir anneyi bile bebeğininden kıskanırmı insan?
Bebeğimin bacağında doğum lekesi vardı. İki üç günlükken farkettim.kocaman sis ve mosmordu. Tabi ilk gördüğümde leke olduğunu anlamadım. Hemen çekti kucağımdan kimbilir hangi düşüncesiz yaptı bunu torunuma dedi şaka gibiydi..sok olmuştum.hem beni hem annemi suçluyordu aklınca. Sonra doktora gittik ne olduğu anlaşılınca ona baya söylenmistim.
Bebeğimi oglumun yavrusu diye severdi hep.sanki oğlu doğurdu ben neyim ki tabi:- )daha ne olaylar yaşattı bana Ooo yazsam bitmez..
Yani aslında çok takmamaya çalış sanırım ilk torunlarına oluyor bu sahiplenme duygusu bütün kayinvalide lerde. Cevabını tatlı dille ver.. içinde tutma sakın. Allah sabır versin.

'Oglum' ve 'annem' diye sevmesi bana garip gelmiyor. Seviyor işte nolacak :)
Benimde çocuğum olduktan sonra bazen bebekleri severken ağzımdan 'annem' diye çıktığı olur.
Sütün yok muhabbetinden bende çok çektim, kayinvalidem ağzını açmadi sağolsun , ama geri kalan herkes kendine is edinmisti. Boşver.
Bence tek problem emzirme girisiminde bulunma çabaları.
Onu da biraz daha sert söyleyin. Diğer şeylere izin verirseniz zaten ondan vazgeçer.
Bırakın elinden geliyorsa banyosunu yaptırsın. Sizde o sırada bir sütlü kahve yapın, ayaklarınızı uzatın, dinlenin.
Emzirin bebegi verin kayinvalidenize, gözünüzün önünde dursun, soySun giydirsin, degistirsin. Sizde meyve tabağı hazırlayın onu yiyin :)
Yalnız bırakmayın ama baktirin. Yalnız da bırakın derdim de şimdi emzirmeye falan çalışır, var o potansiyel :))

Aynen
Dışarda goren herkes ayni annesi diyor. Ama bitek kv ayni babasi yada gorumcem diyor. Bana bi bakisi var oglum ayni sen diyor. E babasi tabi benzicekte goz var nizam var.
katılıyorum aradaki farkları görmeyen bi onlar

Aaaaaa simdi aklima geldi:)))
Bebegimin emme refleksi cok fazlaydi dogdugunda, doysa da emmek isterdi. Benim de feci sirt agrilarim vardi.
Bi ara agridan bebegi biraktim annemle kayinvalidem birakma emzir kizim bebek istiyor dediler. Ayyy ben biraz dinlencem valla alin siz emzirin biraz zaten bos bos emiyor sutsuz memeyi de emer demistim:))
Aaaaa ne manyakmisim

"Çizgimi bozmayayım, saygıda kusur etmeyeyim" diye alttan aldıkça biner bu durumda senin kv.
Eşinin ailesidir elbette çirkin hitaplarda bulunman hoş olmaz ama emzirme konusunda bence "Saygıdan kısma" hakkın var.
Çocuğun annesi sensin, kvnin bencil sevgisi yüzünden sana eziyet etme hakkı yok, bilmeden yapıyorsa da bildireceksin, eşin de salık vermiş nasılsa.

Ne çeşit bir cehaletse, sütüm çekmek nedir ben onu idrak edemedim? Kendi mi emzirecek torununu?

Sok lafını bilsin mesafesini. Yüzgöz olacak gibi olursan da, güzellikle söyledim olmadı, üstü kapalı söyledim olmadı, lafı da soktum olmadı, ben de insanım tepemi attırmayın der çıkarsın işin içinden. Eli maşalı olacaksın böylesine.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bebeğini bırakma kucağından alışsın sana bir güzel Onun lafına bakıp da mama verme. Esim annesine kızımızın kolik olduğunu gündüz uyumadığını söylemişti. Bir gün yine söyledi uyumuyor diye. Oğlum açsa uyumaz az bir mama verin dedi. Eşim gayet güzel cevap verdi. Tek bildikleri mama. Kendi sütleri oluk oluk akar ama gelinlerin yoktur sütü o Bebek hep açtır. Anne cani ya anlamaz çocuğu aç mıdır tok mudur!

menepozdan sonra sut mu gelırmıs anne hahaha alemsın de
az ayagını set vur yere bence defolsun gıtsın evıne gelmesın bu ne yaa
manyak kadın ya sütü cekmıs

Sütsüz meme yoktur ama:) Bebek çektikçe süt gelir Konu dışı ama not düşeyim dedim kusura bakmayın

Özürlü göğüs mü
yahu herkes sormuş bir kişi de cevap vermemiş..
bende sorayım sütüm çekti ne demek?
bence sütüm geldi demek istedi

Sütsüz meme yoktur ama:) Bebek çektikçe süt gelir Konu dışı ama not düşeyim dedim kusura bakmayın

Nasıl yani, yakın zamanda çocuk doğurmamış, yaşı kaç olursa olsun bir kadın emzirince süt mü geliyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…