Konu sahibi bunu kabullen çocuğun kötü huyları annesi iyi huyları babasıdır.
Çocuk babaya benzer.
Ben bebeğimin tüm fotoları altında şu yorumu görmeye alıştım.
' Aynııı oğuzzz.'
kendini neden bu kadar dolduruyorsun ki lohusa olduğun için hasassın tıka kulaklarını benimde 3 yaşında oğlum var kayınvalidemde böyle davranırdı hatta annesi senide seviyor derdi bende onun annesiyim tabi beni sevecek derdim daha fazlsını söylerdi ama hiç bunu kafama takmadım annem diye sevse ne sevmese ne olur çocuk ona mı anne diyecek biraz rahat olun en güzel zamanlar tadını çıkarın ayrıca sütün yetmiyor mu acaba diye tanımadığın insanlar bile soruyor takma kafana :)
Takma inan değmez takılırsan sütün azalır ,sevmese ilgilenmese o zaman daha mı iyi diye düşün . benimde kv. ne kadar ilgiliyse annem o kadar ilgisizdi lohusayken ne ağlardım beni niye arayıp sormuyor diye aynı şehirdeyiz 10 günde bir anca geliyordu ağladım ne oldu anca kendimi üzdüm kocamı üzdüm çocuğumda etkilendi kolik oldu halada çok ilgisiz ilk torunu bide insanalr değişik sen başkası için kocanı üzmeLohusa donemi hassasligi mi ben mi buyutuyorum bilmiyorum ama hoş gelmiyor yaptiklari. Insan ister istemez takiliyor.
Yuhhhhh!!! Sutu ole mi cekiyomusss ayyyyy manyak bunlar beee:))))Çocuğu emzirebilmek için totosundan uydurduğu bir durum. Hani canı çekince pipisi şişme, memesi şişme durumu gibi. İleri seviyesi emzirmezse ölecek.
e artık saygıyı bırakıp karşılık vermeniz gerekiyor demekki..Merhaba hanimlar.
Biçogunuzun yaşadigi sıkıntılari sanirim bende yasamaktayim ve tecrubelerinize ihtiyacim var.
Ailemden 12 saat uzağa gelin geldim. Kv icin onceden kizim dugunden sonra gelin olanlardanim.
Neyse ilk dogumum ve ailem geldigi gibi bebegimi normal dogum ile kucagima aldim.daha zamanimiz varken ananesini beklemis paşam Ve sorunlar basladi. Kv annemi surekli kiskandi.gece bebege bakiyor ondan cok zaman geciriyor diye. Dogum yaptigim gibi senin sutun gelmiyor. Tadi aci mi. Bu cocuk ac doymuyor. Agliyor. Ac bu bebek. Benim sutum çoktu. Hep damlardi. Tarzi konusmalari yuzunden her emzirmede hıçkira hickira agladim. Tabi kimseye bisi demiyorum sorun bende ya susuyorum. En son artik dayanamayp eşime annene bisey soyle benim psikolojimi bozuyor dememle kavga etmemiz bir oldu. Annemler herseyi duydu. Sonuç olarak kv nin bitmeyen çenesine benimde cvp vermem altta kalmamam konusunda eşiminde onayi ile anlastik. Ailem 10 gun kaldi ve donduler. Bebegimle biz yalniziz artik.
Ve sonrasi
bebegimi surekli annem diye seviyor. Babaannem demedi daha. Ruyasinda emzirirken gordugunu soyledi. Hayrolsun dedim gectim. Umursamadim. Kucagimda emzirirken mama yap ben yedircem demeler basladi. Bi hafta once ben emzirirken sütüm çekti dedi. Şaşirdim. Tepki vermedim. Birkac kez daha ben oğlumu ruyamda emzirdim demesine karsilik babasiyla süt kardes mi olacak cocuk dedim sustu. Aşiri sahiplenme duygusu var kendi cocugu gibi. Ben mutfaga gittigim an altini açmaya çalisiyor. Surekli ben yikiyayim derdinde. Bebeği kucağina alip ayak parmagina kadar inceliyor. Yalnizim nasil bakiyorum acaba diye.
Yapi olarak biraz cadi olabilirim evet ama sevmesemde eşimin ailesine saygim vardir. Saygidan asla karsilik vermedim. Ama bu tarz hareketleri batmaya basladi. Ne yapacağimi nasil soyleyecegimi bilmiyorum. Gercekten rahatsizim ve bebegimle asla yalniz birakmak istemiyorum.
Fikirlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
katılıyorum aradaki farkları görmeyen bi onlarDışarda goren herkes ayni annesi diyor. Ama bitek kv ayni babasi yada gorumcem diyor. Bana bi bakisi var oglum ayni sen diyor. E babasi tabi benzicekte goz var nizam var.
Bebeğini bırakma kucağından alışsın sana bir güzel Onun lafına bakıp da mama verme. Esim annesine kızımızın kolik olduğunu gündüz uyumadığını söylemişti. Bir gün yine söyledi uyumuyor diye. Oğlum açsa uyumaz az bir mama verin dedi. Eşim gayet güzel cevap verdi. Tek bildikleri mama. Kendi sütleri oluk oluk akar ama gelinlerin yoktur sütü o Bebek hep açtır. Anne cani ya anlamaz çocuğu aç mıdır tok mudur!Merhaba hanimlar.
Biçogunuzun yaşadigi sıkıntılari sanirim bende yasamaktayim ve tecrubelerinize ihtiyacim var.
Ailemden 12 saat uzağa gelin geldim. Kv icin onceden kizim dugunden sonra gelin olanlardanim.
Neyse ilk dogumum ve ailem geldigi gibi bebegimi normal dogum ile kucagima aldim.daha zamanimiz varken ananesini beklemis paşam Ve sorunlar basladi. Kv annemi surekli kiskandi.gece bebege bakiyor ondan cok zaman geciriyor diye. Dogum yaptigim gibi senin sutun gelmiyor. Tadi aci mi. Bu cocuk ac doymuyor. Agliyor. Ac bu bebek. Benim sutum çoktu. Hep damlardi. Tarzi konusmalari yuzunden her emzirmede hıçkira hickira agladim. Tabi kimseye bisi demiyorum sorun bende ya susuyorum. En son artik dayanamayp eşime annene bisey soyle benim psikolojimi bozuyor dememle kavga etmemiz bir oldu. Annemler herseyi duydu. Sonuç olarak kv nin bitmeyen çenesine benimde cvp vermem altta kalmamam konusunda eşiminde onayi ile anlastik. Ailem 10 gun kaldi ve donduler. Bebegimle biz yalniziz artik.
Ve sonrasi
bebegimi surekli annem diye seviyor. Babaannem demedi daha. Ruyasinda emzirirken gordugunu soyledi. Hayrolsun dedim gectim. Umursamadim. Kucagimda emzirirken mama yap ben yedircem demeler basladi. Bi hafta once ben emzirirken sütüm çekti dedi. Şaşirdim. Tepki vermedim. Birkac kez daha ben oğlumu ruyamda emzirdim demesine karsilik babasiyla süt kardes mi olacak cocuk dedim sustu. Aşiri sahiplenme duygusu var kendi cocugu gibi. Ben mutfaga gittigim an altini açmaya çalisiyor. Surekli ben yikiyayim derdinde. Bebeği kucağina alip ayak parmagina kadar inceliyor. Yalnizim nasil bakiyorum acaba diye.
Yapi olarak biraz cadi olabilirim evet ama sevmesemde eşimin ailesine saygim vardir. Saygidan asla karsilik vermedim. Ama bu tarz hareketleri batmaya basladi. Ne yapacağimi nasil soyleyecegimi bilmiyorum. Gercekten rahatsizim ve bebegimle asla yalniz birakmak istemiyorum.
Fikirlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Sütsüz meme yoktur ama:) Bebek çektikçe süt gelir Konu dışı ama not düşeyim dedim kusura bakmayınAaaaaa simdi aklima geldi:)))
Bebegimin emme refleksi cok fazlaydi dogdugunda, doysa da emmek isterdi. Benim de feci sirt agrilarim vardi.
Bi ara agridan bebegi biraktim annemle kayinvalidem birakma emzir kizim bebek istiyor dediler. Ayyy ben biraz dinlencem valla alin siz emzirin biraz zaten bos bos emiyor sutsuz memeyi de emer demistim:))
Aaaaa ne manyakmisim
Özürlü göğüs müKlasik kv işte. Benim de kv me göre göğüsüm özürlü olduğu için çocuk ememiyor du sütüm yetmiyor du. Ama nasıl olduysa8 ay sadece anne sütü alan çocuk yaşıtlarından önde gidiyor du. Hastalanmıyordu derken ikinci felaket tellallığı. Sütten bir kes hep hasta olcak. Benimkiler hepöyle oldu demeye başladı.
Annem diye sevmesi ne pek bişey diyemem çok içten sevdiğim herçocuğa istemsiz derimçünkü. Kk yi okuduktan sonra sadece dilime sansür koydum anneler hiç hoşlanmıyor diye:)
Emzirme olayına gelince o merak bizimkiler dede vardı. Kendi çocuğunu 2 yıl emzirmeyen ler torun emzirme merakına giriyor
bence sütüm geldi demek istediyahu herkes sormuş bir kişi de cevap vermemiş..
bende sorayım sütüm çekti ne demek?
"Çizgimi bozmayayım, saygıda kusur etmeyeyim" diye alttan aldıkça biner bu durumda senin kv.
Eşinin ailesidir elbette çirkin hitaplarda bulunman hoş olmaz ama emzirme konusunda bence "Saygıdan kısma" hakkın var.
Çocuğun annesi sensin, kvnin bencil sevgisi yüzünden sana eziyet etme hakkı yok, bilmeden yapıyorsa da bildireceksin, eşin de salık vermiş nasılsa.
Ne çeşit bir cehaletse, sütüm çekmek nedir ben onu idrak edemedim? Kendi mi emzirecek torununu?
Bi daha öyle sütüm çekiyor filan derse, "Yok be anne yaşlanıyorsun, seni ufaktan toprak çekiyordur karıştırıyorsundur" dersin.
Sok lafını bilsin mesafesini. Yüzgöz olacak gibi olursan da, güzellikle söyledim olmadı, üstü kapalı söyledim olmadı, lafı da soktum olmadı, ben de insanım tepemi attırmayın der çıkarsın işin içinden. Eli maşalı olacaksın böylesine.
Ben de oğlan çocuğuna hamileyim, geleceğin kv aday adayı olarak -böyle sapıtmamalıyım, sapıtmayayım nolur- diyorum bazı konularıyaptikl]
Aslinda fazlasiyla eli maşaliyimdir ama kendisi soylenen en kucuk seyi bile abartarak anlattigi seni yalanci durumuna dusurerek hayal dunyasinda oyle seyler yarattigina sahit oldum. Daha once saygimi bozmadan karsilik verdigimde ikiyuzlu yanlis anlatma boyle demedim gibi çikislari olmustu. Asla soyledigi lafi kabul etmez. Hep hatali karşisindakidir. Kendisi bisey dememistir. Sadece bana değil herkese karşidir bu. Sanirim o yuzden cesaret edemiyorum. Ama maşa nerdeymiş bi bulayim artik ihtiyac var sanirim
Sütsüz meme yoktur ama:) Bebek çektikçe süt gelir Konu dışı ama not düşeyim dedim kusura bakmayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?