kv ve bebek

Takılma hiçbirine ve kendini de boş yere üzme. Benim kayınvalidemde öyleydi, işe başladığımda o baktı çocuğuma iki yıl bana anne diyecek, seni hiç umursamayacak aramayacak bana düşkün olacak diye konuştu durdu. Hiçbir şey istediği gibi olmadı. Kızım ona anne demedi ilk ona seslenişi bile babaleee oldu. Şimdi yeni kayınvalidelere nasihat veriyor hiççç boşuna heveslenmeyin siz ne yaparsanız yapın nasıl severseniz sevin anne gibi olamazsınız. 2 yıl ben baktım torunuma ama yine de akşam saat 6 oldu mu saate takılıyordu daha 1 yaşındayken bile ve başlıyordu anne baba diye mırıldanmaya diyor. Zil çaldığında anlıyordu annesiyle babasının geldiğini başlıyordu el çırpmaya gülmeye anne-babanın yerini kimse tutmuyormuş anladım diyor. :) Süt yetmiyor konusunda o da başlarda öyleydi ama kızımın kilosu filan bayağı iyiydi doktor sütü yetmeseydi bu çocuk kilo almazdı neye göre karar veriyorsun diye azarladı onu. Kızımı ona bıraktığım zamanda sütümü sağıp bırakmama rağmen (yeterli miktarda) zayıfladı kızım. Kayınpederim ben daha iyi bakarım diye konuşup duruyordun annesi işe başladı çocuk süzüldü resmen hiç bakamıyorsun bu çocuğa annesi gül gibi bakıyordu dediğinde çok bozulmuştu.

Klasik kv işte. Benim de kv me göre göğüsüm özürlü olduğu için çocuk ememiyor du sütüm yetmiyor du. Ama nasıl olduysa8 ay sadece anne sütü alan çocuk yaşıtlarından önde gidiyor du. Hastalanmıyordu derken ikinci felaket tellallığı. Sütten bir kes hep hasta olcak. Benimkiler hepöyle oldu demeye başladı.

Annem diye sevmesi ne pek bişey diyemem çok içten sevdiğim herçocuğa istemsiz derimçünkü. Kk yi okuduktan sonra sadece dilime sansür koydum anneler hiç hoşlanmıyor diye:)

Emzirme olayına gelince o merak bizimkiler dede vardı. Kendi çocuğunu 2 yıl emzirmeyen ler torun emzirme merakına giriyor

Her kaynana da var bu torun sevgisi bambaşka bir şey sütün gelmiyor mu yok mu bu çocuk aç laflarını hemen hemen herkes duyuyordur. Annemm demesiyle de onun annesi olmuyor ki zaten biraz büyüyünce konuşmaya başlayınca size anne ona babaanne diyecek sonuçta. Bırakın biraz ilgilensin ne var ki mamasını yapsa yedirse. Bir sahiplenme oluyor toru olunca çevremde de görüyorum hep.

Bende verecek diye korktum ama saolsun benim sütüm acidir verememki ona dedi. En azindan bunun farkinda. Diyorum ya menopozda olmaza herseyi yapacak korkuyorum
Ne sütü ya sütü mü var ki?
Kayınvalide melek olsa kanadı çarparmış :)
Siz kulak asmayın ve emzirmeye devam edin.
Ama bu emzirme konusunu uzatırsa cevabını verin.
Ona kanıp mama vermeyin bebeğe.

Bende bundan korkuyorum 2 gun sonra bana anne diyecek te der. Cunku gecen bebek bu ne bilsin kolunu uzatti bak anneyr vuruyor dedi. Bende bn onun elini opuyorum hep elini uzatio bana dedim. Sustu. Ama onunla bi laf yarisi halinde olmak istemiyorum. Iyiligine iyidir. Misafirim gelecekse bisiler mutlaka yapar. Eksigim varsa bu alinacak der soke soke de aldirir yaptirir. Ama bu kv deil annelik yapma halleri beni öldüyor.
Ben beyaz tenli kumral yesil gozluyum. Eşim ise tam tersim esmer. Bebegim de ayni benim gibi. Onda bile ayni babasi diyor. O da sarisindi kumraldi. Adami 15 senedir taniyorum hep esmerdi. Anlam veremiyorum artik kendisine. Bebegi doguran benim ama kirpigi dahi onlara benziyor.

Çocuğu emzirebilmek için totosundan uydurduğu bir durum. Hani canı çekince pipisi şişme, memesi şişme durumu gibi. İleri seviyesi emzirmezse ölecek.

hahha sütüm çekti canım çekti anlamında o zaman

konu sahibesi kv niz kafayı yemiş bu durumda yalnız bırakmayın sakın bebeğinizle..

O ne kadar zorlarsa zorlasın çocuk zaten anne ve babasını biliyor hiç merak etme. O konu bizde de var ben beyaz tenliyim eşim esmer bildiğin esmer. Kuzum aynı babası oğlumda küçükken bembeyazdı Urfa'da böyle karardı yavrum bir daha da beyazlamadı diyor :))))) Kayınpederimin görevi gereği 2 yıl Urfa'da kalmışlar orada kararmış tövbe yarabbim. Ya anne adam zaten esmermiş niye kabul etmiyorsun. Hayır insanlar tatile gidiyor kararıyor kışın yine aynı ten rengine dönüyor bu adamınki orada sıcaktan güneşten kararma olsa bunca yıl eski beyazlığına geri dönerdi diyorum ama anlamıyor. Bende hiç kendimi strese sokmuyorum benim pamuk kızım, pamuk gibi bembeyaz diye sevdiğinde yaa evet aynı babası diyorum eşimde gülüyor. Herkes anlıyor ama bir tek o anlamıyor.

Ayni cevaplar. Demekki hepsi ayni rüyada

Sütüm çekti ne ya ? Ben mi anlamadım şimdi yani yanlışsa düzeltin kadın emzirmek mi istiyor öylemi
ALLAH akıl fikir versin ne denilir,sevmesinizi sahiplenmesini anlarım da bunlar çok can sıkıcı şeyler
Takmamak elde değil gerçekten....

Ayy iste buna çok guldum benim çatlak KV de kızımı herkes resmen annesi bu ne kadar benziyor dediler diye catladi kudurdu kadın da biri de sana benzemiyor kan grubunun B sini almış bi heveslenme demişti takılma ver cevabını geç hepsi yapıyor bunu doğuran biziz ama çocuk onların kafa hep ayni

kendini neden bu kadar dolduruyorsun ki lohusa olduğun için hasassın tıka kulaklarını benimde 3 yaşında oğlum var kayınvalidemde böyle davranırdı hatta annesi senide seviyor derdi bende onun annesiyim tabi beni sevecek derdim daha fazlsını söylerdi ama hiç bunu kafama takmadım annem diye sevse ne sevmese ne olur çocuk ona mı anne diyecek biraz rahat olun en güzel zamanlar tadını çıkarın ayrıca sütün yetmiyor mu acaba diye tanımadığın insanlar bile soruyor takma kafana :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…