Kv, lohusalık ve çocukların hasta olması

Haklı olduğunuz taraflar var ama neden alt üstlü oturmayı kabul ettiniz ? Kayınvalidenin yaşamanıza neden böylesine müdahele etmesine izin veriyorsunuz ? Neden anacı adama çocuk verdiniz ? Çalışma vizeniz yoktur anlıyorum ama dil kursuna neden gitmiyorsunuz ? Ben 4 aydır fince öğrenmeye çalışıyorum zor bir hamilelik geçiriyorum buna rağmen kültürel olarak adapte olmam için eşim zorluyor. Tüm gün evde kapalı kutu bunalırsınız. Bebeği eşinize bırakın yarım saat 1 saat hava alın ..bi nefes aldırmamışlar size yazık elti kaynana üst üste kabile hayatına en başından hayır diyecektiniz fazla samimiyet tez ayrılık getirir. Ördek ailesi gibi onların peşinden yurtdışına gitmeyi kabul etmeyecektiniz.

Yurtdışında yaşıyoruz ve ne yazık ki eşimin ailesinin ailevi nedenlerinden dolayı altlı üstlü oturmak zorunda kaldık.

Hangi ailevi nedenler yapmayın Allah aşkına ! Burada tek bir akrabam yok. Dil bilmiyorum. İşsizim. Yine de eşim anasıyla bacısıyla dip dibe oturmaya zorlamıyor. Zorlasa ne olurdu ceketimi alır çıkar giderdim ki yapamaz çünkü kocam bu model adam değil mayasında yok kendi ailesi de kabile hayatı yaşamıyor yapsaydı da ona çocuk vermezdim. Arızalı kocanın kayınvalidenin soyunu devam ettirmem ben. Çocuk babaanneye halasına da çekebilir benzeyebilir huy ve karakter olarak..Sen kaşınmışsın gülüm kusura bakma. Anası bacısı evini temizliyor, g.t g.te oturuyorsunuz, senin evinden çıkmıyorlar..okurken fenalık geçirecektim bu adam iki günde böyle olmadı en başından beri dip dibe yaşamak isteyen adamdı sen niye çocuk yaptın ? Oradan taşınmaya ikna etmezsen eşini akıl sağlığını kaybedersin. Sen o evde kaldığın sürece evladını istediğin gibi yetiştiremeyeceksin senin değil kayınvalidenin doğrularıyla büyüyecek. Sen izin vermediğin sürece insanlar seni üzemez. Hayır demeyi öğrenmen gerek evladın için. Sürekli kayınvalideni suçluyorsun da asıl suçlu eşin. Eşin seni sevse bu durumlara sokmazdı.

Evet aynılarını yapıyorum ama 3.kutu antibiyotiğini kullanıyor şu an
Orta kulak enfeksiyonu geçmedi bir türlü. Hiç ara vermeden daha ağır antibiyotiklere geçti

Orta kulak enfeksiyonu geçmedi bir türlü. Hiç ara vermeden daha ağır antibiyotiklere geçti
Baska kbb dr una goturun baktirin.
Bir kere ilk kizim kucuk . Bana da dr 3 . Antibiyotigi verince dr .u degistim. Hic gerek yokmus 2. Ye bile demisti

Orta kulak enfeksiyonu basta yakalanmadigi zaman cok surunduruyor biliyorum bizzat kendimden. Benim buyuk orta kulak enfeksiyonuna yakalandi ama doktora gore hemen daha baslarken yakalamisiz, bi sise klamoksla silindi gitti bizden.

Orta kulak enfeksiyonu basta yakalanmadigi zaman cok surunduruyor biliyorum bizzat kendimden. Benim buyuk orta kulak enfeksiyonuna yakalandi ama doktora gore hemen daha baslarken yakalamisiz, bi sise klamoksla silindi gitti bizden.

Biz yakalayamadık sanırım asla geçmiyor. Şimdi 3.şişe de bitti. Kontrole geldik

Yanı cehennemin dibine kadar yolu var demek lazım ama insan diyemiyor iste.
Eltı cocuguyla neden aynı okula gıdıyor cocuk?
Sacma geldi bana.

Sizin çocuğunuz belli ki kreşten kapmış.
Bugüne kadar hiç hasta olmaması kreşten bundan sonra da olmayacağı anlamına gelmiyor.
Hastalık mevsimi yeni başlıyor.
Zaten iki haftadır da çıkmıyormuş.
Burnu tıkalı diye de çocuğun kreşe gönderilmemesi gerektiğini ilk defa duyuyorum.
Ateşli öksürüyor olsa gönderilmez tabii ki.
Madem evdesiniz neden 21 aylık çocuğu kreşe gönderiyorsunuz ?
Yenidoğan varmış evde tabii ki ikisi de hasta olacak bu durumda.

İlkokul öğretmeniyim ve ilkokul ve kreşlerde hastalığın önüne geçemez siniz. Buna eltiniz de dahil. Şu an çok hassas siniz. O çocuğa da muhtemelen okuldan bulaştı yani okulda bir mikrop var zaten kış ayındayız . Bulasmama ihtimali yok.Bu ara ishal ve kusma çok yoğun kimse çocuğunu hasta olarak yollamiyor çocuk iyi geliyor okulda hastalanıyor. Arıyoruz veliyi gelip alıyorlar. Sanırım bu konuda herkesin görüşü farklı ama sırf öksürüyor diye hiç bir öğrenime okula gelme demem . Zaten her türlü bulaşır bu mikrop. Çalışan anneler de var onlar ne yapacak çocuk her öksürdugunde okula gitmeyecek olsa annein kış ayında çalışmaması gerekir

Sizde okuduğunuzu anlamıyorsunuz sanırım. Ailevi nedenlerden dolayı bizim yanımıza taşındıklarını söyledim. Yani ilk biz geldik ve 2 sene sonra onlar kp zoru ile Almanya'ya taşındılar ! Dil kursumu tamamladım. Şimdi eşim kursa gidiyor. Ben zaten eşimin ailesi ve eltim ile pek muhattap olmuyorum, kayınvalide benim çocuğuma karışmıyor, eltimin çocuğunu büyütüyor. Ayrıca benim bahsettiğim konu ile sizin dediklerinizin ne alakası var? Ben dün başıma gelen olayı anlattım neden konudan ayrı soru sorup başka şeyler hakkında cevap yazıyorsunuz anlamış değilim?

Bana söyler misiniz ben nerede laf sokmuşum?

"Millet çocuğunu hasta kreşe gönderirse daha çok hastalanırız." bu lafın kayınvalide üstünde ne gibi bir laf sokma olabilir? Kreşe veya okula giden çocuğu mu var? Bu cümlede alınacak ne var? Bu zamana kadar yorum yapan hiç kimse bu lafın üstünde durmamış. Siz beni aydınlatır mısınız? Kurduğum cümlede kayınvalidenin üstüne alınacağı ne var?

E sen demedin mi eltinin çocuğu kayınvalidemin sayılır. Çünkü kayınvalidem büyüttü annesi o gibi diye. Kendinle çelişiyorsun

Kresteki bütün çocukların hasta olmamasından emin olamayacagina ve evde olduğuna göre, hastalanma ihtimalinin de yüksekliğini göz önünde bulundurarak çocuğunu kreşe göndermesi gereken sizsiniz aslında. Neyse ya bence takmayın. Ne bizi ne diğerlerini. Çocuklarınıza odaklanın. Çocuk bunlar hastalanır iyileşir. Siz iyi olun onlar hep iyi olur ins. Sıkmayın canınızı..

Ne zaman bizimkilerin burnu aksa kötü olsalar hemen sabah akşam bal limon sarımsak kuru yapiyorum. Üç gunde iyi oluyorlar çok şükür.

Biz yakalayamadık sanırım asla geçmiyor. Şimdi 3.şişe de bitti. Kontrole geldik
Çok geçmiş olsun
Oğlum da çok yaşadı maalesef biliyorum ne kadar zor

İki haftada bir kbb doktorundaydık
Adam artık yakın dostumuz gibi olmuştu

İki kere kulaklarından ameliyat oldu
O kadar uğraştım yine de yüzde 20 işitme kaybı oldu oğlumda
Çok dikkatli olun lütfen çok tehlikeli
En son 8 yaşındaydı sabaha kadar ağladı kulağım ağrıyor diye
Acilde bir damla yaptılar 2 saat uyudu sonra yine
Antibiyotiğin de etki etmesi biraz zaman alıyor
Ağrı kesiciler de hiç işe yaramıyor

Büyüdükçe geçti çok şükür çünkü yüz büyüdükçe sinüzler tıkanmadı

İnsallah siz böyle kötü tecrübeler yaşamazsınız

Şimdi geçmiş. Yine takipte kalacağız ama. Zordu evet. Ben de yaşadım. Ağrısı çok kötü biliyorum. Geçmiş olsun hepsine. Nasıl dayandılar minik bedenleri. Kıyamam

Canım benim

Enterogermina çok çok afedersin de kabızlık problemi yapmıyor mu?

Bizim kıza çok dokundu maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…