Kv, lohusalık ve çocukların hasta olması

Tabi ki dediğiniz doğru ama benim çocuğum kreşe başladığından beri hiç hasta olmadı. Kayınvalidem burada olduğu sürece hep eltimin çocuğu ile çok iç içeler yani bu hastalığı kapmış olmamız onlardan kaynaklı.

Bilmediğiniz nokta şu: İlk torun kayınvalidem tarafından büyütüldü ve ne yazık ki eltimin çocuğu anne olarak kayınvalidemi görüyor ama sorun şu ki: hasta olan çocuğun okula gitmemesi gerektiğini bilebilecek bir yaşta yani eltime "bu çocuk hasta kreşe götürme" diyebilmesi lazımdı.

Yurt dışında bile altlı üstlü oturan elti geçer gider bugünler de ya çok da kafanıza takmayın. Allah büyük hastalık vermesin.

Sağolsun, temizlik yapıyor, eşim kursdan gelince yemekte yapıyorlar ama dezavantajları da oluyor.

Çocuğunuz başkasından da kapabilir hastalığı bugüne kadar kapmamış olması hiç kapmayacağı anlamına gelmiyor. Kayınvalideniz bir yukarı bir aşağı inip çıkıp dururken de ima etmek yerine açık açık söylemeniz gerekiyordu. Eşiniz hadsizin önde gideni zaten ona karşı bir geri adım atmayın bence

Benim doktor bir arkadaşım vardı, vovidin cancanlı dönemde, sabah çocuğunu cıvid testine götürüp, oradan ağzına bir kaşık calpol verip kreşe bıtaktığını anlatmıştı. Test de pozitif çıkmıştı. Arkadaş zaten çocuğunun ateşi vs çocuğun covid olduğunu bilşyordu ve bizler daha o zaman covid geçirmemiştik mesela, hani herkesin covid geçirdiği zaman da değildi. Yani insanlar ne durumdaki çocuklarını kreşe gönderiyorlar o tepkinizde haklısınız ama muhatabı kayınvalide değil.

Bende benzer durumları kayınvalide değil annemle yaşıyorum. Ben kardeşime hatta geline söylüyorum bir sorun olduğunda. Şimdi ben annemde kalırken, hasta çocuğu size bırakıcaz diyorlar. Annem ne desin, sonra gelinle kötü olacak, bakmadı denilecek. Rahatsız olan ben olduğum için tepkiyi ben veriyorum. (Gerekirse evden çıkıyorum mesela, yani tabi sizin kendi eviniz de ben kendi açımdan söylüyorum:))

Çok geçmiş olsun. Şu an zorlanarak öksüren biri olarak yavrular için çok üzüldüm. Umarım kolayca toparlarlar.

İlk kez hasta oldu diye takıntı yapmayın, elbette günün birinde hasta olacaktı

Dip dibe yaşarsanız olacağı bu. Biraz uzak olun.

Eksileri artılarını götürüyorsa hiç gelmesin derim. Tek başınıza idare edersiniz

Ben çalışan bir anneyim.Ve kızımın hasta olma durumumda kreşe gödermiyim bugün dediğimde izin almam çok sıkıntı oluyor,kızımı ekstra bırakabileceğim bir yer asla olmuyor.
Eltiniz keyfi bi şekilde çocuğunu hasta göndermiş vallahi pes.
Ben hasta olmasım diye takviyeler vitaminlerle önlemler almaya çırpınıyorum.
Evde olduğu halde çocuklarını hastayken kreşe gönderenlere ne diyim ben şimdi

Eltiniz göndermese başka bir veli hasta çocuğunu gönderebilirdi. Ona da mı hesap soracaktınız bu şekilde? Ayrıca kreşlerde genelde ateşli ve hastalığın yoğun döneminde çocuk gönderilmez. Burnu tıkalıyken falan çocuk gider yani yoksa hiç bir çocuk okula gidemez, öyle öyle bağışıklıkları kuvvetlenecek. Hiç hasta olmadı demişsiniz de hastalık mevsimi yeni başlıyor zaten. İnsan içten içe sinir olabilir ama bu şekilde yansıtmanız hoş olmamış. Evler arası git gelde haklısınız. Orada tavrınızı net koyacaktınız. Çünkü öyle çocuk kendini iyi hissetse de vücudunda virüs taşıyor hala bulaşıcı durum olabilir. Kreş konusunu kontrol edemezsiniz ama ev konusunu kontrol altına alabilirsiniz.

Lohusalıktan herhalde bu saçma düşüncen. İki çocuğumu da kreşte büyüttüm. Birisi şu an 11 yaş diğeri 4 yaş. Neyse kreşe hasta çocupu gönderme demek bana çok saçma geliyor. Çünkü bütün çocuklar kreşte hasta oluyor. Sen şey mi sanıyorsun? Sadece eltinin çocuğu hasta. Hayır efendim hepsi hasta. Birbirlerinin suluğunu kullanıyor oyuncakları yalıyor yerlerde debeleniyor falan. 21 aylık olan çocuğun yeni başladıysa bir hafta hasta olacak 1 hafta iyi olacak. Bu benim de bütün iş arkadaşlarımında yaşadığı sıkıntı. Eğer hastalığı sorun ediyorsan 21 aylık olanı kreşe göndermemelisin

Abarttınız mi biraz acaba.
Hasta çocuğu bebeğin yanına getirmişler gibi sinirlenmişsiniz.
Çocuk ne zamandır hasta?
Ateşli çocuk gönderilmez, öksürüğün, akıntının pik yaptığı dönemde gönderilmez.
Ama öksürük aylarca sürüyor bazen, burun akıntısı haftalarca sürüyor.
Siz ne kadar göndermesinler istiyorsunuz?

Belli ki senin gibiler yüzünden hasta çocuklar kreşe gönderiliyor. Ben çocuğumun burnu akıyor ne olur ne olmaz diye kreşe göndermiyorum senin çocuğun hastaysa kreşe göndermeyeceksin bu kadar basit ! Çocuğum Eylül ayından beri gidiyor ve bu zamana kadar hastalanmadı. Aynı kreşe giden diğer arkadaşın çocuğu her ay hasta neredeyse. Eltimin çocuğu Ekim de başladı ama 2. Ye hasta oldu. Çocuklar hiç hasta olmayacak diye bir şey yok. Evde yeni doğan olduğunu bile bile hasta çocuğu kreşe gönderip bize bulaştırmaları sıkıntı !

Allah eşine ve ailesine sabır versin. Sen cidden sıkıntılısın. Hayır bakamıyorsan 1 yaş arayla neden doğuruyorsun da kayınvalideye musallat oluyorsun! Kendine de güveniyorsan kayınvalideyi rahat bırak. Yermezmiş gibi eltinin çocuğunu kıskanmak da ayrı bir saçmalık.Bir de kış günü evde oturup 21 aylık bebeği kreşe gönderiyorsun. Sana ne desek boş.
Not: genel olarak yorumlar senin saçmaladığın yönünde. Şapkanı önüne koy ve kendini bir düzelt

İşte sıkıntı bu. Çocuk cumartesi ateş kaldırıyor. Pazar iyi diye. Pazartesinden itibaren kreşe gönderiyorlar yani bulaşma riskinin olduğu zaman. Ne demek ne kadar göndermesinler istiyorsunuz? Sanki aylarca göndermesinler demişim gibi konuşuyorsunuz.

Kreşten de hastalık gelebilir, marketten parktan her yerden gelebilir. Lohusalıkta içe birikince kötü oluyor içinizde tutmadığınız iyi iyi

Asıl sıkıntılı olan sensin belli çünkü okuduğunu anlamıyorsun.

Bence siz elti ile altlı üstlü oturmaktan, kvnizden ve eşinizin tutumlarından sıkılmışsınız. Şu an eltinize sarıyorsunuz.

Elinizin çocuğu kreşte hasta çocuklar olduğu için hastalık kapmış. Yani tek hasta hasta okula gönderen eltiniz değil. Belki eltide bu yüzden önemsemedi.

Geçen sene bir aya yakın kızımda burun akıntısı ve öksürük vardı. Mesela ben burnu akıyor diye evde tutmadım. Okula gitti. Benimki 4. Sınıf ama okul öncesi olsa bir ay evde tutmazdim.

Eşimin kardeşi aşırı sorumsuz, kv bunu bile bile oğlu olduğu için onu destekliyor. Böyle şeyler olunca onlar hakkında küçük şeylere tahammül edemiyorum maalesef.

Kreşte hasta olan çocuktan kapıp kapmadığını bilemem ama eltimin çocuğunun ağzı doğduğundan beri hep açık burnundan nefes alamıyor, tedavi olması gerekiyor ama doktora da götürmüyorlar. Bu yüzden daha sık hastalanıyor. Bu yüzden önemsememiş olabilir.

Kreşe gittiğinden beri 1 kere burnu aktı. Ben gece camı açık unutmuşum ondan oldu ve 1 hafta kreşe göndermedim nolur nolmaz diye.

Hasta olan çocuğun okula gönderilmesine bende karşıyım ama bu eltinizin değil okulda bir başkasının çocuğuda olabilirdi.
Yani eşiniz işe gidiyor sonuçta, buyuk çocugunuz kreşe bu sartlar altında şu salgın sürecini hiç hastalanmadan atlatmanız çok cok zor ki zaten çocukların hemen hemen hepsi şu dönem aynı şikayetleri yaşar.
Diğer aileye boş yere kurulmuşsunuz aslında kayınvalidenize de orayada gidiyorsun hastalarsa bir süre gelme küçüge bulasmasin diyebilirdiniz.

Ben anlamiyorum eltiniz kac yasinda kadin, neden kayinvalideniz eltinizi uyarip krese cocugu gonderme demeliydi ki ? Siz kayinvalidenize icten ice gicik oluyorsunuz ama kocaniz olmali aslinda icerlendiginiz.

Yahu bir de bu ne Allah askina Yuri disinda bile altli üstü oturmalar , cocuklar dahi ayni krese gidiyor . Sizin hic özel hayatiniz olmaz ki , pirt yapsaniz duyulur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…