Tabi ki dediğiniz doğru ama benim çocuğum kreşe başladığından beri hiç hasta olmadı. Kayınvalidem burada olduğu sürece hep eltimin çocuğu ile çok iç içeler yani bu hastalığı kapmış olmamız onlardan kaynaklı.İyi de o çocuk bulaştırmasa başka çocuk bulaştırabilirdi.
Ben mi kaçırdım, kayın valide hasta değil, ondan bulaştığını düşünmüyorsanız kadına tepki vermeniz hadsiz olmuş. Onun kendi çocuğu değil ki hasta olduğu için evde kalması kararını verebilsin.
Yurt dışında bile altlı üstlü oturan eltiYurtdışında yaşıyoruz ve ne eltim ne de ben çalışıyoruz. Çocuklar dil öğrensin diye böyle küçük yaşta gönderdik. Bu arada benim ki 21 aylık, Eltimin ki 33 aylık. İlk kreşe Eylülde benim çocuğum başladı. Ekim ayında ise eltimin çocuğu başladı.
Sağolsun, temizlik yapıyor, eşim kursdan gelince yemekte yapıyorlar ama dezavantajları da oluyor.Vallaha kvdenin bir yardimi yoksa söyleyin yukarda kalsin. Bari kapinizi kapatin kafaniz rahat olur. Millet sözde yardim icin geliyor, ama cahilliklerinden ve sacmalamalarindan kadinlar cekiyor hep. Sahsen artik baska cocuk planlamiyorum. Ama yine lohusaligim olsa hepsini önceden organize eder aileden ne yardim isterim nede beklerim.
Benim doktor bir arkadaşım vardı, vovidin cancanlı dönemde, sabah çocuğunu cıvid testine götürüp, oradan ağzına bir kaşık calpol verip kreşe bıtaktığını anlatmıştı. Test de pozitif çıkmıştı. Arkadaş zaten çocuğunun ateşi vs çocuğun covid olduğunu bilşyordu ve bizler daha o zaman covid geçirmemiştik mesela, hani herkesin covid geçirdiği zaman da değildi. Yani insanlar ne durumdaki çocuklarını kreşe gönderiyorlarTabi ki dediğiniz doğru ama benim çocuğum kreşe başladığından beri hiç hasta olmadı. Kayınvalidem burada olduğu sürece hep eltimin çocuğu ile çok iç içeler yani bu hastalığı kapmış olmamız onlardan kaynaklı.
Bilmediğiniz nokta şu: İlk torun kayınvalidem tarafından büyütüldü ve ne yazık ki eltimin çocuğu anne olarak kayınvalidemi görüyor ama sorun şu ki: hasta olan çocuğun okula gitmemesi gerektiğini bilebilecek bir yaşta yani eltime "bu çocuk hasta kreşe götürme" diyebilmesi lazımdı.
Merhaba arkadaşlar,
Aşırı sinirlendiğim bir konuyu paylaşmak istiyorum. 21 aylık bir oğlum var ve Eylül ayından beri kreşe günde 5 saat olacak şekilde gidiyor. Ayrıca 15 Kasımda doğum yaptım. Eşimin kardeşi ile altlı üstlü oturuyoruz ve ben doğum yaptıktan 1 hafta sonrası Cumartesi günü Eltimin çocuğu hasta oldu, ateş kaldırdı günübirlik ve çok huzursuzdu. Ben doğum yaptığımdan kv yardımcı olmak için bize geldi ama Eltimin oğlu ilk torun ve ona çok bağlı bundan dolayı genelde yukarı da duruyor. Bu yüzden bende birkaç defa sordum "Çocuk öksürüyor mu?" diye, kayınvalidem "Yok öksürmüyor sadece çok huzursuz, burunları tıkalı birde" dedi. Açıkça demedim hani yenidoğan bebek var evde bize de bulaşabilir yukarı çıkmayın diye. Üstüne üstlük burnu tıkalı ve hasta olan çocuğu kreşe göndermeye devam etmişler ve bundan haberim yoktu. Eğer haberim olsaydı, kendi çocuğumu kreşe göndermezdim ve sonuç olarak geçen hafta cuma gününden beri benim çocuğum hasta burnu tıkalı ve öksürüyor. Ardından bana ve yenidoğan bebeğime bulaştı. Bende bu duruma çok sinirlendim. Dinlenmem gerekirken ve yenidoğan bebeklerin ilk zamanlar hasta olması aşırı sıkıntılı bir durumken bu durum aklıma geldikçe sinirlerim tepeme çıkıyor. Bir saat önce eşim ve annesi salondaydı, bende çocuğumun burnunu sildim. Eşim hastalık konusunda bir şey dedi. Bende dedim ki "Millet hasta çocuğunu kreşe gönderirse çocuğun böyle hastalanması normal." Ardından mutfağa gittim. Kahvaltımı hazırladım ve geri geldim, kv gitmiş.
Eşim: "Annemin niye gittiğini biliyor musun?"
Ben: "Yoo görmedim."
Eşim: "Hayır, annem yukarı çıktı, niye biliyor musun?"
Ben: "Hayır bilmiyorum."
Eşim: "Senin dediğin laf yüzünden yukarı gitti. Dilini tutamıyorsun."
Ben: "Annen neden üstüne alınıyor? Kendi çocuğumu sanki? Hiç kusura bakma gayet haklıyım bu evde yenidoğan bebek var. Hasta olan çocuk kreşe mi gönderilir, haksız mıyım?" diye sinirlendim.
Ben: "Ayrıca size kalsa çocuğu ben hasta ettim değil mi? Bu çocuk geceleri üşüdüğü için hasta oldu dimi?" diye sesimi yükselttim. Eşimde bir şey demedi, büyük ihtimalle sinirlendiğimi görünce bir şey anlamayacağı düşündü ve üstelemedi. Evimizin içi 23 ila 24 derece arasında. Büyük çocuğumu uzun kollu zıbınlık ve altında pijama ile yatırıyorum. Ensesini ve göğsünü kontrol ediyorum sıcak oluyor. Kayınvalidem buraya geldiğinden beri büyük olan çocuğumu arada uyutuyor ve üstüne bir şey örttürmediği için çocuğun üşüdüğünü ve kalın tulum giydirmem gerektiğini söylüyor. Böyle dedikçe bende iyice sinir oluyorum.
Neyse kısacası olan bu. Lohusalığımın verdiği duygusallık ve geçmişten gelen kaptığım gıcıklıklardan dolayı kv çok öfkeliyim.
Eksileri artılarını götürüyorsa hiç gelmesin derim. Tek başınıza idare edersinizBen çağırmadım. Eşimin ailevi olaylarından dolayı burada yani benim doğum bahane ama yalan yok. Evimi silip süpürüyor, eşim kursdan gelince beraber yemek yapıyorlar. Benim için iyi oluyor ama dezavantajları da ne yazık ki oluyor.
Belli ki senin gibiler yüzünden hasta çocuklar kreşe gönderiliyor. Ben çocuğumun burnu akıyor ne olur ne olmaz diye kreşe göndermiyorum senin çocuğun hastaysa kreşe göndermeyeceksin bu kadar basit ! Çocuğum Eylül ayından beri gidiyor ve bu zamana kadar hastalanmadı. Aynı kreşe giden diğer arkadaşın çocuğu her ay hasta neredeyse. Eltimin çocuğu Ekim de başladı ama 2. Ye hasta oldu. Çocuklar hiç hasta olmayacak diye bir şey yok. Evde yeni doğan olduğunu bile bile hasta çocuğu kreşe gönderip bize bulaştırmaları sıkıntı !Lohusalıktan herhalde bu saçma düşüncen. İki çocuğumu da kreşte büyüttüm. Birisi şu an 11 yaş diğeri 4 yaş. Neyse kreşe hasta çocupu gönderme demek bana çok saçma geliyor. Çünkü bütün çocuklar kreşte hasta oluyor. Sen şey mi sanıyorsun? Sadece eltinin çocuğu hasta. Hayır efendim hepsi hasta. Birbirlerinin suluğunu kullanıyor oyuncakları yalıyor yerlerde debeleniyor falan. 21 aylık olan çocuğun yeni başladıysa bir hafta hasta olacak 1 hafta iyi olacak. Bu benim de bütün iş arkadaşlarımında yaşadığı sıkıntı. Eğer hastalığı sorun ediyorsan 21 aylık olanı kreşe göndermemelisin
Allah eşine ve ailesine sabır versin. Sen cidden sıkıntılısın. Hayır bakamıyorsan 1 yaş arayla neden doğuruyorsun da kayınvalideye musallat oluyorsun! Kendine de güveniyorsan kayınvalideyi rahat bırak. Yermezmiş gibi eltinin çocuğunu kıskanmak da ayrı bir saçmalık.Bir de kış günü evde oturup 21 aylık bebeği kreşe gönderiyorsun. Sana ne desek boş.Belli ki senin gibiler yüzünden hasta çocuklar kreşe gönderiliyor. Ben çocuğumun burnu akıyor ne olur ne olmaz diye kreşe göndermiyorum senin çocuğun hastaysa kreşe göndermeyeceksin bu kadar basit ! Çocuğum Eylül ayından beri gidiyor ve bu zamana kadar hastalanmadı. Aynı kreşe giden diğer arkadaşın çocuğu her ay hasta neredeyse. Eltimin çocuğu Ekim de başladı ama 2. Ye hasta oldu. Çocuklar hiç hasta olmayacak diye bir şey yok. Evde yeni doğan olduğunu bile bile hasta çocuğu kreşe gönderip bize bulaştırmaları sıkıntı !
İşte sıkıntı bu. Çocuk cumartesi ateş kaldırıyor. Pazar iyi diye. Pazartesinden itibaren kreşe gönderiyorlar yani bulaşma riskinin olduğu zaman. Ne demek ne kadar göndermesinler istiyorsunuz? Sanki aylarca göndermesinler demişim gibi konuşuyorsunuz.Abarttınız mi biraz acaba.
Hasta çocuğu bebeğin yanına getirmişler gibi sinirlenmişsiniz.
Çocuk ne zamandır hasta?
Ateşli çocuk gönderilmez, öksürüğün, akıntının pik yaptığı dönemde gönderilmez.
Ama öksürük aylarca sürüyor bazen, burun akıntısı haftalarca sürüyor.
Siz ne kadar göndermesinler istiyorsunuz?
Asıl sıkıntılı olan sensin belli çünkü okuduğunu anlamıyorsun.Allah eşine ve ailesine sabır versin. Sen cidden sıkıntılısın. Hayır bakamıyorsa 1 yaş arayla neden doğuruyorsun da kayınvalideye musallat oluyorsun! Bir de kış günü evde oturup 21 aylık bebeği kreşe gönderiyorsun. Sana ne desek boş.
Not: genel olarak yorumlar senin saçmaladığın yönünde. Şapkanı önüne koy ve kendini bir düzelt
Eşimin kardeşi aşırı sorumsuz, kv bunu bile bile oğlu olduğu için onu destekliyor. Böyle şeyler olunca onlar hakkında küçük şeylere tahammül edemiyorum maalesef.Bence siz elti ile altlı üstlü oturmaktan, kvnizden ve eşinizin tutumlarından sıkılmışsınız. Şu an eltinize sarıyorsunuz.
Elinizin çocuğu kreşte hasta çocuklar olduğu için hastalık kapmış. Yani tek hasta hasta okula gönderen eltiniz değil. Belki eltide bu yüzden önemsemedi.
Geçen sene bir aya yakın kızımda burun akıntısı ve öksürük vardı. Mesela ben burnu akıyor diye evde tutmadım. Okula gitti. Benimki 4. Sınıf ama okul öncesi olsa bir ay evde tutmazdim.
Ben anlamiyorum eltiniz kac yasinda kadin, neden kayinvalideniz eltinizi uyarip krese cocugu gonderme demeliydi ki ? Siz kayinvalidenize icten ice gicik oluyorsunuz ama kocaniz olmali aslinda icerlendiginiz.Tabi ki dediğiniz doğru ama benim çocuğum kreşe başladığından beri hiç hasta olmadı. Kayınvalidem burada olduğu sürece hep eltimin çocuğu ile çok iç içeler yani bu hastalığı kapmış olmamız onlardan kaynaklı.
Bilmediğiniz nokta şu: İlk torun kayınvalidem tarafından büyütüldü ve ne yazık ki eltimin çocuğu anne olarak kayınvalidemi görüyor ama sorun şu ki: hasta olan çocuğun okula gitmemesi gerektiğini bilebilecek bir yaşta yani eltime "bu çocuk hasta kreşe götürme" diyebilmesi lazımdı.