Kv kışları kalacak yer konusu-devam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bakmadım ama bakardım bunu birilerine yaranmak içinde yapmazdım. Yapılan her iyilik başka bir surette insana döner bilirim çünkü. Burda mevzu kayınvalide olduğu için geriliyo sanırım insanlar. Oysa sıfatı mühim değil. Evlatlarını büyütmüş, evlendirmiş bir kadının hiçbir yere sığamaması. Bu bir hayvan olsaydı daha çok düşünür endişelenirdiniz yaşlı bir kadın yahu.
Aynı haksızlığı anam yapsa yüzüne bakmam. Kaymağını yiyen dibini de sıyırsın. Benim kocanın suçu ne, sırf anam babam diye boyun eğmek zorunda mı?

Ya sorun kayinvalidenin imkani varken ayri ev tutmaması, bunu yaparken büyük ogluna guvenip küçük oglunda kalmak istemesi , eli ayagi tutarken altina kacirdigi camasirini islak islak geline yikattirma dusuncesizligi , baskasinin evinde yaşarken onlarin butun odaklarinin kendisi olmasini istemesi. Bakin normal hayatimda gercekten insanlarin vicdanlarini cok sorgularim ama bu konuda kayinvalidenin sömürüsü var. Kaldiki sorun teskil eden konulari cozmeye calissa zaten konu sahibi kv yi üzmemek icin yuvasini bile yikacak raddeye gelmis. Nasil gelinin yaptigi her seyi gormezden gelip bir de bu kadar zor durumdaki bir insana vicdansizca saldrip sonrada onu vicdansizlikla suclarsiniz. Abinizin esi annenize mi bakmiyor bir gariplik var cunku savunmalarinizda
Kimse kimseye bakmak zorunda değil. Ne kanunen ne dinen gelin kayınvalidesine bakmak zorunda da değil. Ama insanın vicdani bir yükü vardır ve belkide o vicdan bende fazlasıyla olduğu için böyle bir yorum yapma gereği duymuş olabilirim. Annedir yahu para mevzusu bile geçmemeli. Karşılığı olmamalı. Bu arada ben yeni doğum yapmıştım bizim gelinimiz rahmetli babamla benden çok ilgilendi hastalık aşamasında. Aile bağlarımız şükür kuvvetli yorumumun altında bana dair travma arama bulamazsın:)

Ev 440 civarı araba da 180 gibi eder maddi olarak zararlı çıkmak istemiyorum ya ev satılmasın onun taksitleri ödenene kadar neler çektik,arabayı satsak yarı yarıya bölüşsek ancak normal bir araba alabilirim.Ama işte borcu var arabanın aylık 1000 lira onu yarı yarıya ödemeyi teklif etsem nasıl olur
Hiç uğraşma yarı yarıya ödemeyle falan. Çocuklar hariç boşanma sonrası yüz göz olmamaya bakın. Satın arabayı borcu ödeyin kalan parayı bölüşürsünüz.

Bakmadım ama bakardım bunu birilerine yaranmak içinde yapmazdım. Yapılan her iyilik başka bir surette insana döner bilirim çünkü. Burda mevzu kayınvalide olduğu için geriliyo sanırım insanlar. Oysa sıfatı mühim değil. Evlatlarını büyütmüş, evlendirmiş bir kadının hiçbir yere sığamaması. Bu bir hayvan olsaydı daha çok düşünür endişelenirdiniz yaşlı bir kadın yahu.
Kocadan çekmeseniz çekeni de anlayamazdınız. Demek ki yaşamadan empati yapamıyorsunuz. Tabi siz de haklısınız, herkesin yapacağı şey değil maalesef.

Kimse kimseye bakmak zorunda değil. Ne kanunen ne dinen gelin kayınvalidesine bakmak zorunda da değil. Ama insanın vicdani bir yükü vardır ve belkide o vicdan bende fazlasıyla olduğu için böyle bir yorum yapma gereği duymuş olabilirim. Annedir yahu para mevzusu bile geçmemeli. Karşılığı olmamalı. Bu arada ben yeni doğum yapmıştım bizim gelinimiz rahmetli babamla benden çok ilgilendi hastalık aşamasında. Aile bağlarımız şükür kuvvetli yorumumun altında bana dair travma arama bulamazsın:)
Masallah cok vicdanlisin ama burada 2 çocuğuna ragmen bsanma asamasina gelmis bir kadini yerin dibine sokarcasina elestirebiliosun. Bir de vicdansiz olsan neler yaparmişsin. Sana daha fazla cevap vermeyecegim , çünkü algilarin cok kapali Allah sabir versin eşine dostuna.

Kadın zaten 8 senedir bu dediklerinizi yapıyor vicdansız olsa ilk seneden koyardı kapının önüne.

Para mevzusu olmamalı evet. Ama kadın maaş kartını diğer oğluna verip de elinde sidikli çamaşırını da al yıka diye o evden bu kadına getirmeyecek o zaman.

Bu hanım evde olmazsa kayınvalidesini annesine bırakıyorlarmış. Kaynım kim köpek de benim anneme gidip kaynanamı bırakacak! Anasına 1 gün daha bakmayı eziyet gören ama maaş kartını cukkalamayı bilen oğluyla geline laf yok ama bu kadın 8 senedir çekip artık pısırık kocadan boşanmak isteyince mi vicdansız?

Üstelik kaynana yazın köyde tek başına yaşayabilecek kadar da dinç. Bakıma muhtaç falan değil öyle aman hiçbir yere sığamadı diye acınacak tarafı yok evi var parası var gitsin evine.

Fazla bile dayanmış konu sahibi. İyilik de merhamet de hak edene.

Kocadan çekmeseniz çekeni de anlayamazdınız. Demek ki yaşamadan empati yapamıyorsunuz. Tabi siz de haklısınız, herkesin yapacağı şey değil maalesef.
Ne alaka yahu?
Masallah cok vicdanlisin ama burada 2 çocuğuna ragmen bsanma asamasina gelmis bir kadini yerin dibine sokarcasina elestirebiliosun. Bir de vicdansiz olsan neler yaparmişsin. Sana daha fazla cevap vermeyecegim , çünkü algilarin cok kapali Allah sabir versin eşine dostuna.
Amin teşekkür ederim

Kadın zaten 8 senedir bu dediklerinizi yapıyor vicdansız olsa ilk seneden koyardı kapının önüne.

Para mevzusu olmamalı evet. Ama kadın maaş kartını diğer oğluna verip de elinde sidikli çamaşırını da al yıka diye o evden bu kadına getirmeyecek o zaman.

Bu hanım evde olmazsa kayınvalidesini annesine bırakıyorlarmış. Kaynım kim köpek de benim anneme gidip kaynanamı bırakacak! Anasına 1 gün daha bakmayı eziyet gören ama maaş kartını cukkalamayı bilen oğluyla geline laf yok ama bu kadın 8 senedir çekip artık pısırık kocadan boşanmak isteyince mi vicdansız?

Üstelik kaynana yazın köyde tek başına yaşayabilecek kadar da dinç. Bakıma muhtaç falan değil öyle aman hiçbir yere sığamadı diye acınacak tarafı yok evi var parası var gitsin evine.

Fazla bile dayanmış konu sahibi. İyilik de merhamet de hak edene.
Şu karşılıklı yorumlaşmaya bir son versek mi? Herkesin kendi kalemi istediğini yazar. Yorum yaptım bitti. Sana yada çoğunluğa uydurmak gibi bir derdimde yok. Sende yorumunu konuya yap bana değil.

Şu karşılıklı yorumlaşmaya bir son versek mi? Herkesin kendi kalemi istediğini yazar. Yorum yaptım bitti. Sana yada çoğunluğa uydurmak gibi bir derdimde yok. Sende yorumunu konuya yap bana değil.
Aaa herkese çatır çatır cevap veriyordunuz cevabınız mı bitti? İyi olmuş o zaman

Ayrıca karşılıklı yorumlaşmalar da konu sahibine katkı sağlayabilir. Forumun amacı da bu. Karşılıklı yorumlayacak olmasak alıntı özelliği olmazdı.

İyi forumlar.

köyde kışın kalanlar yakıyor sobasını kalıyor ,sanki kutuplarda yaşıyor kaynana sanki sibirya tepesinde sanki alaskada sanki eskimo da tek başına yapamıyor avlanması falan gerek sanırım ben anlamadım bu işi :KK70:

Kendi aileme bakinca bana buradaki kaynanalar asiri nazli geliyor. Kendi kaynanamda oyle asiri nazlidir ama nazini kaynim çekiyor sadece. 🙄

Benim buyuk nine ve dedelerim bile yurtdisindalar yani aslinda kendi memleketimizdeler, oraya donmek istiyoruz dediler orada yasiyorlar kac yasinda insanlar gayet soba kullaniyorlar hemde. Biri vefat etse veya bakimlik durumu olsa bile en fazla daha yakina gelir biri evine gelip gitmek kolay olsun diye ama ayni eve sanmiyorum ki girsinler.

Konulara bakiyorum 50 yaşinda olmayan kaynanalar birlikte yaşamaya kalkiyor kocasi yok diye, hep bir acindirma hep bir yalniz kalamama...🙄

Aaa herkese çatır çatır cevap veriyordunuz cevabınız mı bitti? İyi olmuş o zaman

Ayrıca karşılıklı yorumlaşmalar da konu sahibine katkı sağlayabilir. Forumun amacı da bu. Karşılıklı yorumlayacak olmasak alıntı özelliği olmazdı.

İyi forumlar.
Hic birine cevap veremedi ki bir dunya soru sorduk, empati yapmasini bekledik gelinin acisindan bakilacak hic bir cumlemize cevabi yok sadece size ne kime ne bana ne ona ne diyebiliyor.

Kendi aileme bakinca bana buradaki kaynanalar asiri nazli geliyor. Kendi kaynanamda oyle asiri nazlidir ama nazini kaynim çekiyor sadece. 🙄

Benim buyuk nine ve dedelerim bile yurtdisindalar yani aslinda kendi memleketimizdeler, oraya donmek istiyoruz dediler orada yasiyorlar kac yasinda insanlar gayet soba kullaniyorlar hemde. Biri vefat etse veya bakimlik durumu olsa bile en fazla daha yakina gelir biri evine gelip gitmek kolay olsun diye ama ayni eve sanmiyorum ki girsinler.

Konulara bakiyorum 50 yaşinda olmayan kaynanalar birlikte yaşamaya kalkiyor kocasi yok diye, hep bir acindirma hep bir yalniz kalamama...🙄
Burda insanlar ilerde bana baksın, nazımı çeksin diye çocuk doğuruyor sıra sıra. Kendilerinin çocuklara nasıl baktığı da sıkıntı.

bosanma karariniza saygi dutuyorum once evden uzaklasin .
cocuklari alip 15 gunlugume kendi ailenizin yanina gidip kafa toplamaz misiniz.
kv de esiniz bakar .

sizde kafa toplayip mal paylasimi uzerine dusunursunuz .
giderken bosanacaginizi soylemeyin .
evde gurultu cikmasin . sadece kafa dinlemek icin gidin .
bu arada bencil degilsiniz .
son derece haklisiniz
kv kimle kaliyorsa hem parasini ona vermeli hemde bakimi sirayla belli olmaliydi 2 ay sende 2 ay bende gibi gibi buyuzden kendinizi suclamayin .
isinizde varsa sadece sakinlesmek icin evden bir 10 15 gun ayrilin
Evden çıkıp çocuklarımın düzenini bozmak istemiyorum,annemle aram 5 dk zaten ki gitsem bu dsefer de oraya gelir yetişir kv

Bırakır,arabayı borcuyla verirsem elimde yeni araba almak için 5 kuruş dahi olmaz iş yerim dolayısıyla arabam olmak zorunda

Yani ya evden ya arabadan vazgeçmek gerekebilir.
Karşılıklı konuşarak çözmeye çalışmak iyidir.
Sonuç olarak %100 hatalı boşanma konusunda adam. Örnek veriyorum kendine nafaka istemezsin ama arabayı borcu ile devralmayı önerirsin vs.

Burda insanlar ilerde bana baksın, nazımı çeksin diye çocuk doğuruyor sıra sıra. Kendilerinin çocuklara nasıl baktığı da sıkıntı.

Cidden oyleymiş. Eşimin ailesi sadece erkek cocuklarina yuklenen cinsten daha dogrusu gelinlere... :)))) Gelinlerde yatili kalayim, bana bakilsin, hizmet edilsin, ogullarimsa para versin soforlugumu yapsin. Tam bu kafadalar.

Eşim beni bu düzene soksa kesin boşanirdim. Boşansam bir daha asla Turkiyeden erkekle evlenmezdim cok riskli.
Eşimin ailesi kaynim ve eltimin üstündeler bize dokunmuyorlar. Yeni evlendigimde biraz denemişlerdi beni ama baktilar olmuyor rahat biraktilar. Eziyet gibi ya.

Cnm sen belli ki kocandan ciddi derecede soğumuşsun. Kadıncağızın halini görüyorsun vicdanın rahatsız oluyor. Ama neye niye katlanıcaksın. En başta kocanın annesi olduğu için şuan zaten yeterince itici geliyordur sana. Ama içinden bir ses de kadının ne günahı var diyor. İkilemler içini kemirmiş. Mesele kadın da değil. Öte yandan beş parmağın beşi bir olmaz. Her çocuk annesine babasına eşit yaklaşmaz. Her anne baba da çocuklarına eşit yaklaşmıyor. Hatta kötü davranan çocuğu daha da el üstünde tutuyorlar malesef.

Herşeyi burda anlatamıyorsun başka şeyler var belli. Boşanmak kelimesi sana huzur veriyor. Bunun için üzüldüm.

Parasal meseleleri de ben olsay şöyle yapardım. Hepi topu 1 ev var. Evin kalması mantıklı çünkü satılınca para ikiye bölünecek ve paranın adı var kendi yok. Siz çocuklar için saklasanızda o harcar bitirir. Ama ev olarak kalırsa taa çocuklarınıza kadar ulaşır. Amaaa 440 hangi ilde bu ev. 700 den aşağıya ev yok düzgün. Eviniz eskiyse 2 yaşındaki çocuğunuz 22 yaşına geldiğinde o ev 20 yıl daha giyecek bunu da düşünün. Öte yandan diyelim ki sattınız arabayı da sattınız. Borcu sildirdiniz kalan parayı ikiye böldünüz. Eşinize şöyle bir teklifte bulunabilirsiniz. 550 bin civarında para kalıyor. Bu parayı 4 e bölelim çocukların payını ayıralım. 130 bin olsun hadi. Bunu çocuğunuza bir altın hesabı açtırın ve hesabı kilitleyin. Vadeli yani. Çekilmiycek para. Nafakalarından artanları da orda biriktirirsiniz. Çocuğun ihtiyaçlarına harcarsınız. Size düşen pay ile de arabanızı alın. Elinde sonunda sizinde eşinizinde malı mülkü çocuklara kalcak zaten. Bu kadarını güvenceye alsanız yeter. 20-30 yıl kirada oturan insanlar var takılmayın. Evliliğiniz bitiyor. Yıkılan ev olsun. Küllerinizden doğarsınız. Yeter ki huzurunuz olsun.

İkinizin de engel durumu vardı galiba eşinizle yanlış hatırlamıyorsam. Böyle insanlara daha çok anlayış gösterilmesi hatta destek olunması gerekirken, sırf naifler, yüzleri yumuşak diye daha çok tepelerine biniliyor, ailedeki bir işe yaramaz eşşek kadar sağlıklı heriflere böyle insanların devletten gelen 3 aylığına ya da devlet işleri kolaylaşsın diye verilen iyi iş imkanlarına güvenilerek sefa temin ediliyor. Malesef gördüm. Lanet olsun. Boğazlarında kalsın, sindiremesinler o haramları inşallah.

Beni anlayarak yorum yapan herkese çok teşekkürler,sabahki drama halimden bir nebze çıktıysam sizin sayenizde ayrıca fikirler için de çok teşekkürler,son durumu da yine sizlere yazacağım aynı durumda olanlar için yardımcı olur belki.

Olumsuz yorum yapanlara teşekkür etmiyorum çünkü cesaret kırmaktan ve kendini kötü hissettirmekten başka işe yaramıyor,ben kendime güveniyorum ilk defa kararlıyım ve sizin yorumlarınızla güvenim kırılsın istemiyorum.

Ayrıca ben kvye sürekli bakmadım zaten önceki konumda da var,ama ona ve diğer aile üyelerine çok hizmet ettim,bu sıkıntıya da eltimi ve görümcelerimi düşünerek çözüm buldum ama kabul ettiremedim etmeyeceklerine de eminim.Şimdi ben ortalığı yıksam bu mevzu yüzünden boşanıyorıium diye hemen başlarlar ay biz bakarız bunda yuva yıkılacak ne var vs vs demeye.Ama artık çözüm de istemiyorum.5 kardeş içinde tek çalışan ve küçük çocukları olan brnim,bir miras meselesinde biz hariç hepsi ortalığı yıktı birbirleriyle küstüler.Kızlar baksa para istiyor abi baksa para istiyor tek mevzu para maaş kartı kira.Benim yüzüme kimse bir şey demiyor ailemle konuşup onlar aracılığıyla laflarını söylüyorlar.İstemiyorum bu evliliği de,böyle bir ailede çocuk büyütmeyi de.Dışarıda kaçan bir hayat var onu yaşamak istiyorum.Kafamı mesleğime ve çocuklarıma yormak istiyorum.Eşim mükemmel bir baba,ama benlik bir eş değil,evlilikte bana göre değil en azından bu haliyle.
Mune Mune hanım konumu kapatır mısınız

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X