Kv kışları kalacak yer konusu-devam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben diğer konunuzu bildiğim için bu konuyu okumadan yorum yapmıştım. Sizdeki sabır kendi çocuklarında yok kvnin. Öyleki çalışıyorsunuz ve iki küçük çocuğunuz var üstüne üstlük kalas gibi büyümüş yardımcı olmayan halden anlamayan bir eş.
Bazı yorumları hayretle okudum. Arkadaşlar kimse kimseye bakmak zorunda değil bunu kafanıza bir yazın artık. Vicdanmış merhametmiş gibi kelimelerle konu sahibini itham etmeyin.Neden vicdanlı olması gereken konu sahibi oluyor? Ona kimse vicdan ve anlayış göstermezken? Ve 5 çocuğu dura dura neden konu sahibinin bakmaması yadırganıyor? Kadın devamlı çıkar yol aramış devamlı konuşmuş daha ne yapabilir ? 8 yıldır aynı konu taş olsa çatlar. Üstüne sünepe bencil bir kayınvalide çişli donunu bile getirip eline veriyor. Eli ayağı tutuyor bu insanın farkında mısınız? Üstelik diğer kaldığı evden getirip yıkatıyor.
Evet haklısınız örf var adet var anaya babaya saygı var kültürümüzde ama bu örf adet sadece gelin için geçerli değil. 5 tane evladın bakmadığı bir anneye gelin bakamaz kusura bakmayın.
Konu sahibi siz kendinizi üzmeyin vicdanınız asla rahatsız olmasın. Evlatlarınızı stres ortamında büyütmeden çekin alın onları. Her düşüncenizde haklısınız.inşallah çok mutlu olursun 🙏
İnşallah çok teşekkür ederim,düşünün eşim annesinin yanına gidip oturmuyor dahi şu an.Ben birazdan girip kvnin batırdığı lavaboyu fırçalayıp çocuklara ve ona yemek ayarlamalıyım.Kendim daha kahvaltı yapmadım bir bardak kahveyle geziyorum.Eşime söylesem kalkar yardım eder ama bilmiyor mu görmüyor mu pisliği ya da yapılması gerekenleri?Kv de dahil olmak üzere herkes herşeyin farkında,ama yüzsüzlük çok farklıymış ben bu ailede gördüm bu olayı.Bunları kimse bana acısın diye de yazmıyorum böyle yaparak aklımda en ufak soru işareti kalmadan bitirebileceğime inanıyorum.Bu konu ben boşanınca çözülür,tek odak noktam kendi rahatım

İnşallah çok teşekkür ederim,düşünün eşim annesinin yanına gidip oturmuyor dahi şu an.Ben birazdan girip kvnin batırdığı lavaboyu fırçalayıp çocuklara ve ona yemek ayarlamalıyım.Kendim daha kahvaltı yapmadım bir bardak kahveyle geziyorum.Eşime söylesem kalkar yardım eder ama bilmiyor mu görmüyor mu pisliği ya da yapılması gerekenleri?Kv de dahil olmak üzere herkes herşeyin farkında,ama yüzsüzlük çok farklıymış ben bu ailede gördüm bu olayı.Bunları kimse bana acısın diye de yazmıyorum böyle yaparak aklımda en ufak soru işareti kalmadan bitirebileceğime inanıyorum.Bu konu ben boşanınca çözülür,tek odak noktam kendi rahatım
Zaten tek odak noktanız kendiniz olmalısınız. Siz iyi olursanız çocuklarınız iyi olur. Bi de akıl sağlığı eşten de kv den de çevreden de çok daha önemli o gittikten sonra diğerlerinin ne önemi var ki. Söylenilerek itilerek zorla yapılan hiçbirşeyin önemi yok eşinizi zorlasanız ne fayda bu bile sizi yıpratır.

Zaten tek odak noktanız kendiniz olmalısınız. Siz iyi olursanız çocuklarınız iyi olur. Bi de akıl sağlığı eşten de kv den de çevreden de çok daha önemli o gittikten sonra diğerlerinin ne önemi var ki. Söylenilerek itilerek zorla yapılan hiçbirşeyin önemi yok eşinizi zorlasanız ne fayda bu bile sizi yıpratır.
Çok haklısınız çok sağolun🙏

Haftasonu kayınvalidenin geleceğini tahmin ederek plânlı yapılmış bir tatil gibi geldi bana. Her yerde kar var zaten bu havada tatil zor olur 2 çocukla.
Ama haklısınız, kayinvalide ile her kış yaşamak çok zor, çoğu gelin 1 saat bile katlanamıyor, keşke evlenmeden önce konuşsaydınız bu tarz şeyleri. Boşanın diyemem ama bence bu kararı almadan eşinizle hissettiğiniz herşeyi konuşun. O zaman belki birşeyler dank eder ve kayinvalideye bir ev tutulup gelinlerin üstünden yük gitmiş olur. Yoksa kayınvalide meselesi yüzünden yine bir yuva yıkılmış olacak

Haftasonu kayınvalidenin geleceğini tahmin ederek plânlı yapılmış bir tatil gibi geldi bana. Her yerde kar var zaten bu havada tatil zor olur 2 çocukla.
Ama haklısınız, kayinvalide ile her kış yaşamak çok zor, çoğu gelin 1 saat bile katlanamıyor, keşke evlenmeden önce konuşsaydınız bu tarz şeyleri. Boşanın diyemem ama bence bu kararı almadan eşinizle hissettiğiniz herşeyi konuşun. O zaman belki birşeyler dank eder ve kayinvalideye bir ev tutulup gelinlerin üstünden yük gitmiş olur. Yoksa kayınvalide meselesi yüzünden yine bir yuva yıkılmış olacak
Kayak tatilidir tam mevsimi. Art niyetli bir planlı tatil olsa kadın için planı iptal etmez.

Yolların kapalı olma ihtimali 1 hafta önceden öngörüldü. Ara tatilin tarihi aylar öncesinden belli. İnsanlar da o tarihlere göre erkenden tatil planlıyor.
Okurken hissettiğimi yazdım. Burada takılacak şey bu mu? Zaten konu sahibi haklı. Yorumumu farklı yerlere cekmeyin lütfen.

Ya ne demek kabul etmiyolar ben evimde istemiyorum gelme diceksin kayninada agzina geleni sayacaksin ev tutmuyosan gelme banami guvendin senin yuzunden bosanmayi düşünüyorum diyin

Size bir örnek anlatayım. Dedem vefat etti 8 yıl oldu, babaannem kaldı ortada . Ortada dediğime bakmayın köyde gayet güzel 2 katlı ev , tarla bağ bahçe var. Dedemden de emekli maaşı kaldı. Ama yıllardır amcam harcıyor parasını. Sonra babaannem yaslandı iyice bu defa amcam bakmak istemiyor , halalarım da bakmak istemiyor bu arada kartı da vermek istemiyor. Annem biraz vicdan yaptı baktı evde falan ama inanılmaz pis babaannem , altına yapıyor, ellerini falan da yıkamaz . Annem zaten hasta kadın iyice kötü oldu. Annem dedi ki yine de sırayla bakalım , hiç kimse yanaşmadı. Annem amcamı bir aradı ben mi yiyorum parasını sen yiyorsun sen bakacaksın , haa bakamıyorsan da git huzurevine yatır , siz annenizi düşünmüyorsanız banane dedi. Şimdi babaannem huzurevinde .

Ben o zamanda şimdide ayni şeyi söylüyorum ayrı ev acilmaliydi.
Huzurevi herkes tercih etmeyebilir.
Şahsen ben de ailemi oraya kendileri istemediği sürece göndermek istemem kendileri isteseler bile vicdan yaparim.
En iyisi ev tutardım o durumda.
İşten çıkınca önce annemlere uğrardim işlerini hallederdim.
Temel ihtiyaçlarini alirdim.
Hastane vs işleri olursa onları hallederdim.
Fatura işlerini netten hallederdim
Kocamdan bir beklentim olmazdı açıkçası.
Bu şekilde halletmek en mantıklısı.
Benim arkadaşım üç çocukla bu yüzden boşandı adam şuan yeni evli annem annem diye agladi.
Annesi şuan yine yeni gelinle aynı evde kalmıyor .
Yine bunun arkasına siginip kadını darlamak çok yanlış.

Madem boşanmayı göze aldın,acaba eşinle son kez bir konuşsan mı açık açık?
Abinler maaşını almayı biliyorsa ya kendileri baksın ya da ev tutulmasına razı gelsin,onlar kendilerini düşünürken iyi sen neden kendini kullandırıyosun de.Yoksa ben boşanmak istiyorum diye de ekle.

Günaydın arkadaşlar,daha önce konu açmıştım kv kışları nerede kalmalı vs diye bilmeyenler için linki bırakıyorum.

Şimdiki durum cuma günü tatile girdik,cumadan bugüne kv bende.Normalde bu hafta için tatil planımız vardı ama yoğun kardan iptal ettim.Bugün için 2 günlük tekrar il dışından otel ayarladım bugün gidecektik ama onu da iptal ettim.

Çünkü kvyi kaynımlara bırakacaktık ama eltim hastaymış.Zaten 1 haftadır asla arayıpta yahu bu kadın tatile girdi belki temizliği olur ya da planı olur annemizi getirin artık diye yalandan dahi sorulmadı.Parasını alıyorlar ve asla bakmak istemiyorlar işin kısacası bu.

Kasımdaki ara tatilde de kv bende kalmıştı,eşim götürmek istemediği için yine ayarladığım oteli iptal etmiştim.Artık bu da son damla oldu akşam baya ağladım bir tatilim daha heba oldu diye ve ana-oğul onlar da gördüler.Kv ye seninle ilgili değil oğlunla ilgili falan dedim,artık oraya gitme burada idare edersin dedim kırılmaması için yapabileceklerimi yaptım en son Allah razı olsun senden bakacağın için dedi ve onunla konum kapandı.Eşim niye iptal ettin dese de başka yol yoktu zaten kadın suyunu dahi almıyor burada bırakamam,öbür oğlu da zaten karım hasta dedi çıktı işin içinden eminim önümüzdeki hafta da asla kabul etmeyecekler

Şimdi geçenki konumda bana kötü niyetlisin diyen oldu,bilmiyorum öyle de olabilirim ama arkadaşlar ben ASLA aynı evde yatılı kalmak istemiyorum.İş,iki küçük bana muhtaç çocuk,çok kısıtlı yardımcı olan bir eş derken benim zaten psikolojim iyi değil.Üstüne altına kaçırma problemi olan,tuvaletten çıkınca elini yıkamayan,banyo kültürü vs oturmamış ve tamamen gelin hizmet etsin odaklı yaşayan birisini de yüklerime eklemek istemiyorum.Kötü niyetse kötü niyet.Ya daha geçen haftaki gelişinde 1 poşet kirli çamaşır getirmişti bana makineye at diye,alt kıyafetinden biri sırılsıklamdı ben ıslanmış ve beklediği için kokmuş zannetmiştim.Dün annemden öğreniyorum ki eltimlerde altına yapmış,o kıyafeti olduğu gibi poşete koyup bana getirmiş.Allah aşkına böyle bir durum varsa en azından kendisi çamaşırları makineye koysayfı ben çalıştırsaydım.Kendi evinde bu işleri yapıyor sonuçta.

Yine çok uzun yazdım ama maalesef bitmedi.Ben şimdi geceden beri uyanığım ve kesinlikle boşanmayı düşünüyorum(bu arada eşim benimle yatmadı,yatağını ayırdı bir şey söylemeden).Eşimin de karşı çıkacağını çok zannetmiyorum,çünkü yıllardır onun aile ve arkadaş ilişkilerinden birbirimizi çok yıprattık.Artık evimde otururken çatkapı acaba şimdi kv mi gelir,herhangi bir akrabası mı gelir diye diken üstünde oturmak istemiyorum.Psikolojim o kadar berbat halde ki çocuklarıma da faydam yok şu an.Depresyon dedikleri buysa tamamen depresyondayım.Eşim ailesini silmez ki silmesini bende istemem zaten.Boşandığımı hayal ettikçe mutlu oluyorum,çocuklarımla birlikte yepyeni bir hayata başlayabilirim kendime güveniyorum.

Anlaşmalı boşanmak istiyorum,bir ev bir araba ve arabaya ait 70 bin civarında borç var.Mal paylaşımını nasıl yapmalıyız?Çocuklarıma gelecekte ufak da olsa bir şey kalsın istiyorum.Evi ortak kararla şimdiden çocukların üstüne yapabiliyor muyuz?Arabayı satıp parasını ikiye mi bölmemiz gerekiyor?En mantıklı çözüm ne olur sizce
Eli kolu tutmuyor mu anlamadım ? Çamaşırları niye makineye koymuyor?

Yaşlı kadınlar neden tembelleşiyor? Sanki leğende çamaşır yıka diyoruz alt tarafı makine

Çok haklısın oğlu yapsın işleri

Sorun kv iken siz yüzüne onunla ilgili olmadığını söylüyorsunuz
İlk hatanız orda!!

Açıkca " sana ev tutalım, ev üzerine ev olmaz.bu sekilde olmaz " dıyecektınız
Istediği kadar alınsaydı.
kesinlikle dogru
bir kenara cekip ev ev ustunde olmuyor sana bir ev tutalim maasinda var rahat et demeniz gerekirdi .
ama hala senle ilgili degil diyorsunuz .
oda oteki oglundan maasini almaya kiyamiyor size geliyor .

Günaydın arkadaşlar,daha önce konu açmıştım kv kışları nerede kalmalı vs diye bilmeyenler için linki bırakıyorum.

Şimdiki durum cuma günü tatile girdik,cumadan bugüne kv bende.Normalde bu hafta için tatil planımız vardı ama yoğun kardan iptal ettim.Bugün için 2 günlük tekrar il dışından otel ayarladım bugün gidecektik ama onu da iptal ettim.

Çünkü kvyi kaynımlara bırakacaktık ama eltim hastaymış.Zaten 1 haftadır asla arayıpta yahu bu kadın tatile girdi belki temizliği olur ya da planı olur annemizi getirin artık diye yalandan dahi sorulmadı.Parasını alıyorlar ve asla bakmak istemiyorlar işin kısacası bu.

Kasımdaki ara tatilde de kv bende kalmıştı,eşim götürmek istemediği için yine ayarladığım oteli iptal etmiştim.Artık bu da son damla oldu akşam baya ağladım bir tatilim daha heba oldu diye ve ana-oğul onlar da gördüler.Kv ye seninle ilgili değil oğlunla ilgili falan dedim,artık oraya gitme burada idare edersin dedim kırılmaması için yapabileceklerimi yaptım en son Allah razı olsun senden bakacağın için dedi ve onunla konum kapandı.Eşim niye iptal ettin dese de başka yol yoktu zaten kadın suyunu dahi almıyor burada bırakamam,öbür oğlu da zaten karım hasta dedi çıktı işin içinden eminim önümüzdeki hafta da asla kabul etmeyecekler

Şimdi geçenki konumda bana kötü niyetlisin diyen oldu,bilmiyorum öyle de olabilirim ama arkadaşlar ben ASLA aynı evde yatılı kalmak istemiyorum.İş,iki küçük bana muhtaç çocuk,çok kısıtlı yardımcı olan bir eş derken benim zaten psikolojim iyi değil.Üstüne altına kaçırma problemi olan,tuvaletten çıkınca elini yıkamayan,banyo kültürü vs oturmamış ve tamamen gelin hizmet etsin odaklı yaşayan birisini de yüklerime eklemek istemiyorum.Kötü niyetse kötü niyet.Ya daha geçen haftaki gelişinde 1 poşet kirli çamaşır getirmişti bana makineye at diye,alt kıyafetinden biri sırılsıklamdı ben ıslanmış ve beklediği için kokmuş zannetmiştim.Dün annemden öğreniyorum ki eltimlerde altına yapmış,o kıyafeti olduğu gibi poşete koyup bana getirmiş.Allah aşkına böyle bir durum varsa en azından kendisi çamaşırları makineye koysayfı ben çalıştırsaydım.Kendi evinde bu işleri yapıyor sonuçta.

Yine çok uzun yazdım ama maalesef bitmedi.Ben şimdi geceden beri uyanığım ve kesinlikle boşanmayı düşünüyorum(bu arada eşim benimle yatmadı,yatağını ayırdı bir şey söylemeden).Eşimin de karşı çıkacağını çok zannetmiyorum,çünkü yıllardır onun aile ve arkadaş ilişkilerinden birbirimizi çok yıprattık.Artık evimde otururken çatkapı acaba şimdi kv mi gelir,herhangi bir akrabası mı gelir diye diken üstünde oturmak istemiyorum.Psikolojim o kadar berbat halde ki çocuklarıma da faydam yok şu an.Depresyon dedikleri buysa tamamen depresyondayım.Eşim ailesini silmez ki silmesini bende istemem zaten.Boşandığımı hayal ettikçe mutlu oluyorum,çocuklarımla birlikte yepyeni bir hayata başlayabilirim kendime güveniyorum.

Anlaşmalı boşanmak istiyorum,bir ev bir araba ve arabaya ait 70 bin civarında borç var.Mal paylaşımını nasıl yapmalıyız?Çocuklarıma gelecekte ufak da olsa bir şey kalsın istiyorum.Evi ortak kararla şimdiden çocukların üstüne yapabiliyor muyuz?Arabayı satıp parasını ikiye mi bölmemiz gerekiyor?En mantıklı çözüm ne olur sizce
Tatili iptal etmek niye
Ben ablam iki yazdır bana gelecek oldu
Birinde çiftlikte işlerimiz vardı onları halletmeliydik. kusura bakma onları halletmeliyiz demistim
Bı oncekinde de yıldönümümuzde gelecek oldu
Yani biz özel geciriyoruz o günü ve şehir dışında oluyor bu da.yine kabul etmedim

Hayır banane yani benim işim gücüm tatilim başkasına göre ayarlanamaz

kesinlikle dogru
bir kenara cekip ev ev ustunde olmuyor sana bir ev tutalim maasinda var rahat et demeniz gerekirdi .
ama hala senle ilgili degil diyorsunuz .
oda oteki oglundan maasini almaya kiyamiyor size geliyor .
Diğer konusunda yazmıştı hatırlıyorum hatta kadında sıcak bakıyordu ayrı eve çıkmaya ama büyük oğlu çıkmasını istemiyordu. Yani konu sahibi bunu da defalarca konuştu

Diğer konusunda yazmıştı hatırlıyorum hatta kadında sıcak bakıyordu ayrı eve çıkmaya ama büyük oğlu çıkmasını istemiyordu. Yani konu sahibi bunu da defalarca konuştu
sadece oteki ogku degil kadinda bir evet bir hayir diyor anladigim kadariyla .
e bu konu sahibine yazik degil ?
bide emrivaki falan hic hos degil kinu sahibi kv cekip konusacak sonrada olmuyorsa bosayacak ama gene gidip kv senle ilgili degil demis .
bu kimse uzulmesin poliyannaciligini anlamiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X