Kv kışları kalacak yer konusu-devam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz haklısınız tabi ki. Neden kışları geliyor, ev sobalıysa soba yakabilir kayınvalide 71 yaşındaymış 8 yıldır varmış bu sorun o zaman 63 yaşındaymış gelmiş. Diğer oğlu maaşına el koymuş kadın sesini çıkaramıyor. O zaman onlar bakacak. Yada alsın maaş kartını kendi evinde yaşasın.

Konunuzu okudum ve benzer sorunları farklı hayatlar içinde yaşıyoruz. Benim kayınvalidemede kimse ev tutmak için yanaşmadı.Bir ay birinde bir ay birinde kalır deyip çıktılar. Bu böyle olmaz dedim ve tecrübeyle sabittir.(20 sene annem babannem iki inatcı keçiyle aynı evi paylaşmış biriyim) Evi olsun istedim.Çocukları yaklaşmadı.Biraz birikmişimiz vardı ev aldık.Eşyaya destek olun dedik ona dahi el atmadılar. Bu gelin olarak benim vazifem değildi üç çocuğu ortak oturup destek verecek kapasitede olmalıydılar.Bunu kayınvalidemede söyledim. Maddi olarak durumları oldukça iyi insanlar.Velhasılı kelam emekliliğini ödedik bitti, birazda köyden geliri var ama kayınvalidemin isteği bitmiyor.

Bir eşya istiyor ağlıyor vicdanen huzursuz oluyorum.Eşime artık kendi yağında kavrulması gerektiğini hatırlattım ondan sonra evde tartışmalarımız eksik olmadı. Bu sefer eşim çıkışıyor benim ahiretimimi yakmaya çalışıyorsun ben nasıl diğerlerinin yaptığını yaparım diyor. Bu ayrı ev mevzusundan ziyade çözüm istiyorsanız köydeki evine emekli maaşıyla bakıcı bulup az buçukdestek verin. Yemesi içmesi faturaları gözünüze gelmesin. Arada da siz gidip ziyaret edin. Bu mevzulardan kuruludüzeninizi bozmayın.

Lütfen sakin kalın bir kaç gün ortam değiştirin ve çözümünüz ılımlı olsun.Kestirip atmayın bu mevzudan eşinizin başını yakmayın.Bende eşimin üstünegittim en son ki ağlamalarına dayanamadım.Haklıydıda benim annem olsa başımın üstünde diyeceğim eşimin annesi olunca mızıldanıyordum.Aynı ev içerisi çok zor kayınvalidemde çok farklı sert yapıda biri.
Velhasılıkelam Bir büyüğünüze konuyu açın ve eşinizi bu şekilde ikna etsin. çözümü bu şekilde eşinize lanse edin.Ayrı ev oldukça maliyetli altından kalkmak zor. Köyde kışı geçirsin ve orada bakacak ihtiyaç sahibi birileri vardır yoksada yatılı bakıcılar oluyor o şekilde bir çözüm bulun. Allah kimseyi kimseye yük etmesin.Elden ayaktanda düşürmesin.

Ben burda kayinvalideye üzülecek bir sey bulamadım. İnsanları huzursuz ettiğini bile bile kalmaya devam ediyor. Buyuk konuşmak istemem ama ölüm döşeğinde olmadan kimseye yük olmak istemem. Gerekirse surunerek pişiririm yemeğimi, yakarım sobami.

Evet evladımı büyütürken her türlü fedakarlığı yaparim vazifem bu. Ama eminim onu dünyaya getirirken şimdi ben sana sonra sen bana bakacaksın desem kabul etmezdi. Kim en güzel yaşında böyle bir sorumluluk almak ister ki. Hem de başka seçenekler mümkünken.

Arkadaşlar çok fazla mesaj geliyor ben konum kapatılmıştır diye pek bakmamıştım şimdi okudum herşeyi çok teşekkür ederim❤️

Kvyle konuş diyenler,eşinle konuş diyenler,ayrı ev tutun diyenler,kendi evinde bakıcı tutun diyenler veya sırayla bakın diyenler size yemin ediyorum hepsini tek tek yıllarca söyledim.Hem de eşim sesssiz kalırken ben konuştum ben kötü oldum.Ama anlatamıyorum ki hiçbir şeyi kabul etmiyorlar ya da tamam diyip arka planda ne konuşuyorlarsa vazgeçiyorlar ya da daha beteri sessizce yüzüme bakıyorlar.Ben çok çıldırma raddesine geldim,oğlum ameliyat oldu sünnet oldu yine geldi kv,asla hiçbirşeye elini sürmeden resmen tatilini yaptı ya da kafasını dağıttı gitti.Yüzümü astım olmadı,laf soktum o zaten hiç olmadı hemen ağlayıp başım ağrıyor diyor(önceki konuda yazmıştım beyinden bir ameliyat olmuş,7 ay boyunca kızları altını bezlemişler eşim bekarmış o zaman o da hangi ablası bakıyorsa bütün mutfak masrafını vs karşılamış).

Evinde bakıcı tutalım,köy yeri paraya muhtaç çok hem temizliğini hem yemeğini yapar:Köylü diyor ki annelerine bakamadılar,hem güzel iş yapan yok

Ev tutalım(en çok bunda ısrar etmiştim diğer kardeşleri de düşünerek):Oğlum diyor ki ben millete anasını tek başına eve yerleştirdi dedirtmem

Sırayla bakalım:Bu sefer görümceler biz annemizi öyle elinde bavul gezdirmeyiz dediler.

E maaşını iki senedir,kira gelirini 6 ya da 7 senedir büyük oğlun alıyor o baksın:Bakıyolar ama yemek çeşitli değil benimle muhabbet etmiyorlar gelin ikidebir evden gidiyor işte en son önceki hafta eltim dışarı çıkıyor kv de peşinden komşuya gidiyor.Eltim eve erken gelip kapıyı içten kilitlemiş,kv çalınca açmamış o da dayanamayıp altına kaçırmış,zaten böyle bir sorunu vardı ama ne tedavi oluyor ne de bez vs kullanıyor.

Sonuç:Beni iki haftada bir buraya getirin ben sizde rahatım(bunu diyip her cuma sırayla aramaya başlıyolar,daha önce haftaiçi de kalıyordu.Bu sene annem evimde bakıyor çocuğuma ve annem de kv hizmetini görmemek için o gelirse çocuğu bana getirin diyor.Ama onların evi o kadar büyük ki ısınma sorunu var)Sen de bir haftasonu banyonu yaparsın🥴işini gücünü görürsün diyor sağolsun🥴

Eşim artık konuşmuyor bile,ne söylenecekse hep ben söylüyorum ama yok.Eşim için çok zordur muhakkak ama herkes ev hanımı evliliklerini yaşamışlar çocuklarını büyütmüşler.Ben yine de diğerleri baksın demiyordum ya herkesin işine yarayacak bir şeyler olsun diye direttim.Ama olmuyor.Bu iş kesinlikle bitecek,şimdi eşime boşanıyoruz desem kadını kovmaktan beter eder,nasıl diyeyim.Bir de iptal etmeseydiniz diyorsunuz da belki de kovid oldular bilmiyoruz adam kimseyi almıyoruz dedi kapadı telefonu.Kapılarının önüne mi bırakıp gideyim.Ben apartmandayım bir şey olsa kvye kimin ne haberi olacak nasıl bırakıp gidebilirim.

Yani sonuç belli ,içim rahat.Eşim çok iyi bir baba ama zamanında nişanlısı bile bu yüzden ayrılmış,herşeyi farklı yönetebilirdi,yönetmeye çalışsa da kimse tınlamadı.Ama o da kalkıp adam akıllı bir tepki koymadı kimseye.Mıy mıy mıy yapa yapa bu noktaya kendi getirdi.Okuldan bir arkadaş (50 küsür yaşında)yıllarca bakmış kvye.En son kadın kanser oldu da yakasını bıraktılar.Ben böyle olmak istemiyorum bütün arkadaşlarım çekirdek aileleriyle geziyorlar,planlar yapıyorlar ben herhafta sonu 5 kişinin yemeği temizliğiyle uğraşıyorum.Böyle yaşmamak için köy gibi bir yerde annemin bütün engellemelerine rağmen okudum atandım.En azında kv derdim 2 aylık evliyken değil bir nebze daha geç başlasaydı. Anlattıkça konu uzuyor,anlaşmalı bir protokol hazırlayacağım pazartesi eşim işe gider ben de o işi hallederim.Güzelce anlaşıp minimum kayıpla bitiririz inşallah.Tekrar teşekkürler❤️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X