Kv ile yasamak

Kendi evinizde kalin ya da ailenizin bir evi yok mu? Ben cidden anlamiyorum kocalari yokken kaynanayla kalan kadinlari, mantik ne merak ediyorum.
Tek kalmaya korksam bile giderim kendi ailemin yanina hangi sehirde veya ulkedeyse onemli degil.

Bu eş ortada yokken kaynana evinde kalmak ne demek biliyor musunuz? Kendi ailenden ciktin artik bizimsin demek oluyor.

Öl ama kaynana ile aynı evde yaşama çık o evden evin varsa eşini de bekleme git evine

Kayınvalide patavatsız
Yaptığınız yemek için “yenmiyor” diyecek kadar patavatsız kalmak istememeniz çok normal. Ayrıca evde 5 kişiler diyorsunuz sırf bu sebepten bile insan rahat edemeyebilir. Gidin evinize eşiniz ne derse desin siz rahat ettiğiniz yerde kalın. Kararlı olun. Ona da anlatın ve kesin konuşun. Evinizi güvenli görmüyorsa taşının o zaman.

Başka eve taşının öyleyse.

İşte sorun zaten orda
İmkanın varken kv evinde yaşayıp burda ağlanman. Kendi evin orda boş duruyor sen kv evinde yemeğim beğenilmiyor, eşimden kıskanıyor muhabbeti yapiyorsun burda.
Eşin bulmuş annesine bedava hizmetli, yok aklım sende kalır bimem ne. Orda görevde aklı sizde kalsın istemiyor ama evde neden yemek yapmadığını sorgulayabiliyor. Annesinin hizmeti eksik kalmış malum. Bukadar saf olma, seni düşündüğü falan yok. Ailesinin rahatını düşünüyor, bukadar basit

Sizin kendi aileniz yokmu orada kalın birazda..

Çok merak ettim, siz göreve gitseniz eşiniz sizin ailenizde kalacak mıydı?

Kadın olunca ne değişiyor?

Evinizde kalmalıydınız, en kötü ihtimal annenizde kalmalıydınız.

Kim ne derse desin, kimseyi ilgilendiren bir konu değil bu.

İlla kayınvalidemde kalacağım diyorsanız da şikayet etmeyin, görmezden gelin yapılanları.

Başka ne tavsiye verilebilir ki?

Kesinlikle öyle. Ve bu bizimsin mantıgını anlamıyorum. Evlenen aılesıni silecek mı? Benim eşimde bundan sonra 1hafta gece vardıyesi 1hafta gündüz vardiyesine gidecek. Annen ve kardeşin gelır kalır dıyor. Ki ben korkmuyorum tekte kalırım.

Peki neden kendi evinizde değilsiniz anladığım kadarıyla kendi eviniz varmış

Esimin yanında olacaktım ev burda tatilden tatile gelecektik ama görevi çıktı benide yalnız bırakmadı ikna edemedim yani bana kalsa çıkmam evimden ama bazen olmuyor işte
Kendi ailenin evine gitmeliydin o gelene kadar

Şu yorumunuzdan sonra bence de acele etmişsiniz evlenmekte. Herkes söz sahibi olmuş o yüzden. Kayınvalide evinde bilmem kaç kişiyle yaşayıp insan nasıl iyi ki evlendim der hem de kocası bile yokken yanında?

Kendi evinizde kalmak için eşinizi ikna etmek zorunda olmanız ne acı. Kaldı ki ikna etmek bile değil konuşacağım diyorsunuz. Siz bilirsiniz. Oysa yapılacak şey çok basit:

‘ Sen çektin gittin cehennemin dibine, ben burda ne haldeyim haberin yok. Kendin kafa dinliyorsun ben burda asla yaranamadığım ailenin kahrını çekiyorum. Eşyalarımı topladım, evime geçiyorum haberin olsun. Çok lazımsa paralı bir hizmetçi tutarsın buraya.’
Bütün sorunlarınız anında çözülür. Ama sizin de çözmeye niyetiniz yok. Yeni evliymişsiniz , anlayabiliyorum bir yerde ama şunu unutmayın, ne yaparsanız yapın o kayınvalideye yaranamazsınız.

akli sizde kalsin, ne olacak ki, dermansiz dert degil neticede.

Siz neden onun keyfini kendi keyfinizden daha cok dusunuyorsunuz.

Kayinvalidemle hic bir sorunum yoktur, ama kendisi ile bir donem birlikte yasadik, ikimiz icin de hos bir donem degildi, gereksiz isler.
Normalde gul gibi gecinecek insanlar ayni eve tikilinca illa ki sorunlar yasanir, bunu deneyimlemissiniz de zaten, daha ne diye eziyet cekeceksiniz, cektireceksiniz.

kendı evınızse esınız de oraya tasınmak ıstemıyorsa kıraya verın ya da satın baska yere cıkın boyle sacma bahanelerde gormedım

komsularımız arasında hapıshaneden cıkan var mı bılmıyorum bıle komsularınızın kım oldugunu nerden bıleceksınız zaten corona var eskısı gıbı oyle ınsanlarla kaynasma da yok

kayınvalıdeyle bırlıkte yasamanız ıcın uydurmus kocanız sızınde bu kadar pasıf olmanızı anlayamadım nıye rustunu ıspat edememıs ınsanlar evlenır gercekten anlamıyorum ben kocamla yasamak ıcın evlenıyorum aılelerın evınde buyumek ıcın degıl deseydınız kendı evınızde oturuyor olurdunuz zaten

kendı dusen aglamaz dıyorum ne beklıyordunuz kayınvalıdenız yatagınıza gul yapraklarımı serpecektı yolunuza kırmızı halı mı serecektı hergun pişi borek kokularına mı uyanacaktınız ne hayal ettınız kaynanayla bırlıkte yaşacagınızı ogrendıgınızde ?kendı annemızle bıle zıtlasıyoruz evde zorlanıyoruz ters dusuyoruz bu kaynana sonucta

madem bırının evınde yasayacaktınız kendı annenızde oturun

Oldu? Eşinizin başka emri varmıymış? Anneniz ve kardeşiniz neden sürekli sizin için düzenini bozuyormuş. Arada gelir kalırlar veya siz gidersiniz, değişiklik olsun diye anlarım. Ama annen gelsin kalsın ne ya? Emirvakiye bak paşamda.

Babası olmayan insana baba muhabbeti yapılır mı, yazık günah. Terbiyesiz insanlar neden kendi evinde kalmıyorsun ? Milletin ağzı torba değil ki büzesin, git annenin yanında kal, millet konuşsun senin huzursuz olmadan mühim mi ? Ne kadar daha sürecek eşinin görevi, onun yanına gitme şansın yok mu ?

aileniz uzakta mı?
onları çağırıp kendi evinize geçin

hadi bunu yapamadınız sakıınnnnnnn
eşiniz geldiğinde o hanımefendinin buyur ettiği gibi öyle onlarda falan kalmayın
çok biliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…