Kv çeyiz dizilmiş evde kalmak istiyor ne yapmaliyim?

Tatlım gördün mu birşeyler bozmak ne kolay. Önemli olan bozmadan ilerlemek. Ara anne yanlış anlaşıldım heralde bizde kalıp misafirimiz olsaydiniz yoksa ne farkeder falan de. Cidden şimdiden kayinvalideyi istemeyen gelin pozisyonuna düşmeyin gaza gelmeyin. Benim nisanlim annesine gelmene gerek yok yorulma biz hallediyoruz demiş. Cidden yorulmasin diye ama ben dedim diye falan degil. Ona ragmen kadin istenilmedigini dusunmesin diye aradım anne evi tuttuk görmeye gelecek misin diye kendim dedim. Ya ne kaybettim ki. Bence hiçbirşey. Gelsin kalsin orasi oğlunun evi. Boşver tatlım sen beni dinle arani bozma nisanlinla.
Benim nişanlımin yüzünden bu şekilde söyle dedim annene annem.anlar istemedigini diyor

Ben eşyayı kendi kullanma isteğimi geçtim nişanlımin davranışlarının sokundayim

Benim de nisanlim gelmesinler kalmasinlar dese çok sinirlenirdim. Ne demek ailem onlar benim diye. Ama aileme yansitmazdim o ayrı. Orada hatalı davranmis nisanlin. Tehlikeli dönemler bunlar dikkatli olmak lazım. Belki şu olay yüzünden araya soğukluk girecek. Değer miydi muhasebesini siz yapın. Ben ne nisanlinizi ne ailesini ne sizu tanırım ama benzer şeyler yasayan biri olarak bu tür mevzular yüzünden şimdiden huzur kacmamasi taraftariyim.

Kızlar kayınvalidem 16 saatlik yol gelerek çeyiz dizecek bizimle ramazanda gelmek istemiyorum dedi sonra gelicek benim kinam olacak 21 inde oda 11 inde gelicek benim kinanin olduğu yer ile evim arasında 5 saat vsr . Ve nisanlim ama annem 10 gün benle birlikte evde kalır dedi . Benim Annem ve bende yeni dizilmiş evde kimse kalsın istemiyorum . Herşeyi ilk defa ben kullanmak istiyorum az bir gün değil ki .. sizce yanlış mı düşünüyorum ? Bunu nisanlima nasıl anlatcam ?
Yanlış düşünüyorsun tabi ne olcak canim. Valla ne kadar günah böyle yapmayin eşya nihayetinde, insan iliskilerinden hatta analardan daha mı kıymetli. Ben düğünüm olduğu gün otelde kaldim çünkü yeni gelin evimde esimin aile ve akrabaları vardı. Otelden balayı gectim ve misafirlerim evimi temizleyip yeni carsaflarida serip memleketlerine döndüler. Bu arada yatagimizda yatti eşimin anne babası. Benim bakış acim ve değerli şeylerim genelde insanlar olduğu icin maddeye önem verenleri anlamıyorum. Lütfen bir abla tavsiyesi olarak takilmayin annesi sonucta başınızın uzerinde yeri olmalı. ..koltugun lafımi edilir...

Ben eşya olarak görmedim bu konuyu kusura bakmayın nişanlınız ve ailesi kendi evlerinin o il şubesi gibi görmüş sizden onay almadan maaile eve yerleşiyorlar. 12 gün önce gelmenin mantığı ne? Siz bilirsiniz ama nişanlınız bayağı oyuna getiriyor sizi bence

Tatlim empatiyi şu an en iyi ben yaparım çünkü aynısını hatta bir üst seviyesini yaşıyorum ama dert etmiyorum ailem ve arkadaşlarim da aynı yönde akıl verdi sagolsunlar. Cagirirsin bir temizlikci dugunden bir hafta önce olur biter dediler.

Ha şimdi ne oldu, ortada yok yere kavga eden bir çift, şimdiden gelin bizi evine koymuyor denen bir aile (tahminimce) ve araya giren kirginliklar var. Bende isterdim evime tertemiz yerleseyim ama iki ayrı yrte kira veremezdik nişanlım taşınmak zorundaydi. Eee ben şehir dışında aynı durumda olsam ailem nerede kalacakti? Nisanlimda mi bende mi tabiiki bende. Empatiyi böyle kurmak lazım. Bazı şeyleri kişisel hirslara kurban etmemek lazım. Bana sorarsan düğün öncesi yok yere huzur kaçtı. Eee huzur olmadiktan sonra bir eşyaya ilk kez senin kullanicak olmaninda benim nazarimda bir kiymeti yok.
elbette huzur önemli. burada konu sahibine hak veriyorum benzeri başıma geldiği için.
kabahatin büyüğü nişanlısında. olayların bu hale gelmesinin sebebi o. bekar evi değil ki kafasına göre, sormadan karar alıyor, olayların üstünü örtmek yerine bir de karısını ailesinin gözünde küçük düşürüyor.

Yanlış düşünüyorsun tabi ne olcak canim. Valla ne kadar günah böyle yapmayin eşya nihayetinde, insan iliskilerinden hatta analardan daha mı kıymetli. Ben düğünüm olduğu gün otelde kaldim çünkü yeni gelin evimde esimin aile ve akrabaları vardı. Otelden balayı gectim ve misafirlerim evimi temizleyip yeni carsaflarida serip memleketlerine döndüler. Bu arada yatagimizda yatti eşimin anne babası. Benim bakış acim ve değerli şeylerim genelde insanlar olduğu icin maddeye önem verenleri anlamıyorum. Lütfen bir abla tavsiyesi olarak takilmayin annesi sonucta başınızın uzerinde yeri olmalı. ..koltugun lafımi edilir...

Bu arada zamaninda bizde bir arkadaşın abisi evlenmişti, evli çift düğünün yapıldığı otelde konakladi biz gençleri de yeni gelin evine yollamislardi yer yok diye. Geceye orada devam etmiştik onca genç, şimdi düşünüyorum da kizcagiz hiçte birşey dememisti. Zaten onlar balayindayken kayinvalidesi evi temizletmisti. Oluyor yani bunlar.

Önemli olan eşya değil çok da gerekirse kalsınlar diyorum 1 gece değil ki koca 12 gün ben en çok da nisanlima Biz dusunemedik annen hakli o kadar git gel zor olur yormayalim onlsri dedim gerçekten de öyle dusunmedim bunu en başta kv de yazık 12 gün boyunca bilmediği bir memlekette ne yapacak

Nisanliniz tam benim eşimin kafasindaymis.annesine bir şey desem hemen yetiştirirdi nastasya sana şöyle dedi diye.hatta yetmez annesinin yanında telefon açar al kendine de şöyle bakalım deyip telde kavga ederdi ilk zamanlar.neye uğradığını şaşırmıştı.u marim nisanliniz evlendikten sonra abartmaz olayı.ki bende kalınmasını uygun bulmazdim konuya dönecek olursak.birde cumbur cemaatler.yuh yani

Haklısın bir garip geliyor kulağa. Kendi annen aynı durumda olsa buyur ederdin sanırım. Aynı davranman gerekir ne yazık ki

Aynen katılıyorum..Kv.; oğlumun evi istediğim gibi kalırım,girer çıkarım moduna girmiş bile.
Gelinine danışmadan kendi kendine kararını vermiş kalırım diye.
İnsan bi kere saygıdan ötürü böyle başına buyruk karar almamalı.Saygı sadece gelinlere özgü bişey değildir,Kv.de de saygı gösterecek geline...
Kalınacak yer olarak ilk o ev geliyorsa aklına ve evin sahibine danışmıyorsa,gelinini çoktan fasulye yerine koymuş bile kayınvalide..

Sırf bu mesajı beğenmek için giriş yaptım.Aynen katılıyorum,şimdiden oğlumun evi benim evim moduna girilmiş.
Evin hanımı eve girmeden gelip,evin asıl hanımı kimmiş gösterecek.
Kayınvalide de kalmasını normal karşılayanlar gibi "ne var canım eşyalarını mı yedik" diye düşünüyor olabilir.
Valla ben hiç eşya düzenine,çeyizlere dokunmadan sadece kıvrılıp yatacağını sanmıyorum.Misafirler de cabası.
Konu sahibi bu 16 saat uzakta ve kalacak yeri olmayan kaynanayla çok konu açar bu gidişle.Kv 3 aydır bizde diyen üyelerin akıbetine uğramaz umarım.

Ben seni anliyorum, yeni ev,hevesler. Bu cok normal. Kayinvalidenin dusunmesi gerekirdi. Mesela esya degil falan diyorsun, esya olsa ne olur, insanlar yeni bir toka alinca bile heves eder, sen yeni bir ev kurmussun, ilk kullanmak istemen gayet normal. Merhametsiz falan demisler de, bu snei merhametsiz yapmaz asla. Kaldi ki sana sormadan maaile gelip 12 gun kalmak nedir. Nisanlin asla denge kuracak biri degil. Daha cok basin agrir bu gidisle. Ayrica onlar oraya misafir de getirir. Insaallah temiz titiz insanlardir da, evi guzel birakirlar. Cunku yapcak bir sey yok gibi gorunuyor.

Önemli olan eşya değil çok da gerekirse kalsınlar diyorum 1 gece değil ki koca 12 gün ben en çok da nisanlima Biz dusunemedik annen hakli o kadar git gel zor olur yormayalim onlsri dedim gerçekten de öyle dusunmedim bunu en başta kv de yazık 12 gün boyunca bilmediği bir memlekette ne yapacak
Bırak nasıl istiyorsa öyle yapsın. Senin için diyorum güzelim sağlam temeller kur iliskinde çünkü bir ömür gecireceksin insallah esin ve ailesiyle. Insanlar kendilerini ve evliliklerini mutsuz etmek icin caba sarfediyor aslinda kolay olan mutluluk:eğlence:sadece sevgiye ihtiyaci var...

Kızlar kayınvalidem 16 saatlik yol gelerek çeyiz dizecek bizimle ramazanda gelmek istemiyorum dedi sonra gelicek benim kinam olacak 21 inde oda 11 inde gelicek benim kinanin olduğu yer ile evim arasında 5 saat vsr . Ve nisanlim ama annem 10 gün benle birlikte evde kalır dedi . Benim Annem ve bende yeni dizilmiş evde kimse kalsın istemiyorum . Herşeyi ilk defa ben kullanmak istiyorum az bir gün değil ki .. sizce yanlış mı düşünüyorum ? Bunu nisanlima nasıl anlatcam ?
Kalsin nolcak sanki senn icin uzak yoldan geliyomus. Ama bence annen bizde kalsin desin içinde kalmasin kirmadan tatli dille filan karsi tarafa o niyeti anlamasin toparlamasi uzun surer diyeyem:)

Tatlım gördün mu birşeyler bozmak ne kolay. Önemli olan bozmadan ilerlemek. Ara anne yanlış anlaşıldım heralde bizde kalıp misafirimiz olsaydiniz yoksa ne farkeder falan de. Cidden şimdiden kayinvalideyi istemeyen gelin pozisyonuna düşmeyin gaza gelmeyin. Benim nisanlim annesine gelmene gerek yok yorulma biz hallediyoruz demiş. Cidden yorulmasin diye ama ben dedim diye falan degil. Ona ragmen kadin istenilmedigini dusunmesin diye aradım anne evi tuttuk görmeye gelecek misin diye kendim dedim. Ya ne kaybettim ki. Bence hiçbirşey. Gelsin kalsin orasi oğlunun evi. Boşver tatlım sen beni dinle arani bozma nisanlinla.
Kavınvalideyi isteyen pozisyonda olsada çok takdir etmezler zaten. Ayrıca orası oğlunun evi falan değil. Orası oülunun yeni kurduğu ailenin evi. İyi olmuş bence öyle kafasına göre gelip gidemeyeceği bir ev olduğunu anlasın şimdiden. Ya ben anlamıyorum zaten bazı kadınların böyle hakkını savunan gelinlere cazgır gelin muamelesini. Ne yani sen kvne kendini ezdirdin diye o da mı ezdirsin.

Uzak yoldan geliyor 10 gun otelde mi kalsin
Bir akrabasi olsa bile 10 gun uzun sure cekinir insan rahatsiz etmeye
Merak etme sen senelerce kalacaksin bikacaksin esyalardan
10 gunle esya eakimez, yine ilk kullanan sen oluraun

Dusuncesiz insanlardan nefret ediyorum.
Benim esyalar gittiginde tembihledim hic kimse ellemesin diye. Heleki komsularin hic ellemesin dedim. Kimsenin dokunmasini istemedim. Kendim duzdum hepsini ki zaten kv falan filan hicte heveski degillerdi.

Çeyiz dizmeye niye geliyor ki 16 saatlik yoldan.
Sizde kalmayı neden kabul etmiyor, yani yeni gelin evinde kalması daha tuhaf değil mi.
Biraz düşüncesiz geldi bana bu hareket.

X