kayınvalidem beni neden ezsin ya, siz nasıl hayatlar yaşıyorsunuz bilmiyorum ama biz ilişkilerimiz birileri birilerini ezsin kovsun, hakkını yedirmesin türünden değil. herkes mesafesini bilir, kimseye kimseye saygıda kusur etmez ve kimse kimseye kırıcı yada haddini aşan şeyler de söylemez.
ben de bir görümceyim yaklaşık 15 yıldır, ne ben ne annem yengemle bir kere bile tartışmadık oda evinde bizi hep ister, hatta bazen "siz bize hiç gelmiyorsunuz, valla ben de artık gelmicem diye gönül koyar.
haa çok garip gelecekse söyleyeyim, kayınvalidem ve kendi görümcemle de bir kere bile yüz göz olacak br mevzumuz olmadı, çünkü arada o mesafe ve saygı var. kayınvalidem benden hiçbirşey esirgemedi, kaç kere yanımdayken duydum nişanlıma öğüt verdi;" kızın her istediğini al, hoş tut, doğum gününde hediyesini aldın mı?" sürekli değişik zamanlarda telefonda bu tür konuşmalarına şahit oldum ve sağolsun bende yanlarına gittiğimde beni çok iyi ağırladılar. görümcemle dertleştiğimde abisine karşı hep beni savundu, ve her zaman olaylara kadın açısından baktılar ve oğullarına bu yönde akıl verdiler. durup duruken şimdi ben niye bu insanlara tepkili olayım? ezilmek mi oluyor bu?
kayınvalideleriniz düşmanlarınız değil, o çok sevip evlendiğiniz adamların annesi, ha kötü niyetli insanlara denk geldiyseniz oda sizin şansızlığınız, ama herkes aynı olacak diye bir şey yok emin olun.