Kv çeyiz dizilmiş evde kalmak istiyor ne yapmaliyim?

Bakın siz kv ile birlikte kalmissiniz ve ev dizmek için ben annemlerle evi dizcem gitcem kv de bizden sonra 10 gün kalacak bu bence aynı şey değil .
Yok bende birlikte sadece 2 gun gecirdim.kayinpeder,gorumce ve kayinvalidem 1 ay kaldi.ama diyorum ya burada tavir onemli.ben yine de sorun etmezdim.

kv kınaya değil resmen gezmeye gelecekmiş. son gün gelsin. ama yooook nerde boş iş orda kv ler. bende evime benden izinsiz plan yapılmasına illet olurum

K.validen gelmicekmiymis yani? Nisanlin otobus bileti ayirtmisti, iptalmi edilmis? Ya adamin tavri boyle mahalleyi karistiran teyzeler modunda. Sen istemesen bile gidip anneye o denirmi? Yoktan yere araniz acilir k.valide ile hem nisanlinda niye tavir aliyor ya ne gariip insanlar var.

Artık gelmiyor kv nasıl anladı beni darildimi kırıldı mı bilinmez beni gelin yerine koyup arayan yokki. Nişanlım da sabah gayet sevgi doluydu annem de anlar zamanla üzülme filan dedi . Oğlu düşünsün artık .

Ne oldu yarandinizmi sanki??

Bence de konu sahibi haklı evlerinde ağırlamaya dünden razi oldukları halde inatla yeni gelin evinde kalinmaz!

Yaranıp yaranmamak diye bakmadım ben olaya..
O anda kalmaları gerekiyordu kaldılar..
Otele gitmelerini istemem sonuçta hayatımı birleştireceğim adamın ailesiydi..
3-5 gün için kalplerini kırmaya değmezdi..
Eşyadır bu nolacak ki?
Sonrasında ne oldu biliyor musunuz?
Yıllar sonra eşyalarımın hepsi yandı..
İyi ki de kırmamışım üç kuruşluk eşyalar için insanları üzmemekle, incitmemekle,,

Artık gelmiyor kv nasıl anladı beni darildimi kırıldı mı bilinmez beni gelin yerine koyup arayan yokki. Nişanlım da sabah gayet sevgi doluydu annem de anlar zamanla üzülme filan dedi . Oğlu düşünsün artık .

Insallah k.valide kinlenip de sonradsn sorun cikarmaz sana. Zor durumlar ya rabbim yardm etsin. Kinaya mi gelecekler direk o zaman?

Yaranıp yaranmamak diye bakmadım ben olaya..
O anda kalmaları gerekiyordu kaldılar..
Otele gitmelerini istemem sonuçta hayatımı birleştireceğim adamın ailesiydi..
3-5 gün için kalplerini kırmaya değmezdi..
Eşyadır bu nolacak ki?
Sonrasında ne oldu biliyor musunuz?
Yıllar sonra eşyalarımın hepsi yandı..
İyi ki de kırmamışım üç kuruşluk eşyalar için insanları üzmemekle, incitmemekle,,
Siz eşya açısından bakmadigimi hala anlayamadiniz ben suan bende kendimi anlatmaya calismicam çünkü kimse anlamadi.

ilk olarak eşyalarını senin kullanmak istemen normal tabi ama kv de de uzaktan geliyormuş.. Nişanlına tembihle yatak odasında annesi yatmasın.. evdede yemek falan yapılmasın dışarıdan idare etsinler .. yani sadece gece konaklaması gibi olur...

Siz eşya açısından bakmadigimi hala anlayamadiniz ben suan bende kendimi anlatmaya calismicam çünkü kimse anlamadi.

Ben size daha önce söylemiştim size aslında sizin de haklı olduğnuzu..
O evde ilk yaşamak istediğinizi..
Duygusal baktığınızı ve bunun çok insani duygular olduğunu anlayabiliyorum..
O evde ilk olmak istiyorsunuz..
Herşeyi ilk siz kullanmak istiyorsunuz..
Benimsemek istiyorsunuz..
Kayınvalideyi ya da anneyi kıskanmak bile normal geliyor bana..
Ama şu anda böyle bişey sizi itici yapabilir..
Baştan böyle bir kriz yaşanırsa bunu düzeltmek zaman alabilir..
Ben de buna değmeyeceğini düşünüyorum..
Ve eşyaların çok da öneminin olmadığını da ayrıca..

o zaman sıkıntı yok ilerde ağırlarsınız rahat rahat ben sizin evinizin 5 saat uzakta olup yeni evde kalmasını anlayamadım zaten kınaya geliyorsa size gelsin kalsın 5 saat uzakta ne işi var...

Muhtemelen oğlusumun evi bi gidip kalayım demiştir.. ama gereksizmiş .. eviniz kınanın olacagı yerde olur 1 gün falan kalır evde yenmez içilmez anlarım belki kalabilir derim ama bu gereksizmiş

Ben size daha önce söylemiştim size aslında sizin de haklı olduğnuzu..
O evde ilk yaşamak istediğinizi..
Duygusal baktığınızı ve bunun çok insani duygular olduğunu anlayabiliyorum..
O evde ilk olmak istiyorsunuz..
Herşeyi ilk siz kullanmak istiyorsunuz..
Benimsemek istiyorsunuz..
Kayınvalideyi ya da anneyi kıskanmak bile normal geliyor bana..
Ama şu anda böyle bişey sizi itici yapabilir..
Baştan böyle bir kriz yaşanırsa bunu düzeltmek zaman alabilir..
Ben de buna değmeyeceğini düşünüyorum..
Ve eşyaların çok da öneminin olmadığını da ayrıca..
Eşyaları ilk kullanmaktan ziyade kendisine danışılmadan kafalarına göre plan yapılması ve nişanlısının dedikoducu kadınlar gibi ortalığı karıştırması. Konu sahibinin sorunu bu

adam ortalıktaki köprüleri yıktı tabi sevgi dolu olur önce nişanlını bir yont arada köprü kurmayı öğrensin bak ilerde başın çok ağrır..birde sen demiştin belkide gelme diyelim diye böyle bir karar aldı diye..belki kadına da bahane lazımdı.

Bence çok ayıp olmuş bir kalma mevzusundan kadının kalbi kırılmış eşinizi de ayıpladım doğrusu. Bilet alınmış geleceği gün belli kadın yardıma geliyor ve siz yeni evimde kalacaksa istemem diyorsunuz ne yapacaktı Allah aşkına sizin eşyalarınıza hava sıcak insan üstüne bir örtü bile almıyor zaten.

Yeni gelin evi, yok çeyiz serilmiş ev nedir bu gelin evi dokunulmazlığı ilk ben giricem evime durumu mantığı yani değer mi iki eşya için insan kalbi kırmaya gerçekten yani. Bu kadın sizin eşyalarınıza ne yapabilir ki.

Ben şehir dışına evlendim çeyiz sermeye ve yerleştirmeye annem yengem ben gittik ve oturacağımız evde kaldık kaynanamda kalmak istemedik onlarda anlayışla karşıladılar keza evleneceğim günden de birkaç gün önce gittik annemle yine annemle ikimiz o evde kaldık ne oldu bir şey mi oldu yani..

Kavınvalideyi isteyen pozisyonda olsada çok takdir etmezler zaten. Ayrıca orası oğlunun evi falan değil. Orası oülunun yeni kurduğu ailenin evi. İyi olmuş bence öyle kafasına göre gelip gidemeyeceği bir ev olduğunu anlasın şimdiden. Ya ben anlamıyorum zaten bazı kadınların böyle hakkını savunan gelinlere cazgır gelin muamelesini. Ne yani sen kvne kendini ezdirdin diye o da mı ezdirsin.

kayınvalidem beni neden ezsin ya, siz nasıl hayatlar yaşıyorsunuz bilmiyorum ama biz ilişkilerimiz birileri birilerini ezsin kovsun, hakkını yedirmesin türünden değil. herkes mesafesini bilir, kimseye kimseye saygıda kusur etmez ve kimse kimseye kırıcı yada haddini aşan şeyler de söylemez.

ben de bir görümceyim yaklaşık 15 yıldır, ne ben ne annem yengemle bir kere bile tartışmadık oda evinde bizi hep ister, hatta bazen "siz bize hiç gelmiyorsunuz, valla ben de artık gelmicem diye gönül koyar.

haa çok garip gelecekse söyleyeyim, kayınvalidem ve kendi görümcemle de bir kere bile yüz göz olacak br mevzumuz olmadı, çünkü arada o mesafe ve saygı var. kayınvalidem benden hiçbirşey esirgemedi, kaç kere yanımdayken duydum nişanlıma öğüt verdi;" kızın her istediğini al, hoş tut, doğum gününde hediyesini aldın mı?" sürekli değişik zamanlarda telefonda bu tür konuşmalarına şahit oldum ve sağolsun bende yanlarına gittiğimde beni çok iyi ağırladılar. görümcemle dertleştiğimde abisine karşı hep beni savundu, ve her zaman olaylara kadın açısından baktılar ve oğullarına bu yönde akıl verdiler. durup duruken şimdi ben niye bu insanlara tepkili olayım? ezilmek mi oluyor bu?

kayınvalideleriniz düşmanlarınız değil, o çok sevip evlendiğiniz adamların annesi, ha kötü niyetli insanlara denk geldiyseniz oda sizin şansızlığınız, ama herkes aynı olacak diye bir şey yok emin olun.

Son düzenleme:
ayrıca burada kayınvalideye yapılmış çok büyük bir ayıp var aynısını yengem anneme yapsa, bir daha gitme o eve der yollamazdım. kusura bakmayın da bu tür davranışlarınızın açıklamasını yapardım ama ağır kaçar. yok yeni gelin evi, yok yeni gelin, beynininizden uydurduğunuz tabirler.
ev orası alt tarafı ve gelecek insanda o evin sahibinin annesiydi. neyse artık gelmeyecekmiş ve konu sahibi de nişanlısından ayrılmayı düşünüyormuş. ne güzel kafalar bunlar valla tebrik ediyorum. :KK9:

ayrıca burada kayınvalideye yapılmış çok büyük bir ayıp var aynısını yengem anneme yapsa, bir daha gitme o eve der yollamazdım. kusura bakmayın da bu tür davranışlarınızın açıklamasını yapardım ama ağır kaçar. yok yeni gelin evi, yok yeni gelin, beynininizden uydurduğunuz tabirler.
ev orası alt tarafı ve gelecek insanda o evin sahibinin annesiydi. neyse artık gelmeyecekmiş ve konu sahibi de nişanlısından ayrılmayı düşünüyormuş. ne güzel kafalar bunlar valla tebrik ediyorum. :KK9:

canım şu konuda ben çok tutarsız görüyorum;

öncelikle çeyiz dizmek demek , o evin süslenmesi püslenmesi yeni evli çift için hazırlanması değil midir? eğer başkaları kalacaksa çeyiz dizmeye ne gerek var?

eğer çeyiz dizilmeyecek sadece eşya yerleştirilecek ise, dediğiniz gibi normal bir ev statüsünde olacaksa bunun için kv görümce kayının gelmesine ne gerek var, ev taşıdım da kimse gelmedi yahu, kız-erkek halledemiyorlar mı?

ben tutarsızlığı burada görüyorum açıkçası.

onun dışında bir de aileler evde kaldı biz otelde kaldık diyen arkadaşlar var, ya birileri otelde kalacaksa misafirin kalması, ev sahibinin de kendi evinde kalması daha doğru değil midir?

X