kv bizim yanımıza yerleşmek istiyor

Hanımlar,
lütfen bizim geleneklerimizde, örf ananelerimizde ölen insanın arkasından konuşmak yoktur, bir kadın doğrularıyla yanlışlarıyla vefat etti, yaptıklarının hesabını bize vermeyecek, yattığın yerden kalk kayınvalide, gelinine yaptıklarının hesabını ver bize bakalım mı diyeceğiz?

Haddimiz mi, hakkımız mı? Bir evde acı yaşanıyor, ölüm var. Şu andan itibaren bir kayınvalidenin yargılanıp infaz edilmesinin hiçbir anlamı kalmadı.

Zeynep ve eşinin durumu ne olacak, Zeyneb'e nasıl destek olunmalı, ne tavsiye etmeli ona yönelmeniz daha iyi olmaz mı?

Bunu demek istemiştim. Teşekkürler.

Dün ben de yazmıştım Mune' yi etiketlemek aklıma gelmemişti.

Yani olan olmuş ölmüş gitmiş kadın. Ölmüş ya ötesi var mı ? Didiklemenin anlamı ne ? Konuya ara ara baktım ama sağlığında hataları olmuş çok vicdansız davdanmış ama bunun hesabını verecek Allah'a, millet buradan sövdükçe ben üzüldüm kadına ya valla.

arkadaşlar hastaneye gittim yeni geldim. kv iyi değil. eşim perişan. diğerleri ile konuşmadım hiç. eşime geçmiş olsun dedim. sadece başını salladı üzülme kurtulacak dedim. inşallah zeynep dedi. yoksa kaldıramam dedi. sonra görümcem söylenmeye başlayınca eşim sen git çocukların yanına ben sana haber veririm dedi geldim. ama kv iyi değil yoğun bakımda.
hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun inşallah

ah canım ya kanepelerde yatacakmış anası
yaşasaydı zavallım kanepede olur mu hiç odanın orta yerıne baza alırdınız , yatırılır mı ana kanepede !

zeynep hanım nedır bu ya
başta size boyle davranmadıgını yazdınız bunu dolduran bırı mı var acaba ?
kör öldü badem gözlü oldu ya nasıl da acındırıyor anasını , bi istediği yalnız kalmamakmış !
öldü diye yaptıkları yok mu oldu sanki valla ben ilk öğrendiğimde de iyi oldu demiştim rahmet falan da okumuyorum !
bu kadın ölmeseydi kesinlikel size getirecekleri çözüm falan yoktu ben size diyim eşiniz almayacaktı sizi babanızdan alacak olsaydı o aksam gelınce alırdı , dur ben bi ablamlarla konusayım bı karar verıcez sonra gelırım demezdı
yalnız kalamıyorum dıye bencıllıkten acıkca ıstemıyorum dedıgınız halde bu kadın sızle kavga etmedı mı ?
ee şimdi öldü diye ah canım zavallı kanepede yatardı , acındırmaya bak!

hayır bırde sarılmak ıstedgınızde ne dıye sızı ıtıyor ya ?
sormadınız mı nıye boyle yapıyorsun dıye ?
annesının ıstenmedıgını bılıyor kızı alaydı anasıını annemı ıstemyorlar deyıp , onun hıc mı sucu yok ?

anası öldü babası öldü tamam bı ınsanın acısı olur ama acısı varsa da adam gıbı ceksın acısını
bu ne bole 3 tane cocugu var adamın anam da anam dıye
gıtsın o zaman anasının evınde kalsın anılarıyla basbasa

ayrıcaa su mesajınızdakı yok ıste kaynananın evı kapatılmayacakmıs bayramlarda toplanıp anısı yasatılacakmıs bılmem ne cumhurbaskanı sankı

bır kac zaman daha bekleyın bence acısını bır sindirsin içine baktınız hala boyle yapıyor geçin karsısına konusun amacın ne dıye ben kendımı suclu gormuyorum deyın
ne yapmak ıstıyorsun dıye sorun bu ne bole ya
Size katiliyorum bide gunahini almiyim kimsenin ama Ben kv son gun o sozleri soyledigini sanmiyorum o yapida insan olsa zeynep hanim evi terketmeden once ogluyla beraber zeynep hanimin ustune yurumezdi o gece cikar giderdi bide sabahina kadar kalip kendi basina kahvaltisini yapip gitmis sen kimsinki dercesine bence esi zeynep hanim vicdan yapsin diye oyle soylemis olabilir.

Size katiliyorum bide gunahini almiyim kimsenin ama Ben kv son gun o sozleri soyledigini sanmiyorum o yapida insan olsa zeynep hanim evi terketmeden once ogluyla beraber zeynep hanimin ustune yurumezdi o gece cikar giderdi bide sabahina kadar kalip kendi basina kahvaltisini yapip gitmis sen kimsinki dercesine bence esi zeynep hanim vicdan yapsin diye oyle soylemis olabilir.
vallahi aynen bunu ben de düşündüm ama yazmadım buraya
ben de hiç sanmıyorum kadının son anda imana gelip de böyle şeyler dediğini
ben de hani tam olarak vicdan yapsın diye degil de işte hani bak bak anam da iyi insan işte senin hakkında iyi şeyler de düşündü falan gibilerinden uydurdu
hiç zannetmiyorum bende yok ben hatamı anladım da git getir karını diyeceğini
2 gün öncesine kadar mustafa ya öldürtüyordu
neyse günahı boynuna işte şimdi uyarı alacaz kadın hakkında konusmak yasak oldu

tek istediğim zeynep hanım eşine de ötekilere de papuç bırakmasın
kendını suclu hıssetmesın
esının yaptıgı sacma hareketlerı de artık goz yummasın

ben esinizi konu basından beri zaten haksız buluyordum sanırım 20-30lu sayfalardaydı konuyu konustugunuz zaman da kv dua et öldürmesin falan dedigi gundu galiba. o gun zaten herkes burada bosan demisti haklı olarak. zaten bu olaylar olmasa (ölüm) siz bosanmayı dusunuyordunuz . bir de adam cocugunu itmis, soguk davranmıs cocuklarına bile. bu evliligi bu hale getiren kisi esiniz ve onun annesiyle bir olup size hayatı zehir etmesi. isterse bütün sülalesi ölsün yani ne siz ne cocuklarınız bu muameleyi hak ediyor. simdi eminim siz ugrasıyorsunuzdur her seyle gelen giden ikramlar vs. ahh ah.

Eşin de masum değil zeynep eşin de! Hatta bu olaylarda en suçlu o. Seni de annesini de bu duruma getiren, zamaninda dengeyi kuramayan, hala daha kuramayan bi adam. Su an acisi var. Ayrıca sordugunda alacagin cevaplar belli. O yuzden hic anlamamazliktan gel.

Ben olsaydım yerinde; yalnız kalmak istiyosun, çocuklar rahatsiz ediyor sanirim. Haklisin. Istersen bi sure daha ben ailemle kalayim. Belki daha sonra gelirim derdim. Ya kendine ceki duzen verir yada biter yeter yaa. Omur boyu onun kuramadigi dengeler arasinda ezilecek misin?

Eşin de masum değil zeynep eşin de! Hatta bu olaylarda en suçlu o. Seni de annesini de bu duruma getiren, zamaninda dengeyi kuramayan, hala daha kuramayan bi adam. Su an acisi var. Ayrıca sordugunda alacagin cevaplar belli. O yuzden hic anlamamazliktan gel.

Ben olsaydım yerinde; yalnız kalmak istiyosun, çocuklar rahatsiz ediyor sanirim. Haklisin. Istersen bi sure daha ben ailemle kalayim. Belki daha sonra gelirim derdim. Ya kendine ceki duzen verir yada biter yeter yaa. Omur boyu onun kuramadigi dengeler arasinda ezilecek misin?
Aynen katılıyorum sozlerime tercüman oldunuz. Çocuklara uzak durmak ne demek.

Başınız sağolsun, Allah hepinize sabır versin...

Bu konunun bu şekilde çözülmesi herkes için en iyisi oldu bana göre. Ama kendimi sizin yerinize koymadan edemiyorum.
Acınız daha yeni evet, bunları düşünmek için erken.
Ama evinize dönecek misiniz? Kv vefat edince eşiniz sizi önemseyen bir erkek haline mi dönüştü? Evliliğinizde, akrı-koca ilişkinizde ne değişecek?

Ben sizi ve çocuklarını görmeye geldiği gün size "Zeynep'ciğim, çocuklar okulundan geri kalmasın, senin de yerin bizim evimiz, burası değil, hadi sizi götüreyim, hafta sonu zaten kardeşlerim gelecekler, bu konuyu çözeceğiz. Kesinlikle senin istemediğin bir şey olmayacak" demesini beklerdim. Neden o gün sizi ve çocuklarını götürmedi? Çünkü size bunu söylemekten korktu. Çünkü meseleyi çözememişti, çünkü hala kardeşlerine güveniyordu, onlardan cesaret alıyordu.

Görümcenizin size "en çok senin yanını istemişti" demesini de hiç iyi niyetli bulmadım. Bilmiyorum, başka rahatsız olan yok mu bu sözden, ben mi büyüttüm, alıngan davrandım ama size laf sokmaya çalışmış gibi geldi.

Nihayetinde, size kendinizi hep suçlu hissettirdiler. "eşimle konuştum bana kızgınmısın dedim eşim hayır dedi" demişsiniz ya mesajınızda. Sizin bu yönünüzün hepsi farkında ve zaten hep bunu kullandılar.

Sizin için çok üzgünüm, mesele kapanacak belki böyle, siz evinize döneceksiniz, eşiniz çocuklarınızın ve sizin başınızda olacak ama siz karakteriniz nedeniyle hep ezilip üzüleceksiniz.
Katılıyorum.

Benzer şeyleri düşündüm. Ama kv hayatını kaybetti konu sahibi beklediği tavrı görmedi evet çok üzgün ama bir yandan da içi rahat. Ben de deşmek istemedim.
Mesela kv konuşmayı sabah yapıyor akşam kriz geçiriyor. O konuşmadan sonra niye eşi karısını aramıyor? Çünkü adam ikna değil hala
Ben öyle bir konuşma olduğuna inanmıyorum.

Allah inancı olan kişi böyle yapmaz ki ama
O kadına balık yemeyi nasip etmemiş Allah. Biz insanlar olarak nasıl bunu aksi bir şey yapabiliriz ki? Abartmamak lazım bazı şeyleri. Allah'a inanıp ona güvenmeliyiz. Yoksa bu hayatta vicdan azabından yaşayamayız hiç birimiz.

Tanri inancina gerek yok bu durumda.

Balik hatirlatici oldugu icin huzunlu anilar birakiyor olabilir.

Ama en ufak zeka kirintisi sahibi insan, karisini oldurtmeye tesebbus eden kadinla karisini ayni evde yasatmaya zorlamasinin insanlik disi oldugunu bilir.

Gerci kafada saksi kiran bir canlidan bahsediyorum. Insanlik bu noktada tekliyor iste.

Tanri inancina gerek yok bu durumda.

Balik hatirlatici oldugu icin huzunlu anilar birakiyor olabilir.

Ama en ufak zeka kirintisi sahibi insan, karisini oldurtmeye tesebbus eden kadinla karisini ayni evde yasatmaya zorlamasinin insanlik disi oldugunu bilir.

Gerci kafada saksi kiran bir canlidan bahsediyorum. Insanlik bu noktada tekliyor iste.
Benim takıldığım konu ne biliyor musunuz? Kocaya kimse toz kondurmamış. Kayınvalide teşebbüs ettirmiş koca da çocuk gibi annesine uyup kafaya saksıyı indirmiş. Burada asıl affedilmemesi gereken koca.

Benim takıldığım konu ne biliyor musunuz? Kocaya kimse toz kondurmamış. Kayınvalide teşebbüs ettirmiş koca da çocuk gibi annesine uyup kafaya saksıyı indirmiş. Burada asıl affedilmemesi gereken koca.

Kesinlikle katiliyorum. Tamamen adam suclu. Ve affedilmesi sonsuza kadar yaptiginin unutulacagi anlamina gelmiyor, 10 yil bu konudan soz acilmamasi cok kotu.

Annesinin gaziyla masum kocasini bicaklayabilecek kadinlar doluymus gibi bu forum. Halbuki alakasi yok, aslinda kocaya hicbir kosulda hicbir sey yapilmiyor.

Kesinlikle katiliyorum. Tamamen adam suclu. Ve affedilmesi sonsuza kadar yaptiginin unutulacagi anlamina gelmiyor, 10 yil bu konudan soz acilmamasi cok kotu.

Annesinin gaziyla masum kocasini bicaklayabilecek kadinlar doluymus gibi bu forum. Halbuki alakasi yok, aslinda kocaya hicbir kosulda hicbir sey yapilmiyor.
İçinde olmayan adama kimse zorla bir şey yaptıramaz. Ama işte gönlümüz birini kayırdı mı görmek istemiyoruz.

Canım eşinin bu tepkisinin üzerine sende "ben zaten annen kanepede yatıp, burda ortada kalıp ne o rahatsız olsun ne nize rahatsız olalım diye beraber yaşamak istemedim. Yaşasaydı yine ona bakacaktım ama evinde.. ben sadece huzur istedim. Elinde kalan son ailenin yani benim ve evlatlarının kıymetini bil. Bak hayat kısa ne zaman ne olacağı belli değil. Bu süreci beraber atlatıcaz canım " diyerek hem lafını söylersin hemde teselli etmiş olursun bence Z zeynepguven1986

Eşinin daha önce sana yaptıkları yeniden yapabileceğini ifade eder.

Sonuçta kv sağken de boşanmayı göze alarak evden ayrılmıştın. İnş Huzuru bulutsunuzz ama Bu sefer gerekirse eşin gitsin annesinin evine. Zaten boş kalmış ev. Bayram'larda da kardeşlerine ev sahipliği yapar. Sen de çocuklarınla kaldığınız yerden aynı düzenle devam edersiniz

Katılıyorum.

Ben öyle bir konuşma olduğuna inanmıyorum.
Bunu düşündüm. Ama dedimki niye yapsınlar çünkü bu konuşma Zeynep'i rahatlattı. Bu iyiliği niye yapsınlar?
Ya da kvyi temize çıkarmak ve Zeynep'e daha fazla vicdan azabı çektirtmek??
Konu karışık arkadaşım tutarsız

Bunu düşündüm. Ama dedimki niye yapsınlar çünkü bu konuşma Zeynep'i rahatlattı. Bu iyiliği niye yapsınlar?
Ya da kvyi temize çıkarmak ve Zeynep'e daha fazla vicdan azabı çektirtmek??
Konu karışık arkadaşım tutarsız
Zeynebe daha fazla vicdan azabı çektirmek ve zaten ölmüş annelerini iyi olarak göstermek için.

X