kv bizim yanımıza yerleşmek istiyor

babam sabah gitti konuşmuş herkezle ağlıyorlarmış sürekli dr çok umut vermemiş. elim ayağım titriyo. eğer bana annemi sen öldürdün derlerse yıkılırım. kaldıramam
Hayır saçmalama ! Öyle bir ithamda bulunamazlar eğer bulunurlarasa sakın ama sakın kendini suçlama.
Şöyle düşün sen kvyi kabul edip onunla aynı evde yasasaydin ve senin yanında kalp krizi gecirseydi.... bu daha ağır bişey.
Hem bu kadın bu kadar içli ve gururlu bi insan olsaydı senin istemediğini bile bile gelcem diye tutturmazdi.

anamızı el kızına muhtaç olacak hale düşürdük, gurur yaptı, kriz geçirdi diyecekleri yerde, el kızını suçlayanlar hem pişkindir hem vicdansızdır. sakın kanma, alttan alma Z zeynepguven1986
benim kp öleli 10 yıl oldu. kv nin yanında kalp krizi geçirip öldüğü halde beni suçladılar. halbuki kp damarlar tıkalıydı. maksat pislik yapmak. sakın kendini suçlama zeynep.

Ne münasebet sen Azrailmisin?
Ecel gelmis cihane baş ağrısı bahane derler.
Ömrü varsa daha yaşar yoksa Allah taksiratını affetsin.

Bakınız 3cocugunuz var biraz daha soguk kanlı olunuz.
Ölmezde yatalak kalirsa
Felcli kalirsa bisi olursa siz bu vicdanla benim yuzumden diye diye tabiki esinizinde baskisiyla bakmak zorunda kalacaksiniz.

Sizin yüzünüzden olan bisey yok.
Bu ev tasima fikri ortaya cikmadanda gecirebilrdi kalp krizini.
Herkes bir sekilde sınanıyo.
O hastalikla sınaniyo sen onunla.

Esinizde size "senin yuzunden" derse lütfen susma artik.

He yukarı msj yolladim dersin ben ne istersem oluyo ermisim dersin.
Saçmalama simdi toparlan.
Sakin ol.
+1
Gerçekten de siz azrail misiniz zeynep hanım? Ne alakası var? Nolur kendinizi suçlamayın, sizi suçlamalarına izin vermeyin. Bu kadın sizin yanıızda kalsaydı ve kriz geçirseydi yine siZi suçlayacaklardı; anamıza bakmadı diye. Evde yalnız kalıp kriz geçirseydi yine sizi suçlayacaklardı, anamızı yalnız bıraktı diye. Ama eltiniz de görümceniz de analarını yanlarına almak için çaba göstermeyeceklerdi. Suçluluk psikolojisi, kendilerini aklamak için suçlayacak yer arıyolar. Siz de vicdanlı ve iyi niyetli olduğunuz için ses çıkarmıyorsunuz. Zamanında sizin kafanızda saksı kırılmasına neden olan bi kadının bakımıyla ilgili sorumluluk almak istememek en doğal hakkınız. Allah anne babanıza sağlıklı uzun ömürler versin, her zaman arkanızdalar hep destek olmuşlar size. Üzülmeyin, ailenizin desteğiyle bu günleri atlatacaksınız. Siz hala kv ile oturmak istemiyorsunuz, sizin evinizin düzenini bozamaz. Kv siz evi terkettiniz diye kriz geçirmedi; kv mustafa "ben karımı evde istiyorum sen evine dön anne" dediği için kriz geçirdi bence. Ya da kk'daki kadınların hepimizin ahı tuttu. Geçmiş olsun denir ama hiç içimden gelmiyor o kadına geçmiş olsun demek. Siz vicdan yapıp da kendinizi suçlamayın nolur.

Bi atasözü vardır. Alçak dala binmesi kolay. Zeynep hanım onlar için kolay lokma olmuş her zaman. Gorumce olucak hanımda evladı. İlgilensin annesiyle gelin bakmaya mecbur degil dinimizce de bu kadar baskı kuramaz. Bende gorumceyim. Bakmazsa da mecbur degil . Benim babam gelini evlendikten sonra. Kızım gelinim olarak bize bakmaya mecbur değilsin. Ama bakarsan da Allah razı olsun derim. Bana güler yüzün yeter dedi. Sağolsun oda buna karşılık babam ve annem geldiğinde elinden geleni yapar. Babamda iz evladı gibi arar sorar. Ne olurdu kv olacak hanım. İnsan olsaydı gelinini evlat olarak gorebilseydi de bunlar bu şekilde yaşanmamış olsaydı. Zeynep hanımı cok iyi anlıyorum benzer durumlari kızkardeşim yaşadı. içi yanıyor şimdi onun. Aile fertleri suçlayacak kimse arıyorlar. Kendilerinde kabahat olsa bile. Yüzsüz olanlar bir tek böyle yapar. Sen kendinde suç arama canim. Sakin seni ezmelerine izin verme. Onlar her daim seni ezmisler . Çocuklarin için dik dur canım.

etme bulma dünyası canım.. kv den sana gerçekten kötülük etmiş, oğlunu dolduruşa getirip seni dövdürtmüş ve neredeyse ölüyormuşsun. Ya beyin kanaması geçirseydin ne olacaktı, kocan ve kv seni önemseyeceklermiydi, gene anneciğin babacığın üzülecekti. kv ne bak veya bakma diyemem bu senin kararın olacak ama sakın görümcenin seni suçlamasına izin verme. eğer sana söylenmeye başlarsa ''sen onun kızı değilmisin, sen bakmak zorundasın anneni, ben değil. sen onun yetiştirdiği evladısın o seni nasıl yetiştirdise sen de onun yalnız olduğu zamanlarda yanında olmak zorundaydın'' de.
kendi akrabalarımdan örnek verebilirim. Annemin kuzeninin eşi kaynanasına bakmak istemeyince, adam annesini bulunduğu evin alt katına yerleştirdi ve yemeğini (altını alma dahil) herşeyini kendisi yaptı üstelik emekli falan da değildi çalışıyordu, teyzemizin 90 yaşında ölümüne kadar 10 sene civarında baktı.
madem kocan senin üstüne yıkmak istiyor alt, üst veya karşı apartmana yerleştirirseniz annesine o baksın.

arkadaşlar hastaneye gittim yeni geldim. kv iyi değil. eşim perişan. diğerleri ile konuşmadım hiç. eşime geçmiş olsun dedim. sadece başını salladı üzülme kurtulacak dedim. inşallah zeynep dedi. yoksa kaldıramam dedi. sonra görümcem söylenmeye başlayınca eşim sen git çocukların yanına ben sana haber veririm dedi geldim. ama kv iyi değil yoğun bakımda.
görümceniz ne şekilde söylendi ?
sakın üstünüze alınmayın sizin yüzünüzden olmadı görümceniz de annesınden sorumlu .
eşinizin tavrı nasıldı peki ? sizi suçlar gibi bir hali var mıydı ?

arkadaşlar hastaneye gittim yeni geldim. kv iyi değil. eşim perişan. diğerleri ile konuşmadım hiç. eşime geçmiş olsun dedim. sadece başını salladı üzülme kurtulacak dedim. inşallah zeynep dedi. yoksa kaldıramam dedi. sonra görümcem söylenmeye başlayınca eşim sen git çocukların yanına ben sana haber veririm dedi geldim. ama kv iyi değil yoğun bakımda.
Bence çıkar o.

Pardon da madem sen bakmayı kabul etmedin. Gurur yapıp ben bakarım anneme deyip yanına alsaydı. Ama damat istemez. Öbür kaynın deseydi anamı kimseye muhtaç etmem ama karısı huzur evine gitsin dedi. Sen ne dedin evinde olsun ben gider gelirim ama aynı ev olmaz. Aralarında en masum sensin canım.

sonra görümcem söylenmeye başlayınca

Pardon da ne diye söyleniyormuş? Kaynana hanginizi doğurmuş büyütmüş? Sizi mi onu mu? Evlatlık görevi size mi düşer ona mı? İyice yüzsüzleştiler ya.

Bir de @zeynepguven1986 cevap ver bakalım, ölürse altından kalkamam diyorsun ya

Sen hastanelik olup ölümlerden döndüğünde hangisi suçluluk duymuş acaba?

kv gerçekten kalp krizi geçirmiş. babam gece ulaştı eşime. durumu ağırmış. babam sabah hastaneye gitti geldi. görümcemde gelmiş kaynımda. buğün hiç uyumadım. sadece oturdum boşboş bundan sonra olacakları düşündüm. içim sızladı. ben bu kadının çok kötülüğünü gördüm ama yinede içim yandı. babam fazla umut yok diyo. eşim görümcem yıkılmış. babalarındanm sonra şimdide anneleri. bugün gidicem hastaneye. eşimin yanında olmalıyım. ne olursa olsun. dua edin ne olur kv dem ve onun gibi şifa bekleyen herkese.

babam sabah gitti konuşmuş herkezle ağlıyorlarmış sürekli dr çok umut vermemiş. elim ayağım titriyo. eğer bana annemi sen öldürdün derlerse yıkılırım. kaldıramam

Zeynep Hanım sizin hiç bir suçunuz yok, bu dünyaya bu kadar iyi kalp ince düşünce fazla, herkes sizi ezme hakkını görür tabi böyle ezik durursanız.
128 sayfayı okudum, size bir sürü tavsiye verilmiş ama korkarım ki siz gereksiz vicdan azabı duyup kv ile yaşayacaksınız.
Sizin hiç bir suçunuz yokken ortada tek mağdur sizken, o kadına üzülerek kendi kendinizi suçlu ilan ediyorsunuz.
Kalp krizi geçirmek için, tansiyonunu özellikle yükseltecek şeyler yemiş olabilir, böyle yapanlar var, aşırı tuzlu yiyip tansiyonunu özellikle yükselten birini biliyorum.
Eşiniz ve ailesine karşı mahcup durmayın lütfen dik durun lütfen.
Durumu ciddi demişsiniz, doktorlar her ihtimale hazırlıklı olunması için bunu söylerler zaten.

Görümcen ne dedi bilmiyorum ama eşin ağzından çıkanı kulağın duysun diye kardeşini susturacağı yerde seni ortamdan göndermiş. Üstüne gelecekler belli. Şimdiden laflarını hazırla sakın sessiz kalma. Kabullenme. Senin kabahatin olmadığı konusunda bunca insan hemfikir, çıkarlarına göre hareket edenlere pabuç bırakma!

İşe iyi tarafından bakalım demek ki kocası oyun oynayacak yalan söyleyecek kadar adi değilmiş günahına girmişiz. İnsaniyet adına en azından ortada bir tiyatro olmamasına sevindim, kve geçmiş olsun kendini suçlama değilsin!! O görümceye ne demeli hele !??!?! Pişkin karı:duduk:

X