- 24 Eylül 2010
- 5.815
- 18.705
-
- Konu Sahibi zeynepguven1986
- #1.001
Ama şurada deneyi tamamlamasalar da parayı alacakları söyleniyor: https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Milgram_deneyiCanim bu deney daha cok soyle degil mi
Basit olarak ornek vereyim.
Atiyorum devlet calisanisin
Ve devlet cikarlari dogrultusunda ustun ne yapmani istiyorsa onu yapiyorsun.
Yada iscisin patronun sana su isi yap diyor
Ne kadar sacma bulsanda hayir bu dogru degil diyememen gibi.
Dersen isten cikarilma tehliken var.
Bu deneydeki denekler de sonucta bir proje
Icin orada olduklarini biliyorlardi.
Bunun icin para almis insanlardan bahsediyoruz.
Adam sana devam et diyor
Sen onun bilimsel bir calisma oldugunu bildigin icin devam etmek zorunda hissediyorsun gibi...
Birakmak isteyen yada kotu hissedenlere
Birakamazsin deniliyor.
Baski var :)
Benim bahsettigim sey tamamen kisisel bir bagimsizlik hissi.
Benim hayatimla ilgili otorite kim
Benim.
Calisma yok, alt ust iliski yok
Patron yok kisaca.
Farkli seyler gibi geliyor bana.
Freud açıklamış canım Oedipus kompleksiErkek analarının şu oğulları ile yaşama merakının genetik bir açıklaması olmalı
Ama şurada deneyi tamamlamasalar da parayı alacakları söyleniyor: https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Milgram_deneyi
Ama bu gelin-kayınvalide mevzularında size katılıyorum genel olarak. Sonuçta bu erkeklerin hatası tamamen. Kayınvalide kötü olabilir, dolduruşa getirebilir ama gelmemeyi bilmeliler.
Bu konu toplumsal sorunları paylaşmak uzerıne açılmamış.
Yada biz kendi doğrularımızı anlatalım dıye.
Bu konu zeynep arkadasımızın hayatindaki bir problemi üzerine yardım alması amacıyla açılmış.
Size sormuş olsaydı "Ben ne yapmalıyım , şiddet gördüm ayrılmalı mıyım?" Evet bu konu uzerınden yorum yapardık.
Burada kimse aman yuvanı yıkma alt tarafı bir dayak demiyor. Yada gel bize kayınvalidenle arandakı çekişmeyi anlat dedikodu yap demıyor. Evet cok buyuk bır problem saksı ve dayak olayı evet asla kabul edılemez ancak etmıs ıste.
Yıllarca devam edip , aralarının duzeldıgını soylemıs. Konu bızım ne yapabılecegımız veya aslında ne olması gerektıgı degıl.
Şu an konu , zeynebin ve cocuklarının baba evinde olması , eşinin bundan sonra ne yapacagı vs.
Hazmedememiş olsaydı , ayrılırdı. Bizim burada yazdıklarımız kuru gürültüden öteye gidemiyor. Bu sebeple ayrılmayacak , ayrılırsa kayınvalıde yuzunden ayrılacak.
Hiçbir şekilde saygısızlık yapmanızın luzumu yok. Kimse buraya gelip sayfalarca sizin beyin fırtınalarınızı okumak zorunda degıl, zeynepte öyle. Bunun için sohbet bölümü var. Oraya gidebilirsiniz.
Gelin - kaynana çekişmesi , dedikodu diyenler. Seviyenize dikkat edin.
Zeynepcim senin hatan bize olayları ilk başta anlatmaman. Kayınvalidemi istemiyorum dedin. Sana hak verdik. Hatta ilk 4+1 önerdim sana. Sonra kv ile ilgili olayları anlattın bize. Kv kötü niyetli ve kötü bir insan. Dediğim gibi yerinde olsam eve sokmazdım. Kalp krizi geçirdiyse geçmiş olsun. Hayatta ilgilenme. Bu kadın senin huzurunu kaçırmak için sakat bile kalır. Aramayın sormayın ilgilenmeyin. Boğazına ekmek takıldığında ilgilenmeyen seni mustafaya öldürtmeye çalışan kadının kalp krizi seni ilgilendirmez.eltim aradı biraz önce eğer doğruysa çok kötü bi şey oldu. kv kalp krizi geçirmiş hastanedeymiş inşallah doğru değildir. ne yaparım ben
eltim aradı biraz önce eğer doğruysa çok kötü bi şey oldu. kv kalp krizi geçirmiş hastanedeymiş inşallah doğru değildir. ne yaparım ben
inşallah öyledir kalp krizi olurda bi şey olursa bu sefer herkez senin yüzünden oldu diyecekBen bunun da bir oyun olduğunu düşünüyorum sakın yelkenleri indirme suya
Sinir krizidir o kalp krizi değil