kv bizim yanımıza yerleşmek istiyor

Ama şurada deneyi tamamlamasalar da parayı alacakları söyleniyor: https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Milgram_deneyi

Ama bu gelin-kayınvalide mevzularında size katılıyorum genel olarak. Sonuçta bu erkeklerin hatası tamamen. Kayınvalide kötü olabilir, dolduruşa getirebilir ama gelmemeyi bilmeliler.

Ama bak burada diyor ki
Deneklerin cogu belli bir seviyeden sonra
Rahatsiz olmaya ve sorgulamaya baslamis.
Kendilerine herhangi bir sorumluluklari olmadigina dair guvence saglanmis.
Ve
Devam et.
Lutfen devam edin.
Birakamazsin seklinde psikolojik baski uygulanmis.
Cogunun sinirleri bozulmus.

Yani adam orada para alsada almasa da
Girmis bir ise.
Tamamlamak zorunda hissediyor.

Bu deneyi koy bir kenara.

Ben sana bugun neyi zorla yaptirabilirim
Sen istemedigin surece hicbirseyi.
Hadi diyelim yaptin soyledigim herhangi birseyi.
Bunun icin de bana guveeniyor ve inaniyor olman gerekir :)
Ama yine otorite sensin.
Son karari sen verirsin.

Boyle yani :)
Burada konustugumda rahatsiz olundugunu bilerek yazmak da cidden cok rahatsiz edici :)
Onun icin kisa kesiyorum vede opuyorum seni simdilik

Konu sahini iyiki buraya bu konuyu actin yoksa sanirim cesaretini toplayip babanin yNina gidemicektin esin de o kaynanani getirecekti eve sende sus pus olacaktin gene eski günlere dönecektiniz. Esinde olayin ciddiyetini anladi madem habim efendi huzur evinde yasamak istemiyor tek basina yasasin.

Reactions: anu
Bu konu toplumsal sorunları paylaşmak uzerıne açılmamış.
Yada biz kendi doğrularımızı anlatalım dıye.
Bu konu zeynep arkadasımızın hayatindaki bir problemi üzerine yardım alması amacıyla açılmış.
Size sormuş olsaydı "Ben ne yapmalıyım , şiddet gördüm ayrılmalı mıyım?" Evet bu konu uzerınden yorum yapardık.
Burada kimse aman yuvanı yıkma alt tarafı bir dayak demiyor. Yada gel bize kayınvalidenle arandakı çekişmeyi anlat dedikodu yap demıyor. Evet cok buyuk bır problem saksı ve dayak olayı evet asla kabul edılemez ancak etmıs ıste.
Yıllarca devam edip , aralarının duzeldıgını soylemıs. Konu bızım ne yapabılecegımız veya aslında ne olması gerektıgı degıl.
Şu an konu , zeynebin ve cocuklarının baba evinde olması , eşinin bundan sonra ne yapacagı vs.
Hazmedememiş olsaydı , ayrılırdı. Bizim burada yazdıklarımız kuru gürültüden öteye gidemiyor. Bu sebeple ayrılmayacak , ayrılırsa kayınvalıde yuzunden ayrılacak.
Hiçbir şekilde saygısızlık yapmanızın luzumu yok. Kimse buraya gelip sayfalarca sizin beyin fırtınalarınızı okumak zorunda degıl, zeynepte öyle. Bunun için sohbet bölümü var. Oraya gidebilirsiniz.
Gelin - kaynana çekişmesi , dedikodu diyenler. Seviyenize dikkat edin.

İyi de her konu sadece ilk açıldığı gibi kalmıyor, kalamaz.
Bu konuda ben de en başında bekle emin olunca evine dön dedim. Ama işin rengi değiştiğinde de yorumlar değişebilir. Hayır ben bunu sormuyorum diyerek tüm sorunları tek bir yere kanalize etmenin anlamı nedir?
Yani bir konuda bir kadın mutsuzsa ve çare arıyorsa konu ilerledikçe vahim şeyler ortaya çıkmışsa, o vahim kısımları görmemek, duymamak ve hala aynı şeyleri tekrarlamanın ne gibi bir yararı olabilir?
Burada herkes evet kayınvalide suçlu ama sizin yeni anlattığınız eski konulara göre kocanız da masum değil ve sizi hak etmiyor affetmenizi hak etmiyor diyor. Kendince kadına yol gösteriyor, amacı dediğini gibi sosyolojik çözümlemeler değil bir kadını bir kötü kocadan kurtarmak.
Yani tüm kötü şeylerie kulak tıkayıp yüz sayfa aynı şeyi beklemenin anlamı ne olabilir ki?
Dürüst olmak gerekirse şu son öğrendiğimiz şeyden sonra kayınvalide huzurevine gitse bile bundan sonra o eve girmeyecek olsa bile mutlu olabilecek misiniz cidden? Benim görüşüm komple konuya dair değişti. Yani şu saatten sonra kayınvalidenin gitmesi eve dönmesi bence zafer değil bir kadına yazık olması demek. Ve bu forumda aykırı bir fikir de olsa fikrimin sorulduğu bir alanda bunu söylemeliyim. Bence susturulması da etik değil. Öldürmeye teşebbüs eden bir adama bir kadını geri göndermeye çalışmayı da etik bulmuyorum, ileride bir haberde sinir anında karısını öldürdü haberini görürsem vicdan azabı çekmem istemem.
Hafifsenecek boyutta bir şiddet söz konusu değilken bunu sormadı ama siz de susun artık demek bence etik değil. Sorumlu bir hareket hiç değil.

eltim aradı biraz önce eğer doğruysa çok kötü bi şey oldu. kv kalp krizi geçirmiş hastanedeymiş inşallah doğru değildir. ne yaparım ben

eltim aradı biraz önce eğer doğruysa çok kötü bi şey oldu. kv kalp krizi geçirmiş hastanedeymiş inşallah doğru değildir. ne yaparım ben
Zeynepcim senin hatan bize olayları ilk başta anlatmaman. Kayınvalidemi istemiyorum dedin. Sana hak verdik. Hatta ilk 4+1 önerdim sana. Sonra kv ile ilgili olayları anlattın bize. Kv kötü niyetli ve kötü bir insan. Dediğim gibi yerinde olsam eve sokmazdım. Kalp krizi geçirdiyse geçmiş olsun. Hayatta ilgilenme. Bu kadın senin huzurunu kaçırmak için sakat bile kalır. Aramayın sormayın ilgilenmeyin. Boğazına ekmek takıldığında ilgilenmeyen seni mustafaya öldürtmeye çalışan kadının kalp krizi seni ilgilendirmez.

Kalp krizi geçirdiyse geçmiş olsun. Umarım bir an önce iyileşir. Ortada sizlik, vicdan azabı çekecek bir durum yok. Neden ne yaparım ben dediniz?

Kalp krizi geçirmediyse ama size ve diğer geline öyle yansıtılıyorsa da diyecek lafım yok. Öyle şeyler yaşamışsınız ki, bu ihtimal de aklıma geldi. Belki sadece bir kalp sıkışmasıdır. Bence o şehirde bir akrabanız varsa gidip direkt doktorundan bilgi alabilir. Kaldığı hastanenin telefonunu internetten öğrenip, akrabasıyım diyerek oradan da bilgi alabilirsiniz belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…