kv bizim yanımıza yerleşmek istiyor

neyse arkadaşlar en iyisi konuyu daha fazla dağıtmamak
Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için

Evet ama zaten konu sahibinin derdi bu degil. Affetmis barismis su an farkli bir sorunu uzerinden yardimci olmaya calisiliyor. Kime gore kayinvalide suclu kime gore eş suclu bu kısım pek ilgilendirmiyor bence.

Çok istiyorsa cici dünürü ile otursun.

Aynen oyle esimede dedim madem saka boyle ciddi bi konuyu evlilik oncesi o insanlara neden aciyo benim herseyimi burnumdan getirdi. Sevgiliyken hergun arayip ailene ac konuyu seni bir an once isteyelim hemen evlenin seni elimizden kacirmak istemiyorum kadin isteme aksami yuzunu gosterdi. Herseyi esim neredeyse tek yapti heray maasini verdi mesailere kaldi onlarin parasini verdi aldigi evi kiraya verdi kiracilar cikana kadar paralarini verdi istediklerinde bileziklerim yapilmisti zaten ( ki bilezikleride evlendikten sonra turlu bahanelerle almaya calistilar verdirmedim esimle cok birbirimize girdik ) simdi kaynim kurus vermiyo ama kiza herseyin iyisi yapiliyo . Bide o bileziklerle baktim basedemiyorum surekli isteniyo cok cuzi bi miktara araba aldirdim. Kurtuldum ama kaynim iki aya evlencek ucan kusa borcu var ortada bi tane yastiklari bile yok bakalim bu seferde esime arabayi sat diye baski kuracaklar. Yada esim hic kredi karti istemezken baya yuksek miktarli kredi karti aldi ben izin vermem diye heralde onlara vermeyi dusunuyo snairim aldim sakladim benden bana lazim diye isterse gel beraber gidelim madem ne istiyosan al dicem ailenin kullanilan erkegi esim herkes luks yasiyo en pahali kiyafetleri giyiyo en luks yerlede yemek yiyo benim esim afedersiniz totosuna Don aalamiyo ama onlar istedimi beni sikistiriyodu verecrksin diye bankada kendi ustume yaptim gizlice sirf bu sebepten bu seferde isyerinden borc alirim veririm maasimdan keserler demeye getirdi istedikleri ufak miktarlarda degil her seferinde 2/3 milyar para gozleri gormuyo ihtiyacmi yeme icmemi hayati meselemiki Sen kendini and hirpaliyosun evliligi is yipratiyosun dedigimde evet oda onlarin ihtiyaci diye parliyodu. Bende en son patronuyla konistum esiyle arkadasim oda patronuyla arkadas zaten. Adam bile dedi bu kelimeyi kullanmak istemiyorum ama kullaniyolar onu dedi .

düğün çok masraflı iş.
eşinle açık konuş bence.
eğer ailen için yüklü borca girersen, bu yüzden ben sıkıntı çekersem, demek ki biz aile olamadık, seni terkederim desen ne yapar acaba?

Ya bu odun cinsi adamlar hepmi aynı olur böyle yaaaa. Sizin ve konu sahibi hanımın Allah yardımcısı olsun.

Konuyu saptırmayalım.. kadının derdi şu an dayak değil, sevmiş affetmiş.. üzerinden 10 yıl geçmiş.. şimdi derdi kv. O zaman boşansaymış olurmuş ama üste 3 çocuk yapmışlar. Ama eşi hala dolduruşa gelmeye meyilli. O yüzden kv bi gün bile sizde kalmamalı..

O kadar çok konu dışı yorum yapılmış ki konu sahibin yazdıklarını bulmak sıkıntı

Yeni konu açın kendinize arkadaşlar yada sohbet topiğine geçin
Konu dışında ki konular kapatıldı farkında iseniz üst üste yorumlar yapılınca. Herkes benzer sorunlar yaşıyor o sebepten diğer konular uzadı. İyi günler

Konu dışında ki konular kapatıldı farkında iseniz üst üste yorumlar yapılınca. Herkes benzer sorunlar yaşıyor o sebepten diğer konular uzadı. İyi günler
İşte herkez kendi hikayesini anlatınca konu sahibinin mesajları arada kayboluyor
Konu tam olarak konu sahibin içinde bulunduğu durum olduğu için benzer şeyler yaşansada diğer anlatılanlar da konu dışı kalıyor
Diğer arkadaşlarda konu açsa onlarıda takip edip yardımcı olmaya çalışırız
Ama böyle çok karışıyor
Sizede iyi günler

Ne yazık ki yanılıyorsunuz. Milgramın otoriteye itaat deneyi vardır. Bu deney sonucunda insanların çoğunun masum olduğunu bildiği insanlara otorite etkisiyle işkence yaptığı ortaya çıkmış.

Adam kafada saksı kırıyor , öldürmeye teşebbüs etmiş ,hapishaneye tıkılması gereken bir cani.
Ama bizim zeki kadınlarımız; ya erkeklerin beyni çalışmıyor ya annesinin gazına gelip vurmustur diye yine erkekleri aklıyorlar.
Ulan sizin gibilerin zihniyeti yüzünden günde kaç kadın kocası tarafından öldürülüyor haberiniz var mı?
Resmen kadına şiddeti hepiniz ya affederek ya suçu tamamenkayinvalideye yükleyerek ya da kadın affetmiş size ne diyerek meşrulaştırıyorsunuz.
Ayrıca konuyu bölmeyin konu sahibinin mesajlarını göremiyoruz diyenler , sanırım kadın cinayetleri fazla umurunuzda değil , işiniz gücünüz kayınvalide gelin kavgası ama keşke biraz da toplumsal sorunlara duyarlı olsanız. Neyse dedikodunuzu böldük kusura bakmayın artık.

Ne yazık ki yanılıyorsunuz. Milgramın otoriteye itaat deneyi vardır. Bu deney sonucunda insanların çoğunun masum olduğunu bildiği insanlara otorite etkisiyle işkence yaptığı ortaya çıkmış.
Ama çeşitli farklılıkları vardır bu deneyin soz konusu durumdan =) otoriteye itaat deneyi bahsettiğiniz.
Kişinin otorite olduğunu bilmek gibi bilim adamı , asker vb.

Onun dışında denekler yakın oldukça oran azalmış .
Deneklerle bire bir iletişim kurulabilir seviyede olunca elektrik vermeyi reddeden insan sayısı artmış . Üstelik yapılan şeyin deney olduğunu ve sonucunda ciddi yaralanmalar olmayacağını biliyorlardı.

Otoriteye itaat hepimizin içinde var inkar edemeyiz .
Bugün doktor bize bu ilacı mutlaka ayakta iceceksin sonra da yarım saat oturmayacaksin dese tamam deriz cogumuz.
Anne - çocuk gibi bireysel ilişkilerin toplum ilişkilerinden biraz farklı olduğunu düşünüyorum =)

Bu arada birileriyle böyle şeyler konusabildigimde çok mutlu oluyorum .

Bir saattir takip etmeye devam edip polemiğe girmeyeyim diye kendimi zor tuttuklarını demiştiniz helal olsun
Herkes yuva yıkılmasına aman pispislayalim diye kendini paraladi.
Biz kadınlar kadına şiddeti affedilecek gcmistenkalacqk bir şey olarak görüyorsak zaten söylenecek bir şey de kalmadı.

Banlanma sakın

Artık onu da geçtim. En çok sinirime dokunan da erkeklerin beyni fazla çalışmıyor, çabuk gaza geliyor gibi safsatalar ile onları aklamaya çalışan kadınlar. Özellikle bir tanesini forumdan biliyorum kendisi öğretim üyesi sanırım. Düşün artık ülkedeki durumu.Okumak da cahilliği almıyor.
@Defnehannn2 yukarıda herşeyi çok güzel izah etmiş zaten.

Canim bu deney daha cok soyle degil mi
Basit olarak ornek vereyim.
Atiyorum devlet calisanisin
Ve devlet cikarlari dogrultusunda ustun ne yapmani istiyorsa onu yapiyorsun.

Yada iscisin patronun sana su isi yap diyor
Ne kadar sacma bulsanda hayir bu dogru degil diyememen gibi.
Dersen isten cikarilma tehliken var.

Bu deneydeki denekler de sonucta bir proje
Icin orada olduklarini biliyorlardi.
Bunun icin para almis insanlardan bahsediyoruz.
Adam sana devam et diyor
Sen onun bilimsel bir calisma oldugunu bildigin icin devam etmek zorunda hissediyorsun gibi...
Birakmak isteyen yada kotu hissedenlere
Birakamazsin deniliyor.
Baski var :)

Benim bahsettigim sey tamamen kisisel bir bagimsizlik hissi.
Benim hayatimla ilgili otorite kim
Benim.
Calisma yok, alt ust iliski yok
Patron yok kisaca.
Farkli seyler gibi geliyor bana.

Yorumları çok yanlış anlamışsınız bence
Bir taraf ki o taraf ben adamın ruhunun kötü olduğunu fakat insanın içinde ki o kötülüğüde annesi tarafından bayan sürekli kotulenerek iyice ortaya çıkarıldıgini
Diğer arkadaşlarda adamın kötü olduğunu söylüyor
Yani kimsenin kimseyi aklama çabası yok
Hem Zeynep affettikten sonra biz aklasakta karalasakta ne olacak ki?

O zaman kimse ceza almasın. Sadece neden suç işlediğine bakalım. Ama fiili yerine getirene hiçbirşey demeyelim.
Anne gazladı karımı dövdüm, şort giydi tekme attım , küfür etti çekti vurdum gibi.

Burada yazdıklarınız eleştirmeye gayet müsait. Bu şekilde düşünmüyorsanız bu şekilde yazmayın. Çünkü eğitimli bir kadının böyle şeyler yazmasını kabul etmek istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…