kv bizim yanımıza yerleşmek istiyor

Bir çoğunuz şimdi kızacaksınız bana malum zeynep biraz
naif, hanım bir kadın kıyamama durumu var
Yine de söylicem.
Çünkü odaklandığı tek şey kocası. Üzgünüm ama gerçek bu.
Çocuklar çok geri planda şuan da.
Yani hayalimde kocasının ağzının içine bakan
Kocam, kocacım, evim, yuvam, emeğim diye dolaşan bir tip
canlanıyor.
Çocuklar sadece varlar işte gibi.

Tamam iyi değil, acısı var, seviyorsun da
Dik dur biraz yaa.. 3 çocuk ordan oraya çanta gibi taşınıp duruyor.
Ertesi gün okula gidebilecekler mi gidemeyecekler mi belli değil.
Sebep ne kocası iyi değil.. Tamam iyi olmasın bırak kendi haline
acısını, pişmanlıklarını istediği gibi yaşasın.
Babasının evine gitmesi de saçma.
Niye gidiyorsun, git dedi.. Şuan gitmem için bir sebep yok
Çocukların okulu var, madem iyi değilsin, biz sana iyi gelmiyoruz
annenin evi orada boş git orada bir süre kafanı dinle
sonra istersen gelirsin.. demek bu kadar mı zor.
Böyle söyleyince koca gözden mi çıkarılmış oluyor yooo.
Hayatı dramazite etmek,zorlaştırmak insanlar için bazen yaşam biçimi
halini alıyor demek ki.

Aynen katılıyorum.

Z zeynepguven1986 size yumuşak konuşmuycam, ne bu koca sevdası ya , boşanın falan demiyorum haddime değil de. Sizin üç çocuğunuz var ve siz kendinizi çocuklarınızı bırakmışsınız ruh hastası kocanızı düşünüyorsunuz!

Sizin yerinizde olmak isteyen kaç kadın var biliyormusunuz, öyle bir babanız olduğu için ne kadar şanslısınız biliyormusunuz! Ben biliyorum bugün babam arkamda olmadığını için bir işim olmadığı için zulüme katlanıyorum, yok tutunacak dalım yok!
Sizin konuyu sabahtan beri okuyorum, kendimi düşünüyorum keşke diyorum babam böyle olsaydı, boşanırsam temizliğe giderim acaba ne kadar alıyor temizlikçiler, her gün iş oluyor mu bir ev kirası ödeyebiliyorlar mı, çocuklarını rahat okutabiliyorlar mı diye düşünüyorum, küçük oğlum okul çağına gelsin o da okuldayken çalışabilirim sık dişini diyorum kendi kendime! Niye mesleğim yok babam var ama yok!

Sizse yuvam emeğim diye sayıklıyorsunuz, evet sadece sizin emeğiniz, muhtemelen bu 10 sene boyunca hep alttan aldınız da öyle mutlu oldunuz, aman şiddet olmasın kavga olmasın diye! Ne cesaret şu durumda eşinizin yanına tek gitmek, çok yazık çok o çocuklara yazık.
Okul uzak diyorsunuz sizin zaten o evden çıkmanız hata hadi çıktınız servisle gidip gelsin çocuklar, girin bir işe anneniz bakar çocuklara, kocanız için çocukları bırakmayı göze alıyorsanız annenize, çocuklarınız içinde göze alın bunu!
Ağlıyorum ya ağlıyorum sinirden...

Z zeynepguven1986 size yumuşak konuşmuycam, ne bu koca sevdası ya , boşanın falan demiyorum haddime değil de. Sizin üç çocuğunuz var ve siz kendinizi çocuklarınızı bırakmışsınız ruh hastası kocanızı düşünüyorsunuz!

Sizin yerinizde olmak isteyen kaç kadın var biliyormusunuz, öyle bir babanız olduğu için ne kadar şanslısınız biliyormusunuz! Ben biliyorum bugün babam arkamda olmadığını için bir işim olmadığı için zulüme katlanıyorum, yok tutunacak dalım yok!
Sizin konuyu sabahtan beri okuyorum, kendimi düşünüyorum keşke diyorum babam böyle olsaydı, boşanırsam temizliğe giderim acaba ne kadar alıyor temizlikçiler, her gün iş oluyor mu bir ev kirası ödeyebiliyorlar mı, çocuklarını rahat okutabiliyorlar mı diye düşünüyorum, küçük oğlum okul çağına gelsin o da okuldayken çalışabilirim sık dişini diyorum kendi kendime! Niye mesleğim yok babam var ama yok!

Sizse yuvam emeğim diye sayıklıyorsunuz, evet sadece sizin emeğiniz, muhtemelen bu 10 sene boyunca hep alttan aldınız da öyle mutlu oldunuz, aman şiddet olmasın kavga olmasın diye! Ne cesaret şu durumda eşinizin yanına tek gitmek, çok yazık çok o çocuklara yazık.
Okul uzak diyorsunuz sizin zaten o evden çıkmanız hata hadi çıktınız servisle gidip gelsin çocuklar, girin bir işe anneniz bakar çocuklara, kocanız için çocukları bırakmayı göze alıyorsanız annenize, çocuklarınız içinde göze alın bunu!
Burada ilk defa bi baskasi uzdu beni aileniz yaninizda degilse cekemicek durumdaysaniz devlete siginin. Ben esimden cok ailesinden sikintiliyim esimde anneci tabi ama hani tartisiriz kirariz birbirimizi ama fiziksel siddet yok ama ben herzaman herseyde herseyin kotusunu dusunurum bide kucuk oglum var ailem onu cok.sever ama yarin obur gun arkamda olmayabilirler guvenemiyorum o yuzden bu evi birakirsam seceneklerim arasinda yoklar hemde esim ve ailesi onlari rahat birakmaz zamaninda sudan sebepten kv kaynimi eltimin ailesine saldirtmasindan dolayi gitmem aileme bulasmasinlar diye secenegim gidecegim yer siginma evi en azinda azindan ben istemeden kimse bulamaz beni

Burada ilk defa bi baskasi uzdu beni aileniz yaninizda degilse cekemicek durumdaysaniz devlete siginin. Ben esimden cok ailesinden sikintiliyim esimde anneci tabi ama hani tartisiriz kirariz birbirimizi ama fiziksel siddet yok ama ben herzaman herseyde herseyin kotusunu dusunurum bide kucuk oglum var ailem onu cok.sever ama yarin obur gun arkamda olmayabilirler guvenemiyorum o yuzden bu evi birakirsam seceneklerim arasinda yoklar hemde esim ve ailesi onlari rahat birakmaz zamaninda sudan sebepten kv kaynimi eltimin ailesine saldirtmasindan dolayi gitmem aileme bulasmasinlar diye secenegim gidecegim yer siginma evi en azinda azindan ben istemeden kimse bulamaz beni
Evet bunu düşündüm ama sığınma evine gidecek kadar değil hem de sığınma evi dediğiniz belli bir süre barındırıyor, iki numaram küçük daha okul çağı gelmeden kalkışamam bu işe, ben çalışırken ona kim bakacak alacağım üç kuruşla ev mi gecindiricem bakıcı kreş parası mı vericem. Uzun zamandır düşünüp hesap yapıyorum, Rabbim yoluna koyacak inşallah.

sonunda demek istediklerimi demiş bi kaç kişi

bende boşansın demiyorum ne haddime ama ben şu anda kocam eve gelmiyor ah ne yapsam diye yakınması yerine bu nasıl adam da küçük çocuğunu bile evden gönderdi görmek istemiyor diye yakınır çocuklarımın psikolojisini düzeltmek için ne yapabilirim diye fikir danışırdım

senin durumunda olanları okuyunca çok üzülüyorum ve böyle anne babalara çok kızıyorum.
evlendin diye evlatlıktan çıkmadın ya, neden bu anlayışsızlık?

eş tabi ki sevilir sahip çıkılır ama önce çocuklarını düşünmek zorunda bir anne.
çocuğun evi düzeni yattığı yer oyuncağı okulu arkadaşı ne biliyim bunları niye bozasın, adam çıksın gitsin sorunlu olan adam.
kadın hala debeleniyor adam hep sorun çıkarıyor.

Evet bunu düşündüm ama sığınma evine gidecek kadar değil hem de sığınma evi dediğiniz belli bir süre barındırıyor, iki numaram küçük daha okul çağı gelmeden kalkışamam bu işe, ben çalışırken ona kim bakacak alacağım üç kuruşla ev mi gecindiricem bakıcı kreş parası mı vericem. Uzun zamandır düşünüp hesap yapıyorum, Rabbim yoluna koyacak inşallah.

allah size de yardım etsin, sabır versin.
gün doğmadan neler doğar, sağlık olsun inşallah dilediğiniz gibi olur her şey.

Bosa parmaklarinizi yoruyorsunuz. 2 yil boyunca dayak atip, rovansi kafada saksi kirmayla kapatan kocaya donen bir kadinin bosanmasi icin dunyaya meteor carpmasi lazim. Kv yasasa ona da bakardi ben artik anladim. Bazi kadinlar da boyle, secimler bu yonden oluyor. En sonunda erkek bosaniyor hatta kadin yine de diretiyor bosanmam da bosanmam diye. Bir kismimizin anlayamacagi hayatlar bunlar...

Çok mu zor durumdasınız evlılıgınızde ,
cunku cocuk okula gıderkende sız full calısamazsınız mesela tam gun okullar 9 da baslıyor ama sızın o saatte belkıde 1 saattır mesaınız baslamıs olacak.

eş tabi ki sevilir sahip çıkılır ama önce çocuklarını düşünmek zorunda bir anne.
çocuğun evi düzeni yattığı yer oyuncağı okulu arkadaşı ne biliyim bunları niye bozasın, adam çıksın gitsin sorunlu olan adam.
kadın hala debeleniyor adam hep sorun çıkarıyor.
Ve aılesı olayın ıcıne hemen dahıl oluyor bırak bıraz onunda aılesı ılgılensın veya boyle 40 yasıdna adamın sımarıklık yapmayacagını kocan anlasın. Elınde parası yok pulu yok cocukları toplayıp babaya gıtmemelıydı bence

allah size de yardım etsin, sabır versin.
gün doğmadan neler doğar, sağlık olsun inşallah dilediğiniz gibi olur her şey.
amin inşallah

Çok mu zor durumdasınız evlılıgınızde ,
cunku cocuk okula gıderkende sız full calısamazsınız mesela tam gun okullar 9 da baslıyor ama sızın o saatte belkıde 1 saattır mesaınız baslamıs olacak.
evet full çalışamam yarım gün olur. Konu içinde konu olmasın, Zeynep hanım nasıl bir imkana sahip olduğunu anlasın diye yazdım, kıymetini bilmeli.
Zorluk da göreceli, anlaşamıyoruz, eşimin kafasına bir şey düşerde değişirse o başka.

amin inşallah

evet full çalışamam yarım gün olur. Konu içinde konu olmasın, Zeynep hanım nasıl bir imkana sahip olduğunu anlasın diye yazdım, kıymetini bilmeli.
Zorluk da göreceli, anlaşamıyoruz, eşimin kafasına bir şey düşerde değişirse o başka.
Anladım . Eger ımkanlar sızı zorluyorsa en azından uzlasmaya calısın derım sızın acısınızdan beklentılerı dusurun , ınsallah hersey yoluna gırer

Keşke işveren olsaydım da sizi işe alsaydım. İşyerinde kreş de olsaydı. Canla başla çalışırdınız eminim. Keşke böyle işyerleri olsa, kadın kuruluşları böyle işyerleri açsa. Allah herşeyi gönlünüze göre versin.

Sadece işi olmayan kadınlar değil, çok iyi işleri olan kadınlar bile ailelerinden gelen psikolojik baskılar yüzünden boşanamayabiliyor veya haklarını savunamayabiliyorlar. Zeynep bu açıdan şanslı. Keşke ailesinden aldığı güçle kendine ve çocuklarına odaklansa.

amin inşallah

senin gibi kadınlar saygı duyulmayı çok hakediyor

Ve aılesı olayın ıcıne hemen dahıl oluyor bırak bıraz onunda aılesı ılgılensın veya boyle 40 yasıdna adamın sımarıklık yapmayacagını kocan anlasın. Elınde parası yok pulu yok cocukları toplayıp babaya gıtmemelıydı bence

babası korktu bence yanına aldı ısrarla. o işte bir iş var. kadının kendi iradesi yok sayılıyor ya baba ya koca karar veriyor.

X