kv bizim yanımıza yerleşmek istiyor

fake olsa da farketmez. var böyle kadınlar.
ana evindense koca evinde işkence çekmeye razıdır.
hem dayak yemeyen mi var canım?
hangimiz sağlıklıyız ki tüm ülke depresyonda, herkes manyak vb bahanelerle evliliğini sürdürenleri de görmüş oluyoruz.

Orasi dogru da bu kadar ustuste gelmesi enteresan gercekte olabilir tabi hayatta neler oluyor

Orasi dogru da bu kadar ustuste gelmesi enteresan gercekte olabilir tabi hayatta neler oluyor
ben evliliğimin birinci ayında 30 yıllık şey yaşadım mesela.
düğün gecesi, eşimin kardeşinin bizle kalmaya mecbur edilmesi, abisinin pencere dibinde tünemesi, kanlı çarşaf istenmesi, bir haftalık evliyken eşime yeni eş alınması için baskı, beni dövmesi için baskılar, benim evimde istemediğim halde 1 ay kalmaları, beni yatak odasına gönderip sabaha kadar kulis yapmaları, kendi eşyalarını benim evimde bırakmaları, laf sokmaları, ne yedim diye çöplerimi karıştırmaları vs.

Boyle seyler yasaniyor malesef hayatta.
Ama bu konu beni cok etkiledi.nerden nereye geldi mevzular.zeynep gelip kocam kendine kiymis dese sasirmiyacam yani.konu cok acaip bi durum aldi.hernekadar bunlar gercek hayatta sık yasansada.ilk konu acildigin da boyle seylerin olacagi tahmin edilemezdi.

düğün gecesi, eşimin kardeşinin bizle kalmaya mecbur edilmesi, abisinin pencere dibinde tünemesi, kanlı çarşaf istenmesi, bir haftalık evliyken eşime yeni eş alınması için baskı, beni dövmesi için baskılar, benim evimde istemediğim halde 1 ay kalmaları, beni yatak odasına gönderip sabaha kadar kulis yapmaları, kendi eşyalarını benim evimde bırakmaları, laf sokmaları, ne yedim diye çöplerimi karıştırmaları vs.
:oha: Çok şaşırdım. Yani yorumlarınızı falan beğeniyorum. Nasıl katlandınız? Sonra ne oldu düzeldi mi?

:oha: Çok şaşırdım. Yani yorumlarınızı falan beğeniyorum. Nasıl katlandınız? Sonra ne oldu düzeldi mi?
yok canım katlanır mıyım? önce ne yapmaya çalıştıklarını anlamak istedim. sadece gözlemledim ve hiçbir şeye müdahil olmadım. baktım cahiller ve farkında bile değiller, ayrılma kararı aldım 1. ay sonunda. eşim de o zaman anladı bir şeylerin yanlış olduğunu. o bir ayın acısını çıkardım onlardan, hala da çıkarıyorum. 2. aydan itibaren iki sene hiçbiriyle görüşmediğim gibi, evime de almadım. sonra eşim annemi özledim dedi, o zaman ayda yılda bir gelmelerine izin verdim ama yine rahat durmadı kv, eşimin yanında beni dövmeye kalkıştı yaşlı haliyle, sanki gücü yetecekmiş gibi :)
eşime dedim ya annen ya ben. yaklaşık 8-10 yıldır hiçbir şekilde görüşmüyorum bayramlar hariç. evime iki kere geldi, o da kızlarımın doğumunu tebrik etmek için. daha fazlası yok, insan olsaydı bunlar olmazdı.

Son düzenleme:
yok canım katlanır mıyım? önce ne yapmaya çalıştıklarını anlamak istedim. sadece gözlemledim ve hiçbir şeye müdahil olmadım. baktım cahiller ve farkında bile değiller, ayrılma kararı aldım 1. ay sonunda. eşim de o zaman anladı bir şeylerin yanlış olduğunu. o bir ayın acısını çıkardım onlardan, hala da çıkarıyorum. 2. aydan itibaren iki sene hiçbiriyle görüşmediğim gibi, evime de almadım. sonra eşim annemi özledim dedi, o zaman ayda yılda bir gelmelerine izin verdim ama yine rahat durmadı kv, eşimin yanında beni dömeye kalkıştı yaşlı haliyle, sanki gücü yetecekmiş gibi :)
eşime dedim ya annen ya ben. yaklaşık 8-10 yıldır hiçbir şekilde görüşmüyorum bayramlar hariç. evime iki kere geldi, o da kızlarımın doğumunu tebrik etmek için. daha fazlası yok, insan olsaydı bunlar olmazdı.
Yuh ya.neler yaşamışsın. Hiç hayalim bile almıyor böyle hayatlar... geçmiş olsun. Sen güçlüymüşsün sepeti takıp yollamışsın. Konu sahibi yapamamış. Bir de gelse anlatsa neler olduğunu. Bir taraftan da korkuyorum yine ne gibi bir felaket yaşandı diye.

Yuh ya.neler yaşamışsın. Hiç hayalim bile almıyor böyle hayatlar... geçmiş olsun. Sen güçlüymüşsün sepeti takıp yollamışsın. Konu sahibi yapamamış. Bir de gelse anlatsa neler olduğunu. Bir taraftan da korkuyorum yine ne gibi bir felaket yaşandı diye.
zaten bir tane ömrümüz var, onu da değmeyen insanlar için harcayamam.
inşallah zeynep gitmemiştir.

yok canım katlanır mıyım? önce ne yapmaya çalıştıklarını anlamak istedim. sadece gözlemledim ve hiçbir şeye müdahil olmadım. baktım cahiller ve farkında bile değiller, ayrılma kararı aldım 1. ay sonunda. eşim de o zaman anladı bir şeylerin yanlış olduğunu. o bir ayın acısını çıkardım onlardan, hala da çıkarıyorum. 2. aydan itibaren iki sene hiçbiriyle görüşmediğim gibi, evime de almadım. sonra eşim annemi özledim dedi, o zaman ayda yılda bir gelmelerine izin verdim ama yine rahat durmadı kv, eşimin yanında beni dövmeye kalkıştı yaşlı haliyle, sanki gücü yetecekmiş gibi :)

Cok sasirdim yasadiklariniza simdi mutlu olmaniza sevindim bazen insan tikanabiliyor tabiri yerindeyse basireti baglanabiliyor fakat mutluluk cogunlukla bir secim insanin once kendi kiymetini bilmesi lazim haklisiniz

Cok sasirdim yasadiklariniza simdi mutlu olmaniza sevindim bazen insan tikanabiliyor tabiri yerindeyse basireti baglanabiliyor fakat mutluluk cogunlukla bir secim insanin once kendi kiymetini bilmesi lazim haklisiniz
elbette. hepimiz iyi ve mutlu yaşamak isteriz ve genelde seçimlerimiz belirler bunu.
eşime rest çekerken "ben mutlu olmak için evlendim, mutlu olmadığım şeyi sürdürmem" demiştim. o beni değil de ailesini tercih edebilirdi. benim için amaç belliydi. ayrılırdım.
çok şükür mutluyuz.

fake olsa da farketmez. var böyle kadınlar.
ana evindense koca evinde işkence çekmeye razıdır.
hem dayak yemeyen mi var canım?
hangimiz sağlıklıyız ki tüm ülke depresyonda, herkes manyak vb bahanelerle evliliğini sürdürenleri de görmüş oluyoruz.
Fake değil de ben de şöyle düşündüm; keşke sosyoloji ya da psikoloji okuyan birinin yaptığı toplumsal deney gibi bi şey olsa. Yani bizi keklemek için değil de; toplumda kadın erkek ilişkileri, ailelerin bunlara etkisi vs vsyi araştıran bi tez konusu gibi. Bi yandan diyorum evet var böyle hayatlar; bi yandan da diyorum bu kadar olay tek bi kişiyi mi bulur? Zar zor düzenini oturtmuş bi kadın, şimdi de annesinin acısıyla psikolojik rahatsızlığı tetiklenen kocasıyla uğraşıyor. Allah yardımcısı olsun.

Koca bi yuhhh çektim. Nasıl ya dedim. Bu yaşımda bunlarıda duydum. Allah yardımcınız olsun.

Vay be. Resmen monoton gecen 10 yildan sonra dizi roman gibi bir hayatınız olmuş. Çok zor günler bunlar zeynep hanim umarım dahada dalları budaklanmadan son bulur cennetin dediğiniz evinize ve mutluluğunuza kavuşursunuz.

Bir çoğunuz şimdi kızacaksınız bana malum zeynep biraz
naif, hanım bir kadın kıyamama durumu var
Yine de söylicem.
Çünkü odaklandığı tek şey kocası. Üzgünüm ama gerçek bu.
Çocuklar çok geri planda şuan da.
Yani hayalimde kocasının ağzının içine bakan
Kocam, kocacım, evim, yuvam, emeğim diye dolaşan bir tip
canlanıyor.
Çocuklar sadece varlar işte gibi.

Tamam iyi değil, acısı var, seviyorsun da
Dik dur biraz yaa.. 3 çocuk ordan oraya çanta gibi taşınıp duruyor.
Ertesi gün okula gidebilecekler mi gidemeyecekler mi belli değil.
Sebep ne kocası iyi değil.. Tamam iyi olmasın bırak kendi haline
acısını, pişmanlıklarını istediği gibi yaşasın.
Babasının evine gitmesi de saçma.
Niye gidiyorsun, git dedi.. Şuan gitmem için bir sebep yok
Çocukların okulu var, madem iyi değilsin, biz sana iyi gelmiyoruz
annenin evi orada boş git orada bir süre kafanı dinle
sonra istersen gelirsin.. demek bu kadar mı zor.
Böyle söyleyince koca gözden mi çıkarılmış oluyor yooo.
Hayatı dramazite etmek,zorlaştırmak insanlar için bazen yaşam biçimi
halini alıyor demek ki.

+1

Aynı ben de aynı şüphe içine girdim.

Ben de sanki eşine bir şey olacakmış gibi bir hisse kapıldım,inşallah sadece histir.
Niye yalan söyleyim bende bişey olacak gibi doğuyor içime önce evi bıraktı kaynana gitti aimdi yine bıraktı inş koca bişey yapmaz kendine:KK43:

Hayretler içerisindeyim.. Cidden film gibi.. Kk'da okuduğum en sıradışı konu bu sanırım.. Allah yardımcınız olsun umarım biran önce atlatırsınız bu zor günleri.Evet eşinizin acısı çok büyük fakat siz de böyle olsun istemezdiniz. Sizin bir suçunuz yok bunu eşinize hissettirin. Yanında olun, zaman tanıyın ama annesinin ölümü yüzünden sizi eziklemesine izin vermeyin aksi halde başa sararsınız bu sefer saksıylada kalmaz. Önceliğiniz çocuklarınız olsun onlara da yazık. Siz dik durun su akar yolunu bulur.
Bu arada söylemeden geçemiycem. Ben şu saksı olayına çok takıldım. Bunu yapan bir adam normal olamaz. Kim ne kadar kışkırtırsa kışkırtsın normal bir insan davranışı değil, tıpkı şuan yaptıkları gibi. Bence de bu adamdaki potansiyel bir hastalık bu olayla açığa çıkmış olabilir. İlimizde mutlaka Dr gidin derim ben..

X