KV adayiyim sorunlar başladi

Çeyiz gösterme.Hakkikaten ne diyorlar acaba?Bak bu donlarımı da annem almış victoria secretten diye havamı atacaklar?
5 lt lik sıvı yağa bile kurdele takıyorlar.
Öyle bi medeniyet işte.

Ben böyle bi ortama girsem osurarak çıkarım galiba.

Bu çeyiz saçmalığı nedir böyle herkes evini dizmek zorunda yoksa o evde nasıl yaşayacaklar.
Herkesin evinde olan eşyalar işte.

Benim bi akraba var, bilinen zenginlerden kadın o kadar mütevazi ki bi kere annesindeyiz, kadın geldi konuştuk kahve içtik felan kadının işi var annesine ipek halı getirdi serdiler felan.
Kadın gitti annesi o adam varya kızımın kahyası dedi… Sanki biz gerizekalıyız anlamadık…
Aynı çeyiz serme mantığı bilsinler görsünler du şunu da göstereyim söyliyeyim…

ya öyle olsa bile adam 4 yıldır evde beleş bedava yaşıyor parası olmasına rağmen

ayrıca neden altınları masraf olarak görmüyorsunuz? az paramı kaç kere sordum
Lattesiz Hanım Allah aşkına. Kendisi bin kere altınlarını alırım dedi. Belli ki altın almayı istiyor. İster de zaten çünkü bu kafadaki kayınvalide "gelinine altın takmadı" dedirtmek istemez eşe dosta. Oğlunun şimdi alamadığı araba var ya, heh o zaman altınlarla alınır işte.

gerçekten ilginç bir kafa yapınız var ya. Hem çocuk evde neden aileye para vermemiş beleşe yaşamış diyosunuz hem de evlenecek kişiler kendi kendine evlenmeli diyosunuz. Aynı anda ikisi birden nasıl yapacaklar? Çocuk çalışmış parasını biriktirmiş ben evleniyorum siz kararlarıma müdahale etmeyin diyor. Takdir ettim çok aklı başında bir çocukmuş. Altınları alacağına da herkes üstüne gidince söyledi. İsterse almasın oğlu bir şey beklememiş kendi inisiyatifiyle yapıyor. Yapmasa da oğlunun kendi maddi gücü zaten var
ben de şuan annemlerin evinde yaşıyorum ve çalışıyorum
eve bayagi bir yardimim dokunuyor, hatta burada konum bile var kira vermekle ilgili annemlere.
yarın evlenecek olsam tek kuruş masraf yaptırmam onlara .
kafa yapim da yasayisim da böyle.
beni okuttular meslek sahibi oldum ,
geri kalan hiçbir şeyi yapmak zorunda değiller, evlerinde de hiçbir şeye bulaşmadan kaliyorsam maaş aldığım halde bu benim asalak olduğumu gösterir .
kim hangi evde maaş alarak yaşıyor ise o eve katkida bulunması gerekir

Katibin Ruhu Katibin Ruhu
Katipcim bu müstakbel kv o kadar beter ki hem elini cebine atmıyor hem oğlunun kıza harcadığı paraya karışıyor. Bak burda kızın annesi bunu söylemiş:

Bak burda kızın annesi oğlanın düğünü yalnız başına yaptığını söylemiş:

Arkadaş gerektiğinde biz de bir şey yaparız ama şu an yapmıyoruz demiş:

lattesizkitapsiz lattesizkitapsiz

darkmore darkmore
Sizi de etiketlemiş olayım. Çocuk düğününü kendi yapıyor, evini kendi diziyor. Konu sahibi hem elini cebine atmıyor (ki bunu normal buluyorum) hem de her şeye karışmaya çalışıyor. Üşenmedim tek tek yazdıklarını alıntıladım.

Köle olan bir erkek tarafı yok yani arkadaşlar sakin olum. Oğlan kendi kendine evleniyor. Eğer köleyse kız tarafı daha köle. Kıza her şeyi almışlar.
Oğlan kendi kendine evleniyor da kız pek öyle değil gibi sanki canım. Ailesi yardım ediyormuş. Etsinler sorun değil de, konu sahibinin etmemesini sorun etmişler.

Haşa...kim öyle bir şey dedi.
Biz kadınlarımızin maaşına saygı duyarız
Ne annem babam nede eşim maaşımı sordu.
Sormayiz ..
Lütfen uydurmayin gelin annesi gibi öyle bir şey asla yok

Katibin Ruhu Katibin Ruhu
Katipcim bu müstakbel kv o kadar beter ki hem elini cebine atmıyor hem oğlunun kıza harcadığı paraya karışıyor. Bak burda kızın annesi bunu söylemiş:

Bak burda kızın annesi oğlanın düğünü yalnız başına yaptığını söylemiş:

Arkadaş gerektiğinde biz de bir şey yaparız ama şu an yapmıyoruz demiş:

lattesizkitapsiz lattesizkitapsiz

darkmore darkmore
Sizi de etiketlemiş olayım. Çocuk düğününü kendi yapıyor, evini kendi diziyor. Konu sahibi hem elini cebine atmıyor (ki bunu normal buluyorum) hem de her şeye karışmaya çalışıyor. Üşenmedim tek tek yazdıklarını alıntıladım.

Köle olan bir erkek tarafı yok yani arkadaşlar sakin olum. Oğlan kendi kendine evleniyor. Eğer köleyse kız tarafı daha köle. Kıza her şeyi almışlar.
Mirtacığım inanıyor musun 26 yaşında bir oğlanın tüm evlilik masraflarını kendisinin karşılayabileceğine?
Konu sahibi altınları alırım,gelinliği alırım diyordu. Belli ki oğlanın kuş kadar maaşı var,nereden anladın dersen, Kız tarafı “biz kızımıza para veririz evlendikten sonra harcasın sen karışamazsın “ muhabbeti yapıyor,sen olsan böyle gelin ister misin?

Oğlan kendi kendine evleniyor da kız pek öyle değil gibi sanki canım. Ailesi yardım ediyormuş. Etsinler sorun değil de, konu sahibinin etmemesini sorun etmişler.
yok konu sahibinin yardım etmemesini sorun etmemişler aslında. Konu sahibi hem yardım etmeyip hem de oğluna kıza çok para harcıyorsun diye oğlunun hesap kitap işlerine karışmış. Kızın ailesi de sen kızımızın harcadığına karışamazsın demiş.

Yoksa ben burda milyon tane bu tarz konuya yorum yapmışımdır. Bence de çiftler kendi kendilerine yetebilecek maddi güce ulaşınca evlenmeli ve kimseden bir şey beklememeli. Ama aileler de evlenirken yardım etmiyorsa hiçbir şeye karışmamalı.

Lattesiz Hanım Allah aşkına. Kendisi bin kere altınlarını alırım dedi. Belli ki altın almayı istiyor. İster de zaten çünkü bu kafadaki kayınvalide "gelinine altın takmadı" dedirtmek istemez eşe dosta. Oğlunun şimdi alamadığı araba var ya, heh o zaman altınlarla alınır işte.
konudan bağımsız lattesiz hanım okuyunca bir komik geldi 😅

5 lt lik sıvı yağa bile kurdele takıyorlar.
Öyle bi medeniyet işte.
Bu havlu hediye götürmekten bile kötü.Bizim toplumumuz el için yaşıyor.Konu sahibi de o altınları el görsün diye alıyor.Tek oğluna yapmaksa amacı oğluna araba alsın,düğün altın hiç bir şeye karışmasın.

Mirtacığım inanıyor musun 26 yaşında bir oğlanın tüm evlilik masraflarını kendisinin karşılayabileceğine?
Konu sahibi altınları alırım,gelinliği alırım diyordu. Belli ki oğlanın kuş kadar maaşı var,nereden anladın dersen, Kız tarafı “biz kızımıza para veririz evlendikten sonra harcasın sen karışamazsın “ muhabbeti yapıyor,sen olsan böyle gelin ister misin?

Biz her şeyi kendimiz yaptık bilezikler hariç. Eşimin ailesine yük olmak istemedik. Eşimin biraz birikmişi ve arabası vardı sattı borçsuz evlendik. Bileziklere de para yetiyordu ama babası çok ısrar etti tek oğlum diye öyle kabul ettim.
Eşim o zaman 28 yaşındaydı. Arabayı bir nevi birikim için almış evlenirsem aileme yük olmam satar bununla evlenirim diye

Darkmore hanımcım inanırım çünkü konu sahibinin kendisi söylüyor bunu :KK51: Hatta ben size daha ileri düzey bir örnek vereyim: kız kardeşim Z kuşağından 20li yaşlarının başında bir üniversite öğrencisi. Türkiyede çok iyi bilinen bir firmada işe girdi. Bu firmada çalışanlar birkaç seneye yurtdışına kapağı atmasıyla ünlü. Gerçekten iyi bir maaş alıyor. Şu an öğrenci haliyle kendi evini tuttu, eşyalarını aldı. Ve kendi masraflarını karşılıyor (maşallah diyelim kendisine :KK70:) eşimle kardeşim aynı sektörden ve eşim de kardeşim gibiydi.

Biz her şeyi kendimiz yaptık bilezikler hariç. Eşimin ailesine yük olmak istemedik. Eşimin biraz birikmişi ve arabası vardı sattı borçsuz evlendik. Bileziklere de para yetiyordu ama babası çok ısrar etti tek oğlum diye öyle kabul ettim.
Eşim o zaman 28 yaşındaydı. Arabayı bir nevi birikim için almış evlenirsem aileme yük olmam satar bununla evlenirim diye
ama kaç yıl önce ?
şu an şartlar cidden zor ve 26 yaşında bir adam hala aile evinde yasiyor ise muhtemelen çokta bir şey kazanmiyordur

Çocuk yapmak keyif aracım olmaktan çok uzak. Benim sorumluluğum onları kendi ekmeklerini kazanır hale getirene kadar. Şurda çok çok yaşayacağım 30 sene, bunun 15 yılında yaşadığımdan zevk alır durumda olabileceğim. Elinde olan versin tabi de canından can gidene kadar çalışıp çocuğuna elindekini avcundakini verip yine huzur evinden başka gidecek yer bulamayanı da gördüm. Her şeyin hazırını bulup kıymet bilen de huzur bulan da çok az. O başın bi ağrıyacak, o terin bi akacak. Bu çocukların başında ilelebet olmayacağım. Hayatla baş etmeyi öğrensinler ben gibi.

Benim için sakıncası yok,istediğiniz gibi genelleme yapabilirsiniz. Borçsuz düğün yapmak gayet de mümkün, hırtı pırtıya para harcamazlarsa,aylar öncesinden ev tutup anneye babaya güvenmezlerse gayet güzel evlenebilirler. Düğün,evlilik bir gün. Ama beraber yaşayacakları hayat ömür boyu. Maddi manevi göze alabilen çiftler evlensin. Sevgiymiş boş işler,önce mantıklarını ve beyinlerini çalıştırsınlar. 10bin maaş alıp da 100bin liralık salon takımı almasınlar mesela,ya da 10bin maaşla billboardlarda yeni görmeye başladığım 70bin liralık pırlanta tektaşla evlilik teklifi etme hayalleri kurmasınlar. Önce mantık.
Ev araba artık lüks değil bildiğiniz ihiyaç bu yüzyılda. Hangi ülkede hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmem ama İstanbulda pek mümkün değil desteksiz bunları yaparak borçsuz evlenebilmek. Bu yalnızca evlilik için geçerli değil varsa elimde zaten evladıma evlenmeden ev araba imkanı sunarım ki kazandığıyla kalkınabilsin bir şeyler yapabilsin. Zorunlu demiyorum herkes imkanına göre yapar zaten kimsede evi olmayan anne babadan ev araba almasını beklemez.

yok konu sahibinin yardım etmemesini sorun etmemişler aslında. Konu sahibi hem yardım etmeyip hem de oğluna kıza çok para harcıyorsun diye oğlunun hesap kitap işlerine karışmış. Kızın ailesi de sen kızımızın harcadığına karışamazsın demiş.

Yoksa ben burda milyon tane bu tarz konuya yorum yapmışımdır. Bence de çiftler kendi kendilerine yetebilecek maddi güce ulaşınca evlenmeli ve kimseden bir şey beklememeli. Ama aileler de evlenirken yardım etmiyorsa hiçbir şeye karışmamalı.
Bence bu adam konu sahibinin dediği kadar çok kazanmıyor. Öyle olsa zaten para konusunu açtırmazdı kimseye.

Ev araba artık lüks değil bildiğiniz ihiyaç bu yüzyılda. Hangi ülkede hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmem ama İstanbulda pek mümkün değil desteksiz bunları yaparak borçsuz evlenebilmek. Bu yalnızca evlilik için geçerli değil varsa elimde zaten evladıma evlenmeden ev araba imkanı sunarım ki kazandığıyla kalkınabilsin bir şeyler yapabilsin. Zorunlu demiyorum herkes imkanına göre yapar zaten kimsede evi olmayan anne babadan ev araba almasını beklemez.
ev almak nasıl lusk değil ya ?
araba deseniz hadi hadi diyeceğim de
ev arabayı da aylık yemek masrafı gibi ihtiyaç statüsüne koymanız beni şok etti.
Dünyada kac kişinin evi var ?

Darkmore hanımcım inanırım çünkü konu sahibinin kendisi söylüyor bunu :KK51: Hatta ben size daha ileri düzey bir örnek vereyim: kız kardeşim Z kuşağından 20li yaşlarının başında bir üniversite öğrencisi. Türkiyede çok iyi bilinen bir firmada işe girdi. Bu firmada çalışanlar birkaç seneye yurtdışına kapağı atmasıyla ünlü. Gerçekten iyi bir maaş alıyor. Şu an öğrenci haliyle kendi evini tuttu, eşyalarını aldı. Ve kendi masraflarını karşılıyor (maşallah diyelim kendisine :KK70:) eşimle kardeşim aynı sektörden ve eşim de kardeşim gibiydi.
Şimdi bu çocukların evliliğinde kimsenin para pul lafı edeceğini sanmıyorum ben.

X