KV adayiyim sorunlar başladi

Çocuk yapmak keyif aracım olmaktan çok uzak. Benim sorumluluğum onları kendi ekmeklerini kazanır hale getirene kadar. Şurda çok çok yaşayacağım 30 sene, bunun 15 yılında yaşadığımdan zevk alır durumda olabileceğim. Elinde olan versin tabi de canından can gidene kadar çalışıp çocuğuna elindekini avcundakini verip yine huzur evinden başka gidecek yer bulamayanı da gördüm. Her şeyin hazırını bulup kıymet bilen de huzur bulan da çok az. O başın bi ağrıyacak, o terin bi akacak. Bu çocukların başında ilelebet olmayacağım. Hayatla baş etmeyi öğrensinler ben gibi.
Bende imkanı el verirken göz göre göre yardım etmekten kaçınanlar için konuşuyorum, elbette herkes önce kendini düşünmeli bunu savunuyorum zaten.

ama kaç yıl önce ?
şu an şartlar cidden zor ve 26 yaşında bir adam hala aile evinde yasiyor ise muhtemelen çokta bir şey kazanmiyordur

Ara ara bunun karşılaştırmasını yapıyoruz eşimle 😬 Açıkçası Şimdi de aynı şekilde evlensek ucu ucuna yeterdi. Borçsuz evlenmezdim en fazla. Burada aileye sırtını dayamak hadi sizde yapın demek bana mantıksız geliyor.
Ben evlendiğimde eşyalarımı çok yüksek fiyatlara almadım makul olan neyse onu aldım. Ay ne gereği var pahalı almaya

Ev araba artık lüks değil bildiğiniz ihiyaç bu yüzyılda. Hangi ülkede hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmem ama İstanbulda pek mümkün değil desteksiz bunları yaparak borçsuz evlenebilmek. Bu yalnızca evlilik için geçerli değil varsa elimde zaten evladıma evlenmeden ev araba imkanı sunarım ki kazandığıyla kalkınabilsin bir şeyler yapabilsin. Zorunlu demiyorum herkes imkanına göre yapar zaten kimsede evi olmayan anne babadan ev araba almasını beklemez.
İstanbul'da yaşadım 7 sene. Ev almak bal gibi lüks orda. Ev almak ihtiyaçsa kira diye bir şey olmazdı sanırım.

Nikahi 3 ay önce istemiyorlar ama evi aylar önce tutulmasini istiyorlar. Orasini hic anlamadim. Türkiyede ev tutup dizmek bir kac ay mi sürüyor (ciddi soruyorum)?
2 ay yeterli biz 2 ay önce tutmuştuk. Ama karışında kaynana karıştı oluyor 😀 parası benden çıkmayacaksa hiç karışmam ben nasıl olsa onlar ödeyecek takımı alır kıyafetimi alır katılırım düğüne

Bende imkanı el verirken göz göre göre yardım etmekten kaçınanlar için konuşuyorum, elbette herkes önce kendini düşünmeli bunu savunuyorum zaten.

Gönlünden geçiyor yapmak istiyorsa yapsın yarıdmını ama yardım ediyorum diye de her şeye karışma hakkına sahip olacağım sananlar var. Sıkıntı bu noktada başlıyor. Mobilyanın parasını ben verdim mobilyanı ben seçeceğim diyenler bile var.
Konu sahibi gelinliği karşılayacağı için nikah tarihine karışması gibi

ev almak nasıl lusk değil ya ?
araba deseniz hadi hadi diyeceğim de
ev arabayı da aylık yemek masrafı gibi ihtiyaç statüsüne koymanız beni şok etti.
Dünyada kac kişinin evi var ?
Ev almayı pahalı mobilyalar seçmek gibi lüks mü görüyorsunuz yoksa zorluğundan dolayı mı lüks diyorsunuz ? Bende ona göre şok olacağım.

ev almak nasıl lusk değil ya ?
araba deseniz hadi hadi diyeceğim de
ev arabayı da aylık yemek masrafı gibi ihtiyaç statüsüne koymanız beni şok etti.
Dünyada kac kişinin evi var ?

Ev alamıyorum 🤷‍♀️ Evlenirken alabilirdim ama salaklık edip almadım şimdi lüksün de lüksü oldu ev almak. Ben 2 milyonu nerden bulup ev alayım.

Gönlünden geçiyor yapmak istiyorsa yapsın yarıdmını ama yardım ediyorum diye de her şeye karışma hakkına sahip olacağım sananlar var. Sıkıntı bu noktada başlıyor. Mobilyanın parasını ben verdim mobilyanı ben seçeceğim diyenler bile var.
Konu sahibi gelinliği karşılayacağı için nikah tarihine karışması gibi
Bende burada durumu el verdiği halde oğluna asla yardım etmeyeceğini yapamıyorsa sevişmesin diyen annelere cevaben konuşuyorum zaten. Kesinlikle keşke herkes kendi yapsa yapabilse ama durum varken evlada yardım edilebilir bence ve bu asla karışma hakkı tanımaz, bende aileler sayesinde rahat evlenmiş biri olarak iki tarafta elinden geleni yaptığı halde karışmadılar Allah razı olsun.

Darkmore hanımcım inanırım çünkü konu sahibinin kendisi söylüyor bunu :KK51: Hatta ben size daha ileri düzey bir örnek vereyim: kız kardeşim Z kuşağından 20li yaşlarının başında bir üniversite öğrencisi. Türkiyede çok iyi bilinen bir firmada işe girdi. Bu firmada çalışanlar birkaç seneye yurtdışına kapağı atmasıyla ünlü. Gerçekten iyi bir maaş alıyor. Şu an öğrenci haliyle kendi evini tuttu, eşyalarını aldı. Ve kendi masraflarını karşılıyor (maşallah diyelim kendisine :KK70:) eşimle kardeşim aynı sektörden ve eşim de kardeşim gibiydi.
Bence altınların bir de gelinliğin fiyatını söylesin konu sahibi,aramızda anlaşalım 💋😊

Ayağani yorganına göre uzat
Ay diyene bak gerçekten. Bu kadar zulüm geldiyse yapmasaydın çocuk. Kendi evin çürümüş gitmiş, kendine hayrın yok, yapma o zaman çocuk.
Kirasını kendi ödeyeceği ev üstünden kendinizde ne kah gördünüz de her lafın içindesiniz? Bırakın insanlar ağız tadıyla evlensinler.
Nerde ki kocasıyla sorunu olan bir kadın var, mutlaka ki gelinin burnundan getiriyor. Kendi mutlu olamadı kimse de olmasın. Aferin.
Bir de demiş kardeşime hayırlı olsuna gelmedi. Ya kardeşiniz kim neden gelsin, neden bir beklenti içindesiniz. Siz özenmissiniz onlar özenmemiş, karşılık olsun diye yaptıysanız yapmayın. Kimse sizin getirdiginiz şeyin meraklısı değil emin olun.

Bende burada durumu el verdiği halde oğluna asla yardım etmeyeceğini yapamıyorsa sevişmesin diyen annelere cevaben konuşuyorum zaten. Kesinlikle keşke herkes kendi yapsa yapabilse ama durum varken evlada yardım edilebilir bence ve bu asla karışma hakkı tanımaz, bende aileler sayesinde rahat evlenmiş biri olarak iki tarafta elinden geleni yaptığı halde karışmadılar Allah razı olsun.
O nokta da yardım edip etmeme ailenin kendi tasarrufunda bence ya. Parası var diye yardım etmek zorunda değil. zorunlu tutamayız malesef. Aile yardım yapmıyorum derse yapacaksın diye yakasına yapışamaz ki.
Bu doğru mu yanlış mı bakış açısına göre değişir

ev almayı elbette lüks olarak görüyorum
yahu siz nerde yaşıyorsunuz
ben size şok oluyorum öncelikle.

İstanbul'da yaşadım 7 sene. Ev almak bal gibi lüks orda. Ev almak ihtiyaçsa kira diye bir şey olmazdı sanırım.
Öncelikle kendinize yaşamayı lüks görmeyerek başlamalısınız, eskiden memur maaşı ile ev alınırken şuan lüks olması çok büyük acı

O nokta da yardım edip etmeme ailenin kendi tasarrufunda bence ya. Parası var diye yardım etmek zorunda değil. zorunlu tutamayız malesef. Aile yardım yapmıyorum derse yapacaksın diye yakasına yapışamaz ki.
Bu doğru mu yanlış mı bakış açısına göre değişir
Elbette zorlanamaz ama bence yapmalı, yapmıyorsa doğurmamalı. Bu arada asla ailesinden yardım bekleyen biri değilim kocamdan bile beklemem yani.

Biz her şeyi kendimiz yaptık bilezikler hariç. Eşimin ailesine yük olmak istemedik. Eşimin biraz birikmişi ve arabası vardı sattı borçsuz evlendik. Bileziklere de para yetiyordu ama babası çok ısrar etti tek oğlum diye öyle kabul ettim.
Eşim o zaman 28 yaşındaydı. Arabayı bir nevi birikim için almış evlenirsem aileme yük olmam satar bununla evlenirim diye
Ben de benzer şekilde evlendim,hatta belki biraz daha fazla param vardı da diyebiliriz. Altınlarımızı kendimiz aldık ama 30 yaşındaydık. Gelinliği de kv almadı,altınları da. Evi tuttuğumuzu kimse bilmedi bile,en son söyledik.

Ben bu konuda kız tarafının çirkefliğini anladım açıkçası. Evlendikten sonra kızlarının harcayacağı paraya varana kadar karışmışlar. Konu sahibi baya nezaketli ve mantıklı kaldı bana göre. Oğlu bu görgüsüz aile yüzünden daha fazla gereksiz masrafa girerse elini daha çok cebine atar konu sahibi gibi geliyor bana.

Bizim gibi gelinler kalmadı dostum ,nerdeee bizim bilginiz görgümüz,nerde buradaki gelin.

Öncelikle kendinize yaşamayı lüks görmeyerek başlamalısınız, eskiden memur maaşı ile ev alınırken şuan lüks olması çok büyük acı
Hanımefendi ben bu konforunuzu an itibariyle kıskandım. İki maaş bir ev almaya yetmiyor napalım, babamız da zengin değil. Sistem eleştirisini de başka yerde yaparız, bura yeri değil.

Ev araba artık lüks değil bildiğiniz ihiyaç bu yüzyılda. Hangi ülkede hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmem ama İstanbulda pek mümkün değil desteksiz bunları yaparak borçsuz evlenebilmek. Bu yalnızca evlilik için geçerli değil varsa elimde zaten evladıma evlenmeden ev araba imkanı sunarım ki kazandığıyla kalkınabilsin bir şeyler yapabilsin. Zorunlu demiyorum herkes imkanına göre yapar zaten kimsede evi olmayan anne babadan ev araba almasını beklemez.
Ev araba ihtiyaç olabilir ama herkeste yok maalesef. Benim misal bir evim var,kendine kadar derler ya aynen öyle. Onu da kimseye veremem haliyle. Ama baksanız gelir düzeyim ikinci evi almaya yeter,ben gerekli görmüyorum. Kira ödesinler anlasınlar ev almanın kıymetini.

X