Kuzenle Evlilik ve Annem

İnşaALLAH her şey yoluna girer diyorum..ama anne-baba rızası olmayan evliliklerin iyi gittiğini duymadım. Önce ailenizle bu konuyu aşmalısınız..Sevdiğiniz kişiden vazgeçememişsiniz, bu durumda ailelerle güzelce konuşmak ve orta yolu bulmak kalıyor.
Arkadaşımın başına gelmişti bu şekilde bir durum ;aileler başta karşı çıktılar, akrabayız diye... sonra gençlerin birbirlerinden hiçbir zorlukta vazgeçmediklerini gördüklerinde ,onlarda kabullendiler ve evlendirdiler..
Tepkileri normal siz müsterih olun lakin aileniz daha önemli,önceliği ailenizden yana kullanmalısınız. Eş adayı bulunur tabii ama anne ve baba bulunmaz. Hakkınızda Rabbim hayırlısını versin inşaALLAH.

Napmışsınız canım ya tam kayaya toslamışsınız. Anneannemin kuzeninin torunuyla 6 ay çıktım annem yapmadığını bırakmadı akraba diye. Seninki annenin kardeşinin oğluymuş x5 katı berbat bir durum. Vazgeçmeyi denemissin ama olmamış. İkna olması imkansız gibime geldi. Sana tek tavsiyem anneni sakın bunun için üzme unutma eş bulabilirsin ama 1 tane annen var.. İkna etmeden sakın evlenme derim. Allah yardımcın olsun =)))

ay cnm cok tesekkurler evet zaten ıkna etmeden asla kalkıp evlılık yapmayı dusunmuyorum hayırlısı olsun artık
ama cok sıkıntılı bı durum evet

kuzenle evlilik mi :53: üstelik annenin öz kardeşinin oğlu :53: kusura bakmayın ama cidden benim midem bulandı :20:

yaa bir de site yetkililerine sesleniyorum burda bazı konuları kapatıyosunuz toplum yaşayışına aykırı diye. işte aklıma gelen mesela eski sevgilisinin kardeşine aşık olmuştu bir kız. yardım istiyordu yol gösterin diye. çocuk kızın ne akrabasıydı ne birşey. onu kapatmıştınız. peki bu konular niye hala açık. kuzenine aşık olan onunla evlenmek çocuk yapmak isteyen bir insanın konusu çok mu toplum kurallarına uygun. . kuzen dediğimiz şey bizim kardeş gözüyle baktığımız insanlar değilmi .

boyle bı olayı yasayan veya cevresınde goren o kadar ınsan varken neden bunu abes bırsey gıbı gostermeye calısıyorsunuz anlamadım
herkes aynı seyı dusunmek zorunda degıl farklılıklara saygı duyun ve önyargılarınızdan kurtulun bence kımın ne yasayacagı bellı olmaz
toplum dısı bırsey yok ortada ben yanlıs bırseyler dusunmuyorum gayet de cıddı bı konu olan evlılık bahsını tartısıyorum burda arkadaslarımla
son olarak da herkes sızın gozunuzle bakmıyo hayata

İnşaALLAH her şey yoluna girer diyorum..ama anne-baba rızası olmayan evliliklerin iyi gittiğini duymadım. Önce ailenizle bu konuyu aşmalısınız..Sevdiğiniz kişiden vazgeçememişsiniz, bu durumda ailelerle güzelce konuşmak ve orta yolu bulmak kalıyor.
Arkadaşımın başına gelmişti bu şekilde bir durum ;aileler başta karşı çıktılar, akrabayız diye... sonra gençlerin birbirlerinden hiçbir zorlukta vazgeçmediklerini gördüklerinde ,onlarda kabullendiler ve evlendirdiler..
Tepkileri normal siz müsterih olun lakin aileniz daha önemli,önceliği ailenizden yana kullanmalısınız. Eş adayı bulunur tabii ama anne ve baba bulunmaz. Hakkınızda Rabbim hayırlısını versin inşaALLAH.

tesekkur ederım cnm Allah razı olsun duaların ıcın
kısmet hayırlısı olur ınsallahh

Arkadaşlar öncelikle merhaba hepinize :3:
O kadar çok doluyum ki birileriyle paylaşma gereği duydum ve paylaştığım hiç kimse de bana çözüm olamadı birde sizlerin fikirlerini alıyım dedim gerçekten çoooookk yardıma ihtiyacım var :18:
Başlıktan da anlaşılacağı üzere kuzenimle sevgiliyim ( biliyorum bazılarınız yargılayacak bu konuda beni :20: kardeş gibi olmanız gerekti nasıl o gözle baktınız diye ama aşk ve kader işte yoksa bende böyle bi duruma düşmek istemezdim :18:)
4 yıla yakın bir ilişkimiz var öncesinde platonik ve birbirimizden habersiz sevdiğimiz seneleri saymıyorum bile. Çok aşığız birbirimize ilişkimizde çok iii gidiyo maşallah :nazar:
Bazı akrabalar bizim hakkımızda dedikodu çıkarmışlar işte birlikteler filan diye ben bunu annem duysun istemediğim için bundan 4 ay once anneme ilişkimi açıkladım şu an keşke açıklamaz olaydım diyorum :43: . Çünkü o kadar büyük tepkiler verdi ki ağladı bağırdı çağırdı aylardır evde soğuk rüzgarlar esiyor.:50: İki dunya bır araya gelse kabul etmem dıyo hıc bı sekılde razılıgım yok bu işe deyıp cıkıo işin içinden konusmama bıle fırsat kalmadı onun bu hallerını görünce ne hıssettıgımı ne kadar cok sevdıgımı hiç önemsemiyor :14:

VE ben cok kötüyüm sevgılıme anlattım o da hıc bırsey dıyemedı tabı bı cıkar yol bulamadım ben onu o kadar cok sevıyorum kı vazgecmeyı basaramam

Bana bı akıl verın lutfen sız olsanız böyle bir durumda ne yapardnız gercekten farklı fıkırlere ve bıraz rahatlamaya ıhtıyacım var :17:

Bu durumun aynısını bir arkadaşım yaşadı. O da dayısının oğluyla birlikteydi. Geçen sene ayrıldılar ve şimdi iyiki de ayrılmışım diyor. Öncelikle çok yakın akrabasınız? Akraba evliliğinden doğan çocuklar özürlü oluyor bunu biliyorsundur eralde cnm? Böyle bir sorumluluğu üstlenebilcek misin? Çocuğunun özürlü olacağını bile bile onu dünyaya getirebilecek misin? Önce bir bunu düşünmelisin... Tamam iki tarafta da yoğun duygular var ama bence benim şahsi düşünceme göre bu çok çok yanlış bir durum. Ben uzaktan akrabama bile değil hoşlanmak o anlamda gözümün ucuyla bile bakmam. Nasıl oldu da böyle oldunuz bilmiyorum. Annene de hak veriyorum. Sonuçta kendi kardeşinin oğluyla, kendi yeğeniyle kızını evlendirmeyi hangi anne ister ki? Farklı fikir bekliyorsun bizden ama ne diyelim sana aa aferim git kuzeninle evlen mi diyelim.Biz seni tanımıyor olabiliriz ama burada kimse kimsenin kötülüğünü istemez.Ve bende senin iyiliğini düşünerek burda bunları yazıyorum. Bence 'kuzeninle' daha fazla ilişkini devam ettirme. Yine de hakkınız da hayırlısı neyse o olsun.....

o senın kardesın bı psıkolaga gitmenı onerıyorum
ahlak dısı bır ılıskı bu
ayrıca kendınızı dusunmuyosanız aılenızı dusunmuyosanız ılerde olack cocugunuzu dusnun
sakat olucak cunku
allah yardım etsın

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet belki çok hoş olmayan bir durum ama her insanın başına gelebilecek bir durum...
Kuzenlerimiz bizim kardeşimiz gibilerdir...
Gibilerdir sadece kardeşimiz değillerdir...
Ayrıca doğacak çocukların sakat olacağının garantisi de yok sadece Rabbim bilir...
Karşımızdakini yargılamadan önce lütfen bir kez daha düşünelim...
Bugün onun başına gelen bizim başımıza gelmese de yakınlarımızın en sevdiklerimizin başına gelebilir garantisi yok bunun...
Ayrıca bu olayı tasvip etmiyorum yanlış anlaşılmasın ama kızımıza da bu kadar yüklenilmesi hoş değil ve de kurduğunuz cümleler çok can yakıcı...
Ben de kuzenlerimi kardeş gibi görenlerdenim ve çocuklarıma da kuzenlerinin kardeşi gibi olduklarını öğretenlerdenim...
Ama yadırgamak yargılamak bizim işimiz değil sadece kızımıza yardımcı olmaya çalışabiliriz...
empati lütfen...

Insan ne yazikki yüregine söz geciremiyor seni öyle cok iyi anliyorumki annende insAllah ikna olur ve cözülür aradaki sorunlar ve kavusursun sevdigine :16: insanlarin ne dedigini fazla takilma egerki sevdigin adamin senin icin her türlü dogru insan olduguna inaniyorsan sahip cik askina ve birakma onu asla aileler nasilsa ikna olur insAllah:16:

Bu durumun aynısını bir arkadaşım yaşadı. O da dayısının oğluyla birlikteydi. Geçen sene ayrıldılar ve şimdi iyiki de ayrılmışım diyor. Öncelikle çok yakın akrabasınız? Akraba evliliğinden doğan çocuklar özürlü oluyor bunu biliyorsundur eralde cnm? Böyle bir sorumluluğu üstlenebilcek misin? Çocuğunun özürlü olacağını bile bile onu dünyaya getirebilecek misin? Önce bir bunu düşünmelisin... Tamam iki tarafta da yoğun duygular var ama bence benim şahsi düşünceme göre bu çok çok yanlış bir durum. Ben uzaktan akrabama bile değil hoşlanmak o anlamda gözümün ucuyla bile bakmam. Nasıl oldu da böyle oldunuz bilmiyorum. Annene de hak veriyorum. Sonuçta kendi kardeşinin oğluyla, kendi yeğeniyle kızını evlendirmeyi hangi anne ister ki? Farklı fikir bekliyorsun bizden ama ne diyelim sana aa aferim git kuzeninle evlen mi diyelim.Biz seni tanımıyor olabiliriz ama burada kimse kimsenin kötülüğünü istemez.Ve bende senin iyiliğini düşünerek burda bunları yazıyorum. Bence 'kuzeninle' daha fazla ilişkini devam ettirme. Yine de hakkınız da hayırlısı neyse o olsun.....

tesekkuur ederım cnm yorumun için hayırlısı olsun tabı hakkımızda cok yazdım bu konuda yapamadım vazgecmeyı dıye
ama ınanın bende hıc dusunmezdım boyle bırsey yasayacagımı kısmet

ahlak dısı bır ılıskı bu
ayrıca kendınızı dusunmuyosanız aılenızı dusunmuyosanız ılerde olack cocugunuzu dusnun
sakat olucak cunku
allah yardım etsın

tesekkur ederım yorumun ıcın saygı duyuyorum fıkırlerıne ama gelecek hakkında bu kadar kesın konusmanıza sasırdım dogrusu sakat dogacaak dıye netlıkte nasıl bı cumle kurarsınız anlamadım Allah korusun ayrıca

Evet belki çok hoş olmayan bir durum ama her insanın başına gelebilecek bir durum...
Kuzenlerimiz bizim kardeşimiz gibilerdir...
Gibilerdir sadece kardeşimiz değillerdir...
Ayrıca doğacak çocukların sakat olacağının garantisi de yok sadece Rabbim bilir...
Karşımızdakini yargılamadan önce lütfen bir kez daha düşünelim...
Bugün onun başına gelen bizim başımıza gelmese de yakınlarımızın en sevdiklerimizin başına gelebilir garantisi yok bunun...
Ayrıca bu olayı tasvip etmiyorum yanlış anlaşılmasın ama kızımıza da bu kadar yüklenilmesi hoş değil ve de kurduğunuz cümleler çok can yakıcı...
Ben de kuzenlerimi kardeş gibi görenlerdenim ve çocuklarıma da kuzenlerinin kardeşi gibi olduklarını öğretenlerdenim...
Ama yadırgamak yargılamak bizim işimiz değil sadece kızımıza yardımcı olmaya çalışabiliriz...
empati lütfen...

cnm herkes ıste hıc basımıza gelmez gıbı yorumlar yapıyo bana sorsan oncesınde bende boyle sert cıkıslar yapardım belkı ama basa gelmeden bılınmıyo
ben gene de yorum yazn arkadaslaara saygı duyuyorum . terbıye sınırları ıcınde elestırebılırler tabı zaten ben buraya fıkır almak ıcın konu actımm
kımse bılemez tabı kı gelecekte ne olacagını Allah hayırlısını versın önyargılı olmak gercekten hıc hos degıl
cogu kez yazdım kardesım gıbıdır kuzenlerım dıye zaten oyle olmasa annem karsı cıkmazdı ılışkımıze bızde de boyle durumlar hos karsılanmıyo yanı ama basıma boylee bı ask geldı ıste

Insan ne yazikki yüregine söz geciremiyor seni öyle cok iyi anliyorumki annende insAllah ikna olur ve cözülür aradaki sorunlar ve kavusursun sevdigine :16: insanlarin ne dedigini fazla takilma egerki sevdigin adamin senin icin her türlü dogru insan olduguna inaniyorsan sahip cik askina ve birakma onu asla aileler nasilsa ikna olur insAllah:16:

tesekkur ederım cnm evet cok ınanıyorum ona allah yuzumuzu kara cıkarmasın hayır olsun sonumuz

ahlak dısı bır ılıskı bu
sakat olucak cunku
allah yardım etsın

Ahlak kavramını inceleyecek olursak günümüzde hangi ilişki ahlak sınırları içerisinde kuzenimizi sevince ahlaksız oluyoruzda akraba bağımızın olmadığı bir insanla evliliğe dair herşeyi evlenmeden yaşayınca ahlak lı mı oluyoruz ? Eğer siz müslümansanız islamiyette bunun bir sakıncası yok helaldir evlenilebilir . Eğer müslüman değilseniz kendi dininizde farklıysa birşey diyemem kınamak içinde demiyorum . Ama islamiyetin helal kıldığı birşeyi genelleme yapacak olursak çoğumuz müslümanız neden ayıplıyoruz neden yükleniyoruz . Dinen sakınca var mı yok ? O halde bu durumun neresi psikologluh neresi ahlak dışı bir ilişki . Sakat doğma meselesine açıklık getiricek olursak . Aynı kan bağını taşıyan kişilerde aynı hastalıkları taşıma ihtimali vardır . İHTİMALİ VARDIR diyorum bu yüzde yüzlük bir mesele değil . Evlenmedenn öne gidilir test yapılır . Akrabalık bağı olmayan insanlardada bu ihtimal vardır . Aynı hastalığı taşıya bilme çocugun saglıksız dogabılme ıhtımalı vardır . Annem babamda akraba benim 5 kardeşiz yeğenlerim var hiç birimizde bir sakalık yok hamdolsun . Bir sürü kuzenım aynı şekilde evli ve kalabalık bir sülaleyiz. Ve HİÇ birimizin çocugunda sakatlık YOK

tesekkur ederım yorumun ıcın saygı duyuyorum fıkırlerıne ama gelecek hakkında bu kadar kesın konusmanıza sasırdım dogrusu sakat dogacaak dıye netlıkte nasıl bı cumle kurarsınız anlamadım Allah korusun ayrıca

bu bılımsel bısı artık
yanı 50 sene oncesınde degılızkı
herkesın olabılır evladı sakat ama bu ıs akraba ewlılıgınde kesın kadar buyuk bı olasılık

kardes kardesle bırlıkte olkursa bole olması normal zaten

Ahlak kavramını inceleyecek olursak günümüzde hangi ilişki ahlak sınırları içerisinde kuzenimizi sevince ahlaksız oluyoruzda akraba bağımızın olmadığı bir insanla evliliğe dair herşeyi evlenmeden yaşayınca ahlak lı mı oluyoruz ? Eğer siz müslümansanız islamiyette bunun bir sakıncası yok helaldir evlenilebilir . Eğer müslüman değilseniz kendi dininizde farklıysa birşey diyemem kınamak içinde demiyorum . Ama islamiyetin helal kıldığı birşeyi genelleme yapacak olursak çoğumuz müslümanız neden ayıplıyoruz neden yükleniyoruz . Dinen sakınca var mı yok ? O halde bu durumun neresi psikologluh neresi ahlak dışı bir ilişki . Sakat doğma meselesine açıklık getiricek olursak . Aynı kan bağını taşıyan kişilerde aynı hastalıkları taşıma ihtimali vardır . İHTİMALİ VARDIR diyorum bu yüzde yüzlük bir mesele değil . Evlenmedenn öne gidilir test yapılır . Akrabalık bağı olmayan insanlardada bu ihtimal vardır . Aynı hastalığı taşıya bilme çocugun saglıksız dogabılme ıhtımalı vardır . Annem babamda akraba benim 5 kardeşiz yeğenlerim var hiç birimizde bir sakalık yok hamdolsun . Bir sürü kuzenım aynı şekilde evli ve kalabalık bir sülaleyiz. Ve HİÇ birimizin çocugunda sakatlık YOK

herseyı ısınıze gelınce dıne allaha baglamayı ne de guzel bılıosunuz
ahlaksızlık dedım ben dınen sakıncalı demedımkı ısınız gucunuz dın ustunden sıyaset alkıs toplamak
ben kardesıme erkek gozuyle bakıosam ewet benm psıkologa gıtme sart
sızde sakatlık olmadı dıye kımsede olmıcakmı sanıosunuz
yada ....... neyse

Arkadaşlar öncelikle merhaba hepinize :3:
O kadar çok doluyum ki birileriyle paylaşma gereği duydum ve paylaştığım hiç kimse de bana çözüm olamadı birde sizlerin fikirlerini alıyım dedim gerçekten çoooookk yardıma ihtiyacım var :18:
Başlıktan da anlaşılacağı üzere kuzenimle sevgiliyim ( biliyorum bazılarınız yargılayacak bu konuda beni :20: kardeş gibi olmanız gerekti nasıl o gözle baktınız diye ama aşk ve kader işte yoksa bende böyle bi duruma düşmek istemezdim :18:)
4 yıla yakın bir ilişkimiz var öncesinde platonik ve birbirimizden habersiz sevdiğimiz seneleri saymıyorum bile. Çok aşığız birbirimize ilişkimizde çok iii gidiyo maşallah :nazar:
Bazı akrabalar bizim hakkımızda dedikodu çıkarmışlar işte birlikteler filan diye ben bunu annem duysun istemediğim için bundan 4 ay once anneme ilişkimi açıkladım şu an keşke açıklamaz olaydım diyorum :43: . Çünkü o kadar büyük tepkiler verdi ki ağladı bağırdı çağırdı aylardır evde soğuk rüzgarlar esiyor.:50: İki dunya bır araya gelse kabul etmem dıyo hıc bı sekılde razılıgım yok bu işe deyıp cıkıo işin içinden konusmama bıle fırsat kalmadı onun bu hallerını görünce ne hıssettıgımı ne kadar cok sevdıgımı hiç önemsemiyor :14:

VE ben cok kötüyüm sevgılıme anlattım o da hıc bırsey dıyemedı tabı bı cıkar yol bulamadım ben onu o kadar cok sevıyorum kı vazgecmeyı basaramam

Bana bı akıl verın lutfen sız olsanız böyle bir durumda ne yapardnız gercekten farklı fıkırlere ve bıraz rahatlamaya ıhtıyacım var :17:

Akraba evliliğinin sonuçlarını biliyorsunuzdur diye düşünüyorum. Şu an çok mutlusunuz , belki ailelerinizde sonrasında ikna oldu diyelim. Ya ilerdeki çocuklarınız???? Özürlü doğma ihtimalleri çok fazla.Bu vebali yüklenebilecek misiniz?? Kuzenden akrbadan sevgili olmaz.Ancak kardeş olur. Anneniz çok haklı. Bizde 7 göbek öteden akraba bile olsa kız verilmez, evlenilmez. Bence bir an önce bu sevdadan vazgeçin.

herseyı ısınıze gelınce dıne allaha baglamayı ne de guzel bılıosunuz
ahlaksızlık dedım ben dınen sakıncalı demedımkı ısınız gucunuz dın ustunden sıyaset alkıs toplamak
ben kardesıme erkek gozuyle bakıosam ewet benm psıkologa gıtme sart
sızde sakatlık olmadı dıye kımsede olmıcakmı sanıosunuz
yada ....... neyse

Dinen sakıncası olan her durum zaten ahlaka aykırıdır . Din ve ahlak farklı kavramlar değil . Beni hiç tanımadan sanki daha önce uzun uzadıya sohbet etmişizde ben bazı konularda dine bağlamışım bazılarında farklı konuşmuşum gibi yorum yapmanız ve çoğul konuşmanız çok ilginç açıkçası . Kimsenin alkışına ihtiyacım yok siyaset parti oy vesaire gibi konularlada ilgili bir yorum yapmadım tekrar okuyabilirsiniz . Kardeş olmadığınızı sizde bizde çok iyi biliyoruz kardeş olması için aynı anne rahminden doğması yada aynı annenin sütünü emmesi gerekir . İkiside yoksa kardeş olmalarınada imkan yok kardeş değillersede evlenebilirler . Bi ahlaksızlık yok . Hemen saldırır tutumda cevap veriyorsunuz ve sözleriniz biraz kasetten çalma belli bi kesimin belli başka bi kesime saydırdığı sözler işte işe geline dine bağlamak din üstünden siyaset yapmak vesaire artık ezberledik bunları yorumlarımı gerçekten okuyarak cevap verin cevap vericekseniz . ezbere luzüm yok.
İstatiksel verilere göre yurdumuzda akraba evliliğinden sakat doğan çocuk yüzdesi en az 4 en fazla 8 dir . Toplam olarak. Araştırabilirsiniz doğruluğunu . bütün sülalem akraba evliliği ve kalabalık bir sülaleyiz bı sıkıntıda yok . ha olma ihtimali yokmuydu var çünkü benzer hasta2 genin yan yana gelmesıyle bebekte rahatsızlık oluşur . Buda evlilik öncesi kan uyuşmazlığı testleriyle anlaşılabilir . Sırf bu sebebten evlilikten vazgeçilmeyeceğini anlatmaya çalışıyorum . Kan testi yapılır sakınca varsa bırakılır .akraba olmadığı haldede yine aynı hastalık genini taşıyan iki insanın cocuklarındada hastalık sakatlık riski vardır . Farklı memleketten olan insanlar dahi bugun kan uyuşmazlığına baktırıyor . ben ve nişanlımda birbiriyle alakası olmayan memleketlerdeniz yine kan testi yaptrdk . benzer hastalıklarn olup olmadgna baktrdk

Son düzenleme:
Back