Kuzenle Evlilik ve Annem

Dinen sakıncası olan her durum zaten ahlaka aykırıdır . Din ve ahlak farklı kavramlar değil . Beni hiç tanımadan sanki daha önce uzun uzadıya sohbet etmişizde ben bazı konularda dine bağlamışım bazılarında farklı konuşmuşum gibi yorum yapmanız ve çoğul konuşmanız çok ilginç açıkçası . Kimsenin alkışına ihtiyacım yok siyaset parti oy vesaire gibi konularlada ilgili bir yorum yapmadım tekrar okuyabilirsiniz . Kardeş olmadığınızı sizde bizde çok iyi biliyoruz kardeş olması için aynı anne rahminden doğması yada aynı annenin sütünü emmesi gerekir . İkiside yoksa kardeş olmalarınada imkan yok kardeş değillersede evlenebilirler . Bi ahlaksızlık yok . Hemen saldırır tutumda cevap veriyorsunuz ve sözleriniz biraz kasetten çalma belli bi kesimin belli başka bi kesime saydırdığı sözler işte işe geline dine bağlamak din üstünden siyaset yapmak vesaire artık ezberledik bunları yorumlarımı gerçekten okuyarak cevap verin cevap vericekseniz . ezbere luzüm yok.

ezber degıl
ayrıca o ahlak esıttır dınse
dınsız bır ınsan ahlaksızmı oluyor
bıze gore ahlaksızlık sıze gore degıl demkkı farklı mesheplerdenız
ben sızle daha falz atısamıcam cnku sızı gorunce akraba ewlılıgınden dogan cocukların ne halde oldgunu suan cok net gordum

Dinen sakıncası olan her durum zaten ahlaka aykırıdır . Din ve ahlak farklı kavramlar değil . Beni hiç tanımadan sanki daha önce uzun uzadıya sohbet etmişizde ben bazı konularda dine bağlamışım bazılarında farklı konuşmuşum gibi yorum yapmanız ve çoğul konuşmanız çok ilginç açıkçası . Kimsenin alkışına ihtiyacım yok siyaset parti oy vesaire gibi konularlada ilgili bir yorum yapmadım tekrar okuyabilirsiniz . Kardeş olmadığınızı sizde bizde çok iyi biliyoruz kardeş olması için aynı anne rahminden doğması yada aynı annenin sütünü emmesi gerekir . İkiside yoksa kardeş olmalarınada imkan yok kardeş değillersede evlenebilirler . Bi ahlaksızlık yok . Hemen saldırır tutumda cevap veriyorsunuz ve sözleriniz biraz kasetten çalma belli bi kesimin belli başka bi kesime saydırdığı sözler işte işe geline dine bağlamak din üstünden siyaset yapmak vesaire artık ezberledik bunları yorumlarımı gerçekten okuyarak cevap verin cevap vericekseniz . ezbere luzüm yok.
İstatiksel verilere göre yurdumuzda akraba evliliğinden sakat doğan çocuk yüzdesi en az 4 en fazla 8 dir . Toplam olarak. Araştırabilirsiniz doğruluğunu . bütün sülalem akraba evliliği ve kalabalık bir sülaleyiz bı sıkıntıda yok . ha olma ihtimali yokmuydu var çünkü benzer hasta2 genin yan yana gelmesıyle bebekte rahatsızlık oluşur . Buda evlilik öncesi kan uyuşmazlığı testleriyle anlaşılabilir . Sırf bu sebebten evlilikten vazgeçilmeyeceğini anlatmaya çalışıyorum . Kan testi yapılır sakınca varsa bırakılır .

Pardon konu niye dine gelmiş anlamadım. Herkes başka bişeyi konuşuyor.Ahlak ve din farklı kavramlardır. Ahlak = DİN ya da DİN = Ahlak değil malesef:20: . Burdaki konu akraba evliliği. Eğer sen akrabana farklı bir gözle bakabiliyorsan bu ensest ilişkilere kadar gidebilir. Bunun başı da sonuda kişide psikolojik bir sorun olduğunu gösterir. Malesef akraba evliliği ahlaklı bir durum değil :20:

Pardon konu niye dine gelmiş anlamadım. Herkes başka bişeyi konuşuyor.Ahlak ve din farklı kavramlardır. Ahlak = DİN ya da DİN = Ahlak değil malesef:20: . Burdaki konu akraba evliliği. Eğer sen akrabana farklı bir gözle bakabiliyorsan bu ensest ilişkilere kadar gidebilir. Bunun başı da sonuda kişide psikolojik bir sorun olduğunu gösterir. Malesef akraba evliliği ahlaklı bir durum değil :20:

bu ytuzyılda konustuklarımıza bakıyorum da...tesekkurler benı anladıgın ıcın ben okadar ılerısını solemek ıstemedım ensest olayını
bıde kardes degıller dıo gayette kardesler
:1:

bir kişi kendi kanından olan kuzenine nasıl aşık olabilir bende bunu anlamadım hiç bir zamanda anlamayacağım sanırım .

dünyada milyonlarca kadın-erkek varken neden kuzen ? neden çocukların sakat doğması riski nasıl bir aile yapısında nasıl bir ortamda yetişiliyorki kuzene sırılsıklam aşık olunuyor anlayamıyorum. bazı etnik kökenlerde zorla akrabaya veriyorlar dehşetle seyrediyorum ama buradaki olay bambaşka kuzenime aşık oldum oda ban oldu. ahlaktan bahsediliyosa eğer ahlak bu değil. olmamalı.

ezber degıl
ayrıca o ahlak esıttır dınse
dınsız bır ınsan ahlaksızmı oluyor
bıze gore ahlaksızlık sıze gore degıl demkkı farklı mesheplerdenız
ben sızle daha falz atısamıcam cnku sızı gorunce akraba ewlılıgınden dogan cocukların ne halde oldgunu suan cok net gordum
Siz bilirsiniz ben söyliyceğmi söyledim o benim fikrim .
Durumu normallik anormallik açısından inceledim benim ölçütüm din çünkü başkası neye göre incelerse incelesin o onun bu benim ölçütüm ben müslümanım ve islamda teyze amca hala dayı çocukları evlenebilir bukadar net . O pencereden incelediğim için sonuç bu. Ensest ilişkiye gelince ensest ilişki baba kız amca yeğen vesaire arasındaki olan ilişkidir . Bunla onun alakası yok bence.

dünyada milyonlarca kadın-erkek varken neden kuzen ? neden çocukların sakat doğması riski nasıl bir aile yapısında nasıl bir ortamda yetişiliyorki kuzene sırılsıklam aşık olunuyor anlayamıyorum. bazı etnik kökenlerde zorla akrabaya veriyorlar dehşetle seyrediyorum ama buradaki olay bambaşka kuzenime aşık oldum oda ban oldu. ahlaktan bahsediliyosa eğer ahlak bu değil. olmamalı.

bi keresinde bizim dersane hocasıda kadın diyordu sakat olmaz vs bide dedik neden o zaman doktorlar öyle söylüyor kadın açıklamaya çalşıyor kendince.sanırım bazı bölgelerde doğal görülüyor ama bilimsel gerçekler var .kalıtsal hasatalık ortaya çıkabilir çocukta ilerde .bilmiyorum ben kesnlikle karşıyım ailemizde bir kişi bile yok akraba evliliği .bana çok yabancı geliyor bu konular .

Siz bilirsiniz ben söyliyceğmi söyledim o benim fikrim .

Durumu normallik anormallik açısından inceledim benim ölçütüm din çünkü başkası neye göre incelerse incelesin o onun bu benim ölçütüm ben müslümanım ve islamda teyze amca hala dayı çocukları evlenebilir bukadar net . O pencereden incelediğim için sonuç bu. Ensest ilişkiye gelince ensest ilişki baba kız amca yeğen vesaire arasındaki olan ilişkidir . Bunla onun alakası yok bence.

o zaman nıkah dusuo dıye enıste yada uvey babayla falanda ılıskı yasanabılır.(ornekler sıze gore oldukca genısleyebılır benm aklıma bu kadarı geldı)
ahlak nedır bılıomusn
her erkegı potansıyel koca gozuyle gormemektır.

anladınmı acaba

Son düzenleyen: Moderatör:
slm benim halamın kızı da teyzesinin oğlunu cok seviyordu o da onu tabi.ve 3 yıl oldu evliler 1 cocuklarıda oldu cok mutlular yani.annenin istememesinin bir nedeni olmalı.insan kardeşine kızını gelin vermek istemez mi hiç? ele yabancıya gitmesinden iidir.ne demişler elin iyisinden kendi kötün daha iyi diye.kardeşim hakkınızda hayırlısı olsun bence sevgi terk edilemez bişey anneni ikna edersin inşş

yorumun dikkatimi çekti ve bence çok yanlış. niye bir anne kızını kardeşine gelin vermek ister ki????? bu çağda hala bu düşünce? istemez çünkü akraba evliliği yanlış birşeydir.. yanlış olduğu belli ki çocukların çoğu sakat doğuyor. konu sahibine gelince allah yardımcısı olsun ne diyeyimm

Konuyu ahlaksızlığa,hatta daha kötüsü ensestliğe getirmek ne kadar katı düşünsenizde bunu burada,bu konuda hassas olan kişi yada kişilere ithaf etmek ne kadar ahlaklı bir davranış,düşündürücü doğrusu! Tamam kesinlikle doğru olmayabilir size göre.ama bu şekilde evlenip çok mutlu olan,mutsuz olan,pişman olan,şükreden,çocuğu sakat doğan,yada çok sağlıklı olan bir sürü akraba evliliği yapmış insan var.bunlardan biri de benim.evet keşke aşık olmasaydım,oda diğer kuzenlerim,abilerim,kardeşlerim gibi olsaydı.ama olmayınca olmuyor.bunu ensestliğe bağlamak çok ama çok yanlış!!!

Bizim bi tanıdığımız 3 kız kardeş, üçü de teyze çocuklarıyla evlenmiş, Hepsi birbirine kuzen ve hepsininde ikişer üçer çocukları vardı, gayet sağlıklıydılar hiç bir sorun yoktu, Ama tabii garantisi yok riskli bir şey.. Zor bir durum, Ama kardeş değiller, sonuçta olmayacak şey değil, binlerce insan var böyle evlilik yapan..

genelde mecburen evleniyorlar bence aşık olup evlenen çok az kuseniyle .bu konu daha farklı ama .aşığız birbirmize diyor konu sahiibi .ilginç valla ben kuzenimi kardeşim gibi görüürüm ya erkek gözüyle bir kere bakmadım .nasıl bir zinhiyet aklım almıyor bunu.

İslamda üvey babayla nikah düşmüyor :)) İlişki yaşamak farklı evlenmek farklı eniştesiylede evlenebilir dinen sakınca yok . ben sizi anlıyorum merak etmeyin . Sizin anlamadığınız nokta şudur ki ALLAH korusun ablam vefat etse eniştemle evlenmek istemem yada teyzemin çocuklarıyla vesaire . Fakat evlenmek istememek ayrı bunu bir ayıp ahlaksızlıkmış gibi görmek karşıdaki insanı horlamak farklı . istemeeye bilirsiniz tercih meselesi yapanda bu muameleyi haketmiyor çünkü bence bi anormallik yok

Son düzenleme:
kız burda fıkır arıyor
nolurkı dogru fıkırler versek
nıye yok benm tanıklarım ewlendı cok mutlular hasta degıl cocukları falan fılan
nıye kotuluk edıorz bırbırımıze anlamıorm gercekten uzuluyorum

o zaman nıkah dusuo dıye enıste yada uvey babayla falanda ılıskı yasanabılır.(ornekler sıze gore oldukca genısleyebılır benm aklıma bu kadarı geldı)
ahlak nedır bılıomusn
her erkegı potansıyel koca gozuyle gormemektır.
[/B

İslamda üvey babayla nikah düşmüyor :)) İlişki yaşamak farklı evlenmek farklı eniştesiylede evlenebilir dinen sakınca yok . ben sizi anlıyorum merak etmeyin .

enişteyle mi evlenebilir pardon ?

ne yazık ki bazı yerlerde akraba evliliği şart koşuluyor. bir arkadaşım var o şuan amcasının oğluyla nişanlı. ailesinin dediği tek şey biz dışardan evlenmeyiz. dışarıya kız vermeyiz kız da almayız. ailesi hepsi akrabalarıyla evli ailelerinde bir sürü sakat insan var. arkadaşıma senin aklın mantığın nasıl alabiliyor böyle bir şeyi apaçık yanlış bir şey dediğimde napalım bizde böyle diyor mantıklı bir açıklama yapamıyor. bizim ailemizde küçüklükten itibaren kuzenlerle birlikte büyünürken kardeş gözüyle bakılırken, onların ailesinde kuzenler birbirlerine gösterilmiyor yakın tutulmuyor. büyüyünce evlenirler diye yabancıymış gibi büyüyorlar. ne kadar acı!!!!

İslamda üvey babayla nikah düşmüyor :)) İlişki yaşamak farklı evlenmek farklı eniştesiylede evlenebilir dinen sakınca yok . ben sizi anlıyorum merak etmeyin . Sizin anlamadığınız nokta şudur ki ALLAH korusun ablam vefat etse eniştemle evlenmek istemem yada teyzemin çocuklarıyla vesaire . Fakat evlenmek istememek ayrı bunu bir ayıp ahlaksızlıkmış gibi görmek karşıdaki insanı horlamak farklı . istemeeye bilirsiniz tercih meselesi yapanda bu muameleyi haketmiyor çünkü bence bi anormallik yok

oh ne guzel ahlak
aman allahım
enısteyle olabılır
ablanın yatagını paylastıgı adamla vay be daha neler duyacagım pes

Yani var ya,konulara bu kadar ağır yorum yapanların neden bu kadar insanları ezmeye çalıştıklarını anlamıyorum.resmen "sen! Demek kuzenine aşık oldun.yaşama,git kendini at bir yerden!" der gibi insanı iyice komplekse sokuyorlar.ahlaktan sorumlu devlet bakanları gibi... aşık olup,mutlu bir evlilik yapmaktan,yada yapmak istemektense,o kadar ahlaklı gibi görünüp her türlü pisliği yapanlardan olursan,ahlaklı olur,ensest damgasını yemezsiniz değil mi? Oof,çok sinirlendim yaa.ensest deniyor yaa,ahlaksızlıkla suçlanılıyor... Yok böyle birşey...

enişteyle evlenmek ve abisinin karısıyla evlenmek. abisi ölüyor kardeşi abisinin karısıyla evleniyor. bu nasıl bir din ya? bir de dinde varmışmış!! bu tip ailelerde büyüyen çocukların halini düşündünüz mü hiç? ben şahidim hepsinin psikolojisi bozuk ve ailelerinden nefret ediyorlar!!

kuzenlerle evlenilebilir dinen bi sakıncası yoktur bunu bilmiyomusunuz dinen sakıncası yoksa demek ki günah ayıp ensest değil yani alla alla ama enişteyle evlenilniyor dinen yasak bi dönem bunu araştırmıştım

Back