Kuzenle Evlilik ve Annem

Yani var ya,konulara bu kadar ağır yorum yapanların neden bu kadar insanları ezmeye çalıştıklarını anlamıyorum.resmen "sen! Demek kuzenine aşık oldun.yaşama,git kendini at bir yerden!" der gibi insanı iyice komplekse sokuyorlar.ahlaktan sorumlu devlet bakanları gibi... aşık olup,mutlu bir evlilik yapmaktan,yada yapmak istemektense,o kadar ahlaklı gibi görünüp her türlü pisliği yapanlardan olursan,ahlaklı olur,ensest damgasını yemezsiniz değil mi? Oof,çok sinirlendim yaa.ensest deniyor yaa,ahlaksızlıkla suçlanılıyor... Yok böyle birşey...

canım aile içi ilşkilere ensest deniliyor bizim deyimiiz değil ki bu .sinirlenmene gerk yok .kimse sana git at bir yerden kendini demedi sana göre doğru olabilir ama bana göre son derrece yanlış ve örnek teşkil etmemesi gereken bir durum .bu forumu binlerce kişi okuyor bir hata yolundasınız diye herkese bu yolu açmak hiç doğru değil .islamda serbest diye yani herşeyi kılıfına uydurmak çok saçma .o dönem onu gerektiriyordu belki ama şimdi öyle değil .

Mecburen evlenenler olduğu gibi severek evlenenlerde var, Örnek verdim çünkü var, sen ben ya da başka biri kardeş gibi görüyor olabilir, şahsen benimde kuzenlerim benim kardeşim gibidir, ama konu sahibi seviyor, kardeşi gibi göremiyor, Ben çok büyük bir problem göremedim burada abartmayın lütfen, tamam risk taşıyan bir evlilik ama kimseye de engel olunamaz..

“Analarınız, kızlarınız, kız kardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, erkek kardeşin kızları, kız kardeşin kızları, sizi emziren (süt) anneleriniz, süt kız kardeşleriniz, kadınlarınızın anneleri ve kendileriyle zifâfa girdiğiniz kadınlarınızdan olup himâyenizde bulunan üvey kızlarınız size haram kılındı.
Fakat onlarla zifâfa girmediyseniz o hâlde (boşadığınız takdirde kızlarıyla evlenmenizde) size bir günah yoktur. Hem kendi sulbünüzden olan (öz) oğullarınızın hanımları ve iki kız kardeşi (nikâhınız altında) bir arada bulundurmanız da (size haram kılındı)! Ancak artık geçmişte olanlar müstesnâ. Muhakkak ki Allah, Gafûr (çok bağışlayan)dır, Rahîm (çok merhamet eden)dir.” (Nisa, 23)
Yine “iki kız kardeşi birlikte almanız da (size haram kılındı.) Ancak geçmiş olan müstesna.”

dememkki enişteyle evlenilebiliyormuş yapılsın desteklıyorum demıyorum ama izin konusuna gelince izin var diyorum . kimse bugunune bakarak buyuk konuşmasın bence .

canım aile içi ilşkilere ensest deniliyor bizim deyimiiz değil ki bu .sinirlenmene gerk yok .kimse sana git at bir yerden kendini demedi sana göre doğru olabilir ama bana göre son derrece yanlış ve örnek teşkil etmemesi gereken bir durum .bu forumu binlerce kişi okuyor bir hata yolundasınız diye herkese bu yolu açmak hiç doğru değil .islamda serbest diye yani herşeyi kılıfına uydurmak çok saçma .o dönem onu gerektiriyordu belki ama şimdi öyle değil .

mınareyı calan kılıfını hazırlar mıs

kuzenlerle evlenilebilir dinen bi sakıncası yoktur bunu bilmiyomusunuz dinen sakıncası yoksa demek ki günah ayıp ensest değil yani alla alla ama enişteyle evlenilniyor dinen yasak bi dönem bunu araştırmıştım

vefat ettiikten sonra evlebilir ama aynı anda ikisiyle nikahlanamaz .

“Analarınız, kızlarınız, kız kardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, erkek kardeşin kızları, kız kardeşin kızları, sizi emziren (süt) anneleriniz, süt kız kardeşleriniz, kadınlarınızın anneleri ve kendileriyle zifâfa girdiğiniz kadınlarınızdan olup himâyenizde bulunan üvey kızlarınız size haram kılındı.
Fakat onlarla zifâfa girmediyseniz o hâlde (boşadığınız takdirde kızlarıyla evlenmenizde) size bir günah yoktur. Hem kendi sulbünüzden olan (öz) oğullarınızın hanımları ve iki kız kardeşi (nikâhınız altında) bir arada bulundurmanız da (size haram kılındı)! Ancak artık geçmişte olanlar müstesnâ. Muhakkak ki Allah, Gafûr (çok bağışlayan)dır, Rahîm (çok merhamet eden)dir.” (Nisa, 23)
Yine “iki kız kardeşi birlikte almanız da (size haram kılındı.) Ancak geçmiş olan müstesna.”

dememkki enişteyle evlenilebiliyormuş yapılsın desteklıyorum demıyorum ama izin konusuna gelince izin var diyorum . kimse bugunune bakarak buyuk konuşmasın bence .

insan ablasının kocasıyla evlenir mi ya ?dine uygun diye pes diyorum ben artık .yani dinde yasak değil hadi ben ablamın kocasına gideyim şaka galiba bunlar seni anlamadım neyi ispatlamaya çalşıyorsun kendince.

konu başka bir boyutta sen neden vaaz verip duruyosunki.

insan ablasının kocasıyla evlenir mi ya ?dine uygun diye pes diyorum ben artık .yani dinde yasak değil hadi ben ablamın kocasına gideyim şaka galiba bunlar seni anlamadım neyi ispatlamaya çalşıyorsun kendince.

off anlamıyorsunuz ki . Ben gitsin ablasının kocasıyla evlensin demiyorum . evlenme izni var diyorum .

buraya bır alıntı yapmak ısterdım ama yapmıcam
bılen bılır
''yıkın heykellerımı''
sıırını aklıma gelıyor suan sozlerı...

Son düzenleyen: Moderatör:

enseste aile içi ilişki deniliyor öyle mi? Bence o deyiminizi biraz daha araştırın,doğru olmayan yorumlar yapıp kendinizi çok biliyormuş gibi göstermeyin ;) ben bu olayı dinle bağdaştırmadım,dini kullanıp kendime kılıf da bulmuyorum.böyle olur olmaz yorumlar yapıp insanları doğru yola götürebileceğinizi mi sanıyorsunuz acaba? :)

off anlamıyorsunuz ki . Ben gitsin ablasının kocasıyla evlensin demiyorum . evlenme izni var diyorum .

tamam olabilir izni .neyi ispatlmaya çalıştığını anlamıyorum ben şahsen .çok şaşırdım hatta .izni olsa ne olcak etik mi sence enişteyle evlenmek ?bir kişinin ablası öldü diyelim onun erkeğini yatağına almak etik mi sence ?doğru mu bu ?bunu savunduğunuza inanamıyorum ya hala bu devirde böle düşünen insanların olduğu için üzüldüm .

buraya bır alıntı yapmak ısterdım ama yapmıcam
bılen bılır
''yıkın heykellerımı''
sıırını aklıma gelıyor suan sozlerı...

:D :D:D:D Gerçekten çok komik . Bildiğiniz yolda devam edin daha fazla yorum yazmiycam okyanus ne kadar büyük olursa olsun bardağın aldığı miktar sınırlıdır . Hayırlı günler ..

:D :D:D:D Gerçekten çok komik . Bildiğiniz yolda devam edin daha fazla yorum yazmiycam okyanus ne kadar büyük olursa olsun bardağın aldığı miktar sınırlıdır . Hayırlı günler ..

üf be o sozun altında ezıldım suan nasıl kalkıcam altından bılemedım sımdı

enseste aile içi ilişki deniliyor öyle mi? Bence o deyiminizi biraz daha araştırın,doğru olmayan yorumlar yapıp kendinizi çok biliyormuş gibi göstermeyin ;) ben bu olayı dinle bağdaştırmadım,dini kullanıp kendime kılıf da bulmuyorum.böyle olur olmaz yorumlar yapıp insanları doğru yola götürebileceğinizi mi sanıyorsunuz acaba? :)

ensest :yakın arabalar arasında gönüllü yada gönülsüz cinsel ilişkiye denir .ben kullandığım kelimenin ne olduğunu biliyorum canım .kendimi çok biliyormuş gibi göstermeye çalışmaya ihtiyacım yok çünkü kitap okuyan kendimi geliştiren kültürlü genç bir bayanım çok şükür .nerde ne denileceğinide biliyorum .sen bilmiyorum belki böle birşey yaşadın yada yaşıyorsun diye başka insanların bunu doğal karşılamasını bekleyemezsin buna hakkın yok .bence yanlış bu benim düşüncem .yalan mı söyeleyeyim şimdi .

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlar basmış burayı.. Öncelikle ağzınızdan çıkanı bir kulaginiz duysun. Ensest demek kendi öz abi baba anne oğul falan gibi kisilerin gönüllü Yada gonulsuz cinsel birlikteliğidir. Ne dediğinizin farkında msiniz. Cocuk sakat olurmuş kısmına girmiycem. Olur imtihan dunyası olmaz dediğin hersey olur. Dinen bir sakınca yoktur çok doğru. Ayrıca enişteyLe ablan vefat etmeden evlenemezsin. Enişten vefat edince de illa evlen diyen yok ama dinen mahsuru yok. Son olarakta ahlak kisilere toplumlara gore değişir. Senin yasam tarzın ahlakın sevgiliyle yasamaya musaittir benimki değil bu ahlaktir. Benim kuzenle evlilik yapmam bana gore dine uygun ve ahlaklidir sana gore değil. Ama sen çıkıpta bana ahlaksızlık yapıyorsun hele hele ensesttir bu diyemezsin..lütfen söylediklerinizin nereye gittiğini bı dusunun insanların kişiliklerine hakaret ediyorsunuz. Asil ahlaksızlık budur.

Son düzenleme:
ensest :yakın arabalar arasında gönüllü yada gönülsüz cinsel ilişkiye denir .ben kullandığım kelimenin ne olduğunu biliyorum canım .kendimi çok biliyormuş gibi göstermeye çalışmaya ihtiyacım yok çünkü kitap okuyan kendimi geliştiren kültürlü genç bir bayanım çok şükür .nerde ne denileceğinide biliyorum .sen bilmiyorum belki böle birşey yaşadın yada yaşıyorsun diye başka insanların bunu doğal karşılamasını bekleyemezsin buna hakkın yok .bence yanlış bu benim düşüncem .yalan mı söyeleyeyim şimdi .

yakın akrabalar demek bir genelleme.hangi yakın akrabalar bunlar? Kimler? İşte o kişilerle ilişkiler iğrenç birşey! Ama buna bu olayı karıştırırsanız,bu,kendinize göre ensestliğe yeni bir boyut,yeni bir anlam kazandırmış olursunuz... Evet,eğer seviyorsan,enine boyuna iyice düşündüysen,mutlu olabileceğine inanıyorsan,Doğal birşey diyorum.kesinlikle herkese de demiyorum ki kuzenlerinizle evlenin,bunun için savaşmıyorum insanlarla! Bu farkı ayırt edin lütfen.o ensest kelimesini görene kadar konu içindeki yorumları takip ediyor ancak tartışmalara katılmıyordum... Gerçekten bu durum için söylenebilecek en çirkin kelime...

Konu nereye gelmiş ensest mi:53::53: yok artık.. Şok oldum şuan.. Kuzen ya bunlar, kuzeniyle evlenen çocukları olan binlerce insan şimdi ahlaksız mı ensest ilişki mi yaşıyorlar.. Gerçekten bilende bilmeyende konuşuyor.. Minareyi çalıp birde kılıf uydurmak mı?:9::9::9: Bazı duyguların önüne geçilmiyor maalesef, sana ne kadar ters gelse de durum bu.. Benimde anlam veremediğim bir çok düşünce var herkesin standartları farklıdır, ben yadırgamıyorum kimseyi, ama bence kuzenle evlilik olur, oluyor da istediğin kadar ahlaksızlık olarak gör, engel olamazsın..

Konu nereye gelmiş ensest mi:53::53: yok artık.. Şok oldum şuan.. Kuzen ya bunlar, kuzeniyle evlenen çocukları olan binlerce insan şimdi ahlaksız mı ensest ilişki mi yaşıyorlar.. Gerçekten bilende bilmeyende konuşuyor.. Minareyi çalıp birde kılıf uydurmak mı?:9::9::9: Bazı duyguların önüne geçilmiyor maalesef, sana ne kadar ters gelse de durum bu.. Benimde anlam veremediğim bir çok düşünce var herkesin standartları farklıdır, ben yadırgamıyorum kimseyi, ama bence kuzenle evlilik olur, oluyor da istediğin kadar ahlaksızlık olarak gör, engel olamazsın..

aynen kılıf
ayrıca bızde burda akraba ıcı ılıskı lere karsı savas falan acmıcak engel nıe olalım ınsanlr ıstedgını yapsınlar turkıye burası herkesın kendı yanlısları hataları yapsınlar bız sadce bunun yanlıs oldgunu soledık
bır arkadasta dınde serbesttır yapılır demıs dınde serbesttse ahlakcada dgrudur demıs bızlerde dınle ahlakın farklı oldgunu anlatmaya calsıtık ama bosuna
herkesın ahlakı kendıne kımı kardesıyle ewlenır kımı enıstesysle hadı bakalım

bakmak istediğiniz pencereden bakıyorsunuz bence. abla öldükten sonra enişteyle yapılan beraberlik ensest değildir çünkü enişteyle bir kan bağınız yok arkadaş bunu demek isitiyor. ama illede gidin ablanızın ölümünü bekleyin hemen eniteyi kapın size düşer demiyor kimse ama hayat bu ablası öleli yıllar olmuştur enişte ile arasında bi aşk oluşmutur evlilik günah değil bunu demek isitiyor. yani rabbim çok büyük ki olabilcek tüm ihtimallere göz önünde bulundurarak ayetleri göndermiştir. yani hani olursa günah değil olay budur yani merak burdaki bayanlarad en az sizin kadar kitap okumuştur yoksa aynı platformda olmazdınız ;) yorum yapılırken geniş düşünerek yaılmalı kırıcı olmadan fikir paylaşırsak çok daha güzel olur sağlıkla kalın..

Back