Kuzenle Evlilik ve Annem

annenizin tepki vereceği kadar anormal birşey yok ortada bence..akraba evliliği çok oluyo yani teyze oğlu ile de evlilik anormal birşey değil.annenizin bence istememe nedeni farklı gibi geldi bana.bizimde yengemizi annesi abisinin oğluna vermek için neler yapmış yengeme...ama yengem istememiş..

Subjektif yorumlar bilimselleştirilmiş yine

hatta olay ahlaka kadar gitmiş

Allah haram kılmamış,kim ne diyebilir

sağlık açısından tamam riskli

ama ahlaki boyuttan bir sapıklık yok!

Sapık olsa evlenmek niyetinde olmaz....

bende buradaki bazı arkadaşların yazdığı gibi anormal bir durum göremiyorum.bende dayımın oğluyla evliyim. hikayen benim yaşadıklarıma çok benziyor. bizde eşimle birbirimizi platonik olduğunu düşünerek sevdik. taki beni sevdiğini söyleyene kadar ki eşim benim çocukluk aşkımdı. şimdi 8 yıllık evliyim ve eşimi hala çok seviyorum. aramızdaki tek fark benim annem evlenmemizi en çok destekleyen kişi idi.
benim aklıma akraba olduğunuzdan değilde annenin sevgilini sevmiyor olabileceği geldi.

bunları okudukça insan kuzenlerimize veya sevgilimizin kuzenlerine de mi güvenemeyeceğiz diye düşünmeden edemiyor.

Kimine göre normal işte... Şahsen ben de istemem..Bizde de kuzenlerle isterse yıllarca görüşülmemiş olsun kardeş gözüyle bakılır....Akraba evlilikleri de eğer öncesinde varsa gelenek halinde bir sonraki nesillere geçiyor demek ki... Herkes kendi seçiminden mesuldür....Hayırlısı...

bu durumun normal olup olmaması aile yapısına gore degisiyor bence ortada cok anormal bir durum yok diyenler var ama demekki herkesin akrabalık-aile yapısı farklı bunu kaldırabilen var kaldıramayan var sahsen bizde boyle bir durum olsa butun aile ayaga kalkar kimse kimsenin yuzune bakmaz red etmeye kadar getirirler isi cunku benim babamlar komsu kızını dahi almazlarmıs eee durum boyle olunca kuzenle evlenmekmi asla olmaz

Aynen.........................

seviyorsun aşıksın olabilir tabii ama akraba evliliği sonuçta çocuğun sakat doğma riski çok yüksek bunu göze alabilecek misin allah korusun.

evet bakış açısı ,aile yapısı, farklı görüş olabiliyor genel olarak köyde veya küçük ilçelerde çok yaygın akraba evliliği

ay cnm cok sagol ne guzel yazmısın ugrasıp Allah razı olsun
inşallah bizde saglıklı bı yuva kurarız ben zaten oldum olası ketum bırıyımdır hıc kımseden yakınmam bı derdım varsa gıdıp ona soylerım hatta hıc soylemem
gel gelelım annemle sevgılıme ben annemle olanları sevgılme anlattım cunku kaldıramazdım bunu tek basıma o da bılsın ıstedım yanımda olup bana destek olsun ıstedım
teyzenıze Allah sabır versın cok gecmıs olsun.
dıger akrabalarınında saglıgını daım etsın

Kader değiştiremezsin alnınıza yazılanı yaşıyorsunuz böyle olması gerekiyormuş böyle olmuş ...

tesekkurler cnm bende ıste bılmıyorum Allahım bu sevgıyı yuregıme düşürdüyse elbet vardır bı bıldıgımı demelıyım yoksa vazgecmek mı zorundayım hıc bılmıyorum
ama cok zor bı durum Allahım kımseyı sevdıgıyle aılesı arasında bırakmasın

cnm teyzemlerle bızım aıle dusunce yapımız fılan uyusmuyo kardes olmalarına ragmen o yuzden de ıstemıyor ama hepsınden gectım akraba oldugunuz ıcın kabul etmıyorum dıyo

cnm tesekkurler evet ben kendımı nıyetımı ınancımı bıldıkten sonra gerısı bos yapılan yorumun komık ve saygısız oldugu ortada zatenn

yok cnm ya aksıne cok sevıyor sevgılımı yegenı olarak cunku hıc bı saygısızlıgı veya bı seyı olmazdı kımseye karsı
ama tabı ben ılıskımızı acıkladıktan sonra tepkıler tersıne döndü
Allah yuvanızın mutlulugunu daım etsın saglıgıkla ınsallah nazardan sakınsın bıze de nasip etsinn rabbim

tesekkurler hayırlısı tabı hepımız ıcın Allah gonlumuze gore olanı versın kımse bır olmaz yasantısı düşüncesi filan
farklılıklara da saygı duymak asıl mesele zaten

canım Allah yardıımcın olsun

benim halamın kızı ile eniştemin amcasının torunuyla birbirlerini çook seviyorlardı yıllarca konustular...

Eniştem vermemm dedi vermedide çocugun aileside istemedi severek ayrıldılar ve kuzenimi başka bir adamla evlendirdiler ve hiç unutmuyorum kuzenim kınasında hüngür hüngür aglıyordu ve ali de ağlıyordu akrabası sonucta ve kınayada düğünede annesi ile birlikte geldi çocuk..

Sonucu söyleyeyim ikiside çok mutsuz ve aileler pişmann

eniştemin yangından mal kacırır gbi verdiği kişi kuzenimi üzüyor içki gece hayatı var Allahım yardımcıısı olsun hep dua ediyorum Allah büyük inşAllah kızcagızda aydınlıga cıkar

eniştem şeyma ayrılmak istiyor ve izin vermiyorum diyor oda pişman ama gururuna yediremiyor kısacası anneniz keşke burda olsaydıda yazdıklarımı okusaydı...

Allah sizi bu duruma düşrmesin biizide hepimizide...

o kardeşimide aydınlıgına cıkarsın

Son düzenleme:

tabı herkesın yasantısı farklı olur yazdıgınız gıbı zaten bızımkı de duyulunca emın ol dunyalar ayaga kalkacak ben de o yuzden burda cırpınıyorum ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…