Kuzenle Evlilik ve Annem

aynen kılıf
ayrıca bızde burda akraba ıcı ılıskı lere karsı savas falan acmıcak engel nıe olalım ınsanlr ıstedgını yapsınlar turkıye burası herkesın kendı yanlısları hataları yapsınlar bız sadce bunun yanlıs oldgunu soledık
bır arkadasta dınde serbesttır yapılır demıs dınde serbesttse ahlakcada dgrudur demıs bızlerde dınle ahlakın farklı oldgunu anlatmaya calsıtık ama bosuna
herkesın ahlakı kendıne kımı kardesıyle ewlenır kımı enıstesysle hadı bakalım

bızlerde dınle ahlakın farklı oldgunu anlatmaya calsıtık ama bosuna

pardonn... dinle ahlak fark lı mı dediniz doğrumu anladım bence bilmediğiniz konular hakkında çarpıtıcı yorumlar yapmayın
sizin için kendimi yorup hiç bişey yazmıcam

yakın akrabalar demek bir genelleme.hangi yakın akrabalar bunlar? Kimler? İşte o kişilerle ilişkiler iğrenç birşey! Ama buna bu olayı karıştırırsanız,bu,kendinize göre ensestliğe yeni bir boyut,yeni bir anlam kazandırmış olursunuz... Evet,eğer seviyorsan,enine boyuna iyice düşündüysen,mutlu olabileceğine inanıyorsan,Doğal birşey diyorum.kesinlikle herkese de demiyorum ki kuzenlerinizle evlenin,bunun için savaşmıyorum insanlarla! Bu farkı ayırt edin lütfen.o ensest kelimesini görene kadar konu içindeki yorumları takip ediyor ancak tartışmalara katılmıyordum... Gerçekten bu durum için söylenebilecek en çirkin kelime...

yakın akraba klasmanına kuzenlerde giriyor canım .ben boyut falan kazandırmıyorum . tamam sen öyle düşün mutlu ol ben olamam kardeş gibi gördüğüm bir insanla buda benim fikrim ki doğru olanda bu zaten .

genelde mecburen evleniyorlar bence aşık olup evlenen çok az kuseniyle .bu konu daha farklı ama .aşığız birbirmize diyor konu sahiibi .ilginç valla ben kuzenimi kardeşim gibi görüürüm ya erkek gözüyle bir kere bakmadım .nasıl bir zinhiyet aklım almıyor bunu.

sizinde dediğiniz gibi' kardeş gibi görürüm 'yani kardeşşş değil ,herkes kuzenine kardeş gözüyle bakmak zorunda değil ,heleki ensest ilişki yuh diyorum sadece ...

Bende kuzenimle evlenmezdim ama evlenenleride asla garipsemem heleki severek olmuş olsun..İnsan özgürlüğünün aya çıktığı bir dönemde kimse kuzenine aşık olmuş diyede yargılamam...

bızlerde dınle ahlakın farklı oldgunu anlatmaya calsıtık ama bosuna

pardonn... dinle ahlak fark lı mı dediniz doğrumu anladım bence bilmediğiniz konular hakkında çarpıtıcı yorumlar yapmayın
sizin için kendimi yorup hiç bişey yazmıcam

ewet islam ve ahlak farklı seylerdır
mesela ataıst bırıde ahlaklı olabılır
musluman bırı ahlaksız olabılır yada tam tersı tamamen yetıstrlme tarzı egıtımı cevresıne baglı gelısır ahlak
zaten sana bana yaz dıe yalvarmadımkı nıe benden alıntı yapıosn madem bukadar yorgunsun yawrum

bakmak istediğiniz pencereden bakıyorsunuz bence. abla öldükten sonra enişteyle yapılan beraberlik ensest değildir çünkü enişteyle bir kan bağınız yok arkadaş bunu demek isitiyor. ama illede gidin ablanızın ölümünü bekleyin hemen eniteyi kapın size düşer demiyor kimse ama hayat bu ablası öleli yıllar olmuştur enişte ile arasında bi aşk oluşmutur evlilik günah değil bunu demek isitiyor. yani rabbim çok büyük ki olabilcek tüm ihtimallere göz önünde bulundurarak ayetleri göndermiştir. yani hani olursa günah değil olay budur yani merak burdaki bayanlarad en az sizin kadar kitap okumuştur yoksa aynı platformda olmazdınız ;) yorum yapılırken geniş düşünerek yaılmalı kırıcı olmadan fikir paylaşırsak çok daha güzel olur sağlıkla kalın..

pessss diyorum sana da başka birşey demiyorum .abla öleli yıllar olmuş e enişteyled aşk olmuş o aşk nasılsa artık abla öldükten sonra ortaya çıkıyor hani enişte boyut değiştiriyor sanırım birden bire superman olarak görünüyor hatun kişi tarafından .off canım off kime ne diyorum boşverdim artık .benim kadar kitap okusaydın zaten bu yorumuda yapmazdın canım benim .okudum demekle olmuyor o iş.

sizinde dediğiniz gibi' kardeş gibi görürüm 'yani kardeşşş değil ,herkes kuzenine kardeş gözüyle bakmak zorunda değil ,heleki ensest ilişki yuh diyorum sadece ...

Bende kuzenimle evlenmezdim ama evlenenleride asla garipsemem heleki severek olmuş olsun..İnsan özgürlüğünün aya çıktığı bir dönemde kimse kuzenine aşık olmuş diyede yargılamam...

olabilir bende kuzenime aşığım diyenlere yuhh diyorum .

yakın akraba klasmanına kuzenlerde giriyor canım .ben boyut falan kazandırmıyorum . tamam sen öyle düşün mutlu ol ben olamam kardeş gibi gördüğüm bir insanla buda benim fikrim ki doğru olanda bu zaten .

aynı vurguyu ben yapacaktım şimdi.kardeş gibi görmek ensestlik değil,kardeş olmak ensestlik!

Sevgili belle8;
bence sizde anlamak üzeresiniz yada anladınız bu farkı ama geri adım atmamak adına hala inatla karşı çıkmaya,sert olmaya çalışıyorsunuz :)

ewet islam ve ahlak farklı seylerdır
mesela ataıst bırıde ahlaklı olabılır
musluman bırı ahlaksız olabılır yada tam tersı tamamen yetıstrlme tarzı egıtımı cevresıne baglı gelısır ahlak
zaten sana bana yaz dıe yalvarmadımkı nıe benden alıntı yapıosn madem bukadar yorgunsun yawrum

ben islam dininin ahlaka verdiği büyük önemden bahsediyorum islam ahlakı diye bişey duydunuzmu bilmem? herneyse konuyu saptıra saptıra başka dinlere ve dinsizliğe kadar getirdiniz. kk da yasak olmadığını bilsem çok güzel cevap verirdim ama malesef yasak. bende kuzenlerimi kardeş gibi görürüm ama bişey hissetseydim kardeş olmaktan çıkabilir benim hiç sorun deil. siz kuzenlerinizle koyun koyuna yatın kardeş gibi günah değil aman ha evlenmeyin çok günah .... hadi tatmin oldun mu byby

pessss diyorum sana da başka birşey demiyorum .abla öleli yıllar olmuş e enişteyled aşk olmuş o aşk nasılsa artık abla öldükten sonra ortaya çıkıyor hani enişte boyut değiştiriyor sanırım birden bire superman olarak görünüyor hatun kişi tarafından .off canım off kime ne diyorum boşverdim artık .benim kadar kitap okusaydın zaten bu yorumuda yapmazdın canım benim .okudum demekle olmuyor o iş.

sürekli kitap okuduğunuzu vurgulamanızda komik doğrusu.okudum demekle olmuyor demekki gerçekten :)

Sana göre yanlış ama, BANA GÖRE YANLIŞ DEĞİL.. Ayrıca evet burası türkiye herşey oluyor eniştesini ayartanlar, karısını aldatanlar, türlü türlü ahlaksızlık hepsini sindirdikde geriye bir tek birbirini seven kuzenlere ahlaksızlık ensest etiketi yapıştırmak kalmıştı.. Hadi devam edelimm:)) Sadece gülüyorum çünkü..

Neden neye göre ters dine mi ahlakamı Türk kanununa mı ??

Millet evli erkekleri ayartıyor etik oluyorda kuzene mi olmayacak ....

ben birşey demiyorum bu konuda artık .bana ters okadar .değer yargılarıma ters bir durum .evli erkekler kendileri ayarmak istemese hiç bir kadın ayartamaz canım .etki tepki meselesi bu .her zaman kadını kötü gören zihniyet yine iş başında .

ben islam dininin ahlaka verdiği büyük önemden bahsediyorum islam ahlakı diye bişey duydunuzmu bilmem? herneyse konuyu saptıra saptıra başka dinlere ve dinsizliğe kadar getirdiniz. kk da yasak olmadığını bilsem çok güzel cevap verirdim ama malesef yasak. bende kuzenlerimi kardeş gibi görürüm ama bişey hissetseydim kardeş olmaktan çıkabilir benim hiç sorun deil. siz kuzenlerinizle koyun koyuna yatın kardeş gibi günah değil aman ha evlenmeyin çok günah .... hadi tatmin oldun mu byby

yatarım cunku kardesım o benm ben kardesımlede kuzenımlede sarılır uyurum ohh mıs gbı kardes kokar onlar
yaz yaz
dıne zaten getrdınız
yıne lafı benmde azım acıldı
tatmın olma konusuna gelınce
bısı yazardım da neyse

anlamdığınız çok açık.. ben ihtimal diyorum hani abla ölsün ertesi gün gitisin evlensin baldız demiyor kimse. ama olaki hayatta olmaz denilen neler oluyo böyle bişey olursa günah değil diyoruz işte bide biz demiyoruz bizi yaratn diyor neyin derdindesin yaa

Kadını kötü görmek mi saçmalıyorsunuz Allah aşkına öyle bir kelime mi edilmiş ...Ayrıca size ters olabilir kimse sizi bu konuda otorite olarak tanımıyor ki.....

anlamdığınız çok açık.. ben ihtimal diyorum hani abla ölsün ertesi gün gitisin evlensin baldız demiyor kimse. ama olaki hayatta olmaz denilen neler oluyo böyle bişey olursa günah değil diyoruz işte bide biz demiyoruz bizi yaratn diyor neyin derdindesin yaa

olabilir bu ihtimali haklı görüyorsunuz ve dinende uygun diyorsunuz .yani kınayıcı bir davranış değil sizin için .dünya hali deyip geçelim herşeye .bende evli adama aşık olurum dünya hali yani ne yapalım dimi.işinize gelince dünya hali işinize gelince ahlaksız değil mi .

Bura birbirimize hakaret etmek icin bulunmuyoruz. İsin icine ensest falan gibi kelimeler girmeseydi yorum yapacak değildim. Herkesin deger yargıları ahlaki degerleri kendine bu konuda istediğinizi söyleyin. Ama ensest diyenler bir kütüphane devirsenizde iflah olmazsınız. Cunku on yargilariniz bir kitaptan daha kalın . Su an yapabileceğiniz en iyi şey ensest kelimesi icin özür dilemelektir en büyük erdem budur.

olabilir bu ihtimali haklı görüyorsunuz ve dinende uygun diyorsunuz .yani kınayıcı bir davranış değil sizin için .dünya hali deyip geçelim herşeye .bende evli adama aşık olurum dünya hali yani ne yapalım dimi.işinize gelince dünya hali işinize gelince ahlaksız değil mi .

çok şükür kime inandığımızı biliyoruz işimize geldğigi gibi değil doğru olanı yapıyoruz. evli adama aşık olmak benim dinimde yasak o nedenle hayatımda öyle bişey olmadı inş. olmaz olursada değişen bişey olmaz benim gönlü başka aşkla dolu gördüğüm değil göremediğim aşkla...

Bura birbirimize hakaret etmek icin bulunmuyoruz. İsin icine ensest falan gibi kelimeler girmeseydi yorum yapacak değildim. Herkesin deger yargıları ahlaki degerleri kendine bu konuda istediğinizi söyleyin. Ama ensest diyenler bir kütüphane devirsenizde iflah olmazsınız. Cunku on yargilariniz bir kitaptan daha kalın . Su an yapabileceğiniz en iyi şey ensest kelimesi icin özür dilemelektir en büyük erdem budur.

aynen size katılıyorum ensest yakıştırmasını görmeseydim bende dahil olmayacaktım bu konuya..

çok şükür kime inandığımızı biliyoruz işimize geldğigi gibi değil doğru olanı yapıyoruz. evli adama aşık olmak benim dinimde yasak o nedenle hayatımda öyle bişey olmadı inş. olmaz olursada değişen bişey olmaz benim gönlü başka aşkla dolu gördüğüm değil göremediğim aşkla...

evet eniştenle evlenmek yasak değil dimi çok şey var yazılcak ama boş yere kalp kırmaya gerek yok .neyse anlatmıyorum başka birşey artık yoruldum.

Back