• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuzenle Evlilik ve Annem

Ayyy benim de arkadaşımın başına gelen bir olaydı. çoook zor şeyler yaşadı. arkadaşımın annesi de çok fena karşı çıkmıştı. ama dinlemediler. evlendiler filan. çok nadir görüşüyorum son durumları nedir bilmiyorum açıkçası. Allah kolaylık versin.

Hey Allahım yarabbim ,sizin annenizle babanız akraba mı canım ?

Ben kuzenimle evlenmem ,sevsem evlenirdim ,ne sevenleri nede evlenenleri yargılamam benim inancımda yargılamıyor , herkesde inandığı gibi yaşar ....

yok canım bizde yok öle birşey çok şükür kardeş gibi büyüdük biz. .ama sen bu kadar alındığına göre sende var .

konunun biraz dışına çıkmış olucam da,bu dinen sakıncalı veya değil diye yorum yapanların konumu nedir acaba?
yok abla ölürse enişteyle evlenmek sakıncalı değilmiş bilmme ne...neye dayanarak,hangi kitapta bu bu şekilde anlatılıyor merak ettim..
herkes dini kendine göre yorumluyor ve dinen caiz ya da değil diyor..din ,vicdan,ahlak herkesin içindedir,Allahla kendi arasındadır.ama tutup da kimseye dinen caiz ya da değil deme hakkını kimsede görmem kusura bakmayın...
akraba evliliğine karşıyım,bizim aile yapımıza çok ters,o kadar çok kuzenim var,hepsi kardeşimdir,öyle yetiştirildik.ama herkesin aile yapısı farklı,telefonla dahi konuşmadığı varlığından bile haberdar olmayan akrabaları var insanların..aşk tutup da denk gelir mi bilmem onlarla ama bence zaten hiç bir aşk vazgeçilmez değildir,hele ki kuzense..

Var evet olamaz mı ?7 kat yabancı ile sözlüyüm hatta severek ailem ailesini istemeye gelince tanıdı sence akrabam mı ensest bir evlilik mi yapıyorum ki acaba :52::52::52:

türkçemizde kullanılan deyim niteliğinde bir laf bile var:
akraba evliliği misin diye?:1:
neymiş demek ki akraba evliliğinden çok sağlıklı çocuk doğmama ihtimali yüksekmiş...

ilemem bu kadar ateşli savunduğuna göre mutlaka birşey vardır diye dşünüyorum .kendim biyoloji meznunuyum daha önceki erkek arkadaşım doktordu hatta onuda isteyen biri vardı ailden kuzenlerden biriydi yani o konuda konuşmuştu o zamanlar hatırlıyorum .şimdiki sevgilimde tükiyenin en önemli üniversite hastanelerinden birinde hoca şimdi isim vermek istemiyorum jinekolog o bile tehlikeli diyor siz hala knuşuyorsunuz sizin yüzünüzden msj çektim adama hatalı mı konuştum diye komik durumuna düştüm .

konunun biraz dışına çıkmış olucam da,bu dinen sakıncalı veya değil diye yorum yapanların konumu nedir acaba?
yok abla ölürse enişteyle evlenmek sakıncalı değilmiş bilmme ne...neye dayanarak,hangi kitapta bu bu şekilde anlatılıyor merak ettim..
herkes dini kendine göre yorumluyor ve dinen caiz ya da değil diyor..din ,vicdan,ahlak herkesin içindedir,Allahla kendi arasındadır.ama tutup da kimseye dinen caiz ya da değil deme hakkını kimsede görmem kusura bakmayın...
akraba evliliğine karşıyım,bizim aile yapımıza çok ters,o kadar çok kuzenim var,hepsi kardeşimdir,öyle yetiştirildik.ama herkesin aile yapısı farklı,telefonla dahi konuşmadığı varlığından bile haberdar olmayan akrabaları var insanların..aşk tutup da denk gelir mi bilmem onlarla ama bence zaten hiç bir aşk vazgeçilmez değildir,hele ki kuzense..

Arkadasım kim olursak söylediklerimiz bilimsel bir temele dayanmış olacak hacı hoca mı yoksa bilim adamı mı.
Konuya bu çerçeveden bakarsak ornek vermek icin söylüyorum namazda Kuran'ı Kerim'de sadece namazınızı kılın diye geçiyor sekli hakkında bı açıklama yok yani iki kez secdeye gidin sunu okuyun demiyor. Biz bu sekilleri peygamber efendimizden öğreniyoruz bunlardan Buhari nin hadisleri ve sahih hadislerde mümkündür. Tabi isteyen inanir isteyende gökten inmiş kitap der gecer. Ben sadece senin merakına açıklama getirmek istedim..

Ayrica Vazgeçmek istenirse tabiki geçilir ama istenirse..

yok abla ölürse enişteyle evlenmek sakıncalı değilmiş bilmme ne.....

neye dayanarak,hangi kitapta bu bu şekilde anlatılıyor merak ettim

kuranda anlatılıyor okusanız iyi gelir size..

ilemem bu kadar ateşli savunduğuna göre mutlaka birşey vardır diye dşünüyorum .kendim biyoloji meznunuyum daha önceki erkek arkadaşım doktordu hatta onuda isteyen biri vardı ailden kuzenlerden biriydi yani o konuda konuşmuştu o zamanlar hatırlıyorum .şimdiki sevgilimde tükiyenin en önemli üniversite hastanelerinden birinde hoca şimdi isim vermek istemiyorum jinekolog o bile tehlikeli diyor siz hala knuşuyorsunuz sizin yüzünüzden msj çektim adama hatalı mı konuştum diye komik durumuna düştüm .

hoca olan arkadaşından biraz ders al sen canım öyle gel ok

ayrıcada konu kapansın artık çünkü inandığım değerlerin kirletildiğini düşünüyorum burdakş bazı arkadaşlar tarafından. ve kk da bu konuları tartışmak yasak

Bence artık yorum yapmayalım çünkü iş başka boyuta geçmek üzere karşıdaki insanlar neyi nasıl yargıladıklarını bilmiyorlar ağızlarından yanlış bişey çıkabilir ve bu vebali almamak lazım..

Bence artık yorum yapmayalım çünkü iş başka boyuta geçmek üzere karşıdaki insanlar neyi nasıl yargıladıklarını bilmiyorlar ağızlarından yanlış bişey çıkabilir ve bu vebali almamak lazım..

aynen size katılıyorum ziraa ağızlarından çıkanı kullakları duymuyor

ayrıcada konu kapansın artık çünkü inandığım değerlerin kirletildiğini düşünüyorum burdakş bazı arkadaşlar tarafından. ve kk da bu konuları tartışmak yasak

işte ben tam da bunu sölüyorum,sizin inandığınız değerler...mutlak bir doğru değil yanii.yarıca yapılan bi yorumla da kimsenin değerlerinin kirleneceğini tahmin etmem..
altta da yazıldığı üzer inançların tartışılması doğru değil,bu yüzden inançlar üzerinden insanları yönlendirmeyi doğru bulmuyorum.
yoksa bu forum ne için,fikir alışverişi içinn..fikir yazmak başka,inanç yazmak başka..

bakmak istediğiniz pencereden bakıyorsunuz bence. abla öldükten sonra enişteyle yapılan beraberlik ensest değildir çünkü enişteyle bir kan bağınız yok arkadaş bunu demek isitiyor. ama illede gidin ablanızın ölümünü bekleyin hemen eniteyi kapın size düşer demiyor kimse ama hayat bu ablası öleli yıllar olmuştur enişte ile arasında bi aşk oluşmutur evlilik günah değil bunu demek isitiyor. yani rabbim çok büyük ki olabilcek tüm ihtimallere göz önünde bulundurarak ayetleri göndermiştir. yani hani olursa günah değil olay budur yani merak burdaki bayanlarad en az sizin kadar kitap okumuştur yoksa aynı platformda olmazdınız ;) yorum yapılırken geniş düşünerek yaılmalı kırıcı olmadan fikir paylaşırsak çok daha güzel olur sağlıkla kalın..

o zaman üvey baba da üvey kızıyla ilişki yaşasın aralarında kan bağı yok çünkü madem bunu savunuyosunuz. islamı karıştırmayın akıl ve mantık dinidir. sizin mantığınız ablanın eşiyle evlenmeyi kabul edebiliyor mu? aile içi ilişkileri akrabalrıyla evlenenlerinde genelde mezhebi farklıdır genelden bahsediyorum kimse üstüne alınmasın. o yüzden de islam dinini karıştırmayın.

o zaman üvey baba da üvey kızıyla ilişki yaşasın aralarında kan bağı yok çünkü madem bunu savunuyosunuz. islamı karıştırmayın akıl ve mantık dinidir. sizin mantığınız ablanın eşiyle evlenmeyi kabul edebiliyor mu? aile içi ilişkileri akrabalrıyla evlenenlerinde genelde mezhebi farklıdır genelden bahsediyorum kimse üstüne alınmasın. o yüzden de islam dinini karıştırmayın.

bu da ne demek şimdi!

Nedemek mezhepleri farklıdır islam dinini karıştırmayın? Mezhebi farklı olanların dini islam değilmi yani bunumu demek istiyorsunuz

Son düzenleme:
Şu konuya ne dini nede mezhebi karıştırmayalım. BU sadece insanın kendi seçimiyle alakalı. a mezhebindede aile içi evililik olabilir b mezhebindede genelleme falan kimse yapamaz arkadaşım ne bu saçmalık ya

Back