Yani var ya,konulara bu kadar ağır yorum yapanların neden bu kadar insanları ezmeye çalıştıklarını anlamıyorum.resmen "sen! Demek kuzenine aşık oldun.yaşama,git kendini at bir yerden!" der gibi insanı iyice komplekse sokuyorlar.ahlaktan sorumlu devlet bakanları gibi... aşık olup,mutlu bir evlilik yapmaktan,yada yapmak istemektense,o kadar ahlaklı gibi görünüp her türlü pisliği yapanlardan olursan,ahlaklı olur,ensest damgasını yemezsiniz değil mi? Oof,çok sinirlendim yaa.ensest deniyor yaa,ahlaksızlıkla suçlanılıyor... Yok böyle birşey...
canım aile içi ilşkilere ensest deniliyor bizim deyimiiz değil ki bu .sinirlenmene gerk yok .kimse sana git at bir yerden kendini demedi sana göre doğru olabilir ama bana göre son derrece yanlış ve örnek teşkil etmemesi gereken bir durum .bu forumu binlerce kişi okuyor bir hata yolundasınız diye herkese bu yolu açmak hiç doğru değil .islamda serbest diye yani herşeyi kılıfına uydurmak çok saçma .o dönem onu gerektiriyordu belki ama şimdi öyle değil .
kuzenlerle evlenilebilir dinen bi sakıncası yoktur bunu bilmiyomusunuz dinen sakıncası yoksa demek ki günah ayıp ensest değil yani alla alla ama enişteyle evlenilniyor dinen yasak bi dönem bunu araştırmıştım
“Analarınız, kızlarınız, kız kardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, erkek kardeşin kızları, kız kardeşin kızları, sizi emziren (süt) anneleriniz, süt kız kardeşleriniz, kadınlarınızın anneleri ve kendileriyle zifâfa girdiğiniz kadınlarınızdan olup himâyenizde bulunan üvey kızlarınız size haram kılındı.
Fakat onlarla zifâfa girmediyseniz o hâlde (boşadığınız takdirde kızlarıyla evlenmenizde) size bir günah yoktur. Hem kendi sulbünüzden olan (öz) oğullarınızın hanımları ve iki kız kardeşi (nikâhınız altında) bir arada bulundurmanız da (size haram kılındı)! Ancak artık geçmişte olanlar müstesnâ. Muhakkak ki Allah, Gafûr (çok bağışlayan)dır, Rahîm (çok merhamet eden)dir.” (Nisa, 23)
Yine “iki kız kardeşi birlikte almanız da (size haram kılındı.) Ancak geçmiş olan müstesna.”
dememkki enişteyle evlenilebiliyormuş yapılsın desteklıyorum demıyorum ama izin konusuna gelince izin var diyorum . kimse bugunune bakarak buyuk konuşmasın bence .
Analarınız, kızlarınız, kız kardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, erkek kardeşin kızları, kız kardeşin kızları, sizi emziren (süt) anneleriniz, süt kız kardeşleriniz, kadınlarınızın anneleri ve kendileriyle zifâfa girdiğiniz kadınlarınızdan olup himâyenizde bulunan üvey kızlarınız size haram kılındı.
Fakat onlarla zifâfa girmediyseniz o hâlde (boşadığınız takdirde kızlarıyla evlenmenizde) size bir günah yoktur. Hem kendi sulbünüzden olan (öz) oğullarınızın hanımları ve iki kız kardeşi (nikâhınız altında) bir arada bulundurmanız da (size haram kılındı)! Ancak artık geçmişte olanlar müstesnâ. Muhakkak ki Allah, Gafûr (çok bağışlayan)dır, Rahîm (çok merhamet eden)dir. (Nisa, 23)
Yine iki kız kardeşi birlikte almanız da (size haram kılındı.) Ancak geçmiş olan müstesna.
dememkki enişteyle evlenilebiliyormuş yapılsın desteklıyorum demıyorum ama izin konusuna gelince izin var diyorum . kimse bugunune bakarak buyuk konuşmasın bence .
insan ablasının kocasıyla evlenir mi ya ?dine uygun diye pes diyorum ben artık .yani dinde yasak değil hadi ben ablamın kocasına gideyim şaka galiba bunlar seni anlamadım neyi ispatlamaya çalşıyorsun kendince.
konu başka bir boyutta sen neden vaaz verip duruyosunki.
canım aile içi ilşkilere ensest deniliyor bizim deyimiiz değil ki bu .sinirlenmene gerk yok .kimse sana git at bir yerden kendini demedi sana göre doğru olabilir ama bana göre son derrece yanlış ve örnek teşkil etmemesi gereken bir durum .bu forumu binlerce kişi okuyor bir hata yolundasınız diye herkese bu yolu açmak hiç doğru değil .islamda serbest diye yani herşeyi kılıfına uydurmak çok saçma .o dönem onu gerektiriyordu belki ama şimdi öyle değil .
off anlamıyorsunuz ki . Ben gitsin ablasının kocasıyla evlensin demiyorum . evlenme izni var diyorum .
buraya bır alıntı yapmak ısterdım ama yapmıcam
bılen bılır
''yıkın heykellerımı''
sıırını aklıma gelıyor suan sozlerı...
Gerçekten çok komik . Bildiğiniz yolda devam edin daha fazla yorum yazmiycam okyanus ne kadar büyük olursa olsun bardağın aldığı miktar sınırlıdır . Hayırlı günler ..
enseste aile içi ilişki deniliyor öyle mi? Bence o deyiminizi biraz daha araştırın,doğru olmayan yorumlar yapıp kendinizi çok biliyormuş gibi göstermeyinben bu olayı dinle bağdaştırmadım,dini kullanıp kendime kılıf da bulmuyorum.böyle olur olmaz yorumlar yapıp insanları doğru yola götürebileceğinizi mi sanıyorsunuz acaba? :)
ensest :yakın arabalar arasında gönüllü yada gönülsüz cinsel ilişkiye denir .ben kullandığım kelimenin ne olduğunu biliyorum canım .kendimi çok biliyormuş gibi göstermeye çalışmaya ihtiyacım yok çünkü kitap okuyan kendimi geliştiren kültürlü genç bir bayanım çok şükür .nerde ne denileceğinide biliyorum .sen bilmiyorum belki böle birşey yaşadın yada yaşıyorsun diye başka insanların bunu doğal karşılamasını bekleyemezsin buna hakkın yok .bence yanlış bu benim düşüncem .yalan mı söyeleyeyim şimdi .
Konu nereye gelmiş ensest miyok artık.. Şok oldum şuan.. Kuzen ya bunlar, kuzeniyle evlenen çocukları olan binlerce insan şimdi ahlaksız mı ensest ilişki mi yaşıyorlar.. Gerçekten bilende bilmeyende konuşuyor.. Minareyi çalıp birde kılıf uydurmak mı? Bazı duyguların önüne geçilmiyor maalesef, sana ne kadar ters gelse de durum bu.. Benimde anlam veremediğim bir çok düşünce var herkesin standartları farklıdır, ben yadırgamıyorum kimseyi, ama bence kuzenle evlilik olur, oluyor da istediğin kadar ahlaksızlık olarak gör, engel olamazsın..
ensest :yakın arabalar arasında gönüllü yada gönülsüz cinsel ilişkiye denir .ben kullandığım kelimenin ne olduğunu biliyorum canım .kendimi çok biliyormuş gibi göstermeye çalışmaya ihtiyacım yok çünkü kitap okuyan kendimi geliştiren kültürlü genç bir bayanım çok şükür .nerde ne denileceğinide biliyorum .sen bilmiyorum belki böle birşey yaşadın yada yaşıyorsun diye başka insanların bunu doğal karşılamasını bekleyemezsin buna hakkın yok .bence yanlış bu benim düşüncem .yalan mı söyeleyeyim şimdi .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?