Kuzenim Evlilik Teklifi Etti !?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha öncesinde bir köy okulunda görev yapmıştım. Koskoca köyde birkaç soyad vardı. Hepsi birbiriyle evlenmiş. Çocukların hepsi birbiriyle akrabaydı. Öğretmen olanlar anlayacaktır beni, çocukların neredeyse hepsi Bep'likti diyeyim. Yani kaynaştırma öğrencisi olabilecek durumdaydı. Ciddi manada bilişsel olarak problemleri vardı. Çok basit konuları bile tekrar tekrar anlatıyordum. Alın buyurun, o çok övdüğünüz akraba evliliğinin sonuçları.

Bir de genetik test mevzusu var. He bacım he, kuzeniyle evlenmeye karar veren bütün çiftler o testleri yaptırıyor zaten. Bu profildeki çiftlerin geneli test mest yaptırmaz, hiç masal okumayın burada.
Haklısınız ama ben işim dolayısıyla sürekli karşılaşıyorum bu şekilde evlenip çocuk sahibi olanlarla. Uyarmak benim görevim

Haklısınız ama ben işim dolayısıyla sürekli karşılaşıyorum bu şekilde evlenip çocuk sahibi olanlarla. Uyarmak benim görevim
Size hitaben yazmadım. Ama eğri oturup doğru konuşalım. Benim gördüğüm kuzeniyle evlenen profildeki insanlar korunmak için kondom almaya tenezzül etmiyor. Kaldı ki genetik test yaptıracaklar. Çok uzak ihtimaller valla.

Y kromozumu erkekten erkeğe geçiyor. Dedenizden babanıza ve amcanıza geçmiş, amcanızdan kuzeninize. Eğer kuzeninizle evlenirseniz babanızın Y kromozomu ile oğlunuzunki benzer olacak. Buna ne buyrulur?
Ayy ne guzel oglusum babama benzeyecek yasasin yuppi diycek simdi. Sus sus.

Bu tür aileleri görüp adamlar da "Türkler böyle insanlar" diye genelleme yapıyor sonra.

medeniyetin ortasında doğup böyle medeniyetsiz çağ dışı bir şey yapmak nasıl bi şey acaba

Ülkeyi , eğitim sistemini değiştirebilirsin ancak zorla insanların aklına hükmedemezsin.

Konu sahibi ve ailesi hallerinden memnunlar ; foruma da okuyanların sinir sistemiyle oynamak için konu açmış.

Amca oglunuzun karsi mezhepten bir kizla gorustugunu ogrenen annesinin olaya el atmasi degilse gelin beni bulun. 1’i Tokatli, 2’si Sivasli 3 arkadasimin basina geldi.

Heleki bir tanesinde Adam (!) karsi mezhepten kizla yatti, dunya aleme kizi reklam etti. Annesi kizi istemedi ve teyze kiziyla evlendirdi. Diger ikisi de amca kiziyla evlendiler.

Amca oglunuzun sizi sikbogaz etmesini tahmin etmek guc degil.

Abimin 12 yasinda kizi, kizkardesim 11 yasinda oglu var. Kardes gibi degiller, kardesler.

Birden asik oldum evet

Hahah amcamin oglu kimse ile görüsmedi ailesi bizi en son öğrendi

Bizim evde öyle bir şey yok ben amcamların çocuğu gibiyimdir o bizimkilerin oğludur
İşte bu çok büyük bir sorun. İnanışı gereği kuzen evliliğini normal görenler oluyor ancak daha önemli olan etik kısım atlanıyor. Olaya sadece genetik üzerinden bakılıyor. Kimisi çocuk sakat doğar diyor, kimisi genetikten değil de süt annenin ortak olmasından dolayı sakat doğum oluyor diyor. Asıl önemli kısım unutuluyor bu tartışma esnasında.

Dinen kimse yiğenin görünüşünü çocuğuna anlatmamalı. Kuzenler yabancı biriymiş gibi haremlik selamlık görüşmeliler. Siz KARDEŞ gibi büyüdüğünüz birisi ile evlendiğinizde kuzeninizle evlenmiş olmuyorsunuz. Etik olarak çok yanlış. Bazı ülkelerin yasalarında üvey kardeşlerin evlenmesi yasak. Genetik bağ yok ama kardeş gibi büyümüşler.

Gelişmiş ülkede doğup büyümek insanı medeni yapmaz. Woody Allen dünyanın saygı duyduğu bir yönetmen ama üvey kızıyla evlendiği için kendisini gördükçe midem bulanıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…