Kuzenim Evlilik Teklifi Etti !?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz içinizden geçeni yapın kim ne der düşünmeyin. Kuzen ile evli olmak haram diye bir şey mi varmış bu kadar değişik yorumlar geldi. Önemli olan sizsiniz bence.
Biz helal haram açısından değil, bilimsel ve etik açıdan bahsediyoruz zaten.

Elbise almıyor ki içinden geçeni yapsın.

İyi düşünün aceleye getirmeyin .
İki yabancı ailede bile düğün vakti anlaşmazlıklar oluyor korkularınız doğru çıkabilir .
Bence şuan ilgi görmek hoşunuza gitti pembe gözlükleri çıkarın ve gerçekçi bakın bütün herşeye .
Akraba olması zaten en baştan eksi maalesef .

Bizim evde öyle bir şey yok ben amcamların çocuğu gibiyimdir o bizimkilerin oğludur

Hepsi olacak gerekirse sağlıklı yumurta bulmak için tüp bebek bile olabilir

Madem kardeşiniz gibi görmüyorsunuz farklı yoldan ikna yoluna gideyim..
Akrabadan dünür olmuyor 2 kat dikkat edip 5 kat özen göstermek zorunda kalacaksınız kv ve kp ile..
Bu örneklerden hasımdan hısıma hızla evrilme çok daha fazladır örnek olarak..

İyi ve olumlu şeylere odaklanmayın olumsuzu da düşünün beyniniz daha doğruyu söylüyor..

Son düzenleme:
Bizim mezhepte akraba evliligi normal yorum icin tesekkürler
Mezhep olarak normal diye düşünme, hangi mezhepten olursa olsun insanlar akraba evliliği yaparsa sorun yaşar. Ki hiçbir mezhep de hastalıklı çocuklar doğurmak istemez. Bir de amca çocukları , çok daha riskli emin ol. Akraba evliliği sonuçlarını araştır lütfen. Yaşın çok genç, henüz 23 yaşındasın. Öncelikle eğitimini tamamlamanı, mesleğinde kendini geliştirmeni öneriyorum. Doğru insan karşına çıktığında da zaten evleneceksin. Bu kadar acele etmeye gerek yok.

Bende almanyada yasiyorum ve en yakin arkadasim sosyal pedagog olarak, özürlü cocuklarla calisiyor. Maalesef cocuklarin cok büyük bir kismi türk, farsli, tunis, suriyeli, afganli ve baska arap memleketlerinden ve cogu akraba evliligi. Benimde 3 tane kuzeynim var, midemi bulandiriyor gözümün önüne getirince, onun yanina girip yatmasi. Nasil mideniz kaldiriyor bunu? Kac yasindasiniz bimiyorum ama, zaman alip kendinize bir Investition yapin. Ufuklarinizi genisletin ve olgun olduktan sonra, verdiginiz kararin üzerine yeniden bir düsünme yapin. Iyi kararlar diliyorum size .

İlk olarak her evlilikte çocuk olacak diye bir kaide yok. İlk çocuğunuz var mı diye sormalısınız. Tıp denen bir şey var genetik test belirtmişsiniz.

Ama siz çocuğunuz olsun istiyorsunuz öyle değil mi? Genetik test yaptırdınız mı? Sma taşıyıcısı mısınız mesela bilginiz var mı?

3 kusak Almanya'da olunca modern mi oluyorsunuz ilkel kabilelerden farkınız yok. Anne babanızda teyze çocuğu,sürekli birbiriniz ile evleneniyorsunuz.Dışa kapalısınız ilkel kabilelerde dışa kapalıdır. Kuzen bizde kardeştir ! Ha abim ha kuzenim. Kuzen evliliği yapanları hicbir zaman anlamayacağım

Ama siz çocuğunuz olmasını istiyorsunuz öyle değil mi? Genetik test yaptırdınız mı? Sma taşıyıcısı mısınız mesela bilginiz var mı?
Bir yola girdik ve belirli yaşlardayız herhes çocuk ister ama bunu akrabaya bağlamak mantıksız. Herşeyi yaptırdık sorun yok evet istiyoruz.

Eskiden olsa kınardım.ama sonra kınama kınandığın ile sınanırsın fikrini benimsedim.ve olaylara empati ile yaklaşma kararı aldım. O yüzden ben herkes gibi nasıl yani kuzen mi kardeşin o senin demicem. Benim yetiştiğim kültürde kuzen= kardeş demek. O Yüzden kuzenime o gözle bakmam. Sizin kültürünüzde var olabilir o sizin kültürünüz o sizin değer yargılarınz o konu hakkında yorum yapamam ama benim anlamadığım sadece kuzen olarak yorum yapmıyorum herhangi bir erkek gibi düşünüp kuzeninizi yorum yapıyorum siz ona daha önce aşık değilmişsiniz bi anda cafede buluşup size aşkınızı itiraf etmiş sizde bi anda hop aşık oluvermişsiniz.nasıl yani. Aşk bu kadar basit bişey değil. Bi de ne bu acele hele kuzensiniz.daha dikkatli olman gerekiyor.
Amcanlar ile sizinkilerin araları sizin yüzünüzden bozulabilir. Buna sebebiyet vermeyin.biraz mantık lütfen
Bu arada kuzen ile evliliği asla desteklemiyorum 21.yy da bu olmamalı bence yasaklanmalı. Çünkü engelli çocuklar dünyaya gelebiliyor. Ben çocuklara üzülüyorum. Yazık günah.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…