- 18 Temmuz 2023
- 1.198
- 4.099
- 27
- Konu Sahibi delibirselvi
Kütüğunü değistirmek zorunda kalmayacagn biriyle evlen
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hayır yazmıyor sadece anne baba adı yazıyor tabi üstündeki çipi okutunca her şey kabak gibi ortada
doğum tarihi cinsiyet kimlik numarası anne baba adı bi de kimliğin seri numarasıyla son kullanma tarihi. Bence de yazmalıAnne baba adi ne alaka?
Ne yapacaklarını şaşırmışlar. Bari işe yarayan bir iki bilgi ekleseler. Kan grubu vs.
annem babam hayatta değiller. İsimlerini çıksa ne işe yarayacak? :)
Bizi aileden aileye gönderiyorlar yani, alıp veriyorlar diyorsunMaalesef değişen bir şey değil.
Kadınlar evlendikten sonra babalarının olduğu kütükten eşlerinin kütüğüne taşınıyorlar. Yani ataerkil düzen diyebiliriz. Bu çok saçma gelse de aile birliğinin bir yerde toplanması adına yapılan bir şey. Kadın eşinin kütüğüne gittikten sonra babasının kütüğündeki kaydı kapatılır. Bu yeni ailede doğan çocuklar da bu kütüğe kayıt edilir. Diyelim 1 kız 1 erkek çocuğunuz oldu, Kız çocuğunuz evlenip gittiğinde yine başka bir kütüğe kaydolur.
Boşanmadığı sürece eş kütüğünde kalır. Evliyken eşi vefat ederse yine eş kütüğünde kalmaya devam eder (eşin soyadını da taşımaya devam eder).
Hiç bu mantıkta düşünmedim ben bu işlerle uğraştığım için sadece “iş” gözüyle bakıyorum.Bizi aileden aileye gönderiyorlar yani, alıp veriyorlar diyorsun
Eski kimliklerde Bende işe yaramıştı bir defa kütük. adliyede adli sicil kaydı alırken memur eşimin kütüğü ile hemşeriymiş sağ olsun bana öncelik tanınmışti hemşeri olduğumuz için bana haritada sorsalar gösteremem
Aşırı saçma gercekten
Sen git ozellıkle florıdada dogur
Sonra yozgatlıyla evlendi diye yozgatlı olsun
Bende birden bire muglalı oldum, çok ataerkil Bi sistem bence
İstanbul Bahçelievlerden Kırıkkale bilmem ne köyüne kütüğü kayanlarda var, bknz.benBence de saçma ama kütük kimlikte yazmıyor bile. Bursa’nın köklü, nezih bir semtinden Antep’in köyüne kaydım ben de. İnsan nereden nereye diye hayıflanmıyor değil ama bunu dert etmedim pek.
Ya okadar haklisinizki. Ben sizin kadar dusunmuyorum bu konuyu ama ben izmirliyim ve ben de memleketimi cok seviyorum. Ama suan es durumundan kutuk erzurum ahaha keske izmir kalsaydi cok isterdim. Ne guzel izmir yaziodu ordaHanımlar evlenince kimlikte kocasının kütüğüne geçiliyormuş ben bunu yeni öğreniyorum, erkek arkadaşımla evlilik hazırlığındayız. Ama ben kütüğümün değişmesini kesinlikle istemiyorum, bazılarına saçma gelebilir ama memleketime çok bağlıyım çok seviyorum. Kütük değişmesin diye yapılabilecek bir şey var mı ya da bunu yapan var mı yanıtlarınızı bekliyorum
O ne saçma şey yahu, ilk kez duyuyorum. Eşim bile kendi memleketine gömülmek ister mi emin değilimölünce de esinin memleketine gönüyorlarmış ben esime yemin ettirdim ölürsem kendi ailemin yanına gömülmek için.
saçma bence de.