Kütüğümün değişmesini istemiyorum :(

Çok saçma evet ama nasıl değişsin hukuk bu.

Değişmesi kolay. Almanyada rahat değişti. Escinsel evlilikler yasal olduğu saniye kütük ve soyadi olayi kalmadi.
Kütük gerçekten sorunlu.
Yukarda kendi olayimi yazdim.
Ben babamin kütügündeyim.
Eşim (italyan) babama geçti. Ayni şekilde oğlumda.
Şimdi ikiside babamin altsoyu oldular. Oğlum neyse ama Eşim ne alaka.
Adam italyan ama kütüğü karadenizde olacak :KK66:

Her zaman şekle bu kadar önem verir misiniz?

Kalbinizdeki memleket sevgisini de söküp, nişanlınızın memleketini yerleştirmiyorlar ya? Ne yazarsa yazsın hiçbir önemi yok.
Offf ne şekli allah aşkına ya memleketimi seviyorum kütüğümde saçma sapan bir köy ilçe niye yazsın kendi köyüm varken şekilse de şekil kardeşim

Dogru. Karıstırmısım.
Kütüğüm babama aitmiş dogdugum yerlikk Bi Durum yokmus.

Doğduğun yeri asla degistiremiyorsun. Ben istanbul doğumluyum ama kimliğe şişli olarak girmişler. Almancada ş harfi olmadığı için istanbul yapmaya cabaladim ama yok. Şimdi alman vatandaşiyim ama doğum yerim sisli diye yasiyor kimlikte.

buna ben de çok üzülmüştüm ya. egeliyim ama kütüğüm hayatımda görmediğim bir marmara köyüne gitti. çok kafama takmıştım. acayip ataerkil bir uygulama.
neyse ki soyadımı kurtardım da kendi soyadımla devam edebildim :')

Hanımlar evlenince kimlikte kocasının kütüğüne geçiliyormuş ben bunu yeni öğreniyorum, erkek arkadaşımla evlilik hazırlığındayız. Ama ben kütüğümün değişmesini kesinlikle istemiyorum, bazılarına saçma gelebilir ama memleketime çok bağlıyım çok seviyorum. Kütük değişmesin diye yapılabilecek bir şey var mı ya da bunu yapan var mı yanıtlarınızı bekliyorum
Bu nasıl bir mantıkla yapılmış ve hala degısmemıs bu çağda hala anlamıs degılım...Geçmiş aile kütüğüme bakıyorum mesela erkek soydakıler evet oralı ama kadınlar evlendıklerı ıcın mesela gercekte nerden göçtüler nerelıler kesın degıl..

Yarın birgün bizden sonrakılerde mesela benım aslen nerelı oldugumu bılemeyecek esımın sacma sapan dogumlu oldugu ama yasamadıgı yer bende de cıkıyor..Çıldırıcam..

İnşallah bir ana yiğit/baba yiğit çıkarda şu duruma kafa tutar :mad:

Değişmesi kolay. Almanyada rahat değişti. Escinsel evlilikler yasal olduğu saniye kütük ve soyadi olayi kalmadi.
Kütük gerçekten sorunlu.
Yukarda kendi olayimi yazdim.
Ben babamin kütügündeyim.
Eşim (italyan) babama geçti. Ayni şekilde oğlumda.
Şimdi ikiside babamin altsoyu oldular. Oğlum neyse ama Eşim ne alaka.
Adam italyan ama kütüğü karadenizde olacak :KK66:
Bireysel bir adımla değişmeyecek anlamında yazdim. Kendi soyadınızı kullanmak gibi bir şey değil neticede.

Tokatlı ama nereli olduğu gerçekten önemli değil ben sinoplu olarak kalmak istiyorum kayınvalidem de inadına ARTIK TOKATLI OLDUN falan diyo ne münasebet
Kaynana terörü 🤣 Bunun için emsal bir dava var mı acaba araştırdınız mı?

Hanımlar evlenince kimlikte kocasının kütüğüne geçiliyormuş ben bunu yeni öğreniyorum, erkek arkadaşımla evlilik hazırlığındayız. Ama ben kütüğümün değişmesini kesinlikle istemiyorum, bazılarına saçma gelebilir ama memleketime çok bağlıyım çok seviyorum. Kütük değişmesin diye yapılabilecek bir şey var mı ya da bunu yapan var mı yanıtlarınızı bekliyorum
Benim ki değişmedi. Yabancı eş seçin kendinize değişmez 😂

Gerçekten saçmalık. Hadi soyadı mevzusunu hallettik kullanmıyoruz da, kütüğü çözemiyoruz. Allahtan yeni kimliklerde yazmıyor. 😀😀

Peki bir soru ben evlilik için başvururken 2 ay önce memur sadece kızlık soyadını kullanıcam diye başvuru yapamayacağımı bu yasanın aslında onaylanıp belediyelere gelmediğini söyledi. Ancak istersem dava açıp kendi soyadımı kullanabilirmişim. Siz evrakta tek kızlık soyadınızı kullanıyor musunuz?

Tokatlı ama nereli olduğu gerçekten önemli değil ben sinoplu olarak kalmak istiyorum kayınvalidem de inadına ARTIK TOKATLI OLDUN falan diyo ne münasebet
Doğum yerim, büyüdüğüm şehir, yaşadığım şehir, bekarlık kütüğüm, evlendikten sonraki kütüğüm hepsi birbirinden farklı. Soyadı değişmesi de saçma. Adı üzerinde “soy” adı. Ben nasıl kayınpederimin soyundan olabilirim ki? Kimlik numarası var artık her şey dijital. Tamamen kalkar umarım bunlar bir gün. Kimlik değiştirme derdi de biter böylece. Kadınların hayatını zorlaştırmaktan başka bir işe yaramıyor artık.

Peki bir soru ben evlilik için başvururken 2 ay önce memur sadece kızlık soyadını kullanıcam diye başvuru yapamayacağımı bu yasanın aslında onaylanıp belediyelere gelmediğini söyledi. Ancak istersem dava açıp kendi soyadımı kullanabilirmişim. Siz evrakta tek kızlık soyadınızı kullanıyor musunuz?
Daha soyad mevzularına gelemedim ben bacım sıra gelmedi ona

X