Kütüğümün değişmesini istemiyorum :(

Doğum yerim, büyüdüğüm şehir, yaşadığım şehir, bekarlık kütüğüm, evlendikten sonraki kütüğüm hepsi birbirinden farklı. Soyadı değişmesi de saçma. Adı üzerinde “soy” adı. Ben nasıl kayınpederimin soyundan olabilirim ki? Kimlik numarası var artık her şey dijital. Tamamen kalkar umarım bunlar bir gün. Kimlik değiştirme derdi de biter böylece. Kadınların hayatını zorlaştırmaktan başka bir işe yaramıyor artık.
Hayır benim bildiğim bir faydası da yok bu durumun. Eski zamanlarda şu yüzden yapılıyormuş yararı buymuş gibi kadınların herhangi bir hakkını korumayı temel alan bir uygulama da değil. Her şeyden önce mantıksız ve gereksiz buluyorum. İkinci olarak karadeniz hastası biriyim, kuzenim durduk yerde ardahanlı oldu mesela ne alaka yani. Mesele burda kesinlikle memleket beğenmemek değil bu arada kimse yanlış anlamasın.

Hanımlar evlenince kimlikte kocasının kütüğüne geçiliyormuş ben bunu yeni öğreniyorum, erkek arkadaşımla evlilik hazırlığındayız. Ama ben kütüğümün değişmesini kesinlikle istemiyorum, bazılarına saçma gelebilir ama memleketime çok bağlıyım çok seviyorum. Kütük değişmesin diye yapılabilecek bir şey var mı ya da bunu yapan var mı yanıtlarınızı bekliyorum
iki yildir evliiym, bunu görünceye kadar farkinda degildim, hemen e develtten baktim ve maalesef öyleymis. sok oldum suan...

Peki bu reelde ne işine yarayacak çok merak ettim 🤔 yani işe alınırken ya da ne bilim doğum yaparken daha farklı mı oluyor. 🤨
Ya da sırat körüsünde bu sinoplu 10 mt destekli gidebilir mi diyolar 🙁
Eski kimliklerde Bende işe yaramıştı bir defa kütük. adliyede adli sicil kaydı alırken memur eşimin kütüğü ile hemşeriymiş sağ olsun bana öncelik tanınmışti hemşeri olduğumuz için🤣 bana haritada sorsalar gösteremem

Kütüğün nerede olduğunun ne önemi var ki? erkeklerde askerlik için önemli sanırım ama bir kadının normal hayatında hangi alanda karşısına çıkıyor bu bilgi bilemiyorum..

Yani cidden bunu bu kadar dert etmiş olmanıza şaşırdım.
Değişmese orada sizin memleketiniz yazsa ne olacak, gerçek hayatta ne işinize yarayacak anlamadım.
Kendinize dert aramışsınız ve bulmuşsunuz. Tebrikler nur topu gibi değişik bir derdiniz olmuş.

ölünce de esinin memleketine gönüyorlarmış 🙄 ben esime yemin ettirdim ölürsem kendi ailemin yanına gömülmek için.
saçma bence de.

İstanbulun göbeğindeki kütüğüm Giresun’un köyüne gitti. Benim yerime de kardeşimin eşi Elazığdan geldi 🤣🤣🤣 bende istemiyordum ama işte. Evlenmenin dezavantajları arkadaşlar

Ben kütüğümün değişeceğini bilmiyordum. Bir baktım eşimin bile hiç gitmediği Artvin bilmem ne ilçesi falan mahallesi. Görünce şok olmuştum.

Bir de kütük olayı çok saçma değil mi? Amaç ne yani.

Kütüğün nerede olduğunun ne önemi var ki? erkeklerde askerlik için önemli sanırım ama bir kadının normal hayatında hangi alanda karşısına çıkıyor bu bilgi bilemiyorum..
Askerlik için de saçma. Mantığı normalde memlekete uzak bir yere Askerlik yapması. Ama amcamın kütüğü sakarya, amcamı istanbula vermişler, çoğu akraba Askerlik yaptığı yerin dibinde. Tarih öncesinden kalma olaylar.

X