Kütüğümün değişmesini istemiyorum :(

Dünyanın en saçma şeyi evlenince kütüğümüzün ve soyadımızın değişmesi. Annelerimiz de babalarımıza tabi olmuşlar yani saçmalık ezelden beri devam ediyor. İnsanlar istediği yere kütüğünü aldırabilmeli bence. Aslen a şehirliyim ama doğduğum yer b büyüdüğüm yer c, şuan d de yaşıyorum 😂 kütüğüm de eşimin memleketinde. Maalesef evlenince eşine tabi oluyorsun. Muhtemelen (umarım) torunlarımızın çocukları zamanında değişir bu saçmalık da

Ya okadar haklisinizki. Ben sizin kadar dusunmuyorum bu konuyu ama ben izmirliyim ve ben de memleketimi cok seviyorum. Ama suan es durumundan kutuk erzurum ahaha 😂 keske izmir kalsaydi cok isterdim. Ne guzel izmir yaziodu orda 😂
Ben de aslen erzincanlıyım ama izmirde büyüdüm, nerelisin desen etimle kemiğimle İzmirliyim ama resmiyette ispatlayamam 😂

• Beğen
Reactions: FyL
Dünyanın en saçma şeyi evlenince kütüğümüzün ve soyadımızın değişmesi. Annelerimiz de babalarımıza tabi olmuşlar yani saçmalık ezelden beri devam ediyor. İnsanlar istediği yere kütüğünü aldırabilmeli bence. Aslen a şehirliyim ama doğduğum yer b büyüdüğüm yer c, şuan d de yaşıyorum 😂 kütüğüm de eşimin memleketinde. Maalesef evlenince eşine tabi oluyorsun. Muhtemelen (umarım) torunlarımızın çocukları zamanında değişir bu saçmalık da
Umarim dediginiz gb olur valla :) halbuki esime sorsan benim kutugumu alma sansi olsaydi izmir'i tercih ederdi 😂 onun da erzurumla alaksi kalmamis cunku orda dogmus burda buyumus.. o zamaninda mecburi yanmis beni de yakti 😂

ölünce de esinin memleketine gönüyorlarmış 🙄 ben esime yemin ettirdim ölürsem kendi ailemin yanına gömülmek için.
saçma bence de.
Eşin memleketinden ziyade genelde aile kabristanı varsa oraya ya da vasiyet ettiysen istediğin yere gömüyorlar. Öyle bi zorunluluk yok diye biliyorum. Mesela bi tanıdığım var. Karabüklüler. Ama adamın karısı yarı İstanbul'da yarı memlekette bütün çocuklar İstanbul'da adamın cenazesini İstanbul'a gömdüler. Hiç alakasız büyük bi mezarlık. Seçim meselesi

Eşin memleketinden ziyade genelde aile kabristanı varsa oraya ya da vasiyet ettiysen istediğin yere gömüyorlar. Öyle bi zorunluluk yok diye biliyorum. Mesela bi tanıdığım var. Karabüklüler. Ama adamın karısı yarı İstanbul'da yarı memlekette bütün çocuklar İstanbul'da adamın cenazesini İstanbul'a gömdüler. Hiç alakasız büyük bi mezarlık. Seçim meselesi
evet öyle mesela benim anneannem de cocuklarının hepsi kocaelinde diye oraya gömüldü ama dedem memlekette. değişiyor ama genel olarak esle aynı yere gömülüyor. veya biz karadenizli olduğumuz için böyle 🙄

Kütüğe hala ne gerek var bilmiyorum. Belki karışıklıkları önlemek içindir 🤷‍♀️ Nüfus sureti hariç bir yerde karşıma da çıkmıyor.
Kütük bizlerin tüm kayıtlarının yazıldığı defter. Gerçekten de kütük gibi ağır olduğu için adı kütük herhalde 🙂 evlenme, boşanma, ölüm, doğum yeri/tarihi, nüfusa ilk kayıt olduğunuz tarih, anne/baba adı, eşinizin adı, mahkeme kararlarınız, vasiyetiniz, velayetiniz, idarece kayıt düzeltmeleriniz… kısacası her olayınız oraya işleniyor. İleriki yıllarda belki bu sistem kalkar ama şu an için her kayıt bunlarda tutuluyor.

Bende karadenizliyim benimde dayımı
evet öyle mesela benim anneannem de cocuklarının hepsi kocaelinde diye oraya gömüldü ama dedem memlekette. değişiyor ama genel olarak esle aynı yere gömülüyor. veya biz karadenizli olduğumuz için böyle 🙄
köydeki aile büyüklerinin yanına gömdüler. Anneannem dedem olmasa gidilmeyecek yer, yalnız kalacak diye üzülüyorum kendimce. Kimse düşünmedi o zaman. Allah korusun kendi annemin babamın başına bişey gelse onları da memlekete gömmek istemem gidemeyeceğim ziyaret edemeyeceğim öyle bişey olsa

Bu arada bir gereksiz bilgi vereyim 😅 anne bekarsa çocuğu kendi babasının hanesine kendi soyadı ile yazdırabiliyor. yani çocuğun dedesinin kütüğü. O doğan çocuk erkek ya da kız olsa da kendi biyolojik babası resmiyette tanıma yapmadığı sürece çocuk dedesinin kütüğünde kayıtlı kalmaya devam ediyor. Bu da böyle bir bilgiydi asasddffff

Memleket neresi Sivaslı mısın 🤣
Sinopluyum💕💕
Ya okadar haklisinizki. Ben sizin kadar dusunmuyorum bu konuyu ama ben izmirliyim ve ben de memleketimi cok seviyorum. Ama suan es durumundan kutuk erzurum ahaha 😂 keske izmir kalsaydi cok isterdim. Ne guzel izmir yaziodu orda 😂
ya ne yazdığı da çok önemli değil aslında ama ne biliyim belki çocukça düşünüyorum ah canım memleketim valla çok seviyorum

maalesef yapacak hiçbir şey yok. ben de evlendiğimde kimlik değiştiğinde elime bir verdiler "kim len bu? kimin kimliği bu?" oldum Ben değilim yani ... Ama yapacak bir şey yok.

X