Kütüğümün değişmesini istemiyorum :(

Hanımlar evlenince kimlikte kocasının kütüğüne geçiliyormuş ben bunu yeni öğreniyorum, erkek arkadaşımla evlilik hazırlığındayız. Ama ben kütüğümün değişmesini kesinlikle istemiyorum, bazılarına saçma gelebilir ama memleketime çok bağlıyım çok seviyorum. Kütük değişmesin diye yapılabilecek bir şey var mı ya da bunu yapan var mı yanıtlarınızı bekliyorum
Çok haklısınız. Ben de bilmiyordum,evlendiğimizde yeni kimliğime bakayım dedim kütükte daha önce adını bile duymadığım dağ başında ki bir köyün adı yazıyor.
Saçma sapan bi şey ne alaka? Yani benim kimliğimde ( şimdi yeni kimliğe geçildi şükür görünmüyor en azından) niye adını bile bilmediğim bir köy yazılsın? Sebep ne olabilir?
Evlendik diye soyadı değişikliği yetmez gibi kütüğümüzde bile elin adamının memleketi yazıyor çok saçma.

Kütük gidiyor zannımca soy bağı için müdahele ettirmezler gibime geliyor. En azından kendi soy ismini kullanabilirsin istiyorsan 🤷🏻‍♀️ ama sonradan taşıma yaparlar mı sormak lazım🤔

Dehşet saçma bulduğum bir sistem önce babanın kütüğü,evlenince kocanın kütüğü boşanınca hop yine babanın kütüğü.Ordan oraya kütük ve soyisim karmaşası yaratan ataerkil sistem işte. Hiç gitmediğim ve soybağımın olmadığı bir yer niye benim kütüğüm oluyor anlam veremiyorum ama düzen böyle gelmiş böyle gider.:KK12:.

Peki bu reelde ne işine yarayacak çok merak ettim 🤔 yani işe alınırken ya da ne bilim doğum yaparken daha farklı mı oluyor. 🤨
Ya da sırat körüsünde bu sinoplu 10 mt destekli gidebilir mi diyolar 🙁
İşime yaradığından değil ben memleketimi seviyorum. Sen seversin sevmezsin beni ilgilendirmez💅🏻

X