- 20 Mart 2008
- 141.512
- 212.964
- 1.423
- 60
- Konu Sahibi camdankalp2013
-
Ablacım önceki sayfalarda ben de yazdım aynen senin gibi düşünüyorum.
daha cok yeni evde yapabilecegim birseyler biliyormusunuz peki dusmesi icin?bitki cayi felan ise yararmi acaba
Kimse kimsenin yaşadığı hayatı bilemez değilmi..
Canım acırmı diye sormuş ya,acaba nasıl bir ruh haliyle sordu bunu hiç düşündünüz mü?
Kürtaja asla karşı değilim,ortada ciddi bir durum olmasa kimse bunu yapmak istemez..
Birazda olayın bu tarafından bakmaya çalışalım ...
işin dini vicdani yönüyle ilgili konuşmam doğru olmaz..
acıyıp acımadıgınıda bilmiyorum ama sadece şunu diycem
madem evliliğin sonunu göremiyosun neden eşinle birlikte oluyosun yada neden korunmadın?
Sanirim zorla, istemeden olmus. Ertesi gun haplari var, onlarda kurtarici bir yerde. Her ne olursa olsun, kurtaj cok radikal bir karar. Belki aldiracak ileride pisman olacak, belki aldirmayacak ileride pisman olacak. Kendi karari ama kendi kararinin ne kadar saglikli oldugu yonunde bir uzmanla gorusmesini tavsiye ederim ben.
ben bos gebelikden kürtaj oldum bikac sene oluyor,bayiltilar beni uyandimda hic bir aci his etmedim
bundan sonraki hayatinizda mutluluklar dilerim
Yanlış yerdesin arkadaşım. Bilerek hiçbir yorumu okumadım ama eminim bir sürü o cana kıyılır mıcılarla dolmuştur burası :)
Yerinde olsaydım aynını yapardım büyük konuşmayım ama canım yanar mı diye bile düşünmezdim. Aldatan seni zor duruma sokan bile bile böyle bir adama ikinci bir çocuk mu getireceksin bir de? Üstüne o gidip başka kadınlarla gönül eğlendirirken sen evde hele ki böyle bir ülkede yalnız bir kadın olarak iki çocuğun her derdine nasıl koşacaksın? O adam keyif yaparken seni düşünmeyecek bence doğru karar vermişsin, insan üzülüyor küçücük bir cana ama senin konumun bunu gerektiriyor...
Jinekolog yanında çalışan hemşire arkadaşım var. Mesaj atıp sordum senin için. Lokal anestezi ile yapanlar varmış onlara başvurmasın dedi o zaman bebeği hissediyormuşsun alınırken :/ Tüm bedenin anestezi olursa bir şey hissetmiyormuşsun
ben yasadiklarimi bilirim kimsenin ne soyledigi onemli degil. kendi basimayim bilgisayari kapatinca.
ben de bebek sahibi olmaya çalışıyorum ama konu sahibini de destekliyorum. kimsenin şartı hayatı kocası diğerininkine benzemiyor. herkes kendi penceresinden bakıp yorum yapıyo sadece. sokaklr cam silen, dolanan selpak satan çocuk dolu. bu kadar kıyılamıyosa o canlara bu çocuklar da can. alıp evine götürenini görmedim ama. o yüzden uzaktan konuşması kolay geliyo bencekeşke bebek sahibi olmak için canını dişine takan,bu uğurda yanıp kavrulan kardeşlerimizinde okuma ihtimalini biraz düşünüp böyle bir başlık açmasaydınız...
bugün hükümete laf atan herkes ahlak bekçisi olmuş ya...
kadın boşanmaya karar verdiği kocasıyla neden ilişkiye girer? sanane?
çocuğunu aldırmak ister! sanane? allah allah ya. daha insan yapısına bile dönüşmemiş bir hücreden bahsediyoruz. doğuma aylar kala aldırmıyor ya. ayrıca inancına göre de aldırmakta sakınca olmayabilir! sanane?
kadın sormuş, nasıldır, acısı sızısı nedir diye. ötesinden size ne yahu. burada birileri konu açıyor annesiyle babasıyla ilgili. hemen üşüşülüyor annedir babadır öyle denir mi diye. yahu size ne? insanların ne yaşadığını nasıl bir psikolojide olup o şekilde konuştuklarını nerden bileceksiniz. size her şey çok günah ya, bu durumdaki insanları daha olumsuz etkileyerek "günahlarına girerek" daha beter günahlar işliyorsunuz. milletin yaptığıyla uğraşana kadar kendinize bakın biraz. belki isteği dışında bir şey olmuştur, belki tecavüze uğradı ve açıklamak istemiyor burada kürtajdan bahseden kimi kadınlar. size ne? bırakın çocuk aldırarak suç işliyorsa mahkeme, günahsa kendi vicdanı karar versin. size ne ya...
kimi diyor allahın işine bak kimi ister olmaz kiminin olur aldırır. arkadaşım size ne? onun bununla ne alakası var? çoğunuz çok büyük konuşuyorsunuz. dikkat edin...
belki yalan söylüyor, kondom vs bakımından. yine size ne? bir çok konu gibi kürtaj da çok hassas bir konu. böyle konularda hemcinslerinizin üstüne gitmenize hiç mi hiç anlam veremiyorum!
bugün binlerce çocuk ortalıkta kol geziyor, dağılmış ailelerden. nasıl üstleniyorsunuz bu durumlara gaz vermeyi ya. insanlara yardımcı olmak yerine hemen sorgu sual, hemen ayetler yazılır kim ne demiş falan... hey allahım ya... o çocuk da yaşasın bu çocuk da yaşasın. oldu, sonra? siz hiç bir yetiştirme yurduna gittiniz mi o çocuklar ne halde nasıl psikolojide. anne babaları olup da yurtlarda kalan bile binlerce çocuk var. ona doğur buna doğur. bütün çocukları melekler koruyor sanki. yok öyle bir dünya. milleti gaza getirmeyin. hele o çocuk istenmiyorsa daha bir sorun çünkü sorun çok ki istenmiyor.
kimileri de kürtaj oldum'un sonuna boş gebelikten diye ekliyor. bir insan niye bunu ekleme ihtiyacı hissetsin? o da sizin linç politikanızdan. millet derdini anlatmaya korkar oldu çünkü.
bi sınamadır gidiyor... hepiniz cennetliksiniz ne deyim...
amin canlarım amin.
aklı başında yorum yazanlara teşekkür ediyorum.
bi kaç kez yazıp yazıp sildim ama vicdanen yazmam gerektiğîne ikna olup yazıyorum,
Eltim de aldatılıyor ve şu an hamile yaptığı ise iş bulmak, çalışmak ve 2 çocuğuna da bakmak.. Yasalar siZden yana nafaka tazminat vs. Maddi anlamda sıkıntı çekeceğinizi zannetmiyorum. Manevi anlamda yaşadıklarınıza gelince görümcemi örnek vereyim;
İ̇lk eşinden olan çocuğunu aldırdı şimdi 2.evliliği ve Rabbim ona 8senedir evlat nasip etmedi,maddi anlam da her şeyi yaptı.. Sonuç olarak ne o çocuğunu aklından çıkarabiliyor ne yaşadıklarını ne de evlat elde ediyor..
eşi de yakında ölebilir ve artık yaşı geçtiğinden görümcemin çocuğu olamaz, eşi öldüğünde yapayanlız kalacak..
Bu hayatta sizi ne bekliyor bilemezsiniz o Allah a karşı sarsılsan inancınız bî düzelîrse bu vicdan azabı yakanızı bırakmaz.ya da ilerde yatalak bi hasta olurda medet umacak kimseniz kalmadığında belki o evladınız elinizden tutacak.evet belki boşanacaksınız çocuğunuza bu kadar acımasızsanız verin o zaman da babası baksın..o da bi insan!öldüğünde gömülmeyi hakeden,tıbbi atık olmayı değil..
Düşünceleriniz beni çok sarstı , İnşAllah Rabbim olan çocuğunuz la sizi sınamasın..
ben de bebek sahibi olmaya çalışıyorum ama konu sahibini de destekliyorum. kimsenin şartı hayatı kocası diğerininkine benzemiyor. herkes kendi penceresinden bakıp yorum yapıyo sadece. sokaklr cam silen, dolanan selpak satan çocuk dolu. bu kadar kıyılamıyosa o canlara bu çocuklar da can. alıp evine götürenini görmedim ama. o yüzden uzaktan konuşması kolay geliyo bence
bugün hükümete laf atan herkes ahlak bekçisi olmuş ya...
kadın boşanmaya karar verdiği kocasıyla neden ilişkiye girer? sanane?
çocuğunu aldırmak ister! sanane? allah allah ya. daha insan yapısına bile dönüşmemiş bir hücreden bahsediyoruz. doğuma aylar kala aldırmıyor ya. ayrıca inancına göre de aldırmakta sakınca olmayabilir! sanane?
kadın sormuş, nasıldır, acısı sızısı nedir diye. ötesinden size ne yahu. burada birileri konu açıyor annesiyle babasıyla ilgili. hemen üşüşülüyor annedir babadır öyle denir mi diye. yahu size ne? insanların ne yaşadığını nasıl bir psikolojide olup o şekilde konuştuklarını nerden bileceksiniz. size her şey çok günah ya, bu durumdaki insanları daha olumsuz etkileyerek "günahlarına girerek" daha beter günahlar işliyorsunuz. milletin yaptığıyla uğraşana kadar kendinize bakın biraz. belki isteği dışında bir şey olmuştur, belki tecavüze uğradı ve açıklamak istemiyor burada kürtajdan bahseden kimi kadınlar. size ne? bırakın çocuk aldırarak suç işliyorsa mahkeme, günahsa kendi vicdanı karar versin. size ne ya...
kimi diyor allahın işine bak kimi ister olmaz kiminin olur aldırır. arkadaşım size ne? onun bununla ne alakası var? çoğunuz çok büyük konuşuyorsunuz. dikkat edin...
belki yalan söylüyor, kondom vs bakımından. yine size ne? bir çok konu gibi kürtaj da çok hassas bir konu. böyle konularda hemcinslerinizin üstüne gitmenize hiç mi hiç anlam veremiyorum!
bugün binlerce çocuk ortalıkta kol geziyor, dağılmış ailelerden. nasıl üstleniyorsunuz bu durumlara gaz vermeyi ya. insanlara yardımcı olmak yerine hemen sorgu sual, hemen ayetler yazılır kim ne demiş falan... hey allahım ya... o çocuk da yaşasın bu çocuk da yaşasın. oldu, sonra? siz hiç bir yetiştirme yurduna gittiniz mi o çocuklar ne halde nasıl psikolojide. anne babaları olup da yurtlarda kalan bile binlerce çocuk var. ona doğur buna doğur. bütün çocukları melekler koruyor sanki. yok öyle bir dünya. milleti gaza getirmeyin. hele o çocuk istenmiyorsa daha bir sorun çünkü sorun çok ki istenmiyor.
kimileri de kürtaj oldum'un sonuna boş gebelikten diye ekliyor. bir insan niye bunu ekleme ihtiyacı hissetsin? o da sizin linç politikanızdan. millet derdini anlatmaya korkar oldu çünkü.
bi sınamadır gidiyor... hepiniz cennetliksiniz ne deyim...
amin canlarım amin.
aklı başında yorum yazanlara teşekkür ediyorum.
herkes fikrini söylemekte özgür diye biliyorum ben,
ayrıca soru sorduysan cevaplarda herzaman senin fikrine uygun olmayabilir canım , bu kadar sinirlenmeye gerek yok, bize neyse niye sordu ki ozaman, herhangi bir dr a da danışabilirdi, ayrıca kimsenin kötü niyetle yazdığını sanmam, tanımadığın birine kötülük etmek niye isteyesin ki, sadece fikrimi söyledim, bu konuda da özgür olduğumu düşünüyorum
ben de bebek sahibi olmaya çalışıyorum ama konu sahibini de destekliyorum. kimsenin şartı hayatı kocası diğerininkine benzemiyor. herkes kendi penceresinden bakıp yorum yapıyo sadece. sokaklr cam silen, dolanan selpak satan çocuk dolu. bu kadar kıyılamıyosa o canlara bu çocuklar da can. alıp evine götürenini görmedim ama. o yüzden uzaktan konuşması kolay geliyo bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?