• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kurtajla ilgili...

mecburen birlikte olmak zorundayim bir is bulup para biriktirene kadar. o evde yasiyorum ekmegini yiyorum adam yaklasiyor ne yapim yok mi diyim sokagami atsin.bosanicam ama simdi degil kendimi iyice saglam aldigim zaman. gidebilseydim zaten o evde durmazdim.

belki de bu süreçte evliliğini yoluna sokabilirsin
aynı evde istemediğin bir adama tahammül etmekten daha zor değil bir evliliği kurtarmak için çaba göstermek
gerçekten elinden geleni yaptığına inanıyor musun?
senin durumunda gerçekten olmak istemezdim.
bir kadın için cidden zor ve onur kırıcı olsa gerek.

belki de bu süreçte evliliğini yoluna sokabilirsin
aynı evde istemediğin bir adama tahammül etmekten daha zor değil bir evliliği kurtarmak için çaba göstermek
gerçekten elinden geleni yaptığına inanıyor musun?
senin durumunda gerçekten olmak istemezdim.
bir kadın için cidden zor ve onur kırıcı olsa gerek.

evliligimi yoluna sokmak gibi bir dusuncem yok. yapamiyorum ozur diliyor affet diyor ama guvenim kalmadi. kendi kendimi yiyor ha bugun ha yarin beni gercektede aldaticak diye.guvenim gitti.supheler icimi kemiriyor.gelecegimizi goremiyorum.

Hemen de nasil yargisiz infaz yapilmis ...

Arkadasin diger konusunu okuyun sonra yorum yapin lutfen ...
Kimse kimsenin ne yasadigini bilemez

Arkadas esiyle mutsuzsa bir cocuguyla zaten ne olacagi mechulse 2. cocuga da bunu yasatmaya hakki yok ve eminim kendisi de bu nedenle kurtaji dusunuyor

Belki esi zorla birlikte oldu nerden biliyorsunuz?
Belki korundugu halde hamile kaldi

Ve eger benim esim ondan ayrilmayayim diye birliktelik esnasinda kondomu cikarip atsin, beni istegim disinda bilincli olarak hamile biraksin ,
gunahi boynuna der gozumu kirpmadan aldiririm

Ayrica gunah olup olmayacagini Allahtan baskasi bilemez
Aldirmamak saygi duyulan bir kararsa, aldirmak da aynidir bence ...
Kisi kendi bedeni hakkinda karar verebilir diye dusunuyorum ...

Dogurup dogurup yurtlara atilan cocuklar var.
Eee ne oldu simdi guya kurtaj olup gunah islemedi yani oyle mi ?

Ilginc....

Arkadasim ben oglumdan sonra kizimdan once bos gebelikten kurtaj oldum
Uyutuyorlar ve uyandiginda kasiklarinda agri olacak...

kürtajda canın acır mı acımaz mı bi fikrim yok açıkçası.
benim anlamadığım kürtaj yaptıran kadınlara katil gibi davranılması. burda hamile kalmak için çok uğraşanlar var bu konu buraya açılmasın bile denmiş. belki bnde çocuk sahibi olabilmek için tedavi olucam bilmiyorum evli dğilim şu an ama kürtaj bir seçimdir.
bebek dünyaya getirmek üzere ayarlanmış robotlar değiliz biz kadınlar olarak. adam çocuk olursa benden boşanamazsın demiş rahat çünkü toplumda kürtaj tü kaka yapanlar acımasız katil, kadını çocuk yaparım kullanırım, elimde tutarım diye düşünen adam kocandır bakar çocuğa oluyor.
herkes kendini en iyi bilir. yaptırma cana kıyma diyelim burda belki kadın 2 çocuk mutsuz evlilik gidecek yeri olmaması derken bunalıp intiharı düşünür hale gelecek o zaman öldürme kendini o da günah senin hayatında böyleymiş mi dicez.
arkadaşım kendi kararını vermişsin sen zaten umarım en yakın zamanda hayatını yoluna koyar çocuğuna mutlu bir gelecek sağlarsın.

kürtaj olmak isteyenler çok tepki görür burda... pişman olacağına eminim konu sahibinin burda konu açtığına... kesin bir tartışma çıkar ve konu kapanır

Bende öğle düşünüyorum:)
Ama ne kadarda olumlu bakmazsak, keşke bazıları sessiz davransa.
Sonuçta bayan, alayimmi, almayayimmi diye sormuyor.
Direk hücum edip, saldırmak bazilari icin daha sevkli olsa gerek..

Ben konuyu görünce direk tahmin ettim.
,
Keşke küçük bir araşdirma yapmış olsaydi konu sayibi..

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende öğle düşünüyorum:)
Ama ne kadarda olumlu bakmazsak, keşke bazıları sessiz davransa.
Sonuçta bayan, alayimmi, almayayimmi diye sormuyor.
Direk hücum edip, saldırmak bazilari icin daha sevkli olsa gerek..

Ben konuyu görünce direk tahmin ettim.
,
Keşke küçük bir araşdirma yaşamış konu sayibi..

yaptim canim baktim internetten bebeklerin fotolarini dahi gordum. ama bunu gercekte yasamis kadinlardan ogrenmek istedim. sonucta internette her makaleyede guvenilmiyor.

ama konu sahibi tecavüze uğramamış. birlikte olma gündemleri olduğu belli bariyer korunma yöntemi uygulamasından
çok akıllıca bir yöntem çocuk sahibi olmamak için
benim anlamadığım boşanmak istediği sevmediği bir adamla gönüllü ilişki yaşaması
demek ki yeteri kadar boşanmayı düşünmüyor

konu sahibi bir önceki konusunda adamın ona yaklaşmadığından bahsetmiş.şimdi burda adam yaklaşıyor diyor

Hemen de nasil yargisiz infaz yapilmis ...

Arkadasin diger konusunu okuyun sonra yorum yapin lutfen ...
Kimse kimsenin ne yasadigini bilemez

Arkadas esiyle mutsuzsa bir cocuguyla zaten ne olacagi mechulse 2. cocuga da bunu yasatmaya hakki yok ve eminim kendisi de bu nedenle kurtaji dusunuyor

Belki esi zorla birlikte oldu nerden biliyorsunuz?
Belki korundugu halde hamile kaldi

Ve eger benim esim ondan ayrilmayayim diye birliktelik esnasinda kondomu cikarip atsin, beni istegim disinda bilincli olarak hamile biraksin ,
gunahi boynuna der gozumu kirpmadan aldiririm

Ayrica gunah olup olmayacagini Allahtan baskasi bilemez
Aldirmamak saygi duyulan bir kararsa, aldirmak da aynidir bence ...
Kisi kendi bedeni hakkinda karar verebilir diye dusunuyorum ...

Dogurup dogurup yurtlara atilan cocuklar var.
Eee ne oldu simdi guya kurtaj olup gunah islemedi yani oyle mi ?

Ilginc....

Arkadasim ben oglumdan sonra kizimdan once bos gebelikten kurtaj oldum
Uyutuyorlar ve uyandiginda kasiklarinda agri olacak...

cok tesekkurler desteginiz icin. gunah diyenlere birsey diyemiyorum onlar icin gunah olabilir .benim icin degil. gunahi sevabi artik dusunemez durumdayim. bu evlilik benim inanclarimi yok etmiskken benim allaha olan inancim bile sarsilmisken gunah sevap havada viz geliyor.benim dusundugum ne kadar aci yasiyacagim. operasyon sonrasi kendimi cok kotu hissedermiyim yanimda birileri gelmesi gerekicek kadar olurmu agrim. nette birkac yerde birileri size eslik etmeli diyorda ondan soruyorum.

daha cok yeni evde yapabilecegim birseyler biliyormusunuz peki dusmesi icin?bitki cayi felan ise yararmi acaba

internetten baktim bayag bir bitki cayi ictim ama yok hicbi agrim sizim yok dusmuyor sanirim .bitki caylari hamilelikte zararsiz bosuna korkutuyolar kadinlari. maydonoz suyu ictim vs...hicbirsey olmuyor.

ya madem kararını verdın gıt adam gıbı bı hastanede yaptır
kendını mı öldürmek ıstıyorsun nette yazanlara ne ınanıyorsun kı

konu sahibi bir önceki konusunda adamın ona yaklaşmadığından bahsetmiş.şimdi burda adam yaklaşıyor diyor

arkadasim hepinize tek tek cevap yazmak zorunda birakiyosunuz beni.o beni sanalda aldattigini ogrenmeden onceydi. simdi ogrendim pesimde kopek oldu. k...mdan ayrilmiyor. bense nefret ediyorum. oldumu.

Kimse konu sahibilerinin önceki konularını okumakla yükümlü değil.
Burada anlatılan neyse, ifade şekli nasılsa ona göre yorum yapılıyor.

Hepimiz kendi bedenlerimiz üzerinde hakka sahibiz evet.
Kürtaj elbette bir seçimdir.

Ama korunmak veya böyle bir durumda korunmaktan da önce, bu kadar negatif olduğun adamla aynı yatağı paylaşmamak daha öncelikli bir seçimdir.

Ben kürtaja son derece karşıyım.
Tecavüz durumları veya çok özel durumlar haricinde bu konuda da son derece katıyım.

Kimse kimseyi yargılama hakkına sahip değilse, mümkünse düşünceler fikirler de yargılanmasın.

Son düzenleme:
Hic bir kadin keyfinden kurtaji dusunmez.
Dusunuyorsa elbet bir nedeni vardir .
Asip kesmeden once nedenini sorgulamak gerekir
Konu sahibi yaptirip yaptirmayayim mi diye sormamis zaten
Mudahale sirasinda neler yasayabilecegini sormus...

Onceki konusunu ben de su an okumadim zira onceden biliyordum
ve durumuna cok uzulmustum ...

Son düzenleme:
ben bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj olmuıştum.genel anestezi olduğundan canın acımıyor tabiki birşey hatırlamıyorsun.uyandığında da birkaçgün kanaman oluyor.onun dışında aldırmak istemen hakkında yorum yapmak istemiyorum ben

Sorunuzun cevabını ben de bilmiyorum ama ben de kürtaj olmak için giden kadınlara devlet hastanelerinde çok kötü muamele edildiğini okumuştum. Kesin kararınızı verirseniz ve imkanınız varsa özel hastanede bu işlemi yaptırmanız sizin açınızdan daha iyi olur diye tahmin ediyorum.
Çok önemli bir karar veriyorsunuz. Ne kadar vaktiniz var bilemiyorum ama mümkün olduğunca sağlıklı düşünmeye çalışın. Dediğinizde çok haklısınız; o bebeği bu dünyaya getirdiğinizde belki öyle şeyler yaşayacak ki doğmamasının daha iyi olacağını düşünüyorsunuz. Kesin böyle olacak diyemeseniz de ne yaşadığınızı sizden iyi kimse bilemez. Kimse güle oynaya ben kürtaj olmaya gidiyorum demiyordur.
Ama aynı zamanda bu çok ciddi bir karar. Geri dönüşü olmayan bir şey. Eğer kararınızdan emin olmazsanız ömür boyu bunun üzüntüsünü yaşayabilirsiniz. Kimsenin sizi yargılamaya hakkı yok, yargılasa da kulağınızı tıkadığınız anda iş biter. Ama siz bu karardan pişman olursanız iç sesinizi susturmak başkalarını duymamak kadar kolay olmayacak. Araştırdığım kadarıyla bu konuda kesin karar vermiş olan pek çok kadın sonrasında pişmanlık yaşıyor.
O yüzden lütfen hangisine karar verirseniz verin mümkün olduğunca sağlıklı bir karar almaya çalışın. Bir de son olarak bu bebeği istemiyorsanız da düşük yapmayı denemeyin. Bu çok tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Ölümle sonuçlanabileceği gibi geri dönüşü olmayan hasarlara da neden olabilir. Önünüzde devam eden bir hayat var, amaçlarınız var. Ayrıca da sizin bir çocuğunuz daha var ve onun da size çok ihtiyacı var. Kolaylıklar diliyorum.

Son düzenleme:
Merhaba;
Allah yardımcınız olsun.Herkes kendi yaşadığını biliyor o yüzden sizi anlamaya çalışsamda elimden gelen sadece sizin dua etmek.Kürtaj konusuna gelince,ben maalesef geçtiğimiz aylarda bebeğimin kalp atışları olmadığı için bir kürtaj yaşadım.İşlem sırasında hiçbirşey hissedilmiyor kolunuzdan ilaç verip bayıltıyorlar.Uyandığınızda herşey bitmiş oluyor sonrasında da kişiye göre değişsede çok uzun sürmeyen bir kanama yaşanıyor.İşlem için iyi bir doktor ve hastane seçmenizde yarar var kısa bir işlem olsada kendi içinde riskleri var.Umarım hayatınızdaki herşey yoluna girer.

ha karnında ki ceninin canını aldın ha şuan hayatta olan oğlunun canını aldın aynı değişen hiçbir şey yok...sen karnında ki o yavrunun canını alıcaksın peki ya sonra nerden biliyorsun hayatında ki çocuğunuda kaybetmeyeceğinii...Rabbim o kadar büyük ki derdi veren dermanıda verir...Her çocuk nasibi kısmeti ile gelir...Hadi diyelim aldırdın bu vicdan azabı ile nasıl yaşayacaksın be arkadaşım...Karnında o kadar mucizevi birşey var ki...Millet evlat sahibi olmak için doktor kapılarında bekliyor...Şuan yanında olan çocuğun ağlasa canı yansa canından can gider canın yanar dimi peki karnında ki çocuğun bundan farkı ne..? O masaya oturduğunda duymayacak mısın yavrununun feryadını...Belki bu senin bir sınavın pes etme sabret gün doğmadan neler doğar belki evliliğin düzelecek, belki bu Allah tarafından bir vesile sizin için...Merak etme derdi veren dermanınıda veriyor...Rabbim hakkında hayırlısını versin....

internetten baktim bayag bir bitki cayi ictim ama yok hicbi agrim sizim yok dusmuyor sanirim .bitki caylari hamilelikte zararsiz bosuna korkutuyolar kadinlari. maydonoz suyu ictim vs...hicbirsey olmuyor.

Sen normal değilsin :53: Böyle çocuk düşürülmeye mi kalkılır bu ne eziyet kendine gel :53:

Evet canın çok acıyacak, evet kalbin çok çok acıyacak, bir ömür evlat acısı yaşayacaksın, üstelik kendi elinle hayatına son verdiğin evladının acısını yaşayacaksın

Geleceği hiç birimiz bilemeyiz o yüzden şöyle kötü olacak, böyle kötü olacak diye avutma kendini

Eşinle boşanırsan, nafakanı alırsın, iki çocuğunla yaşarsın. Eşinle boşanıyorsun diye çocuğu neden ölüme gönderiyorsun ki.. Bi çare bulunur elbet..

Gerçi sen vazgeçip de çocuğu doğursan, ona kötü davranırsın belki

O yüzden net bir şey söyleyemiyorum..

kurtaj olanlar tecrubelerinizi yazin lutfen .caniniz cok yandimi nasil oluyor. sonrasi nasil oluyor psikolojik olarak cok kotu olurmuyum?

canım başından gecenler zor bi durum olmalıki bu cocugu aldırmayı düşünüyosun. içim cız etmedide degil.bi düşün allahın aldıgı canı bi başkasının almasını onu illa kollarında hissetmek önemli degil annelik ilk rahme düşünce başlarr allahım senin en kısa zamanda dogru karar vermeni saglar.inşallah allahım yar ve yardımcın olur iyi düşün iyi karar ver allaha emanetsin.

Soylediklerin cok sasirtici. Kurtaja karsiyim evet ama senin psikolojinin de saglam oldugunu dusunmuyorum. Onu aldiracak kadar dusunmuyorsan, sevmiyorsun demektir. Kurtajin fiziksel acisi sorun degil, ruhsal acisiyla nasil basa cikacaksin sen onu dusun ama yine de karar senin.

Back