• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kurtajla ilgili...

Herkesin günahı da vebali de kendi boynuna, kimse kimseyi yargilamaya calismiyor burda
Ama son kez söyleme gereği hissettim evet her kadın kendi bedeninden sorumludur ama kürtaj bir dogum kontrol yöntemi değildir o bebeği de siz yaratmiyorsunuz ,
Dini acidan 6 hft olmadan aldırmak zorundasınız , ister inanın ister inanmayın Allah'ın kanunu böyle

Herkesin günahı da vebali de kendi boynuna, kimse kimseyi yargilamaya calismiyor burda
Ama son kez söyleme gereği hissettim evet her kadın kendi bedeninden sorumludur ama kürtaj bir dogum kontrol yöntemi değildir o bebeği de siz yaratmiyorsunuz ,
Dini acidan 6 hft olmadan aldırmak zorundasınız , ister inanın ister inanmayın Allah'ın kanunu böyle

ben rahme düştüğü anda aldırmak günahtır diye biliyorum ama...bence sizin yanlışınız var bu konuda

Kadınlar çocuk doğurmakta bile erkeklere güveniyorsa daha çok bebek katliamları duyacağız buralarda...Allah aşkına Rabbim sana o bebeği verdiyse bunda bir hayır vardır. Allah korusun bunu aldırdın diyelim diğer evladını kaybettiğinde hangi vicdan azabıyla yanacaksın? Aldırdığın çocuğunun mu yoksa belkide bedelin olan diğer evladını kaybettiğinemi. İnsan Allahtan sonra yanlız kendine güvenmeli...Yinede Allah yardımcın olsun kardeşim ama iyi düşün...

merhaba hanimlar hamile oldugumu ogrendim .1 tane cocugum var 2 istemiyorum.esime guvenmedigim ve bu evliligimin devamini gormedigim icin aldirmayi dusunuyorum.sizlere sormak istedigim kurtaj olan arkadaslar nasil oluyor cok aciyormu ne gibi sorunlar yasaniyor biraz bilgi verirmisiniz.

ben bekarım bu konuda bilgim yok fakat nerde nasıl yaptıracaksınız bu işlemi ben devlet yasakladı diye biliyorum bir kaç kere haberlerde görmüştüm kürtaj yapan doktoraları yakaladılar üstelikte bir cana kıymak kolaymı eşiniz sizi zorladıysa ilaç alsaydınız eşiniz ilaç almayın diye elinizimi tuttu nerden haberi var anlayamadım bu ne rahatlık böyle bu rahatlıkla acı cekmezsiniz bence

Canim konu sahibi senin o rahmine dusen bebek icin nerdeyse 1 senedir yapmadigim sey kalmadi hala bir sonuc yok hemde bir gebeligimi kaybettim maalesef :(
Allah isteyene versin istemeyene vermesin diyorum ama cok iyi dusun daha sonra pisman olmucagindan emin ol once derim ben

konunu okumuştum canım yorum da yazmıştım sorunlarını biliyorum nasıl bir ruh halinde olduğunu da biliyorum hayat senin tabii karar da senin ama yine de bebeğini aldırmamanı öneririm Allah verdiyse vardır bir hikmet diye düşün.çocuklara kıyamıyorum ben:50:

konuya çok fazla tepki verilmiş ve verilen tepkileri kendi adıma gereksiz buldum
bazı arkadaşlar ertesi gün hapı demiş ya arkadaşlar herkes ertesi gün hapı diye bişey bilmiyor
bilmeyende var belki konu sahibi hayatında ertesi gün hapı diye bişey duymadı
hadi kullandı işe yaramayanlarda var bu kısımlarını zaten sormamış bize
bizden kürtaj sonrası ögrenmek istiyor
hamileyken kanamamdan dolayı 1 gece ETLİK ZÜBEYDE dogum evinde yattım
korkutmak gibi olmasın ama herkes çıglık çıglıktı korku filmi aratmadı
benim gebeligim ilerledigi için düşük riskim yoktu ama düşük yapan 3 arkadaşla aynı odada yattım
birisi lavaboda parça şeklinde düşük yaptı gece 12 civarı 4 civarı Allahın cezası nöbetçi dr geldi kızı kürtaja götürdü
kız sayılayarak geldi geldiginde yarı baygındı uyandırdım serumu bitince bişeyler yedi agrısı vardı ve de kanaması
bi bayanı sürekli elle muayne ederek sabaha kadar bagırta bagırta düşük yaptırdılar
onuda sabah ben çıkış işlemlerini yaptırırken kürtaja götürdüler
bayan kalkamıyordu resmen işkence gibiydi zorla sürükleyerek götürdüler
onun için güvendigin özel bir hastaneye git
aynı zamanda psikolojik destek almanı tavsiye ederim
bide eşim kürtaj konusunda ne diyor merak ettim

:( keşke biraz daha dikkatlı olsaymışsın canm mesela spiral fln taktırsaydın..tabi herkesin sana saygı duyması gerek senin hayatın.. ama biraz daha düşün bence.. şimdi kalbide atmaya baslamıştır onun.. şahsen ben 3 aylık hmileyim ..eşimle ayrılma noktasınada gelsek o bebege kıyamam onun sucu günahı neki .. herşeye ragmen doğururum onu bakarım bi başıma.. o cana kıyarsan eğerki sefaatcin olmaz diger dünyada ..sorar hesabını anne neden kıydın bna diye :( belkide hamilelgmden we hormonlarımdan dolayı böyle dşünüyorm ama .. ne biliyim ya ..dayanamıyorm böyle şeylere :((

konuya çok fazla tepki verilmiş ve verilen tepkileri kendi adıma gereksiz buldum
bazı arkadaşlar ertesi gün hapı demiş ya arkadaşlar herkes ertesi gün hapı diye bişey bilmiyor
bilmeyende var belki konu sahibi hayatında ertesi gün hapı diye bişey duymadı
hadi kullandı işe yaramayanlarda var bu kısımlarını zaten sormamış bize
bizden kürtaj sonrası ögrenmek istiyor
hamileyken kanamamdan dolayı 1 gece ETLİK ZÜBEYDE dogum evinde yattım
korkutmak gibi olmasın ama herkes çıglık çıglıktı korku filmi aratmadı
benim gebeligim ilerledigi için düşük riskim yoktu ama düşük yapan 3 arkadaşla aynı odada yattım
birisi lavaboda parça şeklinde düşük yaptı gece 12 civarı 4 civarı Allahın cezası nöbetçi dr geldi kızı kürtaja götürdü
kız sayılayarak geldi geldiginde yarı baygındı uyandırdım serumu bitince bişeyler yedi agrısı vardı ve de kanaması
bi bayanı sürekli elle muayne ederek sabaha kadar bagırta bagırta düşük yaptırdılar
onuda sabah ben çıkış işlemlerini yaptırırken kürtaja götürdüler
bayan kalkamıyordu resmen işkence gibiydi zorla sürükleyerek götürdüler
onun için güvendigin özel bir hastaneye git
aynı zamanda psikolojik destek almanı tavsiye ederim
bide eşim kürtaj konusunda ne diyor merak ettim

Allah belalarini versin bunlarin !
Bir de doktorum hemsireyim diye gezerler ortalikta (insan olanlari tenzih ederim)

insanliktan nasibini almamis yaratiklar!
Kurtaj olmaya gelen kadina boyle davraniyorlar da , acaba kendi yaptiklarinin Allah katinda kurtaj kadar gunah sayilabilecegini tahmin edemiyorlar
mi?
Biri kul hakkiysa digeri ne peki?

Kurtaj yasasi hala ayni degismedi arkadaslar
Yasal sure 10. haftaya kadar...

Son düzenleme:
bi arkadaş devlet yasakladı falan demiş öyle bişey yok, bu insan haklarına aykırı bi kere, bi kadını zorla doğurmaya teşvik edemezsiniz, başbakanımızın güzide konuşmaları neticesinde devlette bu işi narkozsuz vs yaparak caydırıcı olmaya çalışıyolar ama yasaklama diye bişey söz konusu olamaz, ayrıca koca imzası işide çok gereksiz çocuğu önce anne ister yaa,o taşıyacak 9 ay, istemeyen bi kadın için o mide bulantıları ağrılar rahatsızlıklar eziyetten başka bişey olmaz, bebek istemek ne kadar normalse istememekte o kadar normaldir, bu konularda dini yorum yapmak isteyenler illaki çıkacaktır ama herkes sizin kadar inançlı olmayabilir kimi insanlar %100 dini açıdan yaşarlar hayatlarını kimileri sadece inançlıdır,ya da inançsızdır ne kadar eğreti oldu bu konu yaa

merhaba hanimlar hamile oldugumu ogrendim .1 tane cocugum var 2 istemiyorum.esime guvenmedigim ve bu evliligimin devamini gormedigim icin aldirmayi dusunuyorum. sizlere sormak istedigim kurtaj olan arkadaslar nasil oluyor cok aciyormu ne gibi sorunlar yasaniyor biraz bilgi verirmisiniz.

kurtaj olanlar tecrubelerinizi yazin lutfen .caniniz cok yandimi nasil oluyor. sonrasi nasil oluyor psikolojik olarak cok kotu olurmuyum?

daha cok yeni evde yapabilecegim birseyler biliyormusunuz peki dusmesi icin?bitki cayi felan ise yararmi acaba

mecburen birlikte olmak zorundayim bir is bulup para biriktirene kadar. o evde yasiyorum ekmegini yiyorum adam yaklasiyor ne yapim yok mi diyim sokagami atsin.bosanicam ama simdi degil kendimi iyice saglam aldigim zaman. gidebilseydim zaten o evde durmazdim.

internetten baktim bayag bir bitki cayi ictim ama yok hicbi agrim sizim yok dusmuyor sanirim .bitki caylari hamilelikte zararsiz bosuna korkutuyolar kadinlari. maydonoz suyu ictim vs...hicbirsey olmuyor.

evliligimi yoluna sokmak gibi bir dusuncem yok. yapamiyorum ozur diliyor affet diyor ama guvenim kalmadi. kendi kendimi yiyor ha bugun ha yarin beni gercektede aldaticak diye.guvenim gitti.supheler icimi kemiriyor.gelecegimizi goremiyorum.

yaptim canim baktim internetten bebeklerin fotolarini dahi gordum. ama bunu gercekte yasamis kadinlardan ogrenmek istedim. sonucta internette her makaleyede guvenilmiyor.

arkadasim hepinize tek tek cevap yazmak zorunda birakiyosunuz beni. o beni sanalda aldattigini ogrenmeden onceydi. simdi ogrendim pesimde kopek oldu. k...mdan ayrilmiyor. bense nefret ediyorum. oldumu.

[COLOR="#66066"]

Bende bunlari okuduktan sonra rahatca aldir diyenleri anlamiyorum. Burasi saglik ocagi klinigi degil. Burda cok cok yorum yazilir. Kaldi ki psikolojik boyutunu da sormus konu sahibi bir yorumunda. Zaten aldir ya da aldirma demiyorum. Boyle kesin kesin konusamam, konusanlari da hic anlamam.

Gunahini sevabini bir yere birakiyorum. Cidden normal gelmiyor bana yazdiklarin, lutfen cok dusun . Artisini eksisini , pisman olup olmayacagini bir dusun. Suan cok sinirlisin kocana. Bu sinirle bu cocugu aldirmaya kalkiyorsun, sonra pisman olabilirsin. Belki de pisman olmazsin bunu kesin olarak sen de bilemezsin. Lutfen cok iyi dusun. Saglikli karar vermen icin bir uzmana danis gerekirse. Kararin ne olursa olsun, pisman olmaman dilegiyle.

Sevgiler.
[/COLOR]

Yaşayacaklarınızı önceden tahmin edebiliyosunuz maşallah.. Evlenmeden önce kocanızın sizi aldatacağını da biliyomuydunuz?
Bebek doğarsa şöyle olacak, böyle olacak diye senaryolar yazmışsınız..
Gaybı Allah bilir, siz değil!
Bir cana kıymak bu kadar basit olmamalı..

Burada kimse aldir demedi
Ama konu sahibinin durumunu bilmeden
aldirma, gunah islersin bu cinayet, sadece canim yanacak mi diye sormasina bile tepki gosterenlere tepki gosterildi

Bu tepkiler gelmeseydi konu sahibinin cani ilan edilmesine ramak kalmisti

Kadin zaten saglikli dusunemiyor su an
bunlari yazarak kararindan vaz mi gececegini saniyorsunuz?

Evet belki vazgececek salim kafayla dusundugu zaman

Vazgecmezse de emin olun anneligi tatmis bir kadinin bu karari almasi cok zordur ...

Burada kimse aldir demedi
Ama konu sahibinin durumunu bilmeden
aldirma, gunah islersin bu cinayet, sadece canim yanacak mi diye sormasina bile tepki gosterenlere tepki gosterildi

Bu tepkiler gelmeseydi konu sahibinin cani ilan edilmesine ramak kalmisti

Kadin zaten saglikli dusunemiyor su an
bunlari yazarak kararindan vaz mi gececegini saniyorsunuz?

Evet belki vazgececek salim kafayla dusundugu zaman

Vazgecmezse de emin olun anneligi tatmis bir kadinin bu karari almasi cok zordur ...

[COLOR="#66066"]

Fiziksel olarak aci cekecek miyim diye dusunmesini abes buldum.[Aslinda fiziksel aciyi dusundugu de yok, asil dusundugu psikolojik aci, onun ustunu kapatmaya calisiyor, o kadar sinirli ki ne yapacagini tam goremiyor] Bunu da dile getirdim. Oteki arkadaslar da dile getirebilir, sende bende. Asla cani diye bir yakistirma yapmadim. Neredeyse her topik ikiye ayriliyor. Bazen bir tarafi yuh' larken asil konudan sapiyoruz.

Zor bir karar , o noktaya gelmis olmasi ve bunu dusunmesi Allah gostermesin cok zor ama konu sahibi icin ne kadar saglikli bir karar iste o tartisilir. Tabi bizim tarafimizdan degil, bir uzman gozuyle tartisilir.

[/COLOR]

Son düzenleme:
Daha birkaç gün oldu ancak, doğurduğu bebeği çöp konteynırına atan kişilere (daha çok da onu doğuran kadına) ağız dolusu beddualar ettiğimiz. Keşke o katiller kürtaj yaptırmış olsalardı da bir bebek katledilmeseydi bilinçsiz ebeveynleri tarafından.

Kürtaj konusuna bu başlıkta olduğu gibi çılgınca yaklaşmak, kürtaj yaptırmak isteyen kişiye ağız dolusu hakaret etmek, olayı mutlaka dini boyuta çekmeye çalışmak, istemediği ya da bakamayacağı -bir bebeğe henüz dönüşmemiş- embriyoyu aldırmak istediği için kadını canilikle itham etmek, her kadının hamile kaldığında mutlaka doğurması gerektiğine kendisini ikna etmek, kadına vicdani, ahlaki baskı yapmak, embriyonun haklarını kadının haklarından üstün görmek ve başarısız doğum kontrolü uygulamalarının tüm günahını kadına yükleyip kadını alabildiğine azarlamak ve aşağılamak sizlere normal gelebilir ama bana gelmiyor şahsen. Kürtajın yasaklanması, kürtaja olan toplumsal baskı arttıkça sahipsiz, anne babasız bebekler, katledilen bebekler ve çocuk düşürmek için kendi sağlığını riske atan kadınlarla dolar bir toplum. Bu mu istenen şey? Bu mu sağlıklı ve arzu edilir tablo?

Her insan önce kendi haklarını gözetmek konusunda serbest olmalıdır, bir insanın acı çekmek istememesinin neresi anormal ve kınanası? Buradaki konu sahibinin kötü giden evliliğini bir kenara bırakalım sadece bir insanın bebek sahibi olmak istememesi bile kürtaj hakkı için yeter sebeptir. Kimse istemediği bir bebeği doğurmaya zorlanmamalı, doğum kontrol yönteminin başarısızlığı sadece kadına ait de değil üstelik?

O nedenle lütfen ama lütfen yorum yaparken kimse kimseyi aşağılamasın, kimse kimseyi özellikle de konu sahibini azarlayarak ego tatmini yapmasın, kimse bebek sahibi olmamasının yükünü bu kadını ezerek çıkarmaya çalışmasın mümkünse. Çok çirkin cidden.

Bir anlik ofke insan oglunu hangi noktaya getirebiliyor....
Dini boyutundan once vijdan boyutunu dusunmeli insan....
Bii anlik sinirle belkide omru boyunca bunun vijdan azabini
Cekeceksin.... Herseyden once eksilerini artilarini dusun bir can
Yok olmadan hele bu sizin caninizdan bir parcaysa.....

2 hafta önce teyzem kürtaj oldu sağlık sorunlarından dolayı bebeği aldırmak zorunda kaldı
ilk gün ağrısı oldu ağrı kesici aldı öyle aman aman bi acı çekmedi
ama psikolojik olarak oldukça fazla etkilendi
kaç zaman ağladı hatta zorunluluk olmasına rağmen pişman oldu
teyzem kendi canı pahasına bile olsa keşke aldırmasaydım dedi
eminim sizde pişman olacaksınız

Arkadaşlar,kOnu sahibi ben bu çocuğu doğurursam ona hiçbir şekilde bakamam sokağa atıveririm demiyorkii..Mutsuz bir evlilikte büyütmek istemiyorum diyor.Kendince tabiki haklıdır ancak ya mutsuz evliliği sonlandıracak yada eşiyle problemlerini çözmeye çalışacak kendi ve çocuğu için birinden birin yapması gerekir.oda üzgündür eminim ki ÇÜNKü bebeğinin kokusunu içine çekmiş Onu sarıp sarmalamış hiçbir annenin isteyereK kürtaj olacağını bende zannetmiyorum.Tabiiki bu konuda kendisinin karar vermesi gerekiyor.Tercih yapılırken elbetteki kendince düşüncelerine,yaşam standardına ve en önemliside inançları gereği bütün yaşayabileceği sorumlulukları göze almak demektir.Ve elbette ki sırası geldiğinde kararı ne olursa olsun bundan kaçamayacak ve eninde sonunda yüzleşmek zorunda kalacaktır.
Arkadaş,boşanıp boşanmamak konusunda kararsızve bebeği aldırma konusundada yaşayacağı sıkıntılar hakkında kararsız baksanıza saçma sapan şeyler düşünür uyguluyor.1. çocuğun bile gözü görmüyor çünkü O şu anda bir boşlukta ciddi anlamda psikoloji etkilenmiş ve kürtaJ Sonrasıda olabileceK psikolojik sıkıntıları soruyor.Buradaki herkes bayanın psikolojisinin ciddi anlamda îyi olmadığınin farkında ve herkesin bu tarz konularda kendini onun yerine koyduğunda yada yakinen şahit olduklarI böyle bir durumda yapacakları yorum elbette kendi yaşam standartlarınave dini inançlarına göre değişir.Birbirine yakın olmakla beraber farklı yorumlanabilecek yorumlar olabilir.Ancak,herkesin ortak noktası bayana yardımCI olmaktır .Sizler kürtaja karşı olmayarak konuyu yurtlara,sokağa atılan çocuklara,çöp konteyrna atılan bebekler örnek veriP konu dışına çıkıp olayı tartışmaya yada benim düşüncem böyle benim düşüncelerim sonuna kadar doğru gibi bir ispata girip aksini düşünen insanlara kendinizce doğru olanI yaptırmaya yada onların yorumlarına yazı yazmaya gerek yok. hepimiz bırakalım da arkadaş için yardım etmeye çalışalım.Siz kürtajla ilgili bilgi verip kendisin desteklediğini2i söyleyebilirsiniz Tabii ki bir başkası da kürtaj sonrasında olabilen psikolojik sorunlardan bahsedebilir.Herkesin doğrusu düşüncesi farklıdır.Tercih doğrusuyla yanlışıyla konu sahibine aittir.Tercih ne olursa olsun yaşamak zorunda kalacağı sıkıntılar gibi...

Keşke tüm bebekler dünyaya gelme şansına sahip olsa, keşke dünyaya gelen bebekler sağlıklı, huzurlu bir ortamda büyüyebilse ama...

Evliliği yolunda gitmeyen bir kadını kürtaj olmak istiyor diye yargılamak, aşağılamak bizim haddimiz değil, lütfen kürtajla ilgili dini ve vicdani yorumlar yerine tıbbi tecrübeleriniz varsa paylaşın.

Konu sahibesi,
hakkında hayırlısı neyse o olsun fakat burada sorularınıza tam olarak cevap alabileceğinizi sanmıyorum, bir kadın doğum uzmanıyla görüşmenizde fayda var.

Back