• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kurtajla ilgili...

ayrılmayı düşündüğün bir adamla kafanda bitmiştir her şey
boşanma planları yapılıyorken ve bu kadar uzaklaşmışken bir adamdan aynı yatağa girme fikrini anlamıyorum ben.
demek ki hala kurtarabileceğiniz bir şeyler, bir umudunuz var
yoksa bir kadın istemediği bir adamla neden sevişsin.
kürtaj ve boşanma fikrini tekrar gözden geçirin derim.

Amonra eşine tecavüz eden adamlar varmış be canım,konu sahibini tenzih ediyorum bize çok uzak bi kavram ama bunu yaşayan kadınlar varmış ne acı

korunuyordum dogum kontrol hapina baslamistim hergun aliyordum . esim kondom son anda atti engel olamadim . cocuk olursa benden ayrilamassin dedi. zorla oldu anladinmi.

Yanlış anlamada benı,
boşanmak ıstıyorum felan dıyorsun, bence durumun okadar da kötü değıl, eğer boşanmak ısteseydın o adamla aynı yatağa gırmezdın değıl mı
evet doğru, bazı yöntemler ışe yaramıyor yıne kaza sonucu hamıle kalınabılıyor

ayrılmayı düşündüğün bir adamla kafanda bitmiştir her şey
boşanma planları yapılıyorken ve bu kadar uzaklaşmışken bir adamdan aynı yatağa girme fikrini anlamıyorum ben.
demek ki hala kurtarabileceğiniz bir şeyler, bir umudunuz var
yoksa bir kadın istemediği bir adamla neden sevişsin.
kürtaj ve boşanma fikrini tekrar gözden geçirin derim.

evet benim icin hersey bitti. icimde surekli acabalarla yasayamam. banada cocugumada zarar veriyor bu durum.esimle birlikte olmak istedigimden degil mecburiyetten. gidecek yerim olmadigindan. kendimi saglama alana dek kopruyu gecene dek essege dayi demek gibi. cok sogudum birde bana sor nasil yattigimi . allah kimseye yasatmasin.

ben anlamadim olayi
bo$anma surecinde oldugun adamla birliktelik ya$adin, oda son anda kondomu çikartti
e dogum kontrol hapina noldu bu arada

neyse bunun oncemi yok
dogunca evlatlik verseniz olmazmi ?
o minik eller ayaklar için hayatlarini ortya koyan kadinlar çok ..

ke$ke aciyomu diye dr a sorsaydin
buradaki anne adaylari yada anneler yada kizlar sana alki$ tutmuycak sonuçta bu konuda , tepki alacagin belliydi burda
bu yuzden sert çiki$man anlamsiz yapilan yorumlara ..

ben yasadiklarimi bilirim kimsenin ne soyledigi onemli degil. kendi basimayim bilgisayari kapatinca.

Katiliyorum, ayni zamanda yanlış bulsamda,
Diyer tarafdanda hic bir şey düşünemiyorum, çünkü belki doğru bir karardir.. kim bilir!
Fakat burdakiler bazen güzel saldira bilirler.
Ben bu yüzden uyarmişdim..

evet benim icin hersey bitti. icimde surekli acabalarla yasayamam. banada cocugumada zarar veriyor bu durum.esimle birlikte olmak istedigimden degil mecburiyetten. gidecek yerim olmadigindan. kendimi saglama alana dek kopruyu gecene dek essege dayi demek gibi. cok sogudum birde bana sor nasil yattigimi . allah kimseye yasatmasin.

Zorluyor mu sizi?
Hiç akrabanız yok mu gidebilecek?

Bunlardan daha önemlisi, eğer zorlama gibi bir durum varsa bunun adı tecavüzdür ve suçtur.
Hiç bir şeyi zorla yaşamak zorunda değilsiniz.
Gerekirse sığınma evine gidin.

kurtaj olanlar tecrubelerinizi yazin lutfen .caniniz cok yandimi nasil oluyor. sonrasi nasil oluyor psikolojik olarak cok kotu olurmuyum?

Bi bebeği öldüreceksiniz bi zahmet bozulsun moraliniz. Burada çocuğunu kaybeden, yıllarca uğraşıp anne olamayan insanlar var. O yüzden bu konu bu foruma açılmamalı. Gidin doktora sorun bunları bizim de sinirimizi bozmayın.

1-kürtaj basit bir işlem olmasına rağmen ardında bıraktığı izler sizi çok fazla etkileyebilir...
2-hastahaneye giderken yaşadığınız karmasık duygular uzun bir süre sizi ikileme düşürecektir son ana dek eğer bu bebeği istemiyorum derseniz derimki iki kez düşünün faydası var
3-karnınız dolu gittiğiniz hastahaneden çok kısa bir süre sonra hem eliniz hemde karnınız boş çıkınca yaşadığınız pişmanlık anlatılamaz
4-dünyadaki hiç birşey onun yokluğu kadar canınızı yakamaz çünkü onun hayatına siz karar vermişsinizdir
5-geceler boyunca rüyalarınızdan hiç çıkmaz hep gözünüzün önündedir ağlamaları hiç dinmez ne kadar olduğu önemsizdir küçük bir bebek yada büyük
6-buna sizi mecbur eden herşeyden nefret edersiniz her ay yeniden gebe kalmayı ümitle beklersiniz ama bu hemen olmayıp zamana ihtiyaç duyabilir
7-eger adetinizi göz yaşalrı eşliğinde karşlarsınız birdaha hamile kalamama korkusu sizi yer bitirir hamile elbisesi satan biyerin önünden geçemezsiniz diğer hamilelere özenirsiniz her hamile kadın gördüğünüzde göz yaşlarınızı tutamazsınız....
8-heleki doğumunun yaklaştığı tarihi heapladıysanız ve yakınlarınızda o tarihlerde doğum yapan bir başka kadın varsa elinizde olmaadan kıskanırsınız
9-hayatınızın daha yolunda gitmesi için belki zamanı olmadığı için belki siz yada eşiniz hazır olmadığı için verdiğiniz bu karar hayatınızı yoluna diil tersine çıkmaza sokar
10-asla bebeğinizden vazgeçmemeniz gerektiğini geçte olsa anlar şartlardan hatta bunu yapan doktordan bile nefret edersiniz
11-unutmayınki bu asla bir doğum kontrol şekli diil ve yapılması gereken en son şeydir

En yakın arkadaşım da uzun bir süre önce kürtaj oldu,bende yanında ona destek olmak için gittim.
Kürtaj sırasında bir şey hissetmedi. Kürtajdan sonra ilk 15 gün cinsel ilişki yasak.
2 hafta havuza,banyoya da girmedi.
Arkadaşıma lokal anestezi ile yapıldı. işlem 10-15 dakika sürüyor, zaten kürtajdan sonra hemen uyanılıyor.
Psikolojik olarak dersen yıllar geçmesine rağmen hala arkadaşım o anın etkisinde..
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Çok iyi düşün..

Amonra eşine tecavüz eden adamlar varmış be canım,konu sahibini tenzih ediyorum bize çok uzak bi kavram ama bunu yaşayan kadınlar varmış ne acı

ama konu sahibi tecavüze uğramamış. birlikte olma gündemleri olduğu belli bariyer korunma yöntemi uygulamasından
çok akıllıca bir yöntem çocuk sahibi olmamak için
benim anlamadığım boşanmak istediği sevmediği bir adamla gönüllü ilişki yaşaması
demek ki yeteri kadar boşanmayı düşünmüyor

arkadaşlar birbirimizi yargılamadan önce düşünelim, hepimiz birbirimizden farklıyız farklı hayatlarımız kültürlerimiz inançlarımız sıkıntılarımız var, ama hepimiz kadınız, hangi kadın güle oynaya kürtaj olur, ataerkil toplum korunma görevini kadına yüklemiş, anne olmamız evlenmemiz boşanmamız hepsi bi dert,annemde 34 yaşında şeker çıktı yoğun ilaç ve insülin tedavisi gördü o sırada hamile olduğunu öğrendik çokta istiyoduk ama doktoru sağlıklı doğmaz dedi,annem ağlaya ağlaya bi kaldı ama hayat işte...

daha cok yeni evde yapabilecegim birseyler biliyormusunuz peki dusmesi icin?bitki cayi felan ise yararmi acaba

arkadaşım sen iyi misin? orta çağda mı yaşıyoruz?
kendini mi öldüreceksin?
karnındakinden kurtulmak istersen geride kalan çocuğunu da annesiz bırakabilirsin
bu evde düşük yapma fikrini at kafandan.

ama konu sahibi tecavüze uğramamış. birlikte olma gündemleri olduğu belli bariyer korunma yöntemi uygulamasından
çok akıllıca bir yöntem çocuk sahibi olmamak için
benim anlamadığım boşanmak istediği sevmediği bir adamla gönüllü ilişki yaşaması
demek ki yeteri kadar boşanmayı düşünmüyor

mecburen birlikte olmak zorundayim bir is bulup para biriktirene kadar. o evde yasiyorum ekmegini yiyorum adam yaklasiyor ne yapim yok mi diyim sokagami atsin.bosanicam ama simdi degil kendimi iyice saglam aldigim zaman. gidebilseydim zaten o evde durmazdim.

Back