• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kurtajla ilgili...

Konuya yazılan bi kaç mesajı okuduktan sonra kategoriye baktım. Bi soru sorulmuş verilen cevaplar da "Bir derdim var" bölümü kıvamında... "Jinekoloji" bölümüymüş. Soruya cevap gelmemiş sanırım. Yani ben görmedim.

Sorularınıza verilecek cevabım yok. Bu tür konularda forumdakilere danışmak doğru gelmiyor. Cevaplar görüldüğü üzere yıpratıcı olabiliyor. Bi uzmana danışın derim.

insallahla masallahla isler yurumuyor. dogup onuda kendimide ilk cocugumuda perisan edemem. hepimiz icin en hayirli karar bu.kocamla bosanicam bundan adim gibi eminim. bu surec belki 1 yil belki 2 yil surecek .is ariyorum. ilk cocugumunda biraz buyumesini. ikinci bir cocuk bakmaya gucum de yok maddi olarak imkanimda. kocam olucak herifin nafakasiyla is bitmiyor sadece. bosansam nafaka alirsin diyorsunuz sadece maddimi hersey. zaten bosaninca ilk cocugumun psikolojisi eksik olucak. ikinci bir cocugada bunu yasatmak istemiyorum. pazartesi doktorla gorusecegim.

insallahla masallahla isler yurumuyor. dogup onuda kendimide ilk cocugumuda perisan edemem. hepimiz icin en hayirli karar bu.kocamla bosanicam bundan adim gibi eminim. bu surec belki 1 yil belki 2 yil surecek .is ariyorum. ilk cocugumunda biraz buyumesini. ikinci bir cocuk bakmaya gucum de yok maddi olarak imkanimda. kocam olucak herifin nafakasiyla is bitmiyor sadece. bosansam nafaka alirsin diyorsunuz sadece maddimi hersey. zaten bosaninca ilk cocugumun psikolojisi eksik olucak. ikinci bir cocugada bunu yasatmak istemiyorum. pazartesi doktorla gorusecegim.

Hakkında hayırlısı olsun arkadaşım...

merhaba hanimlar hamile oldugumu ogrendim .1 tane cocugum var 2 istemiyorum.esime guvenmedigim ve bu evliligimin devamini gormedigim icin aldirmayi dusunuyorum.sizlere sormak istedigim kurtaj olan arkadaslar nasil oluyor cok aciyormu ne gibi sorunlar yasaniyor biraz bilgi verirmisiniz.

ben yenı kurtaj oldum hıc bısey hıseetmıyosun canım ayıldıgında hersey bıtmıs hatta snrasında ne agrım oldu nede herhangı ı srn yasadım tabıkı doktorun rolude byuk bu konuda kesınlıkle bu konuda ıyı bı doktora basvur

ayrıca burda yapılan yorumlar gercekten cok dusuncesız yorumlar o at gozluklerınızı cıkarıpta bakın bıraz hayata bızde bılıyrz allah katında kurtajın ne kdr kotu bısey oldugunu bızde ıstemeyız kendı canımızdan bır parcayı oldurmeyı emın olun yasanılan acıyı tahmn bıle edemezsınız helekı snrasındakı psıkolojıyı ama malesef ordan rahat konusmak gbı olmuyo bazen ıcınde bulundugumuz durumlar herkes sızın gbı sanslı olmuyo malesef herkesın sartları ıyıde olmuyo bnları gz onnde bulundurarak yorum yapın lutfen brda ınsanlara moral verıcegınıze dahada yıpratysnz

ayrıca burda yapılan yorumlar gercekten cok dusuncesız yorumlar o at gozluklerınızı cıkarıpta bakın bıraz hayata bızde bılıyrz allah katında kurtajın ne kdr kotu bısey oldugunu bızde ıstemeyız kendı canımızdan bır parcayı oldurmeyı emın olun yasanılan acıyı tahmn bıle edemezsınız helekı snrasındakı psıkolojıyı ama malesef ordan rahat konusmak gbı olmuyo bazen ıcınde bulundugumuz durumlar herkes sızın gbı sanslı olmuyo malesef herkesın sartları ıyıde olmuyo bnları gz onnde bulundurarak yorum yapın lutfen brda ınsanlara moral verıcegınıze dahada yıpratysnz

öncelikle siz çıkarın o at gözlüğü dediğiniz şeyi !! evet herkes sizin gibi şanslı olmuyor !!
bizim gibi nice kadınlar bir evladı olsun diye milyarlarca para milyarlarca gözyaşı döküyor ..
şans dediğiniz kime göre neye göre şans ???
senelerdir bu uğurda bir evladı olsun diye uğraşan bayanlara düşüncesizlik değil mi acaba ???
kürtaj yaptırırsam canım acır mı diye sormak...
bu kadar isteyenin olmayıpda istemeyen birinin hamile olmasında bir hikmet olamaz mı ?
birde sormak istiyorum sırf bebeği istemediği için kürtaj olmak isteyen birine nasıl moral verilir ???

öncelikle siz çıkarın o at gözlüğü dediğiniz şeyi !! evet herkes sizin gibi şanslı olmuyor !!
bizim gibi nice kadınlar bir evladı olsun diye milyarlarca para milyarlarca gözyaşı döküyor ..
şans dediğiniz kime göre neye göre şans ???
senelerdir bu uğurda bir evladı olsun diye uğraşan bayanlara düşüncesizlik değil mi acaba ???
kürtaj yaptırırsam canım acır mı diye sormak...
bu kadar isteyenin olmayıpda istemeyen birinin hamile olmasında bir hikmet olamaz mı ?
birde sormak istiyorum sırf bebeği istemediği için kürtaj olmak isteyen birine nasıl moral verilir ???

ıstemedıgım ıcın demıyokı kadıncagız dıkkatlı okursan mutsuz bır aıle ortamına gtrmek ıstemıyrm dıyo ve korundugum halde gebelık yasıyorum dıyor .. malesef kı herkes sızın kadarda sanslı degıl bunu unutmayın ben cok ıstedgım halde o bebegı kurtaj olmk zorunda kaldım malesef sızın kadar sanslı degıldım ıstedgım bebegı dunyaya getırebılıcek kadar birz karsı tarafn acısındanda dusunmek lazım yorum yaparken ;)

o dunyaya gelirse cani daha cok aciyacagi icin bu karar. o dunyaya gelirse onunla birlikte ilk cocugumda bende ziyan olucagimiz icin bu karar. omur boyu beni aldatan bir adamlami yasatayim dogarsa onu. mutsuz bir ailedemi buyusun. o zaman cani hic acimazmi. annesini hep ofkeli sinirli huysuz gorunce cani hic acimiyacakmi.

sadece okuyup geceyım yazmayayım dedım ama yıne duramadım kendıme engel olamadım içimden bırsey koptu resmen .....
bende hamıleyım düşündüklerini düşünmeye çalıştım senın yerıne koydum kendımı sonra durdum dedımkı nur aptalmısın ne yapıyorsun!
arkadaşım senı bıryere kadar anlıyoruz ama bıryerden sonra aklın yolu bır derler ye işte o naoktada anlayamıyoıruz!
madem aklında bır ayrıklık planlıyorsun eşine guvenmıyorsun bunlar yenı oluşmadı ya beynınde hamılelıgınde guvenın aynı gunde bıtmedı demı?
bunları bıle bıle nasıl ilişkiye gırersın guvenmedıgın ayrılılacagın adama nasıl kendımı teslım edersın .... ama doğru bır çözümü var kürtaj demı oyuzden butun bunlar ..
çok agır olucak ama kusura bakma içimdeden gecenlerı durduruyoru sadece tutamadıklarımı yazıyorum ınsanlar evlat sahıbı olmak ıçın ne badirelerden geçıyorlar sen içindekı cana kıymak bır yana ılk düşündüğn canım çok yanarmı oluyor..
yanacak canm çok yanacak öyle bir acı çekeceksınkı o minige bunun açıklamasını hiçbirzaman yapamayacaksın.
ister burda ister ahirette canın cok ama cok yanacak..
allahım doğru yoldan şaşırtmasın,şimdi benı bu yorumumdan dolayı banlatmak ısteyende olacaktır ama ö.d.
kusura bakmayın çok kötu oldum şuan özürdilerım okuyan herkesten ...

o dunyaya gelirse cani daha cok aciyacagi icin bu karar. o dunyaya gelirse onunla birlikte ilk cocugumda bende ziyan olucagimiz icin bu karar. omur boyu beni aldatan bir adamlami yasatayim dogarsa onu. mutsuz bir ailedemi buyusun. o zaman cani hic acimazmi. annesini hep ofkeli sinirli huysuz gorunce cani hic acimiyacakmi.
GELECEGI SIZ BILEMESSINIZ Allah sizden herseyi daha iyi biliyor

kurtaj olanlar tecrubelerinizi yazin lutfen .caniniz cok yandimi nasil oluyor. sonrasi nasil oluyor psikolojik olarak cok kotu olurmuyum?

evet sizin degil bebegin cani yaniyor ve sizin sadece pisikolojiniz bozuluyor hayatiniz alt üst oluyor bunu bir ömür cekiyorsunuz
ve ebedi hayatta da cekeceksiniz
bu dunyadaki sikintilar icin ahiretteki hayatinizi yakmayin derim
belkide sikintiniz olmayacak bunu siz bilemessinizz :20:

ıstemedıgım ıcın demıyokı kadıncagız dıkkatlı okursan mutsuz bır aıle ortamına gtrmek ıstemıyrm dıyo ve korundugum halde gebelık yasıyorum dıyor .. malesef kı herkes sızın kadarda sanslı degıl bunu unutmayın ben cok ıstedgım halde o bebegı kurtaj olmk zorunda kaldım malesef sızın kadar sanslı degıldım ıstedgım bebegı dunyaya getırebılıcek kadar birz karsı tarafn acısındanda dusunmek lazım yorum yaparken ;)

dikkatli okursanız boşanmayı düşündüğü adamla ''ekmeğini yiyorum hayırmı diyeyim '' diye ilişkiye giriyor !!
elbette hayır diyecek ... aksi halde bu işi parayla yapanlardan ne farkı kalır ??
benim 7 senedir bebeğim olmuyor tamammı ne kadar ilaç kullandığımı ne kadar tedavi gördüğümü
ne kadar umut ve ne kadar para harcadığımı hayal bile edemezsiniz ...
bizimle aynı vakitlerde evlenenlerin çoğu ev aldı ama biz tedavilere harcamak zorunda kaldık
zaten farkettiyseniz konu sahibine cevap yazmamıştım ama sizin yorumunuzu okuyunca dayanamadım
karşı taraf karşı taraf diyorsunuz azıcıkta siz karşı tarafı düşünün ha ne dersiniz ???
buda zaten son cevabım artık ne yazarsanız yazın cevap vermiycem ...

hadi diyelim aldırırken canınız acımadı... içinizden bir parça öldürüyorsunuz hiç mi canını yanmayacak günah.... 2 dklık zevk için insan canına kıymak ne kadar kolay ve ucuz.

dünyaya gelse onun için daha kötü olacak demişsiniz allahtan daha iyi bilemezsiniz o can verdiyse vardır bir bildiği
istenmeyen çocuklar bazen en hayırlı evlatlar oluyor annelerine babalarına yaşlılıklarında onlar bakıyor tıpkı zamanında annelerinin onlara baktığı gibi
vardır bir hayır deyin ve bebekten vazgeçmeyin sonra çok pişman olursunuz hem bu dünyada hem öteki dünyada

İleride keşke doğurmasaydım, veya çocuğunuzun keşke beni doğurmasaydın demesinden iyidir.
Hep bu aman günah,onun da canı yanar düşüncesiyle yeterince sahipsiz, mutsuz çocuk yok mu etrafta?
Anasının babasının yanlışlarını o çocuk çekmek zorunda değil. Bakamayacaksanız aldırın o henüz bir çocuk değil !
Ama o bu gibi durumları düşünecek yaşta olmalısınız, keşke korunsaymışsınız.

bir sağlık çalışanından alınan bilgilerdir, umarım sizin için açıklayıcı olur.Ben özelde ve genel anestezi altında olmanızı tavsiye ederim

"kürtajı kesin karar verdikten sonra ve 10 hafta geçmeden yaptırmalısınız

operasyon öncesi belli bir süre yemek ve içmek yasak ( anestezi verileceği için yasak, kürtajla ilgili bir durum değil)

operasyon ve baygınlık süresi çok kısa yaklaşık 15-20 dakika sürer

ilk uyandığınızda şiddetli veya hafif regl sancısı gibi bir sancı duyabilirsiniz, duymayadabilirsiniz. Zaten ağrı kesici serbest alabilirsiniz. Yaklaşık yarım saat sonra evinize gidebilirsiniz. Yalnız anestezi etkisi gün boyu devam edeceği için, halsizlik, uyuyakalma yapabilir. Operasyon sonrası ağır yağlı yememeniz tavsiye edilir. Bu da anestezi dolayısıyladır, mideniz bulanmasın diye.

yaklaşık bir haftaya kadar aralıklı kanama normaldir. O süreçte ağrı duyulmaz. Bir hafta sonra doktorunuza kontrole gidersiniz.

15 gün cinsel ilişki, vajinal duş veya banyo( buradaki banyo bizim kültürümüzde pek olmayan su dolu küvet içine oturmak diye anlatılıyor), havuz yasaktır. Normal üstten duş alabilirsiniz."

Psikolojik boyutu kişiseldir, her insan farklı hissedebilir.

öncelikle sizin ve çocuğunuzun hakkında hayırlısını diliyorum. kürtaj hakkında herhangi bir bilgim ve tecrübem yok ama burada yapılan yorumlarında çok düşüncesizce olduğunu düşünüyorum. neticede işin iç yüzünü sizden başka hiç kimse bilmiyor.
neyin doğru veya yanlış olacağına siz daha iyi bilirsiniz. neticede bir evladınız var ve boşanma sürecinde ve daha sonrasında sizden aşırı derecede ilgi ve alaka bekleyecek. bile bile böyle bir ortama ikinci çocuğu dünyaya getirmek bence bencillik olur.

Allah yardımcınız olsun.

Ben dün kürtaj oldum.benim için cok sıkıntılı bir gündü.üzerinden aylar gecmiş gibi yorgun hissediyorum kendimi,beynimi,ruhumu.neden olduguma gelince evli değilim sevgilimle ailevi sebeblerden dolayı evlenemiyorduk.bir anlık zevkin şimdi inanılmaz ızdırabı içimde.ama aldırmak zorundaydımbaşka carem yoktu..beni yaşatmazlardı
kürtaja gelince ..kürtaj olurken hiç bişey hissetmedim özel muayenede oldum.anestezistleri ve kadın doğum uzmanı tecrübeliydi.genel anestezi yapalım dedi doktor.lokal olursa işlem sırasında panik olur daha cok üzülürüsn dedi.bende korkmama ragmen tamm dedim.işlem 5 dk sürdü sürmedi uyANdırıdılar.biraz agrı hissettim .işlemden sonra ve önce cok agladım,sevgilim çocugu cok istiyordu onun haberi olmadı aldırdıgımdan.ailem duysa öldürürler yasatmazlardı beni.hemen evlenelim desem evlenemeyşz ailem istemiyor siddetle karsı cıkıyordu..peki ben ne halt yemeye yaptım bunu.gercekten biranlık zevk için ne sıkıntılar cekiyorum suan..ömürboyu bitmeyecek sıkıntı.aldıracagım zaman ikiz oldugunu da ögrenince siddetli ızdırap cektim.bu canların hesabını nasıl vericem diye..ama artık keşke ilişkiye girmeseydim demenin faydası vaarmı yok,yok yok,,çare düşünmem lazımdı biran önce..aileem duysa rezil olrum herkese..beni aldattıgı için zaten hep tereddtlüydüm evlileğe şimdi bu henüz oluşmamış keseler için cocuk bunlar dyip hayatımı riske etmeye deger mi,,düşünceler düşünceler..AMA CARESİZDİM BAŞKA SANSIM YOKTU.DOKTORUM DAHA OLUŞMAMIŞ ONLAR HAYATINI DÜŞÜN SEN DEDİ.sen bilirsin dedi..aldırdım..
sıkıntı ve ızırabım dinecekmi bilmiyorum cıkıp daglara haykırasım geliyor..bazen umutlanıyorum hiç yokken iyi şeyler olur elbet diyor vardır bir hayır diyorum..bazense dünyanın en günahkar insanı benim diyorum..aglıyorum hıckıra hıçkıra..keşke leri bir sıralıyorum sonu gelmiyor bazen,,bazen kader deyip bir anda susuyorum...geceleri seviyorum en cok..aldırdıgım iki cocugun siddetli hesabından,beni aldattıgı halde bırakamadıgım sevgimden,,ailemin azarlarından,günahlarımdan ancak geceleri kurtulabiliyorum..hep uyusam diyorum..uyusam...
İŞTE SANA İBRETLİK HİKAYE.. senin yerinde olsam nikahlı kocamın cocugu var karnımda diyip allaha dua ederim düzelsin diye hersey...cocugumu dogururum kesinlikle..su benim düşüncelerim,kabuslarım hıçkırıklarımı düşün..BUNLARIN YERİNE dua et Allaha ,doğur cocugunu emzirirken de hatırla beni..

merhaba hanimlar hamile oldugumu ogrendim .1 tane cocugum var 2 istemiyorum.esime guvenmedigim ve bu evliligimin devamini gormedigim icin aldirmayi dusunuyorum.sizlere sormak istedigim kurtaj olan arkadaslar nasil oluyor cok aciyormu ne gibi sorunlar yasaniyor biraz bilgi verirmisiniz.

dun kurtaj oldum bende 8haftalik bebegimi aldirmak zorunda kaldim hic bsy hissetmiosu oncelikle ultrsndan kac aylik oldgu saptaniyor daha sonra bana kan tahlili yapildi snrasinda damar yolu acildi yukari islem odasina ciktim hazrldlr damar yolundan genel anestezi tercch ettm uyandgmda hersey btmisti bir saat sonrada ciktim tamamen kendime geleblme acisindan beklettiler onun disinda uyannca agri hissediosun ama cok surmuo yeni uyanmann etkisinden oda operasyon gedgn icin daha sonra doktr antbytk veerdi ve suanda iyiyim hafif hafif kanamalarm oluyo o kdr onunda adeti gecmicek sekilde kanamalar fazla degil suanda sdce psikolji zor oluuo snrm etkisindeym hala iyi dusun derim

bir babanın çocuğuna verebileceği en güzel şey, o çocuğun annesini mutlu etmektir. ama bir anneyi de çocuğun kendisinden başka ne mutlu edebilir ki? iki ucu boklu değnek çok afedersin.. bunun kararını sen vericeksin. tek bir şey sormak istiyorum: ekonomik bağımsızlığın var mı? eğer yoksa işin çok zor ama varsa hem kocandan boşanıp hem de çocuğunu doğurabilirsin bence. evet babasız bi çocuk büyütmek zordur ama emin ol öbür türlü de zor olacak.

canım henüz gelişmediği için acı duygusunun olacağını sanmıyorum ben. boşanacaksanda aldırmak mantıklı çözüm gibi geliyor. hakkında hayırlısı olsun. eminimki hiçkimse böyle bişeyi bilerek yada isteyerek yapmak istemez ama olmuş bi kere. bir dahada olmayacağını ümidediyorum.
ayrıca bi anlık zevk için demişa rkadaşlar ama ben hiçbir insanoğlunun bu kadar acımasız olacağını sanmıyorum. kazara olmuştur belkide..

Sizin canınız yanmaz emin olun !

Back