Kürtaj olmasam kendiliginden düsük olsa daha iyi degil mi?

canım düşükte bende kanama olmuştu hem de az buz değil 10 günden fazla sürdü daha minicikti oluşmamışdı bile ama ağrısı kanaması düşük olduğu anlaşılıyodu o yüzden panik olma bence inşallah güzel haberler alırsın

Allahım inşallah güzel haberler getirmeni nasip eder mucizeler bitmiyor ben de bebeğimi çok ufakken düşürdüm bol bol dua et ne yazıkki üzülüyosun ama bi zaman sonra diyosun ki her işte bi hayır vardır belki de daha kötü şeyler olucaktı dedim. kendi kendimi telkin etmeye çalıştım sonra bir mucize oldu doğal yolla ikiz hamile kaldım. yani dua ile olmayacak şey yok inşallah senin de bebeğin sağlıklı bi şekilde doğar Allahtan hep hayırlısını iste. konuşması kolay ama senin yerinde olmak zor biliyorum ama ne yazık ki elimden duadan başka bişey gelmiyor o yüzden Allahımdan çok içten bi şekilde bebeğinin sağlıkğına kavuşmasını dilerim tabi hayırlısıyla inşallah

ayy içim bi tuhaf oldu, yok o düşen bebeğin değildir, bende düşük yaptım ve çok ağır sancılar içersinde ve şakır şakır kanamayla beraber oluyor.. çok zor geçiriyorsun o zamanları..kanamada en az 10 gün devam ediyor.. sende kist vardı da o düşmüş olmasın kız.. yoksa doktorlar o kisti mi bebek diye ölçüp kalp atışları var mı diye dinliyorlar? senin bebeğin kistten dolayı görünmemişte olabilir.. kalp atışı duyuldu sonuçta.. gaipten gelmedi ya o sesler dimi ama.. :1ninca:

ayy kizlar o kadar güzel moral veriyorsunuzki, benimde aklima geldi belki kist gitmistir dedim ama yinede sekli cok garipti iki kücük cikinti vardi ufacik, ama dediginiz gibi düsük olsaydi ben öyle rahat olamazdim en azindan kirmizi adet gibi belki daada fazla akintim olurdu, insallah dediginiz gibi giden kisttir ya bakalim sabah ne diyecekler yani bebegim sonucta 5 günde 4mm büyüdü gelismese dururdu ben hala umutluyum bence benim döllenmem cok gec oldu ve doktorlar SAT a göre konusuyor bakicaz artik benmi yanilicam yoksa doktorlarimmi sizi haberdar edicem kizlar cok cok tesekkür ederim sizleri tanimasamda sizleri cokkkkkk sevdim ben yaa Rabbim kimsenin umudunu bosa cikarmasin, tabiki herseyin hayirlisini istiyorum Rabbimden, Mevlam bebegimi hakkimda hayirli kilar insallah, sizinde icten dualariniz icin cok cok tesekkür ediyorum Rabbim sizleri iki cihandada mutlu etsin insallah sikinti dert vermesin... yüzünüz hep gülsün

aminnn bu dualara şahsen çok ihtiyacım var... bizde senin için dua ediyoruz, yarın için senin kadar heyecanlıyım, Güzel rabbim ne olmazları oldurmuştur..yeter ki bebeciğinin dünyaya gelmesini dilemiş olsun..:ecrin_bebek:
Dua vakitleri hürmetine en temizlerden, en sağlıklılardan, en hayırlılardan, salihlerden istiyoruz Ya Rabbi...:Saruboceq:

amin canim cookkk icten bu dualarin hepsine amin, isim isim dua edilince meleklerin hosuna gidermis onlarda oturup onun icin dua edermis, simdi benim meleklerimde sizin icin dua ediyor, müslüman olmak ne güzel bir nimet Rabbim, oturup hic görmedigi kardesi icin insan dua edebiliyor bu ne güzel bir din, Rabbim hakkiyla bu dini yasamamzi nasip etsin insallah seninde sikintilarin insallah biran önce gider eli Kuranli gögsü imanli evlatlar yetistirmeyi nasip etsin Rabbim cümlemize insallah

aminn arkadaşım..dediklerinin hepsine katılıyorum Mevlam bizim için en hayırlısını bilir, inşaallah çekemeyeceğimiz yükü yüklemez..
merakla beklemekteyim ne yaptın doktora gittin mi kız, ne olur bi süprizle dönnnnn :1hug:

evet canim gittim simdi hastaneden geldim, malesef kalp atisi yok bu kezde bebek büyümemis dediler, ben anlamiyorum ya bi kalp atisi var diyolar bi yok, biri büyümüs diyo biri büyümemis diyo, neye inanicam sasirdim, rabbim hayirlisini versin insallah
hastanede bos yatak olmadigi icin bugün kürtaja alamadilar beni ama baska bir hastaneyi aradilar bende sorudm orasi hangi yöntemle yapiyor dedim onlarda bizimki gibi yani vakumla dediler, sevk kagidini aldim direk oraya gittim doktor sordu bana en son ne zaman yemek yedin dedi bende dün aksam yedim dedim, ii dediler sonra diger hastaneye gittim ordada baya bekledim, es sonunda aldilar iceri, sonra yine ultrasona koydular yok dedi bebek gelismemis kürtaj olmam icin aradi odayi hazirlayin dedi, sonra ben sordum hangi yöntemle yapiyorsunuz oda dedi kaziyoruz bende ben yaptirmiyorum o zaman dedim, neden dedi bende rahim duvarina zarari oldugunu duydum dedim vakum sistemi olsaydi 1 saat icinde ameliyata alacaklardi ama kismet degilmis geri döndüm eve, Rabbim bu istee bir hayir vardir diyip eve geldim iste, bakalim pazartesi günü kendi hastaneme gidicem orda yer varsa orda yaptiricam artik...
Bu yasadiklarimdada bi hayir vardir diyip Rabbime siginiyorum

ayy demek öyle.. hayırlısını dilemekten başka bi çare yok.. bu olanlarda da kimbilir nasıl bi hikmet gizli.. sabret arkadaşım, pazartesiye kadar daha neler neler değişir..

slm arkadaşlar.CADIARZUokuduklarım karşısında inanın çok üzüldüm.dediğiniz gibi verende allah alanda.bende 2.5 aylık hamileyken kesenin içinde bebeği göremediler ve düşücek dediler.dünya başıma yıkılmıştı sanki.ağlamaktan mahvetmiştim kendimi.bende asude gibi çaresizlikler içinde bir sürü dr agittim.belki yalnış görmüşlerdir diye..kürtaj dediler banada,bende kendisi düşerse düşsün kürtaj olmam dedim.ama hastaneye yatırdılar ne yazıkk ki.iki gün yattım ama bebeği hala göremediler.ama kürtaj yapmadan taburcu ettiler sonra.ertesi gün kanamam oldu gittim bebeği aldılar.dr zaten ağzına gelmiş düşmüş yani dedi.bebek kırmızı bie etti.içi su dolu bir bardağa koydular.ben ağlıyordum annecim bizi istemedin mi diye..insan böyle zamanlarda daha duygusal oluyor.kendine bile laf anlatamıyor.neyse sonra kendimi eve kapadım ve 3 ay ağladım.annem ve eşim kendini toparla ki bir daha bebek olsun dedi.çünkü dr düşükten sonra 3 ay yasaklıyo.yerin iyileşmesi için.bende bir daha bebek olsun diye onları dinledim ve hayetıma devam ettim.hamile kaldım 3 ay sonra...şimdi 2 aylık bir kızım var.
allah hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin.:Saruboceq:
birde ilk 3 ay düşük tehlikesi olduğu için kimseye söylenmezmiş.
ben bebeğimi kaybettimde ben unutuyorum millet hatırlatıyo.
bilmeyenler düşük yaptımı,bebek nasıl diyo ve insan o anda bir kez daha yıkılıo.
birde onlara dert anlatmak çok zor gelio insana.
mirmirmirmir
kesin emin oladan kürtaj olma derim canım...
bazen işin kolayına kaçabiliyolar.ben doğumda 12 saat sancı çektim.sezeryana alcaz dediler ben istemiyorum normal doğum yapıcam dedim.sezeryan istemiyo die kağıt imzalattılar.imzaladım da o sancımın arasında.
kararlı olursan eğer istedini yaptırırsın.normal yaptım yani.
demek istediğim vakumla istiyorsan onunla yaptı ki,inşallah böyle birşeye gerek kalmaz.:Saruboceq:
birde anlamadığım birşey kalbi atmayan,yaşamayan bebek nasıl olur da büyür?kafamçokkarıştı
birde düşen etparçası bence düşük değildir.düşük olsaydı sancıdan duramazdın.
ben sabaha kadar uyuyamamıştım sancıdan,sabahta kanama gelmişti.
biz meleğimle birlikte seninde meleğine dua ediyoz.inşallah meleğimin duaları seninde meleğini kurtarır.
ama unutmaki vereb de allah,alanda.........
sana ve işine bu zorlu yolculukta rabbim sabır ve dayanma gücü versin:Saruboceq:

Allah razi olsun kizlar, herkes bi sekilde bu yoldan geciyor ve herkesin acisi herkese farkli geliyor, insan cok kötü alisiyor yaaaa görmsen bile icinde bir can cok farkli bisey, hormonlarin degisiyo kontrol edemiyorsun keske hersey sözle bitse ve insan dedigi gibi güclü olsa, gün dogmadan neler dogar, tabiki herseyin hayirlisi en basta

canım pazartesi hayırlı haberlerini bekliyoruz inşallahhhhh.:Saruboceq:

ayy cnm ya üzülme Allahtan gelen herşeyin hayırlısı yine olur inşallah
ben bebeğimi doğduktan bir gün sonra kaybettim bu daha büyük bi imtihhan
bak öyle olacaksa böyle olmasıı daha iyi
inşallah bunu hayırlısıyla atlatırsın ve bi daha hamile kalırsın

yanlız bu vakum sistemi nasıl oluyo
kazıyarak türkiyede yapılıyo ve bi zararı yok bildiğim kadarıyla
rahim biraz zedeleniyor ama toparlanıyor sonra
peki bu durum neden dolayı olmuş bu konuda bişey söylemedilermi
bi tahlil falan yapmadılarmı ?

asudecim çok zor bi durum gerçekten. bu şekilde sonlanmak zorunda olması... artık sözlerin de bir anlamı yok. allah herşeyin hayırlısını versin canım..

canım ALLAH yardımcın olsun , bende duyamadım kalp atışlarını 9 haftalık benimkide, bende 3 ay beklimeyi düşünüyorum , RABBıMıN DıLEDıĞı OLUR biz kullar tevekkül etmekten başka çaremiz yok , RABBıM OL DERSE OLUR ÖL DERSE ÖLÜR ..

selam kizlar sagolun destekleriniz icin, dün gece kanamam oldu biraz fazla olunca ambulansla hastaneye gittik baktilar bebek yoktu yani düsük yapiyordm galiba cünkü cuma günü bebek vardi ama dün gece yoktu kanamamdanda belliydiki düsük yapiyorum ama gerizekali hastane mensuplari yatirmadilar hastaneye eve yolladilar, anlamiyorum bu nasil bir sistem resmen düsük yapiyorum suanda, orasi arastirma hastanesi oldugu icin acil durumlara ve riskli gebeliklere müdahale ediyorlarmis baska bir hastaneye gidin dedi gecenin 3 ünde bende bagirdim bu bir risk deilmi kanamam fazlalisrsa napicam dedi bask bir hastaneye gideceksin diyip yolladilar, gcen beri adet oluyor gibi kanamam var napacagimi sasirdim arada birde parca parca akintim oluyor cok asiri kanamam yok ama adet gibi kanamam var sancimda var ama cok fazla degil yani dayanabilecek kadar .... napacagimi sasirdim bu nasil bir ülke ya

cnm ya nasıl bi ülke nasıl bi sağlık sitemi var bunların
inanmıyorum ya özel hastaneye git
ama benim yengemde düşük yapıyodu onada bi serum takıp sonra eve yolladılar
sen bekle kanaman ve sancın çoğallırsa başka bi hastaneye git çok kan kaybedersin Allah korusun

avrupa ya hani insan hayati burda cok önemli ya o yüzden normal diyorum, hersey disardan göründügü gibi degil malesef adet sancisi gibi sancim var kanamamda adet kanamsi gibi, malesef burda özel hastane yok, yani gidip özel bir hastanede tedavi olma sansin yok malesef türkiye gibi degilki....
ilk defa basima geldigi icin cok telastayim ve evde tek basimayim, tecrübesizim sadece yatiyorum baska birsey yapmiyorum insallah kürtaj olmaya gerek kalmaz hastane görmek istemiyorum cünkü, burdaki herseyden herkesten nefret ediyorum

esimin ailesi cok telas yapiyorlar o yüzden hele onlardan uzak duruyorum cünkü cidden strese giriyorum ve bunalyorum o üyzden kimseye söylemedim dün gece gittigimi, annem canim türkiyede ona söylesem akli bende kalicak gözden uzak olunca daha cok merak ediyor insan o yüden ona bunu yasatmamak icin onada iyiyim diyorum, eee sagolsun esimin tüm ailesi burda ama pek bi desteklerini görmedim cumadan beri evdeyim ve sonucu biliyolar ama yanimda hic göremedim malesef, su gerci 3 hafta oldu bu durumum desteklerini göremedim cok yalniz biraktilar beni o yüzden onlarla birsey paylasmak bile istemiyorum hatta görmek bile istemiyorum insanin yalniz olmasi ne kötü ya, caresiz olmasi, iste bende internetten arastiriyorum düsük nasil oluyor insanin nelere dikkat etmesi lazim diye bakiyorum, birde Allah sizden razi olsunki suanda bu yalnizligimi paylasiyorsunuz ve beni yalniz birakmiyorusunuz tecrübelerinize cidden ihtiyacim var kizlar

asudem canım arkadaşım benim. yalnızlık çok zor olmalı gerçekten hele ki senin durumundayken. bence sen yinede eşinin ailesinden birini çağır yanına. ne olur ne olmaz . allah muhafaza düşer bayılırsın tlfn açıp haber vercek vaktin bile olmaz belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…