Kürtaj olmasam kendiliginden düsük olsa daha iyi degil mi?

asudem slm.. çok geçmiş olsun.. ben ilk hamileliğimde 8. haftada bebeğimin kalp atışları durdu. ve doktorum. kendi kendine düşmesine izin veremem bu durum seni daha çok yıpratır. çok kan kaybedersin ve buna gerek yok dedi. kürtaj oldum. aradan 3 ay geçti ve tekrar hamile kaldım şuan doğuma hafta var.. Hayırlı zamanda inşallah sen de tekrar hamile kalır ve bebeğine kavuşursun inşallah. küraj da korkulacak birşey yok inan.. ben hastanede oldum ve genel anestezi yaptılar. uyandığımda herşey bitmişti.
sağlıkla kalın..
sevgiler..

evet bu kez daha cok hazirim kürtaja dediginiz gibi icinde parca kalinca daha kötüymüs o yüzden kürtaj olana kadar bekliycem simdilik bebegin gelisimi takip altinda eger bir hafta icinde gelisim yoksa kürtaj olucam, kistin olusmasida beni cok düsündürüyor simdi ...... kanamam azaldi yani kahverengi lekelr geliyor ama herhangi bir düsük tehlikesi yok suanda, ama tansiyoum yükseliyor normalde benim tansiyonum 9-5 ten yukari olmazdi ama simdi 17-9 ve yüksek tansiyonda iyi degil, ama kesinlikle stresten oluyor en az 6 gün daha beklemem gerekiyor, ama umudumda azaliyor cünkü bebegin boyu 5mm yani, cok geride ve 10 gün önce cektigim ultrasonda boyunu hesaplamamisti ama ultrason kagidinin üstünde 100% yaziyodu yani ordaki ölcüler anladigim kadariyla orjinal büyüklügüydü 100% derken ben onu anladim ve cetvelle kendim ölctüm ordada 5mm idi yani 10 gün önceki ölcüme görede 5mm gözüküyo tabi benim 100% yazan ölcüden anladigim sey dogruysa..........

ama dün gece kalp atışlarının duyulması insanın içinde çok ciddi bir şüphe bırakıyor..

canım hamilelik haftanı bence yanlış hesaplıyorsun. hamilelik haftası sat a göre hesaplanır. ilişki gününe göre değil. bence buna göre değerlendir. sonuç ne olursa olsun hayırlısını dile. ben bir kaç hafta önce tüp bebek ile hamile kaldığım bebeğimi kaybettim. seni anlıyorum canım. doktor düşük olmuş dedi ben hala progestron iğnelerini kullanmaya devam edeyim belki tutunur diyormuşum. eğer bebek sağlıklı ise o sana tutunacaktır. merak etme.rabbim yardımcın olsun.

ovulasyon testine göre hesapliyrum cünkü ovulasyonum adetime 5 gün kala pozitifti ve o gün yuymurtlama akintimda geldi, bunlari söyledim doktora oda bana o zaman dogrudur dedi yani o güne göre ben 9 haftalik hamileyim diyorum ama SAT a göre 12+3 hamileyim ve 12 haftada olsa 9 haftada olsa 5mm cok sagliksiz bir görüntü, hayirlisi rabbim dilerse birden gelisir yoksa gelismez
bir gece öncesinden kalp atisini görmeside cok ilgincti ama doktorda emin degildi cünkü muayene kagidina pozitif kalp atisi gözüktü diye yazmis ardindan soru isareti, yani emin degildi oda

cnm kalp atışını var dediyse görmüştür çünkü çok belli bişey
doktor bana bile gösterdi ben bile anladım doktor nasıl anlamaz
böyle inip kalkan bi nokta düşün öyle bişey

evet var dedi ve bana gösterdi yani böyle hani insanin damari atar ya öyle bir kipirdamaydi iste bende gördüm ama ertesi günü en iyi diye tabir edilen ultrason makinasinda gözükmedi acaba doktorun kalp atisi dedigi sey baska birseymiydi offff kafami bulandiriyorlar yaaa

bugüne kadar bir degisiklik olmadi cumayi bekleyemiycem yarin sabah gitmeye karar verdim ne dersiniz 2 gün daha beklemelimiyim? yoksa gelisen bebek 5 gündede gelismistir gelismeyende 1 ay gecsede gelismeyecektir diye düsünüyorum, cünkü birde gitmek isteyisimideki amcata herkes beni cuma günü gidicem diye biliyo, ama yarin gidersem kimse arayip ne oldu doktor ne dedi diye sormayacak o stresten kurtulmus olucam günde 50 tlf geliyor cumami gideceksin diye, artik tlf bile bakmak istemiyorum ben kendim atlatsam bile millet birakmiyor kendi basima bazi kararlari vermeme....

cnm herkeze herşeyi anlatmamak lazım
hamileyim ve şu an yakınlarım dışında kimseye söylemiyorum
eşimde müsade etmiyo duyulmasına
hatta düşük tehlikem var onuda çoğu kişiye söylemedim
sonra derdini tasanı bırak millete laf anlat

sanada cok gecmis olsun canim dikkat et kendine, rabbim hepimizin yüzünü güldürecek birgün
evet sana kesinlikle katiliyorum cünkü cevre farkinda olmadan daha cok strese sokuyor, ben gecen hafta ambulansla hastaneye gittigimde esim annesi gilide aramis telefonla, ben arama dedim ama o aramis, onlarda apar topar kalkip geldiler, kadin iceri girdiginde gözleri yasliydi ben o an cok korktum ondan öncesinde biseyim yoktu tansiyonum birden 18 e cikti, saglik ekipleri sakin ol dedikce kayinvalidemin gözyaslarini gördükce daha cok strese girdim, ben 20 gündür dualrla sabirla herseye hazirlandim ama cevremdekiler beni daha cok strese sokuyor, o yüzden kesinlikle sana katiliyorum bana kalsa be kalp atisini duymadan kimseye söylemeyecektim, ama esim cok fevri davrandi o heyecanla söyledi herkese, birde 5 yillik evliyim ve artik cevreden niye cocuk olmuyor kelimelride cok yordugu icin oda nispet yapar gibi herkes duysundedi aslinda biz sadece aileye söyledik ama iste öylece herkes duydu, simdi dogal olarak yine ayni sekilde aileye söyledik cuma gidecegimizi ama ailede iste nazi gecenlere sroanlara sagolsun söylemisler derken, beni ne kadar strese soktuklarinin farkinda degiller malesef, biri bana kürtaqj ol diyo biri kendi düssün diyo bende napacagimi sasirdim, düsse simdiye kadar düserdi diye düsünüyorum, tutunmus ama bebisim gelismiyor, insallah yarin kalp atisi gözükürde, bende buraya hayireli haberleri yazaarim, suan öyle heyecanliyimki icimde umudum var yani Allah im dilerse olur, ama onun disinda olumsuz herhangi birseyede hazirim, ne gelirse O ndan raziyim, ben kabul ediyorumda millet kabul edip beni strese sokmasa, aslinda bana kalsa kürtaj olucaksam (hafizananllah) rabbim hayirlisini nasip etsinde, öyle bir ihtimalde var sonucta, kürtaj bittikten sonra duyulsun istiyorum, hatta mümkünse bir kac gün sonra dua edin ne olur

kizlar simdi hastaneden geliyorum bebegimin boyu 4mm büyümüs yani suanda 9mm olmus, ama kalp atisi henüz yok, sizce bu durum normalmi? yani bebek büyümeye devam ediyor hamileligimde normal devam ediyor ama kalp atisi yok ....... cok ilginc

Son düzenleme:
icimde umudum bir var oluyor bir yok....... sizce normalmi bu durum böyyle bir durumu yasayan oldumu hicc lütfen kizlarrr sizin tecrübenize ihtiyacim var. bu site olmazsa kafayi yerdim heralde....

canım durumun çok garip.belki benim yasadıklarımı okumussundur.4 haftalıktı hamile olduğumu öğrendiğimde.5.hafta gittik keseyi göremedik.6.haftama 2-3 gün kalmıştı ki kanamam oldu.hemen gece acile gittik.bir baktık kese ama bebek yok.klomenle hamile kalmıştım.bir kese ve birde kist oluşmuş meyerse.neyse 3 gün hastanede yattım.hastaneden cıkarken tekrar ultrasyona girdim.baktık yolk sac görünüyor.iyi bir gelişme dediler.neyse 7+6 günlük falandım,gece bir uyandım yine kanama.bu sefer irice bir parça düşürdüm.yine acile gittik eş,imle.eşimde bende bu sefer kesin bebek düştü diyorduk.ultrasyona aldılar hemen.bir baktık meleğimin kalp atışları..düşende kistimmiş.bebeğim 12 mm di.yine hastanede kaldım 2-3 gün.haftalarımı korkularla geçirdim.11.haftada tekrar gitiik doktora.45 mm olmuş meleğim.hareket ediyordu.inanamadım.ve 12+6 günlükken gittim ikili test için ve 65 mm ve 62.5 gr olmuş.demek istediğim ben bunları yaşarken okadar çok sıkıntılar atlattım ki.gitti dediğim anlarda o beni bırakmadı.bu bile mucize benim için.allahım en hayırlısını veriyor inan bana.sen pamuktan döşeklerde de yatsan bebeğinin düşeceği varsa düşer.buna engel olmamzsın.o yüzden sabret ve bekle.inşallah bebeğin seninledir ve sana sımsıkı tutunmuştur.

ayyy ne kadar güzellll moral oldu bana inan, cok cok tesekkür ederim böyle detayli yazmissinki bu durumu yasayan ancak anlar, evet bende simdi rabbime sigindim yani bebegin büyümüs olmasi bile benim icin büyük bir umut, Rabbim dilerse babasiz bile cocuk verir bunun en güzel örnegide Hz. Isa (a.s) dir o yüzden sizlerinde destegi ile insallah atlaticam, dedigim gibi Rabbim yazmissa nasibi varsa bebegimin kalbide atar bir anda büyür, ama nasibi yoksa ben istedgim kadar aglayayim istedigim kadar ugrasayim olmaz, destegin icin cok cok tesekkür ederim
peki senin SAT ile gebelik haftan dogrumuydu yani benimkinin arasinda 3 hafta gibi bir fark var gerci ben zaten düzensiz oluyordum, bide söyle bir durum var bhcg degerlerim düsmeye baslamisti, yani bhcg degeride 9, haftadan sonra düsermis, ben öce o düsüe cok aglamistim ama deger sinirlarina bakinca 9. haftadan sonra düstügünü gördüm, ama benim doktorum direk kürtaj demisti cünkü 2 hafta öncede bebegimin boyu 5mm idi ve aradan 1 hafta gecti yine 5mm idi ama son 5 günde 4mm daha büyümüs yani birden gelisti, ama kalp atisinin olmayisi cok garip degilmi gebelik devam ediyor, doktorum sordu gögüslerinde agri varmi diye evet dedim, cuma günü detayli sorucam artik bakalim insallah kalp atisinida duyariz hayirlisiyla, duymasamda orda bir kipirti olsun yeter :) devami gelir Allah in izniyle

ilk başlarda yani 7+6 günlükken 4-5 gün geriden gidiyordum.yani sat ile uyumlu değildi.11.haftamdan sonra satla uyumlu hale geldi.hatta 3-4 gün ileriden gitmeye başladı.yani gebelik haftamla uyumlu hale geldiğimizi gördük ultrasyonla.zaten bebek 8.haftadan sonra hızla gelişiyormuş.ben bunu kanıtlamış oldum.çünkü 11 haftalıkken 45 mm di.12+6 günlükken 65 mm olmuştu.yani tam 2 hafta olmadan 20 mm uzamış.çok hızlı büyüyor.
birde birşey sorucam.sana 8.haftanda kim beta hcg yaptırmanı söyledi?doktorunmu?benim bildiğim beta hcg iki kez yapılır.katlanıyomu ona bakmak için.düzenli bir katlanmaysa bir daha beta hcg yapılmaz.aslında benim doktorum ilk değerimi duyunca(42.55) haftaya gel keseyi görelim demişti.ben okadar sabırsızdım ki 4 gün sonra başka bir hastaneye gidip tekrar yaptırdım.1305 çıkmıştı.ama ondan sonra bir daha hiç yaptırmadım.tabi ikili testim dışında.

benim ilk 12 ocakta giittigimde doktorum bebek büyümemis diyince birde bhcg degerlerine bakalim dedi düsmemi var yoksa yükselmemi var diye bakmisti o zaman düsme vardi hamilelik testinden sonra yaptigimda 404 dü o zaman 12 aralikti bir ay sonra 52000 cikmisti bir hafta sonrada 47500 cikmisti yani düsüse gecmisti, o yüzden kontrol amacli yapilmisti hatta doktorum bana ilk kontrolde bebegin kalp atisi yok dediginde ve bebek olmasi gerekenden cok cok kücük demisti, o yüzden kürtaj olmalisin dedi sonra birde kada bakalim dedi iki kez bir hafta arayla kan testine gönderdi beni, ondan sonra o degerleri gördükten sonra düstügü icin kesin kürtaj olmalisin dedi, ben kendisine 9. haftadan sonra azaliyor normalde belki benimkinin düsüs nedeni ondandir diye söyledim doktora oda icin rahat etsin istiyorsan birkac gün bekle kanama olunca mutlaka hastaneye git dedi, bir kac gün sonra kanamam oldu ve bende hastaneye gittim iste o gece kalp atisi var denildi sonrada malum iste ....

hcg değerlerin çok iyi çıkmış bence.. gelişmemiş bi bebek olsaydı 52 bin - 47 bin kadar yükselebileceğini zannetmiyorum. kısmetten ötesi yok

evet hatta bi arkadasim 11 haftalikken ikili testt yaptirdiginda degeri 49 du, ya cidden burda anlamayan doktorlarin elindeyim yada cidden ters giden biseyler var dedigin gibi kismetten ötesi yok

dün gece akintimla birlikte et parcasi gibi sert bisey geldi peceteyyle dokundum ama resmen et parcasi gibiydi alt kisminda iki kücük cikinti vardi degisik bir sekildi, hafif sancim oldu sonra hicbir sekilde ne akinti ne kanama hicbirsey olmadi yaklasik 24 saat gecti ve akintimda degisik bir akintim olmadi ama sekli gözümün önünden gitmiyor, yani bebek olsa öyle kolay düsmezdi en azindan kanamam olurdu, bunun bazi kisimlari beyaz bazi kisimlari kahverengiydi sabah hastaneye gdicem artik hayirlisi

dua edin kizlar cok heyecanliyim sabah nasil olucak bilmiyorum insallah düsen bebisim degildir ...... tabi herseyin hayirlisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…