Kürtaj olmasam kendiliginden düsük olsa daha iyi degil mi?

selam kizlar sagolun destekleriniz icin, dün gece kanamam oldu biraz fazla olunca ambulansla hastaneye gittik baktilar bebek yoktu yani düsük yapiyordm galiba cünkü cuma günü bebek vardi ama dün gece yoktu kanamamdanda belliydiki düsük yapiyorum ama gerizekali hastane mensuplari yatirmadilar hastaneye eve yolladilar, anlamiyorum bu nasil bir sistem resmen düsük yapiyorum suanda, orasi arastirma hastanesi oldugu icin acil durumlara ve riskli gebeliklere müdahale ediyorlarmis baska bir hastaneye gidin dedi gecenin 3 ünde bende bagirdim bu bir risk deilmi kanamam fazlalisrsa napicam dedi bask bir hastaneye gideceksin diyip yolladilar, gcen beri adet oluyor gibi kanamam var napacagimi sasirdim arada birde parca parca akintim oluyor cok asiri kanamam yok ama adet gibi kanamam var sancimda var ama cok fazla degil yani dayanabilecek kadar .... napacagimi sasirdim bu nasil bir ülke ya

bencede bu hatanelin sistemleri çok yalnış.:eek:lmaz:
benimde kanamam gelmişti hst gittim.orasıda araştırma hastanesiydi.
kanamam var ebe diyo ki evine git de parça düşerse öyle gel.
ama kürtaj olcaksan hemen yatıralımmm.
benim anlamadığım kanama düşük tehlikesidir müdüdahele edilmesi gerekir.
tabi parça gelsin önce diye düşmesi beklenmezzz
müdahale edilip bebiş kurtarılmalıdır bence.
bunlar kürtaj yapmaya ne meraklı yaa:kızgın:
birde annem kadın doğuma gittinde burası araştırma hst nesi bizim sana burda bir faydamız olmaz demişler.ne alaka orası hst değil mi:kızgın:
valla ben ssk da yapyım doğumu özel hastane gibi ilgilendiler.
çok memnun kaldım.:Saruboceq:
neyse sen üzme kendini belki bu iştede bir hayır vardırrr
bebeşinde sende allha emanet olunnn:Saruboceq:

dün gece tekrar asiri kanamam oldu görümcem yakin oturuyodu hemen onu aradim ambulansi aradi onlar gelene kadar cok cektim bebein esi düstü kocaman tek parca halinde düstü ama düserken öldüm öldüm dirildim onlar geldikten sonra bayildim zaten, hastaneye yatirdilar sabah bir daha bakalim parce aldiysa kürtaj olucaksin dediler neyseki cok kücük 8mm lik bir parca tek kalmis onun icinde kürtaja gerek yok dediler eve gönderdiler ilacla düsürecekler o parcayi, dün aksam 8 gibi annemi aramistim o bana bir tarif verdi onu yap ye dedi icin temizlenir dedi gercektende onu yedikten 2 saat sonra o parcayi dsürdüm simdi yarin yine yapicam o tarifi belki kücük kalan parcada düser insallah, bebegi görmedim zaten cok kücük biseydi kanamayla giti ama bebegin esi cok büyüktü sonucta 13 haftalik hamileydim, biraz cektim ama sükürler olsunki kürtaj olmadim gerek kalmadi, hayirlisi böyleymis artik anne olmak baska bahara kaldi, sizlerinde destegi icin cok tesekkür ederim

Hakkında hayırlısı buymuş arkadaşım, bende senin yaşadıklarını önceki ay yaşamıştım. Mevlam ol demeyince olmuyor. Nasibimizde ne zaman varsa o gün gelince önüne kimse geçemez. ınşaallah ilerki zamanlarda bizde buranın nazlı hamilelerinden oluruz, o zaman sitenin bizden çekeceği var dimi :a015:

Hakkında hayırlısı buymuş arkadaşım, bende senin yaşadıklarını önceki ay yaşamıştım. Mevlam ol demeyince olmuyor. Nasibimizde ne zaman varsa o gün gelince önüne kimse geçemez. İnşaallah ilerki zamanlarda bizde buranın nazlı hamilelerinden oluruz, o zaman sitenin bizden çekeceği var dimi :a015:

evet hayirlisi böyleymis simdi kürtaj olmadim diye nerdeyse seviniyorum yani, hayirlisi böyleymis
tabiki bu site bizden coookkkk cekecek canim senin baska cocgun varmi yoksa benimki gibi ilk bebeginmiydi

asudem tekrar geçmiş olsuın canım annenin reçetesi neydi yazarmısın , bana da kürtaj diyorlar kalp atışı yok ben beklemeyi düşünüyorum ama artık gücüm tükendi son bi başka doktora gidicem o derse yapmayı düşünüyorum , bu da bi imtihan hayat da bi imtihan ALLAHIM bu imtihanı başarıyla geçmeyi nasip etsin cümlemize biz ona tevekkül eyledik ve başka kapmız yok ondan başka..

canim senin icinde hakkinda hayirlisi olsun tabiki tevekkül etmekten baska hibirsey insani rahatlatmiyo,
annemin tarifi :KK43:kuymak) genelde anadoluda yeni dogum yapmis kadinlara bu yiyecek yapilir cünkü bagirsaklari rahatlattigi icin rahimin ici temizleniyor, 250 gr tereyagini eritiyorsun bir su bardagi suyun icine bir yemek kasigi un koyuyorsun yag eridikten sonra suyla unu iyice karistitip biraz tuz yada tuz yerine seker, sora ilave edip yagini kusana kadar iyice pisiriyorsun yagi üstüne ciktiktan sonra kapatip cok sogumadan yiyorsun,
gercektende adet oldugun dönemlerde bile insani cok rahatlatiyo, normal günlerdede yenilecek bir yiyecek illa dogum ve düsük sarti yok, bazi yörelerde un yerine nisasta koyuluyor genelde bu tarifle yapiliyor,
insallah senin hakkindada hayirlisi olur canim

asudecim çok ama çok geçmiş olsun canım. neyseki sen iyisin. bebeğin şimdi cennette canım. o kadar kötü oldumki şuan anlatamam. inşallah bundan sonraki bebeğine sağlıklı bir şekilde kavuşursun.....

biliyorum canım guymağı ama benim bildiğim mısır unuyla yapılandı , normal unla yapıldığını yeni duydum denemek lazım sağol canım, cümlemizin hakkında hayırlısı olur inşallah

asudecim çok ama çok geçmiş olsun canım. neyseki sen iyisin. bebeğin şimdi cennette canım. o kadar kötü oldumki şuan anlatamam. inşallah bundan sonraki bebeğine sağlıklı bir şekilde kavuşursun.....

Allah razi olsun canim, insallah en kisa zamanda toparlanirim , desteginiz icin tesekkür ederim

biliyorum canım guymağı ama benim bildiğim mısır unuyla yapılandı , normal unla yapıldığını yeni duydum denemek lazım sağol canım, cümlemizin hakkında hayırlısı olur inşallah

valla degisik degisik yapiliyor bu kuymak, bizim orda normal unla ve nisasta ile yapiliyo ama cidden insani rahatlatiyor,
Senin durumun nedir simdi kac haftaliksin, kanaman varmi insallah seninde hakkinda hayirlisi olur canim temennilerin icinde Allah razi olsun

Son düzenleme:
kürtaj en iyisi düşükten sonraki temizleme insanın canını çok yakıyor en azından kürtajda bayıltıyolar seni bişi duymuyosun.

temizlemedede benim bildigim narkozla yapiliyor, cünkü ben hastandeyken tam narkoz vereceklerdi ama gerek kalmadi kücük parca oldugu icin ilacla düsürme yolunu sectiler, bakalim pazartesi kontrolüm var insallah kürtaja gerek kalmaz

asudecim içinde parça kalsaydı ağrıdan sancıdan duramazdın, inşaallah yoktur moralini yüksek tut
Rabbim bebeciğinin yerini ondan daha hayırlısıyla doldursun arkadaşım :Saruboceq:

canim senin icinde hakkinda hayirlisi olsun tabiki tevekkül etmekten baska hibirsey insani rahatlatmiyo,
annemin tarifi :KK43:kuymak) genelde anadoluda yeni dogum yapmis kadinlara bu yiyecek yapilir cünkü bagirsaklari rahatlattigi icin rahimin ici temizleniyor, 250 gr tereyagini eritiyorsun bir su bardagi suyun icine bir yemek kasigi un koyuyorsun yag eridikten sonra suyla unu iyice karistitip biraz tuz yada tuz yerine seker, sora ilave edip yagini kusana kadar iyice pisiriyorsun yagi üstüne ciktiktan sonra kapatip cok sogumadan yiyorsun,
gercektende adet oldugun dönemlerde bile insani cok rahatlatiyo, normal günlerdede yenilecek bir yiyecek illa dogum ve düsük sarti yok, bazi yörelerde un yerine nisasta koyuluyor genelde bu tarifle yapiliyor,
insallah senin hakkindada hayirlisi olur canim

CNM GEÇMıŞ OLSUN inşallah bi daha hamile kalırsın yeterki sen sağlıklı ol
bu kuymak olayını görünce şaşırdım çünkü bizdede doğum yapana ve düşük yapana yedirilir,yengem düşük yaptı kuymak yedirdik öyle parçlar düştükü diyo
demek gerçekten etkisi varmış...
bizdede şeker su ve un karıştırılır muhallebi gibi pişirirlir üzerine eritilmiş tereyağı dökülür
canlarım inşallah hakkınızda hayırlısı olur....

valla degisik degisik yapiliyor bu kuymak, bizim orda normal unla ve nisasta ile yapiliyo ama cidden insani rahatlatiyor,
Senin durumun nedir simdi kac haftaliksin, kanaman varmi insallah seninde hakkinda hayirlisi olur canim temennilerin icinde Allah razi olsun

ağlamaktan gözlerim şişti benim 10 haftalık bugün gene gittim kürtaj dedi biraz sonra özel bi hastaneye gideceğiz kürtaj derse olmayı düşünüyorum , artık midem bulanmıyo gögüslerim şişmişti indi farkındayım aslında değişikliklerin , bu dünyada annelik yapasakta giden meleğimize öbür dünyada buluşacağız inşallah doğmasada onu çok seviyorum hakkımızda RABBBıM HAYIRLISINI NASıP ETSıN (AMıN). diğer meleklerimize tez zamanda buluşuruz inşallah..

kızlar ben de düşük yaotım.gebeliği vucut sonlandırmış.doktar daha 1-2 haftalık dedi.adet kanamamla berbaer gitmiş bebek de. üstüne görme sanmıştım ben de. adet bitince kanama tekrar başladı adet kanaması gibi.2 gündür. doktoruaradım, sabah gel de kürtaj yapalım dedi.başka doktora gittim. o da alttan baktı,vajinal muayene ile. parça az bişey kalmış dedi.kürtaja gerek yok dedi.ilaç verdi. 3 gün sonra temixlenmiş mi duruma göre bakcaz artık.
bu durumu yaşayan herkese geçmiş olsun.hayır de şer de allahtan.

gecmis olsun canim, bende bugün doktora gittim ve icimdeki kücük parcada gitmis cok sükür, birtek kan tahlili yaptilar yarin tlf ile ara biz sana ne yapacagini söyleriz dediler bende ne gibi ihtimaller varki dedim, oda yarin telefonla arayinca söyleriz dedi ve beni eve gönderdi ne diyelim alistim artik böyle garipliklere hala bhcg testi yapiyolar, ya gecen haftalarda bile daha 11000 lerdeydi, düsük olduktan sonra tahminimce hemen sifirlanmaz gibime geliyo ama yinede bende yaniliyor olabilirim

hepinize çok geçmiş olsun arkadaşlar !!!! ne kadar üzgün olduğunuzu tahmin edebiliyorum. ama kısmetten öteye de gidilmezmiş. nasip böyleymiş. inşallah başka bebişleriniz olur ve sağlıkla sıhhatle kucağınıza alırsınız.

bende cumartesi günü öğlen kürtaj oldum , RABBıM cümlemizin yardımcısı olsun .. bizden bi parça şimdi cennette , seni çok seviyorum meleğim ..

asudecim içinde parça kalsaydı ağrıdan sancıdan duramazdın, inşaallah yoktur moralini yüksek tut
Rabbim bebeciğinin yerini ondan daha hayırlısıyla doldursun arkadaşım :Saruboceq:

benimde 8 haftalıkken bebegin kalp atışları görülmedi ilk gebelikti kürtaj oldum az az kanamam geliyodu kürtajdan 2 hafta sonra bir kanama sancı beni bayıltacak kadar bi ağrı, düşünün acile kaldırıldım ve içerde parça kalmış, parça atmak çok kötü,drlar tekrar kürtaj yapmayalım 2-3 gün daha bekleyim dedi kendiliğinden atılsın diye ve öylede oldu

X