Kürtaj olmak mı olmamak mı kötü?

Çocuk istemek oyuncak işi değil. Bir istedim aman olunca şimdi de vazgeçtim demek bana şımarıklık geliyor kusura bakmayın. Madem çocuk meselesini ortadan kaldırdınız neden korunmadınız? Eşiniz neden yıkılıyor onu da anlamadım. İstemeyen insan önlemini alır korunur böylece olduğunda da vah vah 60 yaşında 20lik çocuğun babası olucam diye kahırlanmaz. Karar sizin ama daha çok sizi manipüle eden eşinizin gibi görünüyor bilemedim.
Sevgi şefkat vermeyecekseniz zaten doğurmayın. Bu kanaatteyim.

Sız istiyor musunuz ıstemıyor musunuz?
Ne istediğimi bilsem..
Çok teşekkür ederim fikriniz için. Ben de biraz eşiniz gibiydim galiba, sonra 40'a yaklaşırken anneliği tecrübe etmek istediğimi düşündüm. İki yıl önceki ruh halimden biraz uzak olduğum için böyle hissediyorum. Yani çocuksuz bir hayatın artılarını görmeye başladım diyelim.

Evlilik birliği içinde kürtaj oldum ama hamile olduğumu bilmeden gebelikte c kategorisi olan bir ilaç içmiştim ve 2. bir çocuk katiyen istemiyordum maddi manevi yetememekti sebebi ve eşim tercihi bana bıraktı pişman olmadım ama o dönem duygusal bir boşluğu oldu kısa süreli olarak, burada tercihi yapması gereken sizsiniz ki şunu da söylemek isterim eşim eşinizden büyüktü kızım doğduğunda (mevcut çocuğum yani tek çocuk sahibiyiz) ama şu an gayette iyi anlaşıyorlar sonuçta asıl sorumluluk annede olacak bakımı beslemesi vs vs ... Karar sizin yani..

Siz kaygıda kalmayı kaybedilen şeyin kıymetinin peşinde koşmayı seviyorsunuz gibi geldi ben de size kaygı bırakmaya geldim.
35 sonrası gebeliklerin sağlıklı ilerleme ihtimallerini doktorla bir konuşup öyle düşünün derim. Bu kadar istemiyorsanız belki de siz kabul edip sarıldıktan sonra bebek sizi bırakıp gidecek.
adamın kaygılanma sebebi yaş değildir çocuk bakmanın nasıl zor olduğunu biliyordur kısmen de olsa. Evliliği etkiler. Adapte olduktan sonra çocuğunuz olmadan huzur bulamazsınız (doğarsa).
Kolay bir yol değil fakat önceden bebek denemiş biri bunların zaten kere zaten farkındadır.

Geldiyse buyursun gelsin derdim köprüden önceki son çıkış bu.

Kürtaj sonrası da muhtemelen pişman olacaksınız hormonlar yüzünden bu şekilde düşünüyorsunuz. Bebeğin sağlığıyla ilgili düşününce kaygı duyup duymadığınıza bi bakın. Kaygı varsa bebeği istiyorsunuz.

Bu sorunun cevabini baskalarina sorarak bulamazsiniz. Esinizin net bir sekilde istemedigini anladim. Ama sizin kararsiz oldugunuzu goruyorum. Ben 33 yasindayim 5 yasinda bir oglum var. İkinci cocuk istemedigim icin gereken tum onlemleri aldim fakat buna ragmen olursa ben bebegimi aldiramam. Yani aldiramam demiyim istemio olmama ragmen aldirmayi dusunmem ikilemde kalmam. Fakat siz suan ikilemdesiniz. Ne istediginize karar vermeniz gerekiyor oncelikle. Tabiki esinizin istememesi sizi etkiliyor fakat bebek dogdugunda da istemiorum dicegini sanmiyorum. Sonrasinda pisman olup olmicaginizi dusunmeyin ne istediginizi ne hissettiginizi anlamaya calisin. Duzeniniz tammaen degisicek ilk yillar suanki yasadiginiz hayati yasayamiycaksiniz evet ama bebek bunun telafisini oyle guzel yapiyorki yasadiginiz zor zamanlar unutulup gidiyor. Yas itibariyle sikinti olur mu derseniz bence o da dert degil. Oglumun sinif arkadasinin annesi 46 yasinda suan anasinifina giden kizi var. O da tup bebek tedavisiyle yillar sonra sahip olmus kizina ve cok mutlu. Bu onu mutlu etmis ama bu saatten sonra gelen bebegin sizi mutlu etmiycegine gercekten karar verirseniz de tabiki dogurmayin derim. Mutlu olmazsaniz mutlu edemezsiniz. Umarim ic sesiniz size ne yapmaniz gerektigini soyler

1 ay once kocasi kendisini 40 yasindayken terkettigi icin salya sumuk onlarca baslik acan ablayi hatirlattiniz bana niyeyse.

Bu arada linci sevmem, ama 40 yasindaki kadin ne istedigini bilmiyorsa linc yer kimse kusura bakmasin. Ne demek yani ammaaann nasilsa gebe kalamiyorum diye korunmasiz iliski yasayip daha sonra pisman oldum cocuk aldiracagim demek, ciddi vicdan merhamet yoksunu bir tavir bu.

Sizin o bebegi aldirip, hayatiniza anne olarak degil birey olarak devam etmeniz gerek, bu kararsizlikla annelik sizi bozar, çocuğa da zarar gelir.

Bence aldırma belli ki sen anneliği istiyorsun eşin manipüle etmiş seni. Eşinin isteklerini kendi isteklerin sanmaya başlamışsın. Ben senin yerinde olsam doğururdum. Şu an karmaşık hissetmen de çok normal. İsteyerek hamile kalanlardan bile hamile olduğunu öğrenince mahvolanlar oluyor

Normal değil çünkü başta düşünecekti ona göre çocuğa karar vermesi gerekir hem isteyip hem olunca başından aşağı kaynar sular dökülmesini hangi mantık açıklayabilir
Açıkladım işte. İsteyerek hamile kalmaya uğraşıp sonra hamile kaldığını öğrenince başından aşağı kaynar su dökülen binlerce kadın var ben şimdi ne yapacağım diye. Kendi bireysel duygularını dünyanın kalanıyla paylaşıyorsun sanmamanı öneririm sana.

Normal değil çünkü başta düşünecekti ona göre çocuğa karar vermesi gerekir hem isteyip hem olunca başından aşağı kaynar sular dökülmesini hangi mantık açıklayabilir

çocuk, çekilmesi gereken bir ceza değildir.
bu konu fake ama yine de gerçekten başına gelen kadınlar için çok yanlış söylemler bunlar. korunma yöntemi kazaya uğramış ya da birçok fakrlı motivasyondan ötürü korunamamın, korunmamayı tercih etmiş kadınlar için çok zehirli söylemler bunlar.
herhangi bir sebepten istenmeyen gebelikle karşı karşıya kalmış kadınlara ceza mı vermeye çalışıyorsunuz ki bir ömür boyu sürecek bir sorumluluğu alması için suçlayıcı konuşuyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…