Kürtaj olmak mı olmamak mı kötü?

çocuk, çekilmesi gereken bir ceza değildir.
bu konu fake ama yine de gerçekten başına gelen kadınlar için çok yanlış söylemler bunlar. korunma yöntemi kazaya uğramış ya da birçok fakrlı motivasyondan ötürü korunamamın, korunmamayı tercih etmiş kadınlar için çok zehirli söylemler bunlar.
herhangi bir sebepten istenmeyen gebelikle karşı karşıya kalmış kadınlara ceza mı vermeye çalışıyorsunuz ki bir ömür boyu sürecek bir sorumluluğu alması için suçlayıcı konuşuyorsunuz?
Ay ne alakası var hamile kalmayı kadın kendisi istemiş farkında mısınız? İstemiyordum da oldu durumu değil ki bu hem istemiş hem olunca aldırmak istiyor bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler insana. Ayrıca burda ceza olarak görme nerde var?

çocuk, çekilmesi gereken bir ceza değildir.
bu konu fake ama yine de gerçekten başına gelen kadınlar için çok yanlış söylemler bunlar. korunma yöntemi kazaya uğramış ya da birçok fakrlı motivasyondan ötürü korunamamın, korunmamayı tercih etmiş kadınlar için çok zehirli söylemler bunlar.
herhangi bir sebepten istenmeyen gebelikle karşı karşıya kalmış kadınlara ceza mı vermeye çalışıyorsunuz ki bir ömür boyu sürecek bir sorumluluğu alması için suçlayıcı konuşuyorsunuz?
Konuştuuu yine aşkım 😍😍😍

Ay ne alakası var hamile kalmayı kadın kendisi istemiş farkında mısınız? İstemiyordum da oldu durumu değil ki bu hem istemiş hem olunca aldırmak istiyor bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler insana
Deme bacım.

Açıkladım işte. İsteyerek hamile kalmaya uğraşıp sonra hamile kaldığını öğrenince başından aşağı kaynar su dökülen binlerce kadın var ben şimdi ne yapacağım diye. Kendi bireysel duygularını dünyanın kalanıyla paylaşıyorsun sanmamanı öneririm sana.
Son cümleni ben de sana öneriyorum inan ki

Son cümleni ben de sana öneriyorum inan ki
Önerme bana bir şey. Hangi mantık dedin biz de sana senin mantığına yatmıyor ama bizler gibi kadınların mantığına yatıyor dedik. Demekki dünya senin mantık çerçevenden ibaret değilmiş ve şaşırdığın şey gayet mümkün, olanaklı ve anlaşılırmış. Bak bir hatan düzelmiş oldu

Önerme bana bir şey. Hangi mantık dedin biz de sana senin mantığına yatmıyor ama bizler gibi kadınların mantığına yatıyor dedik. Demekki dünya senin mantık çerçevenden ibaret değilmiş ve şaşırdığın şey gayet mümkün, olanaklı ve anlaşılırmış. Bak bir hatan düzelmiş oldu
Sana göre hata. Hangi mantık derken de şaşkınlığımı dile getiriyorum bir soru sormuyorum orda. Dünya senin mantığına göre de ilerlemiyor haberin olsun
Sen de bana bir şey önerme bu arada. Artık çocuk konusunda insanları zorbalamandan gına geldi gerçekten. Yanıt verdiğin yorumumda karşı çıkacağın bir şey bile yok ne yaptın ettin tartışma çıkardın

Bu hayatı siz yaşıyorsunuz biz sizi kınasak da desteklesek de boş. Anne olamayacağınıza inanıyorsanız devam ettirmeyin. Bebeğe yazık. Benim arkadaşım anne olmayı çok istiyordu. hamile kalınca bi korku sardı eşi de şok oldu. Çocuğu aldırmak istiyorum diye günlerce ağladı en sonunda kürtaj oldu ama eşinden boşandı eşi kabullenemedi bu durumu. Bi kontrole onunla beraber gitmiştim doktoru böyle durumlarla çok sık karşılaştığını ilk başlardaki hormonlar yüzünden korkular panikler yaşandığını bazı anne adaylarının bunlarla devam edemediğini sağlıklı düşünemediği söylemişti. Biraz kendine zaman tanı demişti ama ikna edemedik arkadaşımızı. Aradan 3 sene geçti. Şuan da eşinden ayrıldığı için üzgün ama bebeği aldırdığı için pişman değil .

Valla derim gayet. Buna karışabilme hakkının olduğunu da sanmıyorum
Sen maddi durumu iyi olmayan da çocuklara çok iyi şartlarda bakabilir çocuğun mutlu olması için paraya değil 8-9 kardeşe ihtiyacı var gibi mantık yürüten bir insansın sence başkalarının mantık örgüsünü sorgulaman hoş mu ? Bu kadının çelişkisi seninkinden bin kat daha akla yatkın

Sana göre hata. Hangi mantık derken de şaşkınlığımı dile getiriyorum bir soru sormuyorum orda. Dünya senin mantığına göre de ilerlemiyor haberin olsun
Şaşırmıyorsun kınıyorsun. Kınadığın yerin de neresi olduğunu çok iyi biliyorum da işte forumda öyle tartışmalar yasak

Sen maddi durumu iyi olmayan da çocuklara çok iyi şartlarda bakabilir çocuğun mutlu olması için paraya değil 8-9 kardeşe ihtiyacı var gibi mantık yürüten bir insansın sence başkalarının mantık örgüsünü sorgulaman hoş mu ? Bu kadının çelişkisi seninkinden bin kat daha akla yatkın
Aynen ben 8-9 kardeşe ihtiyacı var dedim ya da maddi durumu olmayan da iyi bakabilir dedim aynen. Asgari düzeyde yettiği sürece gayet iyi bakabilir dedim bunu yine savunuyorum da. Kavga etmek için bahane arama bence

Ay ne alakası var hamile kalmayı kadın kendisi istemiş farkında mısınız? İstemiyordum da oldu durumu değil ki bu hem istemiş hem olunca aldırmak istiyor bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler insana. Ayrıca burda ceza olarak görme nerde var?

bazen emin olun ki kadınlar kendileri istemiyorlar; öyle istediğini düşündürüyorlar sadece. erkekler tembel ve umursamazdır. sizin sınırlarınızı korumadıkları yerde yamuk s.klerinin keyfi için korunma yöntemleri içerisinde en kolay ve kadın için en zararsız olan prezervatifi dahi kullanmaktan kaçınır. "biz şey olmaz yea" diyerek kadını yatıştırır.
bu ülkenin kadınlarının ise kendi bedenlerine duyduğu saygı ve gösterdiği özen maalesef tartışılamaz şekilde sorunlu. sadece eşine yaranmak, kendisi keyif almasa ya da psikolojik olarak sıkıntıya sokacak olsa bile o herifin üç kuruşluk zevkine hizmet etmeyeceği şey yoktur.
Bu ülke ya da dünya sizin yatak odanızdaki dört duvar kadar değil. sizin sınırlarınızın ötsinde yaşanan şeyleri kabullenemiyorsanız da en iyisi susmaktır.
Ayrıca bu ülkede yaşayan her bir kadının etik ve ahlak anlayışı da sizin sınırlarını çizdiğiniz kadarıyla değildir. kürtaj hepimiz için haktır. ihtiyaç duyduğunuzda sizin için bile bir haktır. o yüzden başka kadınların hakkını da her ne sebeple gerçekleştiriyorsa gerçekleştirsin sorgulamaya kalkmayın. günün birinde bu sorgu sizin de canınızı yakar.

Şaşırmıyorsun kınıyorsun. Kınadığın yerin de neresi olduğunu çok iyi biliyorum da işte forumda öyle tartışmalar yasak
E saçma çünkü. Dediğin sebeple ilgili yorum yapmış olsam burda başka kürtaj konuları var onlara bir şey demedim bile. İstemiş, olmuş şimdi de yok aldırmak istiyorum diyor ben de çok mantıksız davranıldığını söylüyorum. Bunu açıkladığım için de inanamıyorum şu an

Aynen ben 8-9 kardeşe ihtiyacı var dedim ya da maddi durumu olmayan da iyi bakabilir dedim aynen. Asgari düzeyde yettiği sürece gayet iyi bakabilir dedim bunu yine savunuyorum da. Kavga etmek için bahane arama bence
O zaman burada en ana benim , kutsal analık diye şaşırma ayağına en doğal çelişkilerden birini yaşayan hemcinsini kınama. Son derece normal ve binlerce kadının yaşadığı duygular bunlar.
Hatta sana bir şey söyleyim mi çocuğunu çok sevdiği halde anneliği hiç sevmeyen kadınlar da var. Sus kendi hayatınla ilgilen yapıcı tavsiyen varsa ver yoksa dedikoducu kadınlar gibi kınama.
Bak senin mantıksız bulduğun şey son derece olağanmış demekki senin çevren kısıtlıymış ki dünyayı ilçenden ibaret sanıyormuşsun

bazen emin olun ki kadınlar kendileri istemiyorlar; öyle istediğini düşündürüyorlar sadece. erkekler tembel ve umursamazdır. sizin sınırlarınızı korumadıkları yerde yamuk s.klerinin keyfi için korunma yöntemleri içerisinde en kolay ve kadın için en zararsız olan prezervatifi dahi kullanmaktan kaçınır. "biz şey olmaz yea" diyerek kadını yatıştırır.
bu ülkenin kadınlarının ise kendi bedenlerine duyduğu saygı ve gösterdiği özen maalesef tartışılamaz şekilde sorunlu. sadece eşine yaranmak, kendisi keyif almasa ya da psikolojik olarak sıkıntıya sokacak olsa bile o herifin üç kuruşluk zevkine hizmet etmeyeceği şey yoktur.
Bu ülke ya da dünya sizin yatak odanızdaki dört duvar kadar değil. sizin sınırlarınızın ötsinde yaşanan şeyleri kabullenemiyorsanız da en iyisi susmaktır.
Ayrıca bu ülkede yaşayan her bir kadının etik ve ahlak anlayışı da sizin sınırlarını çizdiğiniz kadarıyla değildir. kürtaj hepimiz için haktır. ihtiyaç duyduğunuzda sizin için bile bir haktır. o yüzden başka kadınların hakkını da her ne sebeple gerçekleştiriyorsa gerçekleştirsin sorgulamaya kalkmayın. günün birinde bu sorgu sizin de canınızı yakar.
Konuyu öyyyle yerlere çekmişsiniz ki şok içindeyim ben buraya wowoowow HARAM yazmışım sanki :KK70:
Hem isteyip hem olunca aldırmayı istemenin saçma olduğunu söyledim diye bu ne tavırlar komedi :KK70:

Sus kendi hayatınla ilgilen yapıcı tavsiyen varsa ver yoksa dedikoducu kadınlar gibi kınama.
Ya bunu sana mı soracağım ben? Gelmiş burda tamamen durduk yere tartışma çıkarıyorsun yazdığım yorumda da absürt bir şey yok bahsettiğin tarzda bir kınama da yok kendi kendine kavga edecek birini seçtin onca yorumdan geldin bana çattın rica ediyorum boş yere polemiğe girme benimle

Lütfen çocuk sahibi olmak isteyip olamayan arkadaşlar bu başlığı okumayıp geçsin, yargılanmaya değil objektif fikirlere ihtiyacım var.
40 yaşındayım, iyi bir hayatım, sevdiğim bir eşim, 5 yıllık evliliğim var. Eşim evlenmeden önce çocuk sahibi olmak istemediğini çok net bir şekilde söylemişti ben de kendimi hazır hissetmediğim için bunu problem etmedim. 2 yıl önce sürekli çocuk sahibi olsam nasıl olurdu, ne yapadım diye hayal kurduğumu, etrafımdaki annelere özendiğimi fark ettim ve eşime çocuk istediğimi söyledim. Çift terapisine gittik, uzun tartışmalardan sonra çocuk yapmaya karar verdik. Kontrollerde yaşım dolayısıyla yumurtamın az olduğunu ve kalitesinin azaldığını öğrendim. Kendiliginden hamile kalmam düşük bir ihtimaldi, tüp bebek yapmamı önerdi doktorlar. İlk yıl her ay bu ay da hamile değilim diye üzülerek geçti, sonra belki de bunun hayatımız için en doğrusu olduğunu düşündüm ve beklemeyi bıraktım. Hamile kalamadıkça korunmaya da gerek olmadığını düşündük galiba, bu aramizda konuşulmayan bir meseleydi ki hamile kaldım. Şimdi 6 haftalık hamileyim. Haberi öğrenince başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Hayal gerçek olana kadar işin ciddiyetini, getireceği yükümlülükleri düşünemiyor insan. Hamilelikte yapılması gereken her şeyi yapıyorum şu an ama bir tarafım bu çocuğu hiç istemiyor, gün içinde duygularım sürekli değişiyor. Aldırmak istiyorum sonra belki hormonlardan oluyor deyip vazgeciyorum. Eşim haberi aldığında yıkıldı desem yeri, 60 yaşında 20 yasinda bir çocuğun ebeveyni olmak istemediğini söylüyor. Benzer hisler yaşayanlar olduğunu biliyorum. Böyle hissedip kürtaj olan oldu mu? Hamileliği sürdürüp pişman olan oldu mu ya da? Benzer hikayeleri duymaya ihtiyacım var.
yaşınızda hiçbir sorun göremedim,benim çoğu arkadaşım yeni evlendi,zaman değişti eski 40 yaşındakilerle şimdikiler bir değil gencecik duruyorlar,geçen sene oğlumun mezuniyetine gittim sizinle aşağı yukarı aynı yaştayım,oğlum 11 yaşında ve oradaki ebeveynlerin çoğu 50 yaşın üstündeydi,liseye giden,üniversiteye giden çocukları vardı gayette çoğunlukta bu yaşta 2. çocuğunu yapan,sizin ilk olduğu için böyle düşünmüşsünüz,siz çocuk istemişsiniz ama eşiniz istemediği için etkilenmişsiniz,ileride 50 yaşından sonra keşke aldırmasaydım dermisiniz acaba,sonuçta siz bu konuya sıcak bakmışsınız yeniden böyle hissetmeyeceğinizi nereden biliyorsunuz.

Sen de bana bir şey önerme bu arada. Artık çocuk konusunda insanları zorbalamandan gına geldi gerçekten. Yanıt verdiğin yorumumda karşı çıkacağın bir şey bile yok ne yaptın ettin tartışma çıkardın
Yoksa senin gibi doğuranları mı kıskanıyorum gsgsgsgsgs hahahahahha Alttan alta da mesaj veriyor ne zorbalayacağım be çiftleşip üremenin neyini kıskanayım. Sence senin hayatını yaşayıp , kocanın genlerini çoğaltmak benim için kıskanılacak bir şey mi ? Benim için korku filmi gibi bir hayat 🤮
32 yaşındayım istediğim an çocuk yaparım sen yorma o kafanı

Konuyu öyyyle yerlere çekmişsiniz ki şok içindeyim ben buraya wowoowow HARAM yazmışım sanki :KK70:
Hem isteyip hem olunca aldırmayı istemenin saçma olduğunu söyledim diye bu ne tavırlar komedi :KK70:
Sana da diyoruz ki saçma değil insana özel yaşanabilir bir duygu??? Tam olarak idrak edemediğin kafanın almadığı kısım neresi ?

X