kürtaj mı yoksa 1 yaş arayla ikinci çocuk mu?

allah korusun kendimi senin yerine koymaya çalıştım bianlık.ben olsam aldırmazdım.ama şölede bi durum var kadınların menepoza kadar her ay hamile kama riski var.diyelimki ikinc bebeği aldırmadık üçüncü oldu.o zaman ne yapıcaz.ne kadar korunsakta yinede kazayla hamile kalan çok var aramızda.çok zor karar vermek.allah olmayan ve isteyenlere versin herşeyden önce.

canım bende kürtaja çok karşıyım aallah onların sbrınıda rızgınıda verir.....o kadar çok bebek die yanıp tutuşaanlar varki..göz göre göre allahın sana bahşettiği bu güzelliği yok etme ..şu an belki çok kötüsün üzgünsün ama gün gelcek anlıyacaksınki..sen kazanmışsın..hemde iki kere..

yorumlarınız için çok teşekkürler daha çok yeni 4 haftalık falan daha kesesi görünmüyor haftaya perşembe keseyi gördükten sonra müdahale edebilirim dedi doktor o zamana kadar karar vermem gerekiyor

anlaşılan aklın çok karışık peki eşin ne diyor bu duruma aldırmanımı istiyo yoksa sanamı bıraktı kararı? sonuçta tek başına yapmadın bunu onunda desteği önemli..

canım benim en iyisini doktorun bilir bence çok detaylı bir şekilde konuş suan için en önemli şey senin saglılıgın eger hayatını tehlikeye atacak bir risk varsa aman ha canım biz ne desek boş en güzel cevap doktorunda ama eger tehlike yoksa sakın aldırma gülüm kıyma ikisi beraber büyürler Allahım nasip etmiş bir melek daha evet çok zor bir durum senin yerine kendimi koyuyorum seni çok iyi anlıyorum.....

ne yazık ki korunma yöntemleri &100 koruma sağlamıyor ayrıca ilk doğumdan sonra hamile kalmak daha kolay

inşallah kendin için ilerde pişman olmayacağın en doğru seçeneği bulursun benim arkadaşım spral takılı olmasına rağmen hamile kaldı ve 2 tane çok yaramaz oğlu olmasına rağmen kızını dünyaya getirdi iyiki aldırmamışım diyo:Saruboceq:
ben sana yorum yapamıyorum ne durumdasın maddi manevi bulunduğun durumu bilemiyorum ama çok iyi düşün dr.lar bile nederse desin kararı sen vericeksin Allah yardımcın olsun :Saruboceq:

zor bir karar gerçekten.
senin için zor olacak
bebegin içinde zor olacak tam ilğiye ihtiyacı olduğu zaman
ama diğer taraftanda başka bir bebegin yaşam şansına son vermekk
zor bir karar canım Allahım yardım etsin.
aldırmazdım galiba ben.

Kesinlikle aldırmazdım..O bebeğin içimden cımbızla çekilerek bütün organlarının birbirinden koparılmasına asla göz yumamazdım..

Bu kürtajı düşünebildiğinize göre sanırım hiç kürtaj olmuş bi bebek görmediniz..

Şu an 4.5 aylık olan bebeğinizin nasıl ellerinin ayaklarının böbreklerinin ciğerlerinin birbirinden koparılmasına parçalanmasına dayanamayacaksanız içinizdeki bebegede dayanamamanız gerekir..

şu andaki bebeğenizin ikinci bebeğiniz olduğunu ve onu kürtajla aldırdığınızı düşünün hep içinizde kalacak bir uhde. büyüseydi şöyle olurdu böyle olurdu diye hayallar. anlat istanbulu izledinizmi bilmiyorum bence izleyebilirsiniz. o zaman kararınızı verin.
bana kalsa aldırmazdım. bebeğimde ve bende sağlık yönünden bir sorun olmadıkça. yaşayacak olan yaşıyor. ilk hamileliğim 9 haftalık kürtajla sonuçlandı benimde. kalbi durduğu için. Rabbim verir ve ancak O alır. Hayırlısı neyse o olsun

ben hala allah verdi, allah ın dediği olur, allah verir rızkını gibi cümlelerin ortada dolaştığına inanamıyorum...allah bize ne verdi biliyor musunuz? AKIL.....ne kürtaj ne ikinci çocuk...TEDBıR..TEDBıR..TEDBıR...doğum kontrol yöntemleri artık %99.9 koruyor...ama hala korunmadan ilişkiye girildiği için tarlada biten domates gibi her seferinde hamile kalınıyor..ve sonra da sanki kürtaj bir korunma yöntemiymiş gibi ona başvuruluyor..yapmayın lütfen...1 kutu doğum kontrol hapı kaç para?? sağlık ocaklarında spiral ücretsiz takılıyor... hatta eşlere kondom ücretsiz veriliyor...çocuk için yıllarca uğraşmış biri olarak bu kadar yazmaya hakkım var kusura bakmayın...

tamamen katılıyorum nestlecim ben de 6 yıldan sonra hamile kalabilen biri olarak söylüyorum eğer hamile kalmışsan krtaj olamazsın böyle bir hakkın yok bebek istememe fikrini uygulamaya dökmen gerekiyor hamile kaldıktan sonra bu çok zor bir karar ne yapmalıyım aldırmalı mıyım gibi düşüncelere karşıyım ben doktorlar alır onlar artık bu işleri sıradan görüyorlar ama nasıl kıyılır
ben 6 yıl tedavi olan ve 3.aşılamada hamile kalan birisiyim kürtaj kelimesine çok karşıyım kusura bakmayın

bu karar senin ama şuan için deki de bir canlı yaşayan evladından vazgeçebilirmisin cnm bile bile onu yok edebilirmisin allah korusun sana tercih yapmak zorundasın ya yaşayan bebeğin ya da sen deseler sen ne yapardın hangi anne evladından vazgeçebilir ben ce karnındaki evladından hiç bir farkı yok yaşayan bebeğinin rabbim her ikisinede sağlık versin ben asla aldırmanı istemem rabbim iki evladını da korusun seni de korusun eminin hiç bir şey olmadan sen de bu dönemi atlatacaksın belki biraz daha fazla yorulacaksın ama degmezmi dünya tatlısı evlatların olacak ben bu bebek için 7 ay ugraştım çok şükür kavuştum 2. side hemen olursa hiç fark etmez aldırmam asla evlat katili olamam bu da benim fikrim

arkadaşın birisi kürtaj olmuş bir bebek gördünüzmü diye sormuş kesinlikle katılıyorum ben k.d. uzmanı yanında çalımıştım eger kürtaj olan bir bebeği görseydin asla istemezdiniz kürtajı asla

Son düzenleme:
merhaba canım...bu gerçekten çok zor bir karar bende şuanda ikinci bebeğime hamileyim ve oğlum sadece 8 aylıktı ben hamile olduğumu öğrendiğimde. kürtaj olacaktım kararlıydım son güne kadar ama sonra bir cana kıyamayacağımı anladım ve doğurmaya karar verdim...şuanda eylül başındaki doğumumu bekliyorum ve hala endişeliyim aslında nasıl büyütücem diye ama Allah büyük gerçekten ben bebeğimin kalp atışlarını duyduğumda kıyamadım ona ki ben peş peşe doğuranları ayıplardım hep:) spiralim vardı ve hiç çocuk düşünmüyordum şu anda iyikide olmuş diyorum ikisi birlkte büyüyecek...tabi bu senin kararın ama çok iyi düşün eğerki ilerde 1 çocuk daha istiyorsan hiç aldırmayı düşünme bence..allah kolaylık verecektir inan bana..

canım inşallah verdiğin karar hakkında hayırlı olur... aldırmak çok zor ama doğurmak ta riskli sonuçta bakman gereken bir bebişin var çok zor bir karar gerçekten...

naptı acaba arkadaş çok merak ettim bende hep korkmuşumdur istemediğim anda hamile kalmaktan onun için doğumdan sonra adet görür görmez spriali taktırdım ama ya korunurken hamle kalırsam diyede düşünmeden edemiyorum duyuyorum etrafımda var çünki çocuk büyük sorumluluk maddi manevi kürtajda cesaret işi gerçekten sonradan vijdan azabı allah yardımcısı olsun

bende merak ediyorum ne karar verdi acaba
nasil kiyilir ya minicik bi bebege ... kürtaj olan bebekler konusabilselerdi neler anlatirlardi acaba canlari yaniyordur kürtaj olunurken offff ins. dogru bi karar verir

kim evladina kiyabilir kim bebegininmasum bi melegin cani acisin isterki

ins. ilerde vicdan azabi cekicek bisey yapmazsin tatlim
hersey gönlünce olsun sen iste yeterki dua et rabbim sana yardimci olucaktir

kardeşimle benim aramda 14 ay var yani bebeğin doğduğunda bizimle aramızdaki gibi olacak.
ıkiz gibi büyüyecekler.
Büyütme imkanı varsa aldırmayn.
Bakım biraz zor olur belki ama büyüyünce güüzel oluyor.
Hemde çocuklarda kıskançlık falan olmuyor ben büyüğüm ve kendimi bildim bileli bir kardeşim var yokluğunu bilmediğimden varlığına alışmamda zor olmamıştır eminimki:))
ınşallah aldırmamışsınızdır bebeğinizi

Ben bazı arkadaşları anlayamıyorum ya..

Konuyu açan arkadaşın kafası zaten karışıkki açmış buraya derdini..

ıkiz büyütenler ne yapıo,birini öldürüolarmı??

Ne demek ikisini beraber büyütmek zordur..??

Allah aşkına o bebeğin parçalanmasına göz yummaktan daha mı zor dogurmak,büyütmek...

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

:lepi: alkisalkisalkis alkisalkisalkis :enbuyukkk:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…