kürtaj mı yoksa 1 yaş arayla ikinci çocuk mu?

Ben nedense sağlık sorunu yüzünden aldırdıgını düşünmüorum arkadaşın..öyle olsaydı yani gerçekten anneye risk oluşturan bi durum olsaydı bunu zaten burda konu olarak açmaz direkt gidip aldırırdı..

Bi hata yapmış aldırmış diosunuz..ve bunu okadar basite indirgeyerek söyüosunuzki bi cana kıymak ne kadarda kolayınıza gelio şaşırıorum

Ben nedense sağlık sorunu yüzünden aldırdıgını düşünmüorum arkadaşın..öyle olsaydı yani gerçekten anneye risk oluşturan bi durum olsaydı bunu zaten burda konu olarak açmaz direkt gidip aldırırdı..

Bi hata yapmış aldırmış diosunuz..ve bunu okadar basite indirgeyerek söyüosunuzki bi cana kıymak ne kadarda kolayınıza gelio şaşırıorum
bencede öyle olurdu bakmak zor dıye bence aldırdı saglık sorunu oldugunu sanmıyorum olsa zaten konu acmadı yanı bencede ama varsa da gercekten geçmiş olsun kısmet boyleymiş ama sezeryanda zor falan denılıyor allah vermiş o canı kolaylıgınıda verır tabııkıde hem 1 yaş ara ile anne olan cok kişi var .....

bazı insanları anlayamıyorum yorum yaparken ne kadar ileri gidebiliyosunuz ya bende kürtaja karşıyım ama sonuçta kızcağız kendi hayatına dair bir karar vermiş iyisiyle kötüsüyle zaten sonuçlarına katlanacak sanki bazılarınızın eli düşşe taşlayarak linç edeceksiniz tamam burada herkes görüşlerini paylaşıyor ama dilinde ölçüsü olması gerekmiyormu sözlerlede kalp kırmak günah değilmi eminim aldırdığı için zaten üzgündür bide sizin yorumlarınızla kahroluyodur

Son düzenleyen: Moderatör:
bazı insanları anlayamıyorum yorum yaparken ne kadar ileri gidebiliyosunuz ya bende kürtaja karşıyım ama sonuçta kızcağız kendi hayatına dair bir karar vermiş iyisiyle kötüsüyle zaten sonuçlarına katlanacak sanki bazılarınızın eli düşşe taşlayarak linç edeceksiniz tamam burada herkes görüşlerini paylaşıyor ama dilinde ölçüsü olması gerekmiyormu sözlerlede kalp kırmak günah değilmi eminim aldırdığı için zaten üzgündür bide sizin yorumlarınızla kahroluyodur

tebrikler a.s.alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

Arkadaşlar daha 4 haftalık canlı bile değil.sadece bir kan pıhtısı.kadıncağız sanki bir bebeği öldürmüş gibi insafsızca yorumlar yapıyorsunuz.bu işin yasal bir sınırı var zaten.bebek canlansaydı doktor zaten kürtaj önermezdi.ben olsam ben de aldırırdım.daha canlanmamış bir bebek için canlı bebeğimi ve kendimi riske atmazdım.

arkadaşlar hepiniz yorumlarınızda haklısnız ama çok ileri gidenler olmuş yorum yaparken

unutmayın ki herkes hata yapar ve bu hatayı yargılamak bazen bizlere düşmez

sizin söylediklerinizin hepsini kürtajı yaptıran arkadaş bilmiyor mu sanıyorsunuz elbette biliyor ancak hamilerliğini sürdürseydi kendisi ve bebeğin sağlığı risk altındaydı,bunu doktoru da söylemiş, evet hata var günahı da kendine

insanlar bazen mecbur kalabilrler ve bu mecburiyet bazen sizlerin de kapısını çalabilir o zaman yani sağlığınız risk altındayken de bu kadar acımasız konuşabilecekmiydiniz

olaylara tek yönlü bakmak bizleri yanlışa sürükler, karşınızdaki insanı bunalıma itmek vicdan azabı çektirmek sizi günaha sürüklemiyor mu?

bırakın zaten o yük ona yeterince ağır geliyordur, bu sözlerle daha da yaralamayın ...
arkadasa katılıyorum ve kürtaj olan arkadasımıza da acil şifalar, bebegine de uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum. umarım artık çok daha dikkatli korunacaktır. ancak yine aynı konuyla buraya dönerse bir gün ,işte o zaman gözünün yasına bakmam, en agır yorumları da haketmiş olur kendisi.

Walla arkadaşlar ileri gitmekse bu ben ileri gidiyorum ..

Ben düşüncelerimi dile getirdim ve kürtaja hiçbişekilde iyi gözle bakamıyorum.. ve bu konudada çok hassasım..

Bi bebek anne karnında düştüğü andan itibaren canlıdır ..bi kan pıhtısı deildir..Tamam belki yasaların izin verdiği bi durum onada bişey diyen yok ama ben vicdanımla yorum yaptım..

Zaten artık olanda olmuş ne desek boş..

bu konu ile ilgili son bişey söylemek istiyorum, sağlığı risk altında değildir vs.. denmiş, bunu söyleyenlere kadın doğum doktorları sanırım bir uyarı yapmamış, sezeryanla doğum yapanların dikişlerinin açılma riski olması sebebi ile bebeğinin ve annenin hayatı risk altında olduğu için en az 2 yıl doktorlar bebek önermezler korunun derler, bilgisi olmayanlar kadın doğum uzmanlarına telefon çıp sorabilriler bu bir,

ikincisi ise bu konuyu açan arkadaş size sadece fikirlerinizi sormuş cevap basit evet aldır ya da hayır aldırma denmesi gerekirken hakarete veren aşşağılamalar, melike kesilemeler vs.. yapılmış, hepiniz vicdan sahibisiniz bir o arkadaş değil öyle mi? bizler eleştirmeyi o kadar çoks evşyoruz ki bunu yaparken iğneyi önce kendimize batırmayı hep unutuyoruz, kimsenin hayatını eleştirmeye kimsenin hakkı yok, hiç kimse kusura bakmasın, hiçbiriniz dörtdörtlük yaşamıyorsunuz, bunu cezalandıracak olan yüce Allahtır, sizler bence haddi fazlaca aşmışsınız daha da aşmayın

allah şifa versin biz severiz böyle tukakaları.......fikir sahibi olmak isterken katil olacağı aklına gelseydi açmazdı bu topiği....evinde ona muhtaç bir sabi varken karnındakiyle ölüme gitmesi daha mutlu kılabilirdi birçoğunu...olsun derdiniz aldırmadıya kısmet böyleymiş....bunu okuyanlar yarında ölebilir nerden bileceksiniz derler eminim iyide kendimi silahını tetikleseydi....sevgiye saygıyla......

arkadaşlar olan olmuş oda istemesdi belki ama şunu unutmayın kimseyi kınamayın başınıza gelir.benim hep öel oldu kimi kınadıysam aynısını yaşadım o yüzden yorum yaparken bi kere daha düşünün günah onun günahı sevap onu sevabı .

arkadaş sessizde ondan böyle şeyler söyleniyor..
ben Allah korusun o kadar dikkat etmeme rağmen hamile kalsam benimde tercihim gidip aldırmak olur.Bakacak ben,günah benim.Sevap benim..Bana bu tarz şeyler söyleyenler cevaplarını çoktan almışlardı helal olsun kız hakikaten hanımefendiymiş..
Yorum yapacak yada yapanların hadlerinii aşmadan yapmaları gerek..
adam gibi yazacaksanız yazın yazmayacaksınız yazmayın..
Şu durumdaki bir insana yapılan yorumlar günah sevap ayrımı yapanlara yakışmıyor..Önce kendimize bakıcaz kalbimizi temiz tutucaz..

Ben yeterince adam gibi ! yazdıgımı düşünüyorum..Burdaki kimsenin de günah sevap ayrımı yaparak yorum yazdıgınıda görmedim..

Kalbin temiz tutulması neyle olur,nasıl olur? Bi cana kıyıp,günah benim sevap benim dedikten sonra bi kalbin temiz oldugu tartışılır..(Herkesin içini yalnızca Allah bilir)

Sadece olaya aldırılan bebeğin çektiği acıyla,vicdanımızla yorum yaptık..

Bence bunu savunanlar kendi başlarına böyle bi durum geldiğinde vicdanlarını rahatlamak için zemin hazırlayıp yandaşçı arayan zihniyet..

Ayrıca yazdıklarım kendimde dahil olmak üzere istenmeyen bi gebelik yaşayacak bütün bayanlar için geçerli..

(bu arada bende bi şubat annesiyim ve benimde şuan hamile olma ihtimalim var)

Sen hamıleysen doĞurursun arkadaŞım kımse senın doĞurmana karıŞabılırmııkı sen baŞkasının aldırmasına karıŞasın kımsenın kalbının temız olup olmadıĞı konusunda da kımse yorum yapamamaz bak sende demıŞın herkesın ıÇını allah bılır 3 gÜn Önce benımde hamıle olma ıhtımalım vardı ıkızlerım olmasına raĞmen doĞurmayada kararlıydım buna raĞmen kımseyı aldırdı dıye suÇlamıyorum herkesın vıcdanıda hayatıda kendıne

o zaman geçmişte yazılanları bir okuyun derim size ben!
siz hiç kimseyi yandaşcı olmakla itham edemezsiniz!!ben kendi adıma bu hakkı vermiyorum size.
aldırırm aldırmam kime ne;size ne????
siz geceleri yanımdamısınız pardonda??
yada masrafını benimle birlikte mi karşılıyorsunuz??
yada sağlığım söz konusu bir anlamda da ölsem size bunun ne gibi katkısı olacak,merak ettim ben şimdi?
lütfen!!!!
sizinle aynı şartlarda olmayabilir insanlar..bunu sadece maddi anlamda söylemiyorum..
ben kızımı tek büyüttüm nerdeyse..yanımda bir annem yok benim.lohusalığım babamlarda kardeşime babama ve eşime hizmet ederek,ev işlerini yaparak geçti..bunun yanında gece uyumadığım gibi gündüzleride uyumuyordum..
mememi almadığı için 4.5 ay sağarak ve mama takviyesiyle verdim sütümü..ciddi bir mama giderimiz var bizim hala.ha durumumuz şükürler olsun yerinde ama kızımın rızkını ikinci bir bebekle paylaşmak gibi bir düşüncem yok..ayrıca 9 ay iğne oldum her gece..bilirmisiniz bu psikolojiyi??ayaklarımı uzatarak geçirmedim hamileliğimiher an düşük yapacak gibi tetikte oldum..iğne yerlerim delik deşik oldu.
ben hamile kaldığım taktirde hala daha da söylüyorum aldırırm..bunu da değerlendirmek kimselere düşmez..haa arkadaş gibi soruyor olsaydımda herkes had bilerek cevaplandırmak ZORUNDA olurdu!
konu sahibesi arkadaşa gelince;
hayırlısı olsun canım senin için.daha dikkat et lütfen.Allahım yavruna uzun ömürler versin inşallah

bu arada ben bir vizdanla yorum yapılmış bir mesaj göremedim aldırma diyenlerde..ifade etmenin de bir yolu var..
şu durumda olan bir anneye kimse ama hiç kimse bilmişlik yapamaz..
Allah var yukarda..hiç bir şey için büyük konuşmayın!!!

Merhaba Arkadaşlar;
Öncelikle ilk başlarda konuyu okuduğumda bende ilk doğumumu sezeryanla yaptığım için doktorumun bana söylemesi 1 yıl boyunca bebek düşünmemem gerektiği idi.Bende 40'ım çıkar çıkmaz en doğru korunma yöntemi ile korunmaya başladım..Çünkü hem doktorumun yasağı,hemde ileride 2.bir çocuk düşünmediğim içindi..
Konu sahibi arkadaşım sormuş sizdemi kürtaj oldunuz? diye:Hayır ben kürtaj olmadım,ama sadece oğlum şu an 5 yaşında ve bu kadar beklemeyip keşke 2.çocuğumuda hemen yapsaydım diyerek pişmanlığımı belirtmek istedim..
Bir cana kıymak öyle kolay değil,tabiki burada bir çok evlat hasreti ile tedavi olan,gününü hastahanelerde geçrien bir çok bayan arkadaşımız var ki Rabbim onlarada en kısa zamanda sağlıklı bebekler nasip eder inşallah..Ama konu sahibi yeterince yaşadığı acı tecrübelerden deneyim sahibi olmuştur ve bundan sonra ne yapması konusunda baya bir tecrübe edinmiştir,zaten arkadaşımızın da psikolojisinin ne kadar bozulduğu bizlerle paylaştığı mesajlardan belli oluyor..
Kendi kararıdır ve saygı duymamız gerekiyor.Rabbim bebeğine sağlıklı,uzun ömürler versin dileklerinden bulunmaktan başka bir şey demek bizlere düşmez..
Konu sonuca bağlandığından ötürü paylaşımlara kapatılmıştır.
Sağlıklı günler dilerim.

X