Kuran'a el basan eşinize inanır mıydınız?

Peki arkadaşı gittiğini söylediği zamana dair detay vermiyor mu :44::44::44: Yani ne bileyim şurdaydık şunlar vardı filan... Size söz verdiği tarihle arasında çok zaman varmı :26::26::26:

Arkadaşı detay verdi evet kişileri söyledi ama eşim bizim konuştuğumuz tarihten önceydi diyor.
Arkadaşının söylediği tarih eşimin bana söz vermesinden 2 ay sonra falan.

hiç boyle şeyde duymadım doğrusu

ama yazınızdan gözlemledıgım kadarıyla eşiniz sizi sevıyor sevmese kur an a el bas dıye gunlerce direten kadını kapının önüne koyardı

Arkadaşı detay verdi evet kişileri söyledi ama eşim bizim konuştuğumuz tarihten önceydi diyor.
Arkadaşının söylediği tarih eşimin bana söz vermesinden 2 ay sonra falan.

Bence emin olup kurana el bastıysa arkadaşının yanlış hatırlaması muhtemel... Eşiniz üzerine düşeni istediğinizi yapmış daha fazla uzatmayın bence...

Yok eski bir olay olsa hiç önemsemezdim.
Güvensizlik değil sadece kabul etmeyeceğimi söylediğim için direttim.
Boşanacaktık yoksa.

karsımdaki insanın allah korkusuna inandığıma eminsem
elbette inanırım...
yok yere yemın etmıyorsa ve yalan yere yemın etmekten korkan bırıyse
inanırım..

34 yaşındayım.
Benimle ağladı zaten. Suçlu olsam bakamazdım gözlerine dedi.
Teşekkür ederim ilginize.

Bence emin olup kurana el bastıysa arkadaşının yanlış hatırlaması muhtemel... Eşiniz üzerine düşeni istediğinizi yapmış daha fazla uzatmayın bence...
Yanlış hatırlıyor ben kesinlikle öyle birşey yapmadım diyor.
Eğer istersen son kez üstüne düşeceğim konuşacağım dedi.
Ve kendisi söyledi bana öyle birşey yaptıysam sana söz verdikten sonra araştır dedi. Oradan çıktı bu konu eşimden yani.
O da diyor yapmış olsam niye böyle birşey diyeyim sana.

İslamiyette Kuran-ı Kerim'e el basarak yemin etme şekli yoktur ve bu büyük bir günahtır.
Biri bunu benden istese çok emin olsam dahi yapmam ve ayrılmayı düşünürüm o kişiden.

Azıcık güveniniz olsun eşinize.
Güveniniz yoksa, bu zorla yaptırdığınız akıl dışı eyleme rağmen, bedduaya rağmen hala inanmıyorsanız niye eşinizi böyle zor bir durumda bırakıyorsunuz ?
Allah'ı şahit tutarakta yemin ettirmek çok günahtır. Allah zaten şahittir.
İslamiyeti böyle durumlara alet etmemek lazım. Kime güveneceğinizi aklınızla değerlendirip karar vermelisiniz.
Çok sıkışmışsa eşiniz kendini kurtarmak için zaten o dediğinizi yapacak ve bunda onun kadar hatta daha fazla sizin suçunuz olacak.
Yürüme engelli kardeşimi buna alet eden, olmasa şayet bana beddua eden bir eşimin olması beni çok kırardı.

Yapmayın bu kadar üstüne gitmeyin eşinizin. Madem bu kadar direndi eşiniz sizde kapatın konuyu artık.

Kur' an' a el bastırarak yemin etmek veya ettirmek ne bileyim bana fazlasıyla şekilci ve yüzeysel gelmiştir. ne oluyor yani el basınca bunu anlamıyorum. insanın içinde Allah korkusu yoksa yine Kuran2 a el basarak da ve hatta gidip Kabe' ye de yüz sürerek yemin etse ne yazar etmese ne yazar.

İslami açıdan araştırdım eğer iki kişinin arasında anlaşamadığı bir konu varsa kuran'a el basmak caizdir yazıyordu.
Mesela çocuğumun ölüsünü öpeyim gibi yeminler kul üzerine olduğu için geçersizmiş. Yemin Allah adına edilirmiş.

Günah olduğunu biliyorum.
Eşim direndi zaten. Alet etmeyelim kuran'ı dedi.
Ama söz verdiği zaman ona demiştim birdaha aynı hatayı yaparsan boşanacağız diye ve boşanırdım da.
Sadece emin olmak istedim.
Eşimde doğruyu söylüyor olmasam öldürsen o kurana el basmazdım dedi.
Zaten konuyu da kendi açtı. Araştır dedi.
Yapmış olsam niye öyle birşey söyleyeyim diyor.

Allah korkusu olduğu için o kadar direndi zaten eşim.

ya güzelim benim babam da çok el bastı kurana bunu annem değil kendi istedi hatta,getir kuranı el bascam dedi ama hiç birşey değişmedi....çoğu kez çoluğumun çocuğumun ölüsünü öpeyimki ile başlayan cümleler sarfetti bir elinde kuranla valla korktum kendi adıma,ölecem babam yüzünden diye:))

siz neye el bastığına ya da neyin üzerine yemin ettiğine değil tanıdığınız eşinizin gerçekten yalan söyleyip söylemeyeceğini düşünün... bu kadar güvensiz de olmayın...

ilk sayfayi okudum sadece daha ama yorum yazmak istedim ben esin yerine kendimi koydum ne olursa olsun nekadar hakli olursam olayim kuran uzerine el basarak yemin etmem sen esini zorlamissin esinde en sonunda mecbur kalmis ve el basip yemin etmis ve ne kadar buyuk bi olay olduki esine bukadar guvenmeyip yemin etmesini istedin ayrica esinden dahami guvenilir bikisiki hala esine guvenmeyip acaba arkadasi dogrumu soyluyo diyosun

asla asla inanmam
arkadaşımın eşi karısını defalarca aldattı gözlerimin önünde kurana 2 tane çocuğunun üstüne el basarken bu insan beş vakit namaz kılıyor oruç tutuyor dindar geçiniyordu
erkekler özellikle aldatma konusunda haşa allahı bile hiçe sayıyolar burdaki durum ne aldatma mı bilmiyorum ama ben şahit oldum
daha ne yalan yeminlere şahit oldum bu yaşıma kadar
asla asla inanmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…