- Konu Sahibi sevdatakan
-
- #41
Peki arkadaşı gittiğini söylediği zamana dair detay vermiyor mu :44::44::44: Yani ne bileyim şurdaydık şunlar vardı filan... Size söz verdiği tarihle arasında çok zaman varmı :26::26::26:
Arkadaşı detay verdi evet kişileri söyledi ama eşim bizim konuştuğumuz tarihten önceydi diyor.
Arkadaşının söylediği tarih eşimin bana söz vermesinden 2 ay sonra falan.
BU zamana kadar hep güvendim bana bir yanlışıda olmadı.Eşinize hiç güvenmiyorsunuz galba....kaç yıllık evlisiniz..:26:
BU zamana kadar hep güvendim bana bir yanlışıda olmadı.
4 yıllık evliyiz.
Yok eski bir olay olsa hiç önemsemezdim.tahminimce esi sevgili nisanli vs iken ya da tam o siralarda bir naneler yemistir.arkadasi da nasil bir arkadassa agzindan kacirmistir.konu sahibi de olayi sündürüp durmustur.
Fakat arkadasim bu yemin olayini o kadar uzatmana ne gerek vardi ki?ne bu guvensizlik.yemeden icmeden kesilmeler.esinin yerinde olsam cok kizardim sana.bu guvensizlik ne boyle.ustelik Kuran ustune yemin oyle zirt pirt edilmez.biraz daha saygili olalim kitabimiza.
Merhaba arkadaşlar,
4-5 gündür içinden çıkamadığım bir konu var. Yardımlarınıza fazlasıyla ihtiyaç duyuyorum.
10 temmuzda eşimle ilgili bir konu öğrendim arkadaşından. o günden beri eşimin başının etini yedim doğru mu diye. Hatta daha ilk gün eğer doğru değilse kuran'a el basacaksın yemin edeceksin o zaman dedim. Kuran'ı alet etme, söylediği doğru değil veya yanlış hatırlıyor dedi.
Konuyu kapatmadım ama 3 gün sürdürdüm sürekli sana inanmamı istiyorsan ve kendinden eminsen kuran'a el basacaksın dedim. Yaptırma bana bunu dedi, en nefret ettiğim şey dedi. Bana inan dedi. Olmadı yapamadım. Burnundan getirdim. 3 gün bende birşey yemedim o da. Doğru dürüst uyku yok zaten.
Bu arada arkadaşıyla da konuşturdum 2-3 kez. Ve eşim hep diretti yanlış hatırlıyorsun zamanı dedi. Zaten arkadaşıda karıştırıyor. Bir diyor ki o zamandan önceydi sonra diyor şu zamandan sonra da var. Ama bir zaman diliminde arkadaşıda çok diretti. Yemin eder misin dedi. Ederim dedi. Fakat eşim ısrarla zamanı karıştırdığını söyledi ihtimalleri saydı olamaz dedi. Zamanla ilgili bir konuydu çünkü. Kendinden emin misin dedim eşime, arkadaşının söyledikleriyle kendi söylediklerini kıyasladı ve evet ben kendimi biliyorum dedi. O karıştırıyor dedi. O zaman bu sana son söyleyişim eğer sen doğruysan kuran'a el basıp yemin edeceksin dedim. Beraber ağladığımız zamanlarda oldu ve dün yani tartıştığımız 3.gün en sonuda kuran'a el bastı. Ben sana doğruyu söylüyorum kendimi biliyorum kendimden eminim sen bu kadar diretince kuran'a el basmamak için iyice de düşündüm onun arkadaşımın söylediği zamanı ama yanlış hatırlıyor dedi. Emin misin dedim? Evet dedi. Kendimi biliyorum, düşünme fırsatım da oldu 3 gün boyunca ben doğruyu söylüyorum ona yalan söylüyor diyemem ama zamanı yanlış hatırlıyor dedi. Son kararın mı dedim bak geri dönüşün yok elin kuran'ın üstünde. Evet dedi son kararım ben kendimi biliyorum. Allah'ın adını vererek yemin et dedim. Vallahi billahi dedi. Allah şahit dedi. Ailesinde engelli biri var. Eğer dedim yalan yere kuran'a el basıp yemin ediyorsan ne olsun dedim. Sen ne diyorsan o olsun dedi. O zaman ailendeki o engelli kişiden daha beter duruma düş bakanın olmasın dedim Tamam dedi. Bütün bedduaların geçerli olsun dedi.
Şimdiyse kafamı karıştıran arkadaşının bir tarihte ısrarla durması ve yemin eder misin dediğimizde ederim demesi.
Ama eşimde o kişi zamanı karıştırıyor ben kuran'a el bastım senin için daha inanmıyorum diyorsan birşey demeyeceğim sana dedi. Beni öldürsen o kuran'a el bazmadım emin olmasam dedi. Ve 3 gün uzatmamın sebebi kuran'a el basmamaktı dedi. Bu süreçte de düşündüm dedi. O kişinin dediği şey olsa hatırlardım dedi. O kişi çok belirgin noktalar kullandı ve eşim hayır dedi öyle birşey olsaydı zaten hatırlardım o noktalardan. Yinede diyorum dedi o kişi yalan söylüyor demiyorum ama zamanı yanlış hatırlıyor dedi. Bizim sorunumuzda zaman zaten. Niye diretip yemin eder misin dediğimizde ederim dedi o zaman diyorum. Yanlış hatırlıyor işte dedi.
Bana inan ve güven artık bu kuran ve yeminin üstüne dedi.
Benim derdim eşime inandım evet, hiç yapmayacağı şeye yaptı kuran'a el bastı ağır yemin ve ağır beddualar üstüne. Ama %90 eşimse %10 luk kısım acaba diyorum. Neden o kişi o tarihte ısrar edip yemin ederim dedi. Gerçi tam düzgün de konuşmadı baştan o tarihtan önce dedi o tarihten sonra olmadı, sonra bu farklı tarihi çıkardı.
Kafamı karıştıran bu. Ama eşim son kez onunla düzgün konuşacak bu konu hakkında. O da benim ısrarım yüzünden. Ortak noktaya varacaksınız dediğim için. Yoksa kuranın üstüne ne istiyorsun daha diyor eşim.
Siz olsanız arkadaşlar içinizde o kişinin ısrarına karşın az bir şüphe kalır mıydı yoksa kuran'a el basan eşinize inanır mııydınız?
Ve şunu da eklemek isterim: Eşim hiç üste çıkmaya çalışmadı gayet sakindi, hep o kişi yanlış zamandan bahsediyor ben eminim kendimden dedi. Eğer üste çıkmaya çalışsaydı zaten suçlu olacaktı gözümde.
34 yaşındayım.Haklısınızdır buna bir şey diyemem, eşiniz de sanırım suçlu değil yoksa kitabımızın üstüne el basmak gerçekten çok büyük sorumluluk demekki suçu yok. Ama lütfen sanırım benden yaşça büyüksünüz haddim değil ama içim burkuldu inanın.
Yanlış hatırlıyor ben kesinlikle öyle birşey yapmadım diyor.Bence emin olup kurana el bastıysa arkadaşının yanlış hatırlaması muhtemel... Eşiniz üzerine düşeni istediğinizi yapmış daha fazla uzatmayın bence...
Allah korkusu olduğuna eminim. O da o yüzden diretti zaten.karsımdaki insanın allah korkusuna inandığıma eminsem
elbette inanırım...
yok yere yemın etmıyorsa ve yalan yere yemın etmekten korkan bırıyse
inanırım..
İslami açıdan araştırdım eğer iki kişinin arasında anlaşamadığı bir konu varsa kuran'a el basmak caizdir yazıyordu.İslamiyette Kuran-ı Kerim'e el basarak yemin etme şekli yoktur ve bu büyük bir günahtır.
Biri bunu benden istese çok emin olsam dahi yapmam ve ayrılmayı düşünürüm o kişiden.
Azıcık güveniniz olsun eşinize.
Güveniniz yoksa, bu zorla yaptırdığınız akıl dışı eyleme rağmen, bedduaya rağmen hala inanmıyorsanız niye eşinizi böyle zor bir durumda bırakıyorsunuz ?
Allah'ı şahit tutarakta yemin ettirmek çok günahtır. Allah zaten şahittir.
İslamiyeti böyle durumlara alet etmemek lazım. Kime güveneceğinizi aklınızla değerlendirip karar vermelisiniz.
Çok sıkışmışsa eşiniz kendini kurtarmak için zaten o dediğinizi yapacak ve bunda onun kadar hatta daha fazla sizin suçunuz olacak.
Yürüme engelli kardeşimi buna alet eden, olmasa şayet bana beddua eden bir eşimin olması beni çok kırardı.
Yapmayın bu kadar üstüne gitmeyin eşinizin. Madem bu kadar direndi eşiniz sizde kapatın konuyu artık.
Allah korkusu olduğu için o kadar direndi zaten eşim.Kur' an' a el bastırarak yemin etmek veya ettirmek ne bileyim bana fazlasıyla şekilci ve yüzeysel gelmiştir. ne oluyor yani el basınca bunu anlamıyorum. insanın içinde Allah korkusu yoksa yine Kuran2 a el basarak da ve hatta gidip Kabe' ye de yüz sürerek yemin etse ne yazar etmese ne yazar.
Allah korkusu olduğu için o kadar direndi zaten eşim.
Aslında şüphe içinde değilim ama karşı tarafın ısrar etmesi kafamı kurcalıyor.eeee madem neden hala şüphe içindesin
merhaba arkadaşlar,
4-5 gündür içinden çıkamadığım bir konu var. Yardımlarınıza fazlasıyla ihtiyaç duyuyorum.
10 temmuzda eşimle ilgili bir konu öğrendim arkadaşından. O günden beri eşimin başının etini yedim doğru mu diye. Hatta daha ilk gün eğer doğru değilse kuran'a el basacaksın yemin edeceksin o zaman dedim. Kuran'ı alet etme, söylediği doğru değil veya yanlış hatırlıyor dedi.
Konuyu kapatmadım ama 3 gün sürdürdüm sürekli sana inanmamı istiyorsan ve kendinden eminsen kuran'a el basacaksın dedim. Yaptırma bana bunu dedi, en nefret ettiğim şey dedi. Bana inan dedi. Olmadı yapamadım. Burnundan getirdim. 3 gün bende birşey yemedim o da. Doğru dürüst uyku yok zaten.
Bu arada arkadaşıyla da konuşturdum 2-3 kez. Ve eşim hep diretti yanlış hatırlıyorsun zamanı dedi. Zaten arkadaşıda karıştırıyor. Bir diyor ki o zamandan önceydi sonra diyor şu zamandan sonra da var. Ama bir zaman diliminde arkadaşıda çok diretti. Yemin eder misin dedi. Ederim dedi. Fakat eşim ısrarla zamanı karıştırdığını söyledi ihtimalleri saydı olamaz dedi. Zamanla ilgili bir konuydu çünkü. Kendinden emin misin dedim eşime, arkadaşının söyledikleriyle kendi söylediklerini kıyasladı ve evet ben kendimi biliyorum dedi. O karıştırıyor dedi. O zaman bu sana son söyleyişim eğer sen doğruysan kuran'a el basıp yemin edeceksin dedim. Beraber ağladığımız zamanlarda oldu ve dün yani tartıştığımız 3.gün en sonuda kuran'a el bastı. Ben sana doğruyu söylüyorum kendimi biliyorum kendimden eminim sen bu kadar diretince kuran'a el basmamak için iyice de düşündüm onun arkadaşımın söylediği zamanı ama yanlış hatırlıyor dedi. Emin misin dedim? Evet dedi. Kendimi biliyorum, düşünme fırsatım da oldu 3 gün boyunca ben doğruyu söylüyorum ona yalan söylüyor diyemem ama zamanı yanlış hatırlıyor dedi. Son kararın mı dedim bak geri dönüşün yok elin kuran'ın üstünde. Evet dedi son kararım ben kendimi biliyorum. Allah'ın adını vererek yemin et dedim. Vallahi billahi dedi. Allah şahit dedi. Ailesinde engelli biri var. Eğer dedim yalan yere kuran'a el basıp yemin ediyorsan ne olsun dedim. Sen ne diyorsan o olsun dedi. O zaman ailendeki o engelli kişiden daha beter duruma düş bakanın olmasın dedim tamam dedi. Bütün bedduaların geçerli olsun dedi.
şimdiyse kafamı karıştıran arkadaşının bir tarihte ısrarla durması ve yemin eder misin dediğimizde ederim demesi.
Ama eşimde o kişi zamanı karıştırıyor ben kuran'a el bastım senin için daha inanmıyorum diyorsan birşey demeyeceğim sana dedi. Beni öldürsen o kuran'a el bazmadım emin olmasam dedi. Ve 3 gün uzatmamın sebebi kuran'a el basmamaktı dedi. Bu süreçte de düşündüm dedi. O kişinin dediği şey olsa hatırlardım dedi. O kişi çok belirgin noktalar kullandı ve eşim hayır dedi öyle birşey olsaydı zaten hatırlardım o noktalardan. Yinede diyorum dedi o kişi yalan söylüyor demiyorum ama zamanı yanlış hatırlıyor dedi. Bizim sorunumuzda zaman zaten. Niye diretip yemin eder misin dediğimizde ederim dedi o zaman diyorum. Yanlış hatırlıyor işte dedi.
Bana inan ve güven artık bu kuran ve yeminin üstüne dedi.
Benim derdim eşime inandım evet, hiç yapmayacağı şeye yaptı kuran'a el bastı ağır yemin ve ağır beddualar üstüne. Ama %90 eşimse %10 luk kısım acaba diyorum. Neden o kişi o tarihte ısrar edip yemin ederim dedi. Gerçi tam düzgün de konuşmadı baştan o tarihtan önce dedi o tarihten sonra olmadı, sonra bu farklı tarihi çıkardı.
Kafamı karıştıran bu. Ama eşim son kez onunla düzgün konuşacak bu konu hakkında. O da benim ısrarım yüzünden. Ortak noktaya varacaksınız dediğim için. Yoksa kuranın üstüne ne istiyorsun daha diyor eşim.
Siz olsanız arkadaşlar içinizde o kişinin ısrarına karşın az bir şüphe kalır mıydı yoksa kuran'a el basan eşinize inanır mııydınız?
Ve şunu da eklemek isterim: Eşim hiç üste çıkmaya çalışmadı gayet sakindi, hep o kişi yanlış zamandan bahsediyor ben eminim kendimden dedi. Eğer üste çıkmaya çalışsaydı zaten suçlu olacaktı gözümde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?