• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin eltime fazla altın takması ve ana kuzusu koca

Size nasıl davrandıklarından çok size ne verdikleriyle ilgileniyosunuz. Altını alıp tartmak nedir allah aşkına. Bu kadar alttan iş yürütüp nasıl bir değer görmeyi beklediğinizi de anlamadım. Allah kalbinize göre veriyor bence.

Olayin kendisi cok mantikli oldugu icin hala mantik aramana duygulaniyorum. Hayat seni uzer ahshd halbuki zorbalaman lazimdi ahshddh

Hassas terazi onemli.

Canın çektiyse seni zorbalayabilirim tatlı qıs.
Senin yüzünden konu dışı mesajdan banlanırsam olacak olan bu zaten shjkl

Konu da gayet mantıklı. Gelincilik oynayıp elalemin anasına yaranmaya çalışan herkesin yaşayacağı şey yaşanmış. Gayet tutarlı, çok mantıklı 😌

Selam,
Eşimle 9 yıl sevgililik 8 ay da evlilik hayatımız oldu. 10 yıla yakın sürenin 7 senesinde ailesini tanıyordum. Beni de çok severlerdi. Eşimin kendisinden 4 yaş büyük bir abisi var. Bizden 6 sene önce evlendiler. Eşimle sevgiliyken kayınvalidem eltimi hep kötülerdi, arkasından konuşurdu, benim de onunla yakın olmamı istemezdi. Ben o zaman hep kayınvalidemi haklı sanıyordum, eşim de öyle sanıyordu ve yengesini hiç sevmiyordu. Ben kayınvalidemin her zaman yanında oldum. Sevgiliyken de evlendikten sonra da. Ama eltim aralarında yaşanan bazı olaylardan dolayı çok gelip gitmez, yanında olmazdı. Özetle ilişki bağlantılarımız böyle.
Evlilik sürecinde kayınvalidemin gerçek yüzünü görmeye başladım. Benim ailemin hiçbir beklentisi olmadı, düğünü ben istemedim, altın zaten bence istenebilir bir şey değil, ayıp, çeyiz sermeyi bile saçma bulduk annem ona “sen oğluna ver ben kızıma neden senin oğlun bana kıyafet alsın” dedi, bunları söylüyorum çünkü benim kırgınlığımın sebebi bambaşka. Neyse daha bir sürü şey var, benim gelinliğim bile 2. El oldu, hatta buraya da yazmıştım olay olmuştu. Bütün masraflarımızı da eşim kendisi karşıladı, abisine yapılan bazı para yardımları ona teklif dahi edilmedi. Ailesi sadece takılacak takıları karşıladı.
Evlendikten sonra kayınvalidem eltimle bizi baş başa görüştürmüyordu. Biz de elitimle gizli gizli görüşüp, neden görüşmemizi istemiyor diye konuşuyorduk ama bizim aklımıza hiç böyle bir şey gelmemişti. Ta ki bi gün hep beraber otururken bilezik meselesi açılana kadar. Kayınvalidem hep ikimize de eşit altın yapıldığını söylemişti. Hakkınızı yemem gibi konuşmuştu. Ama eltime daha fazla bilezik yapmış. Ya böyle söyleyince çok saçma olıyor ama eltime yapılan hiçbir şey bana yapılmadı. Ya yapılmaması da sorun değil ama hep beni daha çok seviyor gibi davranıp, sürekli çağırıp, yemek ve temizlik yaptırdı. Ben de hep beni daha çok seviyor sanıyordum. Beni erken çağırır, eşime işten sonra bize gel derdi kayınvalidem. Eşim gelene kadar bana tencere tencere yemek yaptırır o esnada da kendisi salonda yatardı. Eşim gelince de bir şey yapıyormuş gibi görünürdü. Yani benim sorunum altın değil, genel kayınvalidemin kötü niyeti. Ama eşim, annesini çok adaletli, asla haksızlık yapmayacak biri gibi görüyor. Bu bilezik mevzusunu ben ona söylediğimde ilk önce inanmadı, sonra gitmiş annesiyle konuşmuş ve annesi tabi inkar etmiş. Bana mı inanacaksın yengene mi bile demiş.
Ben de bugün çok kötü bir şey yaptım ve eltime çaktırmadan bileziği tarttım. Off kulağa çok kötü geliyor ama eşim annesine o kadar düşkün ve onu o kadar iyi niyetli biri gibi görüyor ki, bu bilezik olayı ortaya çıksa belki bu olay değişir diye bir umut var içimde. Çok dağınık yazdım, kusura bakmayın. Şüpheler doğru, eltime fazla bilezik takılmış. Tüm bu saçma şeyleri yaşamasam belki bu umrumda bile olmazdı ama bütün her şey üst üste bindi ama ben bunu eşime nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum. Eşime bileziği gizlice tarttım diyemiyorum. Nasıl ortaya çıkmasını sağlarım bilemiyorum. Belki çok saçma bir dert ama çok küçük bir kısmını paylaştım, inanın detayları daha sancılı. Okuyan herkese teşekkür ❤️
Puhahahah ay çok güldüm kusura bakmayin

Sanirsiniz buyuk bir sey yapmışlar nasil ortaya çıkarırım falan hayir ortaya ciksa ne olacagini saniyorsunuz. Sen 10 20 30 gr her neyse fazla takmissin diyip esiniz annesiyle bagini kesip agzina geleni mi sayacak hayret bisey ya. Birde nasil tarttiniz siz o bilezigi odasindan bulup alip mi tarttiniz o gormeden nasil oldu bu is cok çirkin yaptığıniz.

Selam,
Eşimle 9 yıl sevgililik 8 ay da evlilik hayatımız oldu. 10 yıla yakın sürenin 7 senesinde ailesini tanıyordum. Beni de çok severlerdi. Eşimin kendisinden 4 yaş büyük bir abisi var. Bizden 6 sene önce evlendiler. Eşimle sevgiliyken kayınvalidem eltimi hep kötülerdi, arkasından konuşurdu, benim de onunla yakın olmamı istemezdi. Ben o zaman hep kayınvalidemi haklı sanıyordum, eşim de öyle sanıyordu ve yengesini hiç sevmiyordu. Ben kayınvalidemin her zaman yanında oldum. Sevgiliyken de evlendikten sonra da. Ama eltim aralarında yaşanan bazı olaylardan dolayı çok gelip gitmez, yanında olmazdı. Özetle ilişki bağlantılarımız böyle.
Evlilik sürecinde kayınvalidemin gerçek yüzünü görmeye başladım. Benim ailemin hiçbir beklentisi olmadı, düğünü ben istemedim, altın zaten bence istenebilir bir şey değil, ayıp, çeyiz sermeyi bile saçma bulduk annem ona “sen oğluna ver ben kızıma neden senin oğlun bana kıyafet alsın” dedi, bunları söylüyorum çünkü benim kırgınlığımın sebebi bambaşka. Neyse daha bir sürü şey var, benim gelinliğim bile 2. El oldu, hatta buraya da yazmıştım olay olmuştu. Bütün masraflarımızı da eşim kendisi karşıladı, abisine yapılan bazı para yardımları ona teklif dahi edilmedi. Ailesi sadece takılacak takıları karşıladı.
Evlendikten sonra kayınvalidem eltimle bizi baş başa görüştürmüyordu. Biz de elitimle gizli gizli görüşüp, neden görüşmemizi istemiyor diye konuşuyorduk ama bizim aklımıza hiç böyle bir şey gelmemişti. Ta ki bi gün hep beraber otururken bilezik meselesi açılana kadar. Kayınvalidem hep ikimize de eşit altın yapıldığını söylemişti. Hakkınızı yemem gibi konuşmuştu. Ama eltime daha fazla bilezik yapmış. Ya böyle söyleyince çok saçma olıyor ama eltime yapılan hiçbir şey bana yapılmadı. Ya yapılmaması da sorun değil ama hep beni daha çok seviyor gibi davranıp, sürekli çağırıp, yemek ve temizlik yaptırdı. Ben de hep beni daha çok seviyor sanıyordum. Beni erken çağırır, eşime işten sonra bize gel derdi kayınvalidem. Eşim gelene kadar bana tencere tencere yemek yaptırır o esnada da kendisi salonda yatardı. Eşim gelince de bir şey yapıyormuş gibi görünürdü. Yani benim sorunum altın değil, genel kayınvalidemin kötü niyeti. Ama eşim, annesini çok adaletli, asla haksızlık yapmayacak biri gibi görüyor. Bu bilezik mevzusunu ben ona söylediğimde ilk önce inanmadı, sonra gitmiş annesiyle konuşmuş ve annesi tabi inkar etmiş. Bana mı inanacaksın yengene mi bile demiş.
Ben de bugün çok kötü bir şey yaptım ve eltime çaktırmadan bileziği tarttım. Off kulağa çok kötü geliyor ama eşim annesine o kadar düşkün ve onu o kadar iyi niyetli biri gibi görüyor ki, bu bilezik olayı ortaya çıksa belki bu olay değişir diye bir umut var içimde. Çok dağınık yazdım, kusura bakmayın. Şüpheler doğru, eltime fazla bilezik takılmış. Tüm bu saçma şeyleri yaşamasam belki bu umrumda bile olmazdı ama bütün her şey üst üste bindi ama ben bunu eşime nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum. Eşime bileziği gizlice tarttım diyemiyorum. Nasıl ortaya çıkmasını sağlarım bilemiyorum. Belki çok saçma bir dert ama çok küçük bir kısmını paylaştım, inanın detayları daha sancılı. Okuyan herkese teşekkür ❤️

Kayınvalide ile arasına sınır çizip kötü olup kendini kullandırtmayan büyük gelini tebrik ediyorum.
Siz de onun gibi olmak istiyorsunuz aslında. Konu altın falan değil kayınvalide ile aranızı soğutacak bir durum oluşsun istiyorsunuz. Bunca zaman kendinizi kullandırtmışsınız öbür gelin kötü olmuş siz iyi olmuşsunuz.
Sonunda ne kazandınız peki aferin mi dediler iyi davrandınız diye diğerine yapılanlar da yapılmamış size zaten.
Diğer gelin her türlü kazanan siz kaybeden olmuşsunuz. 8 aylık çiçeği burnunda evlisiniz şimdiden eşiniz ile annesinin arasını açmaya çalışmayın yine zararlı çıkan siz olursunuz.
Bırakın fazla takılan altını falan siz kendinizi kullandırtmamayı öğrenin. Bir olayın olmasını beklemeyin durup dururken soğuyun.

Ben ilk gelinim. Eltim benden üç yıl sonra evlendi. Ona daha çok altın takıldı. Ama sürekli eşit yapılacağını dile getirdikleri için eşime sordum bir gün, bu nasıl eşitlik diye. (Eltimin düğünü beş yıldızlı otelde yemekli oldu bu arada, benimki düz düğün işte.) Sorduğumda kemküm etti, salladı zırvaladı bir şeyler. Hepsine bir bahane uydurdu kendince. Belli ki onu da zor durumda bırakıyorum sorarak. Bir daha hiç sormadım. Ne değişecek ki? Umrumda bile değil, isteyen istediğini yapsın. Adamların boğazına mı yapışacağım o saatten sonra. Belki de gizlice bilezikleri tartacak kadar Kezban değilimdir bilemiyorum dkdkkddjjd onu nasıl becerdiniz ya

İlk gelinim , bana gereken yapıldı ama ikinci geline yağdırıldı, çünkü talepler vardı 17 yaşındaydı,kukusu dahil herşeyi çok kıymetliydi,ama ağızlarına etti herkesi perişan etti, gitmek boşanmak için bile yüklü tazminat aldı madd manevi tokatladı ve ancak gitti. Gidip altın tartsam aynadan kendi suratıma tükürürdüm sanırım.

İlk gelinim , bana gereken yapıldı ama ikinci geline yağdırıldı, çünkü talepler vardı 17 yaşındaydı,kukusu dahil herşeyi çok kıymetliydi,ama ağızlarına etti herkesi perişan etti, gitmek boşanmak için bile yüklü tazminat aldı madd manevi tokatladı ve ancak gitti. Gidip altın tartsam aynadan kendi suratıma tükürürdüm sanırım.

İyi yapmış bence devene diken adam miken yaranıyor az bile yapmış. BU olaylardan sonra kıymet bilirler belki.

Oh iyi olmuş. 17 yasinda cocugu gelin yapmak neymiş, her yasi kucuk olani saf sanma huylari var bazi ailelerin. 😄

Oh iyi olmuş. 17 yasinda cocugu gelin yapmak neymiş, her yasi kucuk olani saf sanma huylari var bazi ailelerin. 😄
üstelik denklikte yoktu, arada yaş farkı vardı. eşim ve ben olmaz uygun değil denk değiller yaş aileler vs uymuyor dedik , köy yerinde işler sizin bildiğiniz gibi gitmiyor dediler. hatta kv benim hakkımda derinss genç diye kıskanıyor yeni gelini normal kendisi 30 oldu demiş, anlayışla karşılamış beni ; ) şu an pervaneler etrafımda ama zerre duygum kalmadı, sıfır hissiyat, sıfır aile bilinci, yazık oldu herkese..

Kendi kendinize etmissiniz baskasini suclamanin ne faydasi var? Evine gidip tencere tencere yemek yaparken hic mi gozunuz acilmadi ben burda napiyorum suan diye? Kadin bulmus sizin gibi saftirigi kullanmis iste. Esiniz de annesine duskundur tabi cogu erkek gibi bi bilezik mevzusundan annesinden soguyacak degil.

Selam,
O değil de eltinin bilezigini mi tarttırdın? Nasıl yaptın kız onu fjfjfj
Şaka bi yana temizliğini yemeğini bir daha yapma. Çağırıyorsa akşam yemeğe gidin sofrayı kaldırır bulasıkları yıkarsın en fazla...

Eltiniz sizden 6 yıl önce evlenmiş o zaman ki altın fiyatı ile sizin evlendiğiniz dönem ki bir olur mu hiç herkes o zaman ki bütçesine göre takıyor.

Ayrıca ortaya çıkarsanız ne olacak ayrıca abisi evlenirken kaç bilezik takıldığını eşiniz de biliyordur sonuçta o bilezikler satın alınınca eve geliyor görmüştür illa ki ve yine düğün salonunda anons yapıyorlar bilmem kimin anası- babasından şu kadar bilezik diye bilmemesi imkansız yani.

Sizinki sevilen gelin olduğunuzu sanıp az altın takıldığını öğrenince hayal kırıklığı yaşamak. Kayınvalideden intikam almak için de oğlunu soğutmak için bir çeşit entrika peşindesiniz.
Kayınvalide sevgisinin bu kadar önemsenmesi normal gelmiyor bana. Sizi kendi anne babanız sevsin. Kayınvalide ile seviyeli bir ilişki yeter. İnsanları doğru yere koyarsanız böyle şeylerle uğraşmazsınız.
Haklısınız, sadece evlendiğimden beri sürekli kayınvalidem asla rahat vermiyor. Eşime sürekli “sen yokken ev bomboş, evimizin neşesi yok oldu, çok yalnız kaldım” şeklinde mesajlar atıyor. Bu durumlar benim psikolojimi çok bozdu. Daha bir sürü şey de var tabi, ben saygımı ve seviyemi korudum. Bu bilezik mevzusu da eşimin annesini huri melek görmesini değiştirir diye düşündüm. Şimdi düşününce evet çok saçma…

Ne kadar fazla takmış merak ettim doğrusu?Ayrıca büyük ihtimal onlar istemiştir siz istemeyincede kv.gonlunden geçeni yapmistir.Bence altın mevzusu yüzünden kocanizla kotu olmayin.Cunku eşiniz bilse de annesinden sogumaz.Siz bunu buyuturseniz sizden soğur.Digrr mevzulara gelince gitmek istemiyorsanız gitmeyin yapmak istemiyorsanız yapmayın bu kadar basit
25 gram. Yok onlar da altın istememiş, biz de istemedik. Sadece kayınvalidem sürekli bu konuda ne kadar eşit davrandığını söylediği için ben peşine düştüm. Sebebi de kayınvalidemin eşime ilk evlendiğimizden beri attığı aşırı saçma mesajlar. “Sen yokken yapayalnızım, tek başıma yemek yemek çok zor, odanın önünden geçtim bomboş “ tarzımdaki mesajlardan sonra belki bu bilezik olayları eşimi annesinden uzaklaştırır diye düşünmüştüm

Eltiniz sizden 6 yıl önce evlenmiş o zaman ki altın fiyatı ile sizin evlendiğiniz dönem ki bir olur mu hiç herkes o zaman ki bütçesine göre takıyor.

Ayrıca ortaya çıkarsanız ne olacak ayrıca abisi evlenirken kaç bilezik takıldığını eşiniz de biliyordur sonuçta o bilezikler satın alınınca eve geliyor görmüştür illa ki ve yine düğün salonunda anons yapıyorlar bilmem kimin anası- babasından şu kadar bilezik diye bilmemesi imkansız yani.
Abisine ve kendisine bilezikler aynı zamanda alınmış. Biz zaten abisi evlenirken sevgiliydik, ailesiyle tanışıyordum, düğünlerine gidip altın bile taktım😂
Ama eşim hem benim yanımda annesine hem de bana sürekli altınların eşit olduğu, olması gerektiği mesajını veriyordu. Annesi de sürekli adaletli ve eşit davrandığını söylüyordu. Ve bunun böyle olmadığı ortaya çıktı. Anons falan yapılmadı, eşim de o zaman sormamış ama bizim evleneceğimiz kesinleştiğinde sordu ve annesi işte tam bu zamanlarda yalan söylemeye başladı. Yalanı da ortaya şimdi çıktı. Ben de belki bu yalan eşimi biraz annesinden uzaklaştırır diye düşünüyorum…

Şaka bi yana temizliğini yemeğini bir daha yapma. Çağırıyorsa akşam yemeğe gidin sofrayı kaldırır bulasıkları yıkarsın en fazla...
Jajsjsjs evet🙈 zaten şüpheleniyordum, bize geldi eltim, tatlı tarifi istedi. Ben de onun için tartı gerekiyor dedim, tartıyı ona verecektim o niyetle çıkardım. Çıkarmışken de işte sohbet esnasında kendi bileziğimi koydum, o da benimkini de tart dedi ve tarttık🙈🙈🙈

Jajsjsjs evet🙈 zaten şüpheleniyordum, bize geldi eltim, tatlı tarifi istedi. Ben de onun için tartı gerekiyor dedim, tartıyı ona verecektim o niyetle çıkardım. Çıkarmışken de işte sohbet esnasında kendi bileziğimi koydum, o da benimkini de tart dedi ve tarttık
Eltinle bile sırf kadının ağzından laf almak için görüştüğüne o kadar eminim ki 😂
Ön planda olmak hoşuna gitmiş başta ama kullanıldığını da düşünüyorsun bi taraftan.
Ön planda olmak istiyorsan gözüne gelmiycek artık yaptığın işler filan.
Bu arada 6 yıl önce evlenen eltin iyi bileziklerini satmamış 😂
Nasıl tarttın kız günlük hayatta bilezikle mi geziyorsunuz

Back
X