Kuran'a el basan eşinize inanır mıydınız?

merhaba öncelikle konuyu anlayamadım pek detaylar çok önemli tabi. yalan bence bi karakter meselesi dinden bağımsız tamamen ahlak ve kişinin kendine ve size saygısıyla alakalı. Ben çok biliyorum yeminler edip yalan söyleyen insanları hatta annesinin üzerine... dilerim eşiniz haklıdır ama ben yakın zamanda benzer bişey yaşadığım için insanların yeminleri vs.. gerçekçi gelmiyor.. bence olaya mantıkla bakmaya çalışın ben olayların üzerine gidip gerçeklerle yüzleşmiştim acı da olsa sonu en azından içim rahat şimdi..

Yaptığını çok yanlış buldum.
Eşini zorlamışsın,istemediği,doğru bulmadığı bir yemin ettirmişsin.
Ama sana yetmemiş,için rahatlamamış.
Diğer kişiye inanmayı tercih ediyorsun.
Madem inanmayacaktın,o yemini ettirmemeliydin.

Bu zamanlama bu kadar önemliyse,eğer senin düşündüğün zaman yaptıysa,ne olacak ?
Boşanacak mısın ? Sadece haklı mı çıkacaksın ?

Bence geçmişi deşmekten vazgeçmelisin.Eşin tövbe ettiyse ve artık oynamıyorsa,bu işin peşini bırak derim.

Kur'an-ın böyle şeylere alet edilmemesi taraftarıyım, onun için kimsenin
Kur'an-a el basması benim ona inanmam için gerekli ve yeterli olmazdı.

Kalbimin ve aklımın sesini dinlerdim, ona göre ya inanırdım ya da inanmazdım.

Son düzenleme:
Arkadaşlar eşime inanmıyorum demedim ki ben.
Sadece o kişinin ısrar etmesi kafamı kurcalıyor dedim.
Yemin ettirdim de inanmadım olayı yok yani.
Bir daha böyle birşey olursa boşanırım senden demiştim eşime o bunu çok iyi biliyordu.
Sadece haklı çıkmak bu kadar uğraşmam.
Ama benim için çok ciddi bir mesele.
O yüzden bu kadar üstüne gittim.
Ve bu meseleyide eşim attı ortaya.
Araştır dedi seninle konuşup sana söz verdiğim tarihtn itibaren öyle bir yanlış yapmış mıyım diye.
Kendi kendime deşmedim yani.
Eşimde diyor ki öyle birşey yapmış olsaydım niye söyleyeyim araştır diye.

Kalbim ve aklım eşim diyor.
Benimle bir ağladı gözlerimin içine baka baka çünkü.
Mantıken zamanı da düşündük değerlendirdik, arkadaşının ısrarını yorumladık.
Karşı tarafın söylediği mantığıma uymadı açık konuşayım ama ısrar etmesi sorun oldu benim için.
Eşimde yanlış tarihte ısrar ediyor diyor.

İslami açıdan araştırdım eğer iki kişinin arasında anlaşamadığı bir konu varsa kuran'a el basmak caizdir yazıyordu.
Günah olduğunu biliyorum.
.

Cazi olan birşey günah olamaz.. Okuduğunuz kaynakta eksiklikler olabilir.
Kuran-ı Kerim'e el basarak yemin etmek hiçbir dönemde olmamıştır.
..

Neyse inşaallah sıkıntılarınızı atlatırsınız kalbiniz mutmain olarak.

Bence olayı bu kadar derinden bu şekilde yaşadıysa eşiniz suçsuz ve doğru dediği bence ama çok üzüldüm ve acıdım ona.Hadi diyelim yalansa bile emin olun çok ama çok pişman olmalı böyle bir duruma düşmüş zaten..

kusura bakmayın ama sabırlı eşiniz varmış...
sizi ciddiye alıp Kuran'a el basmış...
artık inanıp inanmamak size kalmış sadece...
yalan söylediğinde getir Kuran'a el basayım diyen adam neyse doğru söylüyorsan Kuran el bas diyen insan aynı kalitedir..
ikiside yalan söylüyordur...

ben inanırdım canım. sen de inan ve huzursuz olma.

bu arada anlamadığım şey arkadaşının derdi neymiş de ortaya çıkıp demiş eşin sana söz verdikten sonra da kumar oynadı diye. hayret ya huu

Bence adam haklı olsa olay bu kadar büyüdükten sonra bırak kurana el basmayı cinnet geçirirdi

bu durum kişiye göre değişir....kuranı kerimi ne kadar ciddiye aldığı önemli bence...aksi halde sıradan bişey gibi el basıvermesinin bi manası yok...kurana ne kadar önem vermesiyle alakalı...

ay sinir oldm eşinin arkadasına da.. valla elime geçirsem bogarım o derece..ne bu kdr ısrar edio ki boşansanız rahatlıcak heralde

kocanı düşürdüğün durumun farlında mısın

Öyle deme canım ya kuran-ı kerime yalan yere el basanlarda var :18: tamamen karakter ve inanç meselesi.

Inanctan da ote, bence caresizlik meselesi.. Ya karisini kaybedecek, ya da Kuran'a el basacak.. Ya cezasini terkedilerek hemen cekecek, ya da ahirete erteleyecek..
Insanlari inanclari ile sinav etmek de hata.. Inanc Allah ile kul arasinda, kimseye, ese bile sinama hakki yok. Yalan yere yemin etti ise ondan ziyade yalan yere yemin ettiren de gunaha ortak.. Velev ki dogru bile soylese kimseye zorla inandigi seyler ustune yemin ettirilmez. Yemin: "Allahimi, kitabimi inkar ederim ki.. " demektir. Ne ugruna inkar ediyorsun, elindeki kistas ne? Degecek, onlarin degerine denk birsey icin mi? Nedir o? Kumar mi? Yazik..

eşine inandığını söylemişsin. inansaydın yemin ettirmeden söylediği sözlere inanırdın.

sen onun muhtemel dini hassasiyetlerine inanmaya çalışıyosun. çalışıyosun çünkü kesin inansaydın kafanı kurcalamazdı arkadaşının sözleri.

sonuç olarak ne eşine ne de onun maneviyatına güvenin yok.

asıl konuya gelirsek, kur'ana el basacaktı madem neden 3 gün bekledi, diretti el basmamak için? 3 gün boyunca ben haklıyım ama yapmam diyecek kadar korkuyosa bu olaydan, neden 3 günün sonunda yaptı? benim aklıma bunlar gelirdi...

bence bunu çok kurcalama, kumar oynuyosa mutlaka karşına çıkacaktır canım... inşallah oynamıyodur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…