Kuran okumayı yeni öğrendim.

Mukabele yapabilirsiniz tabiki.
Hem tecvitinizi geliştirirsiniz, hem de daha hızlı okumanıza yardımcı olur.
Allah kabul etsin şimdideen

Mukabele yapabilirsiniz tabiki.
Hem tecvitinizi geliştirirsiniz, hem de daha hızlı okumanıza yardımcı olur.
Allah kabul etsin şimdideen
Çok yavaş okuyorum ama üstüne giderek kendimi geliştirmek istiyorum. Hatim niyeti getirirsem altından kalkabilirmiyim,bitirebilirmiyim.
O düşündürüyor biraz.

Önemli olan niyet. Detaylara takılmayın. Açın youtubedan takip ederek devam edin.

Merhaba. Ben de yeni başladım öğrenmeye. Kuran kursuna gidiyorum. Hoca eşliğinde daha iyi oluyor. You tube da Fatih Çollak hoca var. Diyanet destekli. Elif ba' dan başlayıp, tecviti ve kuralları da anlatıyor. Ben evde videoyu yavaşlatıp onunla çalışıyorum.Tavsiye ederim.

Mukabelenin çok faydası var bilgisayardan açıp hep takip ettim artık yavaş okumuyorum çok şükür

Maalesef ben kursa gidemiyorum. Bende youtup destekli ilerledim. Ve kapsamlı Elif ba aldım öğrendim.
Elif bayı bitirdim harfleri öğrendim. Tecvidde öğrendim sadece uzatmaları şaşırıyorum. Hece hece gidince doğru ama uzatma gelince karışıyor bazen.

Ebrulibayan Kuran takip etmenin okumaya da faydası oluyor uzatmalar için hele çok iyi olur.
Yutubdan izliyorsan oynatma ayarlarından hızı düşürebilirsin.

Kuran bilen biri varsa yanında seni dinlerse takip ederse, sen de bırakmayıp okursan başta yavaş da olsa mutlaka hızlanır.

Takip ederek dinleme hatmi yaparsın kendin okumadan normal okuma hatmi olmuyor. Okunurken aynı anda okumak hatim gibi değil de sana çalışma alıştırma gibi olur

Teşekkürler Bonus :) eşim iyi biliyor akşamları başımda duruyor okuyorum. Dediğim gibi harflerde sıkıntım yok tecvitin çoğunuda öğrendim. Ama hece hece okuyunca bazen karışıyor

YouTubeda çok güzel videolar var uzatmalara falan ordan öğrenebilirsnz,tabiki takip ederek mukabele yapmş olursunuz Rabbim kabul etsin insallah

Bende baktım Youtuptan.
Yavaş kuranı Kerim okuma ordan takip ediyorum ama ona bişe yetişemiyorum. Hece hece okuyorum. Biraz daha üstüne gidip çok okuma yapmam lazım galiba.
Ramazanda hatim niyeti edip altından kalkabilir miyim acaba ?

Yok canım Ramazan hatimi olmaz bu hızla ama sen mübarek ayda başlarsın ne zaman biterse artık.

Acaba elifba kısmını çok mu hızlı okuyup Kurana geçtin?

Yok canım Ramazan hatimi olmaz bu hızla ama sen mübarek ayda başlarsın ne zaman biterse artık.

Acaba elifba kısmını çok mu hızlı okuyup Kurana geçtin?
Evet biraz hızlı okudum. 1 haftada bitirdim Elif bayı çok heyecanlıydım hemen okumak istedim. O yüzden Belkide harekeleri tam kavrayamadım. Uzatma falan

Evet biraz hızlı okudum. 1 haftada bitirdim Elif bayı çok heyecanlıydım hemen okumak istedim. O yüzden Belkide harekeleri tam kavrayamadım. Uzatma falan
Tamam ondan ben çocuklara öğretirken çok tekrar yaptırıp karışık okutuyorum baya cüz bitince de uzun kelimeler ayetleri okutuyorum en son Kurana geçmek kalıyor.

Cüzü tekrar okuyabilirsin bunu gerileme olarak düşünme ama okumayı kuvvetlendirmek için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…